Ne yapicam ben.

Hayır korunduğu halde gebe kaldı gibi bir izlenim olmuş.
8-9 sene kullansın 2 kere almazsa normal gebe kalması. Değişik bi durum yok.
Değişik bir durum yok tabi ki :) hiç planlarında yokmuş, oldukça dikkat ederken unutmuş işte; aynı şeyi söylüyoruz.Konu sahibininki gibi plansız olduğu için anlattım. Sonrasında da riskli gebelik olduğu halde aldırmamış. İyi günler...

notları alırsın sınavlara gidersin.. hocalar anlayış gösterir bence.. arkadaşımın annesi öğretmen, karnım burnumda sınavlara giriyordum demişti.. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin..

İnşallah dediğin gibi olur ya. Hala şok içindeyim. . Ne yaramaz bişey bu baksana
Kendisi plan filan dinlemedi :)
Inanamiyorum ya. Mart ta doğum görünüyor .
Ay deme öyle istemiyorum falan. Onlar hissediyor. Bende spor yapıyor ağarlik kaldırıyordum. Hatta haberi aldığımdan1 gün önce hoca karnıma çıkmıştı hamur gibi ezdi beni

Ben hep buna bağlıyorum oğlum baya güçlü bir çocuk:KK200:

Rabbin bir hediyesi size.. Hiç mi vicdan yok sizde bebeği öldürmeye çalışıyorsunuz.. insanlar çocuk sahibi olmak için neler yapıyor..Onun günahının altından nasıl kalkicaksiniz.. Tutturmussunuz kariyer.. Rabbim size merhamet versin.. Çok yazık!

Valla oldumu oluyor. Kizim var onu 2.5 seneye yakin denememize ragmen olmadi. Sonra oldu sukur o 10 aylikken emerken, daha benim adetlerim ortada yokken ve o ay sadece girdigim tek iliskideki geri cekme yontemiyle yinede hamile kaldim. Rabbim onu verecekse veriyor. Eger icini rahatlatacaksa 2 cocuklu olmak uzereyim.ve 2. Lisansimin son senesindeyim. Koca bi donem hamile olarak gittim okula. Daha 4 haftalik marta kadar okul bitecek nede olsa ha 5-6 ay sonra ha simdi. Bence Allaha sukredin bu kadar korunmaya ragmen tutmus. Onun dunyaya gelecegi varsa sen koca tir tasisan o bebege bisey olmaz. Hayirlisi olsun kendinizi uzmeyin ve hamileligin tadini cikarin
İnş olmamıştır bişey. Pazartesi günü doktora gideceğim bakalim.

notları alırsın sınavlara gidersin.. hocalar anlayış gösterir bence.. arkadaşımın annesi öğretmen, karnım burnumda sınavlara giriyordum demişti.. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin..
İnş bi sorun olmaz. .
Ay deme öyle istemiyorum falan. Onlar hissediyor. Bende spor yapıyor ağarlik kaