• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ne yapcam ben bi türlü alışamadımm bu aileye ??

Bunu, bu konuyu okuyan her kadına soruyorum..

Kendi babalarımız aynı şeyi yapsa aynı tepkiyi verir miyiz?

Elinizi vicdanınıza koyun ve söyleyin.. "Benim babam öyle şey yapmaz" da demeyin. Tutun ki yaptı.. Ne yapardınız? Eşiniz size, sizin ona verdiğiniz tepkiyi verse bu gibi bir olay için ne dersiniz?

İnsanlar aileler söz konusu olduğunda ne yazık ki çok bencil oluyor ve empati kurmadan olaylara yaklaşıyor. Benim konuya yazmamın nedeni, her ne kadar nahoş bir durum olsa da durumun son derece olabilitesi yüksek olması ve bu ve benzeri durumlarda sakin kalınmasının gerektiğini anlatmak..

Böyle tartışmalar tamamen bizim ailemiz olmadığını düşündüğümüz için başımıza geliyor.

Eşinizle "Benim ailem, senin baban, benim kardeşim, seninkiler" tartışmalarına girmeye bir başladınız mı, arkası kesilmez.

benım babam gırse ben solerdım acıkca ayrıca babam oyle sey yapmaz demeyın dıe yazmıssınız ya benım babam yapmazdı bunun yapar olasılıgını vermıorum bıle cunku yapmazdı ben bekarken bıle kendı odamdaysam kapıyı calar ole gırer yoksamda gırmez annemı cagırır ona solerdı yanı.bence genelleme yapma canımm

Ben yorumumu yaptım ama konu sahibinin yorumlarını okuyunca şaşırdım..
Dikkatinizi çekmek istiyorum, konu sahibinin derdi yatak odasında uzanması değil diğer odalarada izinsiz girilmesiymiş.
Hol kapısını kitleyip o taraf musait değil demek ne kadar etik ?

Hepimizin evine misafirlerimiz geldiğinde odaları musait hale getirmez miyiz ?
Kapıları ardına kadar açık bırakacak şekilde (yatak odası hariç) toplu görünmesini isteriz.

Anlayamıyorum, oturma odası ve salon hariç başka odalara giremezler denmemeli ailelerimize.
Bu hiç hoş değil, kırıcı.

Topluluk içinde biri uzanmak için kalksa en azından üstüne birşey atma düşüncesiyle o kişiye eşlik edilir.
İstenmeyen durumlarda bu şekilde engellenir.
Ev sahibi yönlendirici olmalı.
....

Çamaşır olan odayı bile uygun hale getirebilirdiniz, çamaşır olayı çok büyütülmüş.

benım babam gırse ben solerdım acıkca ayrıca babam oyle sey yapmaz demeyın dıe yazmıssınız ya benım babam yapmazdı bunun yapar olasılıgını vermıorum bıle cunku yapmazdı ben bekarken bıle kendı odamdaysam kapıyı calar ole gırer yoksamda gırmez annemı cagırır ona solerdı yanı.bence genelleme yapma canımm

Benim de babam yapmaz. İhtimal dışı. İmkansız hatta..
Size şu kadarını söyleyim, ben lisedeyken okula kapımı kilitler giderdim. Odama girilmesi düşüncesinden bile nefret ederim. 6 yıllık eğitim hayatım boyunca ve sonrasında 2 yıl yalnız yaşadığım günler boyunca hep ev arkadaşım oldu ve evden kapımı kilitleyip çıktım. Yatağımda kimseyi yatırmam, odama girilmesinden hoşlanmam.

Hiçbir insan da odama giremez, sokmam..

Ama bunu bu şekilde ifade etmiyorum kimseye. Gerek ailem, gerekse arkadaşlarım için de hep aynı şekilde davrandım. Eşimin ailesi neden farklı olsun ki? Tüm bunlara rağmen yine de olasılıkların daima olabileceğini ve bu konuda böyle sert çıkışlar yapmanın ilişkileri zedeleyeceğini düşünüyorum.

Benim başıma gelse tartışma çıkaracak hiçbir şey demem. En başta yönlendirilmesi gerektiğini hala savunuyorum.

Unutmayalım ki tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır.

bakın konunun başında yazmış konu sahibi;namaz kılma olayı var.konu sahibi k.pederine baba burada çamaşırlar var şu oda da namaz kılın dediği halde adam ısrarla o odaya yönelmiş..şimdi bu nedir söyler misiniz?

Kadesa, daha sonra ''yanlış anlaşıldım kayınvalidem o odaya ısrarla namaz kılmak için giriyordu kayınpederim değil'' diye yazmış.

