Ne yapayim?

Benim muhabbet kuşunu gayet güzel yemişti. Aç hayvan yer. Hayat gogıldan ibaret değil cicikız 🤣
sevgili yuvarlanan asi bir panda yuvarlanan asi bir panda hitap ederken üslubunuza dikkat ederseniz sevinirim zira ben sizin yakın arkadaşınız vs değilim.kendi yanlış tahminlerinizi google'dan üstün tutmaya devam edin, bırakın hayvanlara nolursa olsun tabi.iyi günler
 
Aç kedi gayette yer. Tok kedi de yakaladiysa yer. Bazen de yemez tok olan belli olmaz bazen de oyuncak eder. Sonucta hayvanin doğasi bu evde büyüyen kedi bile yemek istiyor.
evde büyüyen kedi yemek istemiyo, öldürüp oynamak ister.hayvanın canı ufacık bazen ihtimaline bırakılmaz.neyse tartışmıycam.kendi bilgilerinizi uygulamaya devam edin :)
 
Hazır kuş konusu varken bir şey sormak istiyorum konu sahibi müsadenle.
Bizim bahçemize kuytu bir yere yıllardır kuş gelip yuva yapar yumurtlar falan. Biz de rahatsız etmemeye çalışıyoruz, çok kullandığımız bir alan değil zaten. Yapraklar meyveler düşüp böcekleniyor diye süpürüp yıkıyoruz bir de çamaşır asıyoruz ona pek yaklaşmadan. Zaten yuvası cam demirinin tepesinde. Ama bu sene beş kez yumurtasını attı yere. Neden yapıyor anlamadık. Korkuyor da ondan yapıyor olabilir mi? Hala oturuyor yerinde ama artık yumurtası kaldı mı bilmiyorum. Bunu neden yapar biz sebep olmak istemeyiz bilginiz var mı?
 
Hazır kuş konusu varken bir şey sormak istiyorum konu sahibi müsadenle.
Bizim bahçemize kuytu bir yere yıllardır kuş gelip yuva yapar yumurtlar falan. Biz de rahatsız etmemeye çalışıyoruz, çok kullandığımız bir alan değil zaten. Yapraklar meyveler düşüp böcekleniyor diye süpürüp yıkıyoruz bir de çamaşır asıyoruz ona pek yaklaşmadan. Zaten yuvası cam demirinin tepesinde. Ama bu sene beş kez yumurtasını attı yere. Neden yapıyor anlamadık. Korkuyor da ondan yapıyor olabilir mi? Hala oturuyor yerinde ama artık yumurtası kaldı mı bilmiyorum. Bunu neden yapar biz sebep olmak istemeyiz bilginiz var mı?
Yuvasına dokunuyorsanız kuşlar anlıyormuş. O yüzden yumurtalarını yuvadan atmıştır.
 
Merhaba herkese :)
Sabah annemle kiz kardesim yuruyuse gittiler. Kedinin biri guvercini yicekmis, annemler acimislar guvercine ve eve getirdiler. ikisi de adam akilli ilgilenmiyorlar kusla. Kus kafasini pek hareket ettiremiyor tavana bakiyor hep. Yemek su yiyemiyor birinin vermesi gerekiyor. Ben verdim ve benim calisma odamda duruyor ama ben nefes alamiyorum sabahtan beri ders calisamiyorum. Kardesime al sen ilgilen diyorum. Yarin buldugum yere birakicam diyor. Anneme al kuscu komsumuza ver diyorum o anlar. Yok geri birakacagim buldugum yere diyor. Biraksalar kedi mutlaka yer cunku goremiyor yeri.
Ama bende kac saatte acikir nasil iyi olur boynu, hic bilmiyorum ve nefes alamiyorum surekli burnumu yikama ihtiyaci duyuyorum :/
Birakip gunaha girmekte istemiyorum.
Elinden geldiğince bakmaya çalış canım bırakırsan ölür o zamanda insan vicdan azabı çekiyor gerçekten iyileşince uçar gider zaten . Gerçekten çok üzüldüm neye çalışıyorsun bilmiyorum ama Allah o kuşa baktığın için yollarını açar inşallah elinden geldiğince bak sen.annenler vicdanlı davranıp getirmişler keşke ilgilenselerdi 😢
 
