Ne yapicam ben ya..

birumutturyasamak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2016
1.667
1.747
83
37
Ne yapacağım şaşırdım kaldım. 8 aylık bebeğim var. Çok önemli bir sınavım var . Surf bu yüzden işten ayrıldım. Arabamızi sattık borçları denkleyebilmek için. Bi daha bu sınava bu şekilde hazırlanma şansım yok.
Gelin görün ki bebeğimin bakıcısı eve geliyor. Soğuk memleket burasi dışarı çıkarmak olmaz hastalanir. Ben bi odaya geçip ders calismaya çalışıyorum ama bebeğim hiç durmuyor bakıcı ile. Yani bilemiyorum artık kız mi oyalayamiyor yoksa başka bişey mi. Surekli ııı ııı ıııh. Yani ağlamıyor da ama mız mız sürekli. O mızırdayinca bakicisi saga sola bi yerlere vurup yuksek ses cikartiyor dikkatini cekmek icin. Artik dayanamayip Ben kucagima alıp oynayınca susuyor. Surekli gidip almak zorunda kalıyorum. Hayır dersim olmasa hep ben ilgilenmek isterim ama sürekli kalkıp kalkıp onu susturunca Haliyle kafamı derse de veremiyorum. Ne yapicam ben ya.. bebeğimin geleceği için de bu sınavı kazanmam çok önemli. Ders çalışma azmim var. Ama çözüm bulamıyorum kafayı yemek üzereyim. . Bi akıl verin . Kütüphaneye gideyim desem uzak. Offf.. cikmazlardayim
Not : 3 saatte bir emzirmek zorundayım.
Yani bebekten ayrılıp kütüphane şansım o yüzden de yok.

Son düzenleme:
Kulaklara pamuk bile tıkayabilirdim ben olsam,duymazsınız en azından.
Birer saat periyotlarla bakabilirsiniz bebeğe kontrol amaçlı.

Ama siz evde olunca çocuk susmaz sizi ister tabii

Çok küçük değil ki aklı erer

Çözüm maalesef kütüphaneye vs gitmek

Sabah eşinizle çıkıp gideceksiniz

Bir süre sonra insan alışıyor

Evim okulun kütüphanesine 1,5 saat git 1,5 saat gel idi iki araç değiştirilirdi

Tek çocuğum evde kimse de yoktu ama ben derdimi gider kütüphanede çalışırdım

Çok daha verimli

Takip eden yıllarda da her şeyi kütüphanede çalışmaya imkan yarattım ve faydasını gördüm

Evde Oldugunuzu biliyor bebis uyanik masallah omru uzun olsun
Ben de kutuphane diyorum,ne kadar uzak olursa olsun. Toplu tasima kullanirsiniz,oturma imkani olursa orda bile calisir insan

İlçelerde etüt merkezleri bilgi evleri olur. Oralarda çalışabilirsiniz.. Etüt Merkeziyle konuşmanız lazım elbette. Mesala bizim ilçede halk eğitim merkezi yeni yapıldı ve çok büyük. Buraya gelip çalışanlar bile var.

Doğrudur ama emziriyorum.
Sütümun azalmamasi için en fazla 3 saatte bir emzirmek zorundayım. Yani kütüphaneye gittim desen yarım saat yolda geçse o tedirginlikle çalışamam.

8 aylık bebek annesinin evde olduğunu nasıl bilecek ya? evden çıkıyomuş gibi yapsın sonra geri girsin madem.

biseylerden feragat edeceksiniz. ders calisma azmim var demissiniz, ozaman konsantrenizin bozulmasina izin vermezsiniz ufak bi bebegin ihlamasiyla.

daha cok disiplin gerek. ogrencilerin tipik dersten kacabilmek icin ikidebir baska ugras bulma cabasi vardir hep, taa ki yumurta kapiya dayanincaya kadar. biraz o var gibi sezdim.

ha gayret. gidin kutuphaneye, uzaksa uzak. tez donemimde birbucuk saat gidis birbucuk saat donus olan yola gidiyordum kutuphaneye, sirf ders calisiim evde calismamak icin elimden geleni yapiyordum cunku.

Kpss olmasaydı ve işten ayrılmamış olsanız ne olacaktı?

Yani hava soğuk bebek çıkamıyor, siz 3 saatte bir emmeli deyip çıkamıyorsunuz, kütüphane uzak. Bence hepsi mecbur olmamanızdan kaynaklı, zorunlu olsanız bahaneniz olmaz, olamazdı.

Ayrıca mızırdanmasına dayanamayıp alıp oynayarak mızırdanma davranışını olumlu pekiştiriyorsunuz.

İşinize devam ediyor olsaydınız 3 saatte biz emziremeyecektiniz tahminim.

Veya 3 saatte bir emzirilmeyen bebekler de bir şekilde büyüyüp gidiyor.

Sınav ve bebek arasında seçim yapmanız gerek bence bir süre.

Bebeğin de geleceği için ben şahsen sınavı seçerdim.

Bebeği seçip sınav çalışmayı savsaklayacak olsam hazırki işimi hiç bırakmazdım.

Bebeğiniz çok ufak o yüzden öyle yapıyor sizi arıyor :) yerim onu ben
Öyle olunca mecbur gidiyorsunuz ama başka çözüm bulun kulağınıza pamuk koyun.

8 aylık bebeği neden 3 saatte emziriyorsunuz ?
Katı gıdaya geçmediniz mi?

Siz çalışırken duruyordu bakıcıda değil mi evden çıkın gidin sakin cafelerden birine orada çalışın.

Ayrıca 8 aylıkta olsa bebek sıkılır evde güzelce giydirin çıksın pusetle havasını alsın . Daha iyi uyur daha güzel yer

Sütünüzü sağın koyun dolaba. Siz bakacaksanız bakıcıya neden para veriyorsunuz ki ? .Sabah eşinizle çıkın kütüphane uzak olsa bile sorun olmamalı.Çocuk çıkamayacağına göre siz çıkacaksınız evden. Zamanla düzene oturur. O olmaz bu olmaz diye odaklanırsanız evet olmaz gerçekten. Kolay gelsin

kütüphane ne kadar uzak ki? 1 saatten fazla değilse gidilir gayet. tavsiyem kütüphane.

illa gitmeyecem evde kalacam diyorsanız kulak üstü kulaklık takip enstrümantal müzik açın. kaliteli kulaklıklar sesi çok büyük oranda kesiyorlar.

İnan ki bilmiyorum.
Bana sen evdesin diye böyle yapıyor diyor . Bi kaç kere de kontrol ettim ama bilemiyorum

Doğru diyordur. Benim oğlum da baba eve gelince aynısını yapıyor. Daha 5 aylık bir de. :) baba eve gelince uyutması tam işkence, deli ediyor beni. İlla baba uyutacak, baba onla ilgilenecek vs vs. Bir bırakmıyor ki adam ders çalışsın. :)

Gidiyormuş gibi yapın kapıdan çıkın, sonra gizlice geri girin eve, yokmuş gibi davranın. Denemekten zarar gelmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…