Kadesa, daha sonra ''yanlış anlaşıldım kayınvalidem o odaya ısrarla namaz kılmak için giriyordu kayınpederim değil'' diye yazmış.

o kısımları okumadım canım sadece konuyu okudum,evet doğrudur..

ama ben tamamen konu sahibine yüklenilmesine karşıyım.nasıl ki yaşlı insanlar hata yapabilir diyorsak konu sahibi de genç yeni evli bir kadın..o da hata yapabilir.evet en büyük hatası k.pederine eşlik edip dinleneceği odayı göstermemek olmuş.bu konuda hem fikiriz zaten.ama ev kalabalıktı muhtemelen ve düşünemedi bence.ben sadece yatak odasının kapatılmasından yanayım,diğer odaların da kilitlenmesi fikri dediğin gibi doğru değil.

benim dile getirmek istediğim şey şu; onlar yaşlı düşünemiyor deyip konuyu açan kişinin de tecrübesiz olduğunun unutulmaması.

aslında burada k.valideye çok görev düşüyor ama...

o kısımları okumadım canım sadece konuyu okudum,evet doğrudur..

ama ben tamamen konu sahibine yüklenilmesine karşıyım.nasıl ki yaşlı insanlar hata yapabilir diyorsak konu sahibi de genç yeni evli bir kadın..o da hata yapabilir.evet en büyük hatası k.pederine eşlik edip dinleneceği odayı göstermemek olmuş.bu konuda hem fikiriz zaten.ama ev kalabalıktı muhtemelen ve düşünemedi bence.ben sadece yatak odasının kapatılmasından yanayım,diğer odaların da kilitlenmesi fikri dediğin gibi doğru değil.

benim dile getirmek istediğim şey şu; onlar yaşlı düşünemiyor deyip konuyu açan kişinin de tecrübesiz olduğunun unutulmaması.

aslında burada k.valideye çok görev düşüyor ama...

konu sahinine kim yüklenmiş ki.sadece ben konu sahibini hatalı bulduğumu yazdım.1sen'de konu sahibinin yönlendirici olması gerektiğini söylemiş.ben de böyle düşünüyorum.:34:

ayrıca dediğin gibi kaynana kocasına yatacağı yeri gösterse konu sahibi gene rahatsız olacaktı.ne hakla benim evime karışıyor diye.konuşmayı duymuş adamın ardından kontrole gideceğine yer göstermeye gitseydi.:34:

konu sahinine kim yüklenmiş ki.sadece ben konu sahibini hatalı bulduğumu yazdım.1sen'de konu sahibinin yönlendirici olması gerektiğini söylemiş.ben de böyle düşünüyorum.:34:

ayrıca dediğin gibi kaynana kocasına yatacağı yeri gösterse konu sahibi gene rahatsız olacaktı.ne hakla benim evime karışıyor diye.konuşmayı duymuş adamın ardından kontrole gideceğine yer göstermeye gitseydi.:34:

ablacım yönlendirme konusunda aynı düşünüyoruz.farkımız;sen k.peder ya da k.valide tarafından bakıyorsun ben konu sahibi tarafından :1:

gene rahatsız olur muydu bilemeyiz ama k.valide keşke daha etkin davransaymış.

zaten hatalar tek taraflı olmaz,ben k.valide ve konuyu açan arkadaş da hata buluyorum.

Kayınvalide yatak odasını değil de salonu gösterseydi aklı başında hçbir insan tepki vermezdi.Been konusahinin de vereceğini sanmıyorum

Ben de kadesa ya katılıyorum.Hatta eşine git uzan diyeceğine kalkalım dediğinde kabul etse daha iyi olurdu

Son düzenleme:
ablacım yönlendirme konusunda aynı düşünüyoruz.farkımız;sen k.peder ya da k.valide tarafından bakıyorsun ben konu sahibi tarafından :1:

gene rahatsız olur muydu bilemeyiz ama k.valide keşke daha etkin davransaymış.

zaten hatalar tek taraflı olmaz,ben k.valide ve konuyu açan arkadaş da hata buluyorum.

konu sahibi zaten kaynanayı sevmiyor bu nedenle ne yapsa sorun olur.daha önceki konularından biliyorum.her zaman çok fevri olayları çok büyütüyor.:34:

aslında bu konuda kaynana haklı olarak düşünmemiştim.ev sahibi olarak düşünmüştüm:1:

Bunu, bu konuyu okuyan her kadına soruyorum..

Kendi babalarımız aynı şeyi yapsa aynı tepkiyi verir miyiz?

