• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ne yapcam ben bi türlü alışamadımm bu aileye ??

Yatak odasına, kapısı kapalı odalara izinsiz girmek adaba tamamen aykırı, hatta bazen yatak odasında sohbet ederken bile yatağın üzerine oturamaz insan, çekinir.
Kayınpederinizin yaptığı hiç uygun olmamış, kızmakta haklısınız fakat süreci siz düzeltebilirdiniz.
Kayınpederiniz kalktığında eşinizi uyaracağınıza, uzanmaya gideceğini bildiğiniz kayınpederinizi yönlendirebilirdiniz.
Siz sadece kontrol için gitmişsiniz.
Eğer geç vakte kadar beraber oturulmuşsa babanızı yalnız bırakması bence yanlış olmamış; yorulmuş olabilir, uzanma ihtiyacı duymuş olabilir.

Biz büyüğüz ve haliyle büyüklerimiz yaşlı :nazar: Ellerinden tutup kalkmalarına yardım etmedikçe oda oda gezmezler. .

Yani yatağıma yatan bir kayınvalide veya kayınpederim yok. Uzanmak istediklerinde uzanacakları bir odamız mevcut. Ancak benim için yatak odam sadece bir odadır, hemde herhangi bir oda. İsteyen girebilir, namaz kılabilir, çocuğunu emzirebilir, uzanabilir. Benim için namahrem diye birşey yok :) Yok derken pedlerim, 2. için uğraşmalardan dolayı preseedler, aplikatörleri vs vs hepsi banyo dolabında yani banyoya giren ve içerideyken dolabı açan biri hepsini görür. Buda benim değil onun ayıbı olur, evimi kurcalarsa göreceklerinden ben değil o utansın. :1:

Fakat herkes için aynı olmayacağından yola çıkarak. Kimsenin yatak odasına asla girmem, buzdolabını açmam hatta oturduğum yerden kalkmam vs vs. Sadece can dostumun yatak odasına girerim, çünkü dolabında kıyafetlerim vardır alır üstümü değişirim.

Hoşlanmayalara sonuna kadar saygı duyarım. Ancak çokta fazla büyütülmemeli, bilinçli bir şekilde bir yerler kurcalanmıyorsa hoş bir dille anlatılmalı derim.

Son düzenleme:
arkadaslar tek tek herkesin yorumunu okudumm tşk ediyorum önceliklee benim için orda yanlış yapılan

1. orda annemle babamda var saatte çok gec deil 9 buçuk 10 gibiydi o halde kalkıp yatması üstelik hasta filnda deil.. ( bana ailem böyle öğretti sevmediğim bi misafir gelse bile saygıdan yanlarında ben de otururdum gidene kadarda odama gecmezdim)

2. yatak odam mahremim zaten ama diğer odama da kafalarına göre girmelerine bile karşıyım ben yani yatak odası holünde olan odalara ne gerek varki misafirsin tabi oğlunun evi kalkıp mutfaga gidip bişeyler atıştırabilirsin kalkıp balkonda hava alabilirsin kalkıp rahatsızsan k bakmayın diyip evdeki diğer insanlara biraz uzancam diyip neresi müsait kızım die sorabilirsin ama yok çok değişik çok kaba saba insanlar şimdi bi çok kişi yine sen sanki çok mu düzgünsün der ama benim sinirim zaten onların bu düsüncesiz davranışlarından dolayı bu kadar fevriyim sinirliyim kendime zarar veriyo sinirim farkındayım ama katlanamıyorumm napıyımm elimde deil..

ama dediğiniz gibi bundan sonra ne yapcam holümün kapısını kapatcam gerekirse kilitliycem girmek isteyen biri olursa müsait deil o taraf die uyarcam artık öyle olcak baska care yok herkese tşkler..

Adunulum ağzına sağlık :)

bundan sonra yatak odasını kilitle bence,eğer k.validen falan sorarsa da anne o oda da çamaşırlarımı kurutuyorum babam şurada uzansın dersin olur biter.daha önce de yazdım bana göre de hoş bir durum değil,ben de yatağımda başka biri uzansın istemem.ama bu mahrem gördüğümden değil başka sebeplerden.ayrıca yaşlı bir adam,her davranışında art niyet aranmaz ya da abartılmaz.görgüsüzlüğü diye düşün ve olayı büyütmeden hallet.

Son düzenleme:
Paldırküldür insanlar olduğunu kabullenmek lazım ama odaların kapısını kilitlersen ellerine koz vermiş olursun, biraz da ayıp olur bence.

Bu büyük bir saygısızlık.
Senin ailene yapılsa ne düşüneceğini bir hayal et.
Konuyu konuşarak çözmeye çabalaman daha iyi.

Paldırküldür insanlar olduğunu kabullenmek lazım ama odaların kapısını kilitlersen ellerine koz vermiş olursun, biraz da ayıp olur bence.

Bu büyük bir saygısızlık.
Senin ailene yapılsa ne düşüneceğini bir hayal et.
Konuyu konuşarak çözmeye çabalaman daha iyi.

tabii ki bütün odaların kapısı kilitlenmez ama k.peder yatak odasını kendi mekanı haline getirmişse ve konuşarak çözümlenmiyorsa başka çaresi de yok.

bence saygısızlık değil,asıl karşı tarafın yaptığı saygısızlığa girer.ben annemin evinde bile yatak odalarına gireceksem müsait mi diye soruyorum.

bu olaya polyanna gibi iyimser bakamayacağım ben kimi arkadaşlar öyle demiş ama konu sahibi yol gösterseydi etseydi diye.

diger acıdan bakalım ;

kp koskaca adam, yaşını başını almış. nerede ,ne yapması gerektiğini bilmiyor mu ...! misafirliktesin hem konu sahibinin kendi babası varken uzanmaya gitmiş (hoş mu ? bayanlar olsa sadece hadi diyelim sıkıldı :ssz:)

hem konu sahibinin babasına ayıp, hem de gidip oğlunla-gelininin yatak odasına uzanması ayıp. ben yatak odası konusunda aşırı hassasım. hiç ama hiç hoş değil yaptığı :19::19::19::19: hasta olsa hadi diyelim siz yatak vs hazırlardınız diğer odada.:31:

kv ayrı terbiyesizlik etmiş.:31: eşin de apayrı :ssz::ssz:

bu ne genişlik ya sinir oldum
yatak odası mahremdir,misafirlerin bakmak için girmelerinden bile rahatsız oluyorum
adam geçmiş yatmış yuh artık
sen yine onların yanında bişiy dememişsin, eşin buna sevinmeli sana trip atacağına

tabii ki bütün odaların kapısı kilitlenmez ama k.peder yatak odasını kendi mekanı haline getirmişse ve konuşarak çözümlenmiyorsa başka çaresi de yok.

bence saygısızlık değil,asıl karşı tarafın yaptığı saygısızlığa girer.ben annemin evinde bile yatak odalarına gireceksem müsait mi diye soruyorum.

Ben ne ailemde, ne de kimsenin evinde başka bir odaya girmem. Odalarım arasındaki seyahatten de hoşlanmam. Kimse de evimde öyle kafasına göre gezemez. Çünkü tatlı bir dille daima bazı hassas şeyleri belirtmişimdir.

Ben bir konu ardından bu kadar sert bir tepki verilmesindense, az hasarla atlatılması gerektiği taraftarıyım. Eskiler her ne kadar "koskoca adam bilmiyor mu" desek de, bazen böyle şeyleri düşünemeyebiliyor.

Arkadaşa "Evet ya, kp hayvanlık etmiş, kapıları kitle. Evine de bi daha gelmesinler hatta" demekten ziyade, konuyu biraz daha yumuşatmanın iyi olduğunu savunuyorum.

O an akıllarına gelmemiş olabilir, onların görgüleri o şekilde olabilir.. Olabilir de olabilir..
Vurun abalıya yapmamak lazım. Tepkiyi minimuma indirip sonraki olaylarda kontrolü ele alması gerekiyor.

Kayınpederinden dayak yiyen, tecavüze uğrayan, hakaret işiten binlerce kadın var. Böyle şeyler için ailelerin arasını germenin mantığı yok aslında. Fazla duygusal davranılıyor burada..

