Ne yapayım

Turnbackthehandsoftime

Guru
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2013
1.832
2.514
Kızlar çok canım sıkkın. Eşim genel olarak saygılı ağır başlı ama biraz mesafeli bir adamdır. Yeri geldiğinde lafını sakınmaz. Ben de aşırı derecede onu bunu hesaplayan, saygıda kusur edicem diye ödü kopan biriyim. Bugün annem, babam ablam, enişte çocuklar bir aradayız. Çocuklar kuduruyor tabi, dayanamadı bizimki bağırdı etti çocuklara bikaç defa hemde. Sonuncusunda müdahale ettim artık tamam canım bırak biraz koştursunlar falan filan, yüzüme garip garip bakmalar. Odaya çektim biraz dikkat et büyükler var diyorum adam kendinden çok emin ne var bunda, ben böyleyim, buna da kırılacaklarsa artık.. Arabada annem varken trafikte bi anda bağırmalar.. Çok canım sıkıldı ya, ben mi abarttım? İnsan azıcık tutmaz mı kendini, ben onun anne babasını rahat ettiricem diye paralarım kendimi. Oğluma çıtım çıkmaz alınmasınlar diye. Bizimki duvar! Asla da kabullenmez hatasını.

Eşim genel olarak saygılı ağır başlı ama biraz mesafeli bir adamdır. Yeri geldiğinde lafını sakınmaz. Ben de aşırı derecede onu bunu hesaplayan, saygıda kusur edicem diye ödü kopan biriyim.
Abarttığınız söylenemez, sadece görgü-saygı anlayışınız, davranış kalıplarınız birbirinizinkinden farklı. Bence sakin bir zamanda kendi bakış açınızdan durumu anlatırsanız, ailenizin gözünde nasıl anlaşılabileceğini açıklarsanız size hak verecek ve başkalarının yanında daha dikkatli davranacaktır.

Abarttığınız söylenemez, sadece görgü-saygı anlayışınız, davranış kalıplarınız birbirinizinkinden farklı. Bence sakin bir zamanda kendi bakış açınızdan durumu anlatırsanız, ailenizin gözünde nasıl anlaşılabileceğini açıklarsanız size hak verecek ve başkalarının yanında daha dikkatli davranacaktır.
Hayatım inan elli kere konuştum, yapı olarak öyle çok sivri, fevri değilim zaten bak canım büyükler kırılabilir, bak sizinkilerin ne kadar çok kırılgan olduğunu biliyorsun aynen bizimkiler de öyle, evde misafir varken çocuk azarlanmaz hele de ablamın çocuğu, çok ayıp diyorum, adam başka alemde sanki ne var bunda diyo, abartıyomuşum. Laf oyununu çok iyi becerir. Yemin ederim konuşmaktan yoruluyorum artık

Hayatım inan elli kere konuştum, yapı olarak öyle çok sivri, fevri değilim zaten bak canım büyükler kırılabilir, bak sizinkilerin ne kadar çok kırılgan olduğunu biliyorsun aynen bizimkiler de öyle, evde misafir varken çocuk azarlanmaz hele de ablamın çocuğu, çok ayıp diyorum, adam başka alemde sanki ne var bunda diyo, abartıyomuşum. Laf oyununu çok iyi becerir. Yemin ederim konuşmaktan yoruluyorum artık
Çok hoş bir yöntem değil ama siz onun yeğenini filan azarlayacak olsanız ne yaparmış?

Çok hoş bir yöntem değil ama siz onun yeğenini filan azarlayacak olsanız ne yaparmış?
Ay bugün verdim bu örneği hayatım, hiç öyle milliyetçilikleri yok, yeğenine kızayım, annesine laf söyleyeyim hiiç öyle korkuları yok. Gereksiz yere asla bi çocuğu incitmeyeceğimi çok iyi bilir onun için gerekiyorsa kız tabi diyor

Çok sık olmaz bu durumlar, çocuklar çok fazla olunca o da kendini tutma ihtiyacı hissetmez sağolsun

Belki o sırada canını sıkan bir şey vardır da çocuklara patlamıştır. Araba konusuna gelince babam, ben ve eşim başta olmak üzere trafikte çıldıran bir çok tanıdığım var. İster istemez sinirlerin zıplayabiliyor. O anda ne kadar kendini tutmaya çalışsan da bir şekilde patlayabiliyorsun. Eğer çok rahatsız oluyorsanız bence üzerine gitmeden sakin sakin konuşun. Başkalarının yanında bu tip şeyler olmasından rahatsız olduğunuzu dile getirin. Ya da son zamanlarda canını sıkan bir şey olup olmadığını sorun.

Ay bugün verdim bu örneği hayatım, hiç öyle milliyetçilikleri yok, yeğenine kızayım, annesine laf söyleyeyim hiiç öyle korkuları yok. Gereksiz yere asla bi çocuğu incitmeyeceğimi çok iyi bilir onun için gerekiyorsa kız tabi diyor
Ablanız bunu hoş karşılamazsa ve bu yüzden size kırılırsa ona kırılacağınızı kestiremiyor mu acaba?

Bence bunda bisey yok canim aksine sizinlileri benimsiyorki artik boyle konusuyor. Inan buyutecek bisey yok. Onun kisiligi o dur.
Sen kendi kisiliginden vazgecme, o yapiyor diye sende tutup ailesine farkli davranma:)))

Bence bunda bisey yok canim aksine sizinlileri benimsiyorki artik boyle konusuyor. Inan buyutecek bisey yok. Onun kisiligi o dur.
Sen kendi kisiliginden vazgecme, o yapiyor diye sende tutup ailesine farkli davranma:)))
Ahh keşke gerçekten öyle olsa ama ben buz kesiyorum biri kırılacak diye ödüm kopuyor! Yok canım istesemde yapamıyorum, hep bende bundan sonra senin gibiyim hadi bakalım diyesim geliyo ama yok mümkün değil yapamam

X