Böyle bir kuş bulmuştum başka bir şehri gezerken. Kafası yamuk duruyordu sonra veterinere götürdüm , benden önce de götürenler olmuş. Bana annesi besler bulduğunuz yere tekrar bırakın dediler. Aynı yere bıraktım, yem aldım yedirmeye çalıştım olmadı su da içemedi. Yanımda götürebilirdim ama veteriner annesi ağzıyla besler deyince bırakmıştım. Sonra pişman oldum, kuş zaten büyüktü. Hayvanların uzun süre yavrularına baktığını düşünmüyorum, annesi yoktu bile belki de. Bence bırakmayın ben pişman oldum siz de olmayın. Karşımıza çıkan zor durumdaki hayvanların bizim iyi tarafımızı ortaya çıkarmak ve gğnahlarımızın affı için vesile olduğunu düşünüyorum. Elbette çok kötü bir şey o kuşun o hastalığı ancak bu da sizin güzel şeyler yapabilmeniz için bir vesile. Bence besleyebildiğiniz kadar besleyin , zaten çok uzun yaşayamaz zavallı bence 🥺 aldığı her nefeste size teşekkür ediyordur belki de
 
Yuvasına dokunuyorsanız kuşlar anlıyormuş. O yüzden yumurtalarını yuvadan atmıştır.
Hayır rahatsız olmasın diye yaklaşmıyoruz bile ki yuvası ulaşamayacağımız bir yükseklikte. Dokunmak için tırmanmamız gerek. Yuva da öylece durur boşken de gelen çalı çırpı ekleyip kullanıyor farklı kuş mu aynı kuş mu bilemiyorum ama.
 
cok tesekkurler yorumlariniz icin :) ayri bi yerde tutuyorum ben olmayinca yem yemeye calisiyor.Yanimdayken gozu hep ustumde ödü kopuyor 😅 insallah iyilesir bakalim :)
 
Kedi yer kuşu . Benim evdeki kediler çok tok olmalarına rağmen eve giren sineği bile yakalayıp yiyorlar 🤷‍♀️
Kuzum onun boynu zedelenmiştir. Kıyamam ya . Boğazlıyor ya kedi yakalayınca ah yazık 😢 Doğanın dengesi tabi de insan üzülüyor. Veterinere gitmesi gerekir yoksa kuş bıraktığınız an zaten kediye köpeğe bişeye yem olur. O halde dışarıda yaşayamaz mümkün değil. Benim kediler eve giren kertenkeleleri yakalıyordu. Görünce hemen gidip ağızlarından alıyordum hayvanları ama nafile bir kere ısırdımı yara almış oluyorlardı yaşamıyorları. Çünkü güçlü sıkıyo kediler hayvanı boyun bölgesinden. Tabi kertenkele daha nazik hayvan kuşun yaşama şansı olabilir ama dediğim gibi mutlaka veterinere götürün
 
arkadaşlar bari, googlelasaydınız yok yere linç etmeye çalışacağınıza :KK70: kediler kuşları yemez.avci -av iç güdüsüyle bir güzel atlar üstüne , oynaya oynaya öldürür parçalar, sonra sıkılır atar kenara gider.aynı şekilde farelere de yaparlar.leşçi hayvan değiller oynar parçalar atarlar.hatta hayvan can çekişirken çırpınırken daha da güzel oynarlar.
Yok yiyorlar ama şöyle o parçalanma olayı belli bir kısmını yiyorlar. Ben kendimi bildim bileli kediyle hayvanlarla yaşarım. Bizzat tanığım yani. Sokakta da baktığım yüzlerce hayvan var iyi tanırım hayvanları. Örneğin kelebeği de yakalar içini ayıklar yerler dış kabuğundan çıkarırlar . Baktığınız zaman aa öldürmüş bırakmış dersiniz ama incelediğinizde hayvanın içini çıkarıp yediğini anlarsınız. Aynı şey kuşlar içinde geçerli. Belli bir kısmını yiyorlar. Bir de evet ölü hayvanı yemezler leşçi değiller ama canlı iken yakaladıkları hayvanı yerler. Mesela benim öldürdüğüm bir böceği gidip yemez ama kendi yakalar yer. Kedi doğada avlanabilir avcıdır . Fakat köpek avlanamaz köpeğin zaten insana daha bağlı olma sebebi avlanamaması insana muhtaç bir hayvan. Ama kedi muhtaç değil.
 
Benim evde mamadan obez olmus kediler bile ucan bocek sinek olsun hemen yakalayip yemeye calisiyor degil ki kus yemesin. Dogalarinda var bu. Belediyenin veterinerligi filan yok mu ilgilenirler belki.
 
Back
X