Elinizi vicdanınıza koyun ve söyleyin.. "Benim babam öyle şey yapmaz" da demeyin. Tutun ki yaptı.. Ne yapardınız? Eşiniz size, sizin ona verdiğiniz tepkiyi verse bu gibi bir olay için ne dersiniz?

İnsanlar aileler söz konusu olduğunda ne yazık ki çok bencil oluyor ve empati kurmadan olaylara yaklaşıyor. Benim konuya yazmamın nedeni, her ne kadar nahoş bir durum olsa da durumun son derece olabilitesi yüksek olması ve bu ve benzeri durumlarda sakin kalınmasının gerektiğini anlatmak..

Böyle tartışmalar tamamen bizim ailemiz olmadığını düşündüğümüz için başımıza geliyor.

Eşinizle "Benim ailem, senin baban, benim kardeşim, seninkiler" tartışmalarına girmeye bir başladınız mı, arkası kesilmez.

kendi babam da yapsa ben yine rahatsız olur ,sinirlenirdim.

çünkü ben onların yatak odalarına kapı açık olduğu halde seslenerek girerim, eğer girmem gerekiyorsa. orası onların alanı sonuçta her koşulda rahatça giremem kaldı ki onların yatagına uzanacağım.

aynı hassasiyeti ve düşünceyi karşı taraftan da beklerim. orası mahremiyettir.:31:

evlenince büyük bir aile olunduğu doğru ama bazı çizgiler vardır ki herkesin yerini bilmesi gerekir.

kendi babanız yapsa şeklindeki soruya cevabım şu: benim babam yapmazdı eminim, odamada kapı çalmadan girmezdi, ayrıca kendi babamla bir tutmak zorundamıyım?
eşimde benim ailemi kendi ailesiyle bir tutmıcak tabiki, saygı göstersin yeter

Kayınpederiniz her gün gelip sizin yatağınızda yatıyor gibi bir tepki vermişsiniz. Rahatsız oluyorsanız, değiştiriverin nevresimi. Eşinizden ne yapmasını beklediniz anlamadım ki, "burası bizim yatağımız" diye babasını çekip yataktan çıkarsa mıydı? Belli ki biraz rahat insanlar, protokol aramıyorlar ama onların da yapısı buysa, öylece kabul edin. (Protokol aramayan insanlar bazen iyidir ayrıca, ısrar etmenize, peşinde koşmanıza gerek kalmaz...)

Onlar öyle, ben böyleyim, farklıyız ama bir arada yaşayabiliriz derseniz daha rahat ve mutlu olursunuz. Çünkü onlar çok da değişmez bu saatten sonra, ama siz yıpranırsınız, ilişkiniz yıpranır.

Kayınpederiniz her gün gelip sizin yatağınızda yatıyor gibi bir tepki vermişsiniz. Rahatsız oluyorsanız, değiştiriverin nevresimi. Eşinizden ne yapmasını beklediniz anlamadım ki, "burası bizim yatağımız" diye babasını çekip yataktan çıkarsa mıydı? Belli ki biraz rahat insanlar, protokol aramıyorlar ama onların da yapısı buysa, öylece kabul edin. (Protokol aramayan insanlar bazen iyidir ayrıca, ısrar etmenize, peşinde koşmanıza gerek kalmaz...)

Onlar öyle, ben böyleyim, farklıyız ama bir arada yaşayabiliriz derseniz daha rahat ve mutlu olursunuz. Çünkü onlar çok da değişmez bu saatten sonra, ama siz yıpranırsınız, ilişkiniz yıpranır.

ortada kabullenme olacaksa bu iki taraflı olur, benim evimde ben yatağıma kimseyi yatırmam ha bi bebek olur amenna, aynı şekilde diyelimki eşimin aileside yer sofrasında yemek yiyo, onların evinin adeti töresi bu der bende onu öyle kabullenirim

Benim de babam yapmaz. İhtimal dışı. İmkansız hatta..
Size şu kadarını söyleyim, ben lisedeyken okula kapımı kilitler giderdim. Odama girilmesi düşüncesinden bile nefret ederim. 6 yıllık eğitim hayatım boyunca ve sonrasında 2 yıl yalnız yaşadığım günler boyunca hep ev arkadaşım oldu ve evden kapımı kilitleyip çıktım. Yatağımda kimseyi yatırmam, odama girilmesinden hoşlanmam.

Hiçbir insan da odama giremez, sokmam..

