- 17 Ağustos 2011
- 26.019
- 165.687
- 798
ayip olmasin diye görüş diyen aile ayip olmasin diye evlen derAnneniz de bi' hoş ayıp olmasın ne demek?
benim arkadasim uniyi bitirdi annesinin akli cikti evde kalacak diye. bir tanidigi cocuguyla görüştürmek istemis. "bir görüş ne var bir görüş" dedi durdu konu sahibinin anasi gibi. kiz da numarasını aldi, mesajlasmaya basladi. adam "ben aksam odamda bilgisayarimda oynarim üzümümü meyvemi babam getirir, cay olur annem kurabiye koyar odama getirir" falan demis kendini anlatirken.
kiz da " ne var alt tarafi görüş" diyen annesine soyledi. annesi "böyle malla isin olmaz" demek yerine "sakın sen reddetme ayip olur" dedi durdu, erkek tarafının begenmedim demesini bekledi.
sonra yine bir kadin demis yasit cocuklar tanistiralim diye. kadinin durumu yok, oglu evin babasi olmus. annesi bunu bile degerlendirmeden tanis da tanis yedi kizin basini. kiz da tanisti hoslandi sonra apar topar hemen isteme nisan oldu.
tam bu nisan zamani adamin ne kadar anneci oldugu ortaya cikti. annesinin al dedigini alan, kuyumcuya gidince kiza ne istersin diye sormadan annenin bakip kizin yaninda fiyat sorup pahalli dedigi falan sacma birsey. ama apar topar ciddiye bindikleri icin arkadasimda cesaret ailesinde "benim kizim buna mi layık" duruşu olmadigi icin evlendi.
simdi yillardir anasinin agzina bakan, annesi "siz krese mi gittiniz gereksiz" dedigi icin cocugun okul oncesi eğitim alamadigi bir evlilik yasiyor. ustelik kendi de calisiyor.
bu tarz anneler kizim evde kalacak korkusuna yoldan gecene vermek isterler ama evlendikten sonra da klasik kendi evlilik hayatlari gibi kizi es ailesine vs doldururlar.
çünkü saglikli bakis acilari yok.