• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ne yapcam ben bi türlü alışamadımm bu aileye ??

Çok çirkin bir davranış,bu tarz rahat,umursamaz insanları hiç sevmiyorum.Eşiniz tavırda yapsa bence bırakın sizin bu yaklaşımınızı ve nedenibi anlasın.Yatak odası özel bir yerdir oraya kimseyi sokmayın hatta onlar geldiğinde kapısını mümkünse kilitleyin ve tavrınızı belli edin.Hoşgörüyle her yaklaşımınızda onlar dahada rahat tavırlar sergilerler(gerçi bunun ötesi ne olabilir ki).

Bazı insanlar böyle şeyleri samimiyetle işkillendiriyorlar. Samimi, rahat, sıcakkanlı durumu. Halbuki ilgisi yok!

Kaldı ki yatak odası özel bir bölüm, ne bileyim annem, babam aynı şekilde kayın validem, kayın pederimin bu denli rahat olmasını istemezdim. Ziyaretin kısası makbuldür, tadında bırakıcaksın. İçeride insan varken ki bunlar dünürler, yatmak saygısızlıktır. Hasta falan olsa neyse,

Benim arkadaşım 1,5 senelik evli olacak ilk evlendiğinde kayın validesi kendi yatak odasını kilitleyip gidermiş bir yere gideceği zaman, ama arkadaşım evde yokken arkadaşımın yatak odasını giriyormuş, eşine yazdığı özel bir şeyi alıp eşine okutmuş kendi okuma yazması olmadığı için, yani insanlar niye böyledir anlayamıyorum? Arkadaşımda yatak odasına girdiğini o şekilde anladı.

Kimseden mükemmel olmasını istemiyoruz ya, saygı istiyoruz sadece, az düşünceli olsalar.. :ssz:

Bazen bu oğlumun evi ne istersem yaparım olayını abartıyorlar .
Hiç olmaması gereken bir durum bu.
Siz onlar geldiğinde çamaşır odasını boş tutmaya çalışın, varsa bile yatakodasına alın o oda boş olsun..
Birdaha yatmaya yada uzanmaya niyetlendiklerinde önden gidip yer gösterin başıboş bırakmayın.
Yol yordam bilmiyorlarsa bu saatten sonra öğrenmezler zaten.
Siz kibarca durumu kontrolünüz altında tutmaya bakın.

mrb arkadaslar ;
dün annemler ve kv kp bize davet ettim geldiler hoşbeş geçti vakit. kalkmalarına yakın benim kp kv ye hadi kalkalım dedi evlerine eşim götürcek hem kendi ailesini hem benim ailemi . kv hiç oralı olmuyo saatte geç oldu annemlerde kalkacak onları bekliyo. sonra kv ben oturuyorum git yat sen içeri dedi. millet bekliyo o da hiç ikiletmedi yatak odalarının olduğu hole doğru gitti bende çaktırmadan eşime ayıp oluyo babama dedim yalnız kaldı adam dedim sinirlendim .
sonra acaba kp nereye gitti aklıma takıldı nereye gitti babam dedim kv hava alacak dedi içimden nerde hava alıyosa balkon yok bişey yok o tarafta die gecirdim mutfakta mı acaba di mutfaga kalktım su içmeye yok sonra içeri geçtim suratım düstü kv anladı rahatsız olduğumu gitti kocasını kaldırmaya iştee o an çıldırdım kp boş odamız var orda sadece bi yatak var üzerinde çamasırlar vardı orada yatıyo sanıyorummm gecmiş benim yatak odama yatagıma uzanmış çıldırdım sinirden resmen yaaa eşime söylendim ayıp deilmi bu ne rahatlık dedim onlar gittikten sonra o boş oda da yatıyo sanıyodu galiba ne var nolcak dedi ya bnm yatak odamda yatagımda nasıl yatar salonda yatsaydı dedim bağırıyodu bana yatak odamız diyince durdu bi düsündü sus tek kelime etme aileminde sülaleminde dedi sakın konuşma dırdırını dinleyemem dedi hiç konuşmadım bende sonra yanına gittim onun suçu yoktu sonuçtaa ama bana tavır yaptı hala da öyle napcamm ben eşimin ailesiyle çok rahat insanlarrr bi geldiklerinde de oda çamasır dolu iç camasırlarım filn var kış olduğu için orda kurutuyorum müsait deil çamasır var salonda kılın dedikçe kapıyı açıp inadına orda namaz kılmaya girdilerr eşim söylemez ailesine artık ben patlıycam napmalıyım ben ???