Ama bunu bu şekilde ifade etmiyorum kimseye. Gerek ailem, gerekse arkadaşlarım için de hep aynı şekilde davrandım. Eşimin ailesi neden farklı olsun ki? Tüm bunlara rağmen yine de olasılıkların daima olabileceğini ve bu konuda böyle sert çıkışlar yapmanın ilişkileri zedeleyeceğini düşünüyorum.

Benim başıma gelse tartışma çıkaracak hiçbir şey demem. En başta yönlendirilmesi gerektiğini hala savunuyorum.

Unutmayalım ki tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır.
tabı canım bende oleyım hıc kımseye farklı davranmam esımın aılesı falan dıe kendı aıleme nasılsam esımın aılesınede oleyım

bazı insanlar hiç böyle konularda hassas değiller herkes ince düşünceli olabilse keşke ama değil maalesef.en güzeli biraz sakinliğimizi koruyarak tatlı dille böyle durumların önüne geçmeliyiz.örneğin bir daha böyle uzanma gibi bir durum olursa sen kayınbabana yer göster.laf arasında yatak odanın mahremiyetinden bahset bunun senin için önemli olduğunu söyle hatta onlar gelmeden odani kilitle boşuna eşinle kötü olma erkekler zaten bizim kadar ince düşünmezler ne olmuş babam yattıysa bile diyebilir.en iyisi tatlılıkla kimseyi germeden sen hallet canım :31:

arkadaşım altı üstü bir yatak kayınpederinden kıymetli mi ne olmuş yatmışsa adamcağız

hem iç çamaşırlarının serili olduğu yerde namaz mı kılınırmış diyenlere de neden kılınmıyormuş bir açıklık getirilebilir mi bu konuya

adam suç işlemiş gibi namazda kılmasın uykusu gelse öyle koltukta uyuklasın dursun ev senin nasıl olsa değil mi

bizim evimize daha önce görmediğimiz yabancı biri dahi gelse namaz kılması için yatak odamızı da açıyoruz yatması için yatağımızı da veriyoruz

hadi annen baban olayını geçtim misafire bile elinden gelenin en iyisini yapmalısın okuduğum kadarıyla evin küçük müsait değil ama müsait dahi olsa

böyle laflar etmemelisin onlar senin büyüklerin artı oğullarıyla evlisin kendi anne babanla kıyaslama yapacağına azıcık saygı göster

kayınvaliden bir an önce kalkıp evine gitsin diye dakikaları sayma kayınpederin acaba evimin neresine konmuştur diye evin içinde dört dönme

eşin sonuna kadar haklı onlar onun anne ve babası sen öyle görmüyor olabilirsin ama orası senin olduğu kadar onun da evi o yatak seninse onunda

merak etme kayınpeder eşinin tarafında yatmıştır senin tarafa dokunmamıştır

hem yatmışsa da merak etme bitlenip pirelenmemiştir yatağın

sende o yaşlara geleceksin seninde çocukların olacak inşallah seninde arkandan böyle atıp tutmazlar sen gidince

Son düzenleme:
Iyi de konu sahibinin kprin uzanmaya gittiginden haberi yok ki

Kvye soruyor babam nereye gitti diye,
kv uzanmaya gitti demek yerine hava almaya gitti diyerek yalan soyluyor !

bu durumda nasil bir yonlendirme yapilacak pardon?

Kendi babamiz olayina gelince 9 yillik evliyim ne babam ne de annem asla
girmez
kaldi ki kv kp de girmez yatak odamiza ,
kizima bakiyorlar gunduz bizdeler, atiyorum bir sey lazim oldu yatak odasindan evdeysem isim varsa derim ki anne gardropun aynali bolumunde ordan al, yok kizim ben girmeyim sen aliver der

Dedim ya gunduz bizdeler diye, bir gun kpderim 7 yasindaki ( o zaman 5,5 yasindaydi) oglumun odasindaki yatagina uzanmis dedecigim yatamazsin yatagimdan kalkar misin , orasi bana ozel, benden baskasi yatamaz demis
kp de kalkmis, aksam olunca da dedesi kendi anlatti bize boyle boyle oldu diye :)
O gun bugundur dedesi gidip yatmaz yatagina :)

Ayrica bir kac sayfa once de
dedim
kucucuk cocuklara bile ailede veya okullarda anne babanin odasina girilirken kapi calinir diye ogretiyoruz ,
demek ki ozel ki boyle ogretiyoruz

hadi kp dusunemedi kv ne gune duruyor
kalksin kocasina yer gostersin

Aslinda bence kvnin niyeti o gece kalmakti ama amacina ulasamamis sanirim:)