Olmuş bitmiş şey için düşünüp sinir olmak yerine, mantıklı ve biraz da politik davranıp sonraki dönemleri şekillendirmek lazım. Ben kayınpeder "İyi etmiş" demiyorum asla. Ama bu gibi olaylarda hemen tepki vermenin kendinizin dezavantajınıza olacağını unutmayın.

Ben ne ailemde, ne de kimsenin evinde başka bir odaya girmem. Odalarım arasındaki seyahatten de hoşlanmam. Kimse de evimde öyle kafasına göre gezemez. Çünkü tatlı bir dille daima bazı hassas şeyleri belirtmişimdir.

Ben bir konu ardından bu kadar sert bir tepki verilmesindense, az hasarla atlatılması gerektiği taraftarıyım. Eskiler her ne kadar "koskoca adam bilmiyor mu" desek de, bazen böyle şeyleri düşünemeyebiliyor.

Arkadaşa "Evet ya, kp hayvanlık etmiş, kapıları kitle. Evine de bi daha gelmesinler hatta" demekten ziyade, konuyu biraz daha yumuşatmanın iyi olduğunu savunuyorum.

O an akıllarına gelmemiş olabilir, onların görgüleri o şekilde olabilir.. Olabilir de olabilir..
Vurun abalıya yapmamak lazım. Tepkiyi minimuma indirip sonraki olaylarda kontrolü ele alması gerekiyor.

Kayınpederinden dayak yiyen, tecavüze uğrayan, hakaret işiten binlerce kadın var. Böyle şeyler için ailelerin arasını germenin mantığı yok aslında. Fazla duygusal davranılıyor burada..

Olmuş bitmiş şey için düşünüp sinir olmak yerine, mantıklı ve biraz da politik davranıp sonraki dönemleri şekillendirmek lazım. Ben kayınpeder "İyi etmiş" demiyorum asla. Ama bu gibi olaylarda hemen tepki vermenin kendinizin dezavantajınıza olacağını unutmayın.

söylediklerinizde haklılık payı var.

fakat kimse o an (kp yatak odasında yatmasını gördüğünde) soğukkanlılığını koruyamaz. o an ifade etmese bile insanın yüzüne birşekilde hoşnutsuzluğu yansır.:31:

ayrıca kapı kilitlenmesi en son çaredir ve bilinir ki kimi kişiler uzlaşmadan ,konuşmadan da anlamaz.

Ben yerinizde olsam kayınvalidem ile çözerdim meseleyi.
Erkekleri genelde kadınlar bazı şeyleri düşünmeye sevk eder.
Bir gün ikiniz yalnız otururken sakin sakin
"geçen gece babam yatak odasına gittiğinde iç çamaşırlarım, özel bazı eşyalarım hep ortadaydı.
Sende görsen, oda görse çok utanırım. Küçük odaya bir battaniye koydum orada uzanabilir rahat rahat senin aklında bulunsun annecim söylersin ona ben söylersem yanlış anlar.
Çamaşırları içeride kurutmak zorundayım malum " derdim.
Mahremiyet çok önemli.

ben burada konu sahibini kabahatli buldum.herkesin yaşayışı,görgüsü,anlayışı farlıdır.madem kaynananın git uzan lafını duydu,kayınpederin peşinden çıkıp adamın uzanacağı yeri gösterseydi.sonradan ah vah etmenin anlamı yok.bundan sonra buna göre hareket etsin konu sahibi:34:

Bunu, bu konuyu okuyan her kadına soruyorum..

Kendi babalarımız aynı şeyi yapsa aynı tepkiyi verir miyiz?

Elinizi vicdanınıza koyun ve söyleyin.. "Benim babam öyle şey yapmaz" da demeyin. Tutun ki yaptı.. Ne yapardınız? Eşiniz size, sizin ona verdiğiniz tepkiyi verse bu gibi bir olay için ne dersiniz?

İnsanlar aileler söz konusu olduğunda ne yazık ki çok bencil oluyor ve empati kurmadan olaylara yaklaşıyor. Benim konuya yazmamın nedeni, her ne kadar nahoş bir durum olsa da durumun son derece olabilitesi yüksek olması ve bu ve benzeri durumlarda sakin kalınmasının gerektiğini anlatmak..