canım bence fazla fevri davranıyosun, sonuçta oda ailen sayılır, yaslılar....:50: ben kayınpederimi severim altkata geldiginde koltugun birine uzanır bazen üstünü örterim, ama öyle yapmasa,benden rahatsız oldugunu,beni evladı gibi görmedigini düşünürüm, kaynanam mesela onlara gittimizde yatıyosa hemen kalkar o zaman ben rahatsız olurum rahatsız ettim diye.. ama oda alıstı artık... yatak odanda yatsın nolmuş yani, kendi baban yatsa sesin çıkmazdı, böyle saçma seyler için eşinle aranı sogutma bebegimmmm....:16:

Bence çok haklısın ben de olsam sinir olurum.
O ne yaaa başka oda varken yatak odasına girmek niye?
Dediğiniz gibi her şey olabilir ortada.

Bazı arkadaşlar evine hiç gelmeseler daha mı iyi demişler de
ilgisi yok ki misafir severim ben ama insan da misafirliğini bilecek.
O ne rahatlık yaaa.
Öyle geleceklerse gelmesinler evet!

mahrem diye bişey misafirlik ayrı bu ayrı yatak odası insanın özeli hele yatağı daha da özel eşimin halası misafirleiğe geldi namaz kılacak benim evimde dar evde kalabalıktı seccadeyi yatak odama serdim kadın kabul etmedi olmaz kızım orası özeliniz dedi ve namazını başka bi yerde kıldı(benim için sakınca olmamasına rağmen)bazı şeyler tamamen alışkanlık ve görgü meselesi

canım bence fazla fevri davranıyosun, sonuçta oda ailen sayılır, yaslılar....:50: ben kayınpederimi severim altkata geldiginde koltugun birine uzanır bazen üstünü örterim, ama öyle yapmasa,benden rahatsız oldugunu,beni evladı gibi görmedigini düşünürüm, kaynanam mesela onlara gittimizde yatıyosa hemen kalkar o zaman ben rahatsız olurum rahatsız ettim diye.. ama oda alıstı artık... yatak odanda yatsın nolmuş yani, kendi baban yatsa sesin çıkmazdı, böyle saçma seyler için eşinle aranı sogutma bebegimmmm....:16:

kendi babası yatsada sorun olurdu..bu kp baba meselesi değil görgü meselesi..yatak odası mahremdir izinsiz girilmez..
çocuğunun evi bile olsa misafirlikte dünürlerinle otururken kalkıp gelinini yatağına yatamazsın..
4 yaşındaki çocukmu uykusu gelince illa uyuması gerekiyo ..

kendi babası yatsada sorun olurdu..bu kp baba meselesi değil görgü meselesi..yatak odası mahremdir izinsiz girilmez..
çocuğunun evi bile olsa misafirlikte dünürlerinle otururken kalkıp gelinini yatağına yatamazsın..

en sinir olduğum şeylerden biridir..ne kimsenin yatağında,yatak odasında gidip yatarım ne de kendi yatağımda yatılmasını isterim..

misafirler için salonlar,oturma odaları var,oralarda uyumaları daha uygundur :)

bundan sonra yatak odanızın kapısını kilitleyin..bu bilmemek falan değil tamamen görgü meselesi.

ayıp yaa....evde misafir varken kalkıp yatmasıda ayıp...ayıpdan ziyade saygısızlık...

ben bebeğimi emzirmek için bile her gittiğim evde izin istiyorum neresi müsait die soruyorum en yakınlarıma bile.öyle direkt odalara dalamam.

Ben ev sahibine çok abartıyosun diyenleri hayretle okudum resmen.
Bir çiftin izinsiz yatak odasına girmek bile bence saygısızlık. İçine mi girmiş sanki üzerine uzanmış diyenler olmuş birde..:44:
Kış günü insan nemli çamaşırları nasıl ortadan kaldırsın ki. Kokar onlar. Benim iç çamaşırlarımı kayınpeder niye görsün.
Müsait bir oda göstermiş zaten. Salonda kılın demiş niye bu ısrar.
Hiç sevmem böyle insanları.
Çok şükür nişanlımın ailesi mesafeli nerde duracağını bilen insanlar..
Allah sana kolaylık versin diyorum sadece..