Konu sahibi arkadasim
madem yatak ayrimi yok,
siz de onlarda kalacaginiz bir gun kv. veya kp re yatak odasini hazirlamalarini, orada yatmak istediginizi soyleyin :)

madem anne baba ,
siz de evlatlarisiniz sonucta :)

Bence en guzel cozum bu ,
olmaz derlerse de tasi gedigine oturtun :)))
Anlayan anlar zaten :)

mrb arkadaslar ;
dün annemler ve kv kp bize davet ettim geldiler hoşbeş geçti vakit. kalkmalarına yakın benim kp kv ye hadi kalkalım dedi evlerine eşim götürcek hem kendi ailesini hem benim ailemi . kv hiç oralı olmuyo saatte geç oldu annemlerde kalkacak onları bekliyo. sonra kv ben oturuyorum git yat sen içeri dedi. millet bekliyo o da hiç ikiletmedi yatak odalarının olduğu hole doğru gitti bende çaktırmadan eşime ayıp oluyo babama dedim yalnız kaldı adam dedim sinirlendim .
sonra acaba kp nereye gitti aklıma takıldı nereye gitti babam dedim kv hava alacak dedi içimden nerde hava alıyosa balkon yok bişey yok o tarafta die gecirdim mutfakta mı acaba di mutfaga kalktım su içmeye yok sonra içeri geçtim suratım düstü kv anladı rahatsız olduğumu gitti kocasını kaldırmaya iştee o an çıldırdım kp boş odamız var orda sadece bi yatak var üzerinde çamasırlar vardı orada yatıyo sanıyorummm gecmiş benim yatak odama yatagıma uzanmış çıldırdım sinirden resmen yaaa eşime söylendim ayıp deilmi bu ne rahatlık dedim onlar gittikten sonra o boş oda da yatıyo sanıyodu galiba ne var nolcak dedi ya bnm yatak odamda yatagımda nasıl yatar salonda yatsaydı dedim bağırıyodu bana yatak odamız diyince durdu bi düsündü sus tek kelime etme aileminde sülaleminde dedi sakın konuşma dırdırını dinleyemem dedi hiç konuşmadım bende sonra yanına gittim onun suçu yoktu sonuçtaa ama bana tavır yaptı hala da öyle napcamm ben eşimin ailesiyle çok rahat insanlarrr bi geldiklerinde de oda çamasır dolu iç camasırlarım filn var kış olduğu için orda kurutuyorum müsait deil çamasır var salonda kılın dedikçe kapıyı açıp inadına orda namaz kılmaya girdilerr eşim söylemez ailesine artık ben patlıycam napmalıyım ben ???

Iyi de konu sahibinin kprin uzanmaya gittiginden haberi yok ki

Kvye soruyor babam nereye gitti diye,
kv uzanmaya gitti demek yerine hava almaya gitti diyerek yalan soyluyor !

bu durumda nasil bir yonlendirme yapilacak pardon?

Kendi babamiz olayina gelince 9 yillik evliyim ne babam ne de annem asla
girmez
kaldi ki kv kp de girmez yatak odamiza ,
kizima bakiyorlar gunduz bizdeler, atiyorum bir sey lazim oldu yatak odasindan evdeysem isim varsa derim ki anne gardropun aynali bolumunde ordan al, yok kizim ben girmeyim sen aliver der

Dedim ya gunduz bizdeler diye, bir gun kpderim 7 yasindaki ( o zaman 5,5 yasindaydi) oglumun odasindaki yatagina uzanmis dedecigim yatamazsin yatagimdan kalkar misin , orasi bana ozel, benden baskasi yatamaz demis
kp de kalkmis, aksam olunca da dedesi kendi anlatti bize boyle boyle oldu diye :)
O gun bugundur dedesi gidip yatmaz yatagina :)

Ayrica bir kac sayfa once de
dedim
kucucuk cocuklara bile ailede veya okullarda anne babanin odasina girilirken kapi calinir diye ogretiyoruz ,
demek ki ozel ki boyle ogretiyoruz

hadi kp dusunemedi kv ne gune duruyor
kalksin kocasina yer gostersin

Aslinda bence kvnin niyeti o gece kalmakti ama amacina ulasamamis sanirim:)

konu sahibi konuşmayı duymuş,kayınpederin yatak odalarının tarafına gittiğini de görmüş,pekala arkasından gidip yönlendirebilirdi:34:

Hadi duydu
dusunemedi diyelim, insan gelinine kizim neresi musait diye sormaz mi
ya da kv sormaz mi ,
hadi sormadi kalkip kocasina yer gostermez mi?

Back
X