Böyle tartışmalar tamamen bizim ailemiz olmadığını düşündüğümüz için başımıza geliyor.

Eşinizle "Benim ailem, senin baban, benim kardeşim, seninkiler" tartışmalarına girmeye bir başladınız mı, arkası kesilmez.

Son düzenleme:

evet konuşmak çoğu zaman işe yarar ama bazen de tam tersi olur,ters teper..

bakın konunun başında yazmış konu sahibi;namaz kılma olayı var.konu sahibi k.pederine baba burada çamaşırlar var şu oda da namaz kılın dediği halde adam ısrarla o odaya yönelmiş..şimdi bu nedir söyler misiniz?

şimdi bu insanla konuşursanız inanın bazı şeyleri yanlış anlayıp daha da kötü olabilir.nedense öyle izlenim edindim.

kimse burada konu sahibine k.pederi ile arasını açsın demiyor.ben böyle bir cümle görmedim. hayvalık etmesin cümlesini kim
kurdu?

bir de hani konu sahibi haksız deniliyor ya,sizin için demiyorum, peki genç bir kadın,daha yeni evli o durumda onun da bazı şeyleri düşünememiş
olacağını düşünmüyor mu kimse? k.validesi daha tecrübeli yaşı büyük bir insan.ona düşmez miydi eşine yer göstermek?

Son düzenleme:

Elinizi vicdanınıza koyun ve söyleyin.. "Benim babam öyle şey yapmaz" da demeyin. Tutun ki yaptı.. Ne yapardınız? Eşiniz size, sizin ona verdiğiniz tepkiyi verse bu gibi bir olay için ne dersiniz?

İnsanlar aileler söz konusu olduğunda ne yazık ki çok bencil oluyor ve empati kurmadan olaylara yaklaşıyor. Benim konuya yazmamın nedeni, her ne kadar nahoş bir durum olsa da durumun son derece olabilitesi yüksek olması ve bu ve benzeri durumlarda sakin kalınmasının gerektiğini anlatmak..

Böyle tartışmalar tamamen bizim ailemiz olmadığını düşündüğümüz için başımıza geliyor.

Eşinizle "Benim ailem, senin baban, benim kardeşim, seninkiler" tartışmalarına girmeye bir başladınız mı, arkası kesilmez.

Benim babam yatak odama bir kere girdi o da kızım gel beşik için ölçü alalım diye.Ben kendi babamın uzanmasından daha rahatsız olurum.Sonuçta orası eşimle yatağım düşününce çok tuhaf geliyor.Bu işler görgü adap meselesi Allah'a şükür kayınpderim de babam da bu konuda hassaslar.

çok sinir bozucu bir durum çok haklısınız,eşiniz size trip atıcağına onlara kızsın.saygısız ve görgüsüz insanlardan nefret ediyorum.

aynsını babama da yapardım.üstelik o kendi babam olduğu için daha rahat konuşurdum,yanlış anlar mı diye düşünmezdim.

mahremiyetinde falan değilim ben,çok titiz bir insanım ve asla başkasının yattığı yerde yatamam.

Benim kayınpederim sormadan tuvalete bile kalkmaz. Yatak odamı görmüş müdür hiç hatırlamıyorum onu :1: a

Ama yaşlı insanlar düşünemiyor bazı şeyleri. Mesela kayınpederim böyle birşey yapsa esip gürlerim belki. Ama dedem mesela. Çok anlayışsızdır , yani görmemiş bilmiyor. Eskiden yatak odası mı varmış. Herkes aynı odada yatarmış. Köylü insan her türlü anlayışsızlığı yapıyor ama kırmaya değer mi koca yaşlı adamı.

Ben yeni keşfettim valla kayınvalideme ve kayınpederime kızdım mı. Düşünüyorum annem babannem veya dedeme böyle yapsa diye. Çok üzülüyorum o zaman, bende sakin kalmaya çalışıyorum. :16:

bencede canım kapıyı kılıtle gercı bub kp dusunmesı lazımdı ama.bıde yanı bos oda varken ınsan helde sormadn orya gırer mı mahrımıyet bolgesı ora bence ıkı kısıye aıt olan bı yer yanı

Back