Bi arkadaş kayınpederin uzanmaya gittiğinde yol göster demiş. Keşke öyle yapsaymışsın..

yatak odasi mahrem alandir
bu saatten sonra onlara bunu ögretemezsiniz cünkü bu zamana kadar ögrenmemisler
ne diyeyim isiniz zor
esinizede yazik
adamin sucu yok

Son düzenleme:
Sanirim asla sukunetimi koruyamazdim öyle bir manzara karsisinda!
Burasi mahremdir, icerde yatacak yer var, orada neden uzanmadiniz derdim.
Namaz kilmaya gelince orada kiliyorda, uzanmaya gelince neden yatak odaniza gidiyor.
Cokk büyük saygisizlik bu!

herkesin düşüncesine saygı duyarım ama ben eşiyle arasının bozulmasına üzüldüm..büyükler bizim gibi ince düşünemiyolar bazen, eşine kızmış sanki eşi gidip babasına laf söyleyecek( asla söylemezler) lafta söylettirmezler.. kız canını sıktıgıyla kalır....

En azindan senin geceligi giymemis :33:

Cozum: Onlar gelmeden once girmelerini istemedigin odalarini kilitlemen olacaktir.

Bu kapi kilitli mi dedi? Aciklamani yaparsin, orada camasirim var once bir toplayayim, yatak odasi malum ozel alan ben bir kontrol edeyim vs. gibi suratini asarak kuracagin cumlelerle terbiye et :34:

Aynı amcam ya!
Ben 22 ablam 23 yaşında ne zaman gelse adam kapı çalmadan pat dalıyor odaya bi'anda irkiliyoruz, toparlanıyoruz:19:
Bazen arkadan annemin sesi geliyo "X kapıyı vur kız odası orası" diye adam yine aynı sırıtarak gelip "napıyosunuz:)" diyo:20:
Babam da tee koridordan başlar Raiinbow napıyosun kızııım" diye bu babamın bi'şey diycem toparlan kızım demesi:9:
Bence uyumasından çok izinsiz özel alana dalması çok ayıp bi'şey. Oğlumun evi düşüncesi var ama bi'de orda gelinleri olduğunu unutuyolar malesef.
Bence eşine kızmadan "bitanem orası bizim özelimiz belki ben iç çamaşırdı vs.mahrem bi'şey unuttum, senin baban ama benim kp'm görmesi hoş olur mu lütfen rica et girmesinler ben onlara sorsalar zaten uygun yer ayarlarım" de:31:

yatak odana o sekilde dalmasi tabi ki yanlis, birak o sekilde herhangi birinin yatak odama girmesini evime hbrsiz misafirin gelmesinden bile rahatsiz oluyorum...
sinirlenmekte haklisin ki sen bu aileyi sevmiyorsun ve her gelmek istediklerine (gelmesinlerrrr !!!) diye tepki veren birisin (diger konularinda okudum), belki de onlari sevmemek için bir çoookkk sebebin var belki de kesinlikle gormek istemiyorsun ama yine de bu yaptigin çok yanlis ! souçta esinin annesi babasi ne olursa olsun bunu kimse degistiremez ve boyle yaparak ancak esini kendinden uzaklastirirsin...
senin annen zor durumda olsa (onceki konu) sana gelmek istese esin gelmesin derse, ne dersin annene? kocacigim seni evimize istemiyor anne kusura bakma mi? babasi karakoldan çikiyor telefonda yine esine bize gelmesin diyorsun iyi gunde neyse de bari kotu gunde bu sekilde davranma...
yanlis anlama ben senin çok çektigine inaniyorum sevmemekte hatta nefret etmekte bile haklisindir diye dusunuyorum ama esini bu kadar zor durumda birakman yanlis.... soguk davran, uzak dur çok iç içe olmamaya ozen goster yeterli...

En azindan senin geceligi giymemis :33:

Cozum: Onlar gelmeden once girmelerini istemedigin odalarini kilitlemen olacaktir.

Bu kapi kilitli mi dedi? Aciklamani yaparsin, orada camasirim var once bir toplayayim, yatak odasi malum ozel alan ben bir kontrol edeyim vs. gibi suratini asarak kuracagin cumlelerle terbiye et :34:

bencede ! o odayi kilitleyip kapiyi açmaya çalisana "iç çamasirlari yatak odasinda kuruturum yaz kis, misafir gelince de kilitlerim YANLISLIKLA giren olur diye" demek en dogrusu, simdi konu sahibinin esi bisey derse (ki onun için çok zor annesinin tepkisinden çekiniyordur) gelin soyletiyor diye baslar soylenmeye kv..

ben bu konuda bi tarafim o insanlara kiziyo bitarafim vicdan yapiyo kötü düsünme diyo:) ben bekarken babam bile kapimi vurmadan benim odama girmezdi...

yasli insan oldugu icin senin kp pek bisey diyemiyorum ama sanirim izin almadan yaptigi icin kizdim suan evet evet vicdanim sen susu 2 dk yanlis bir

bir davranis bu ohh beee:)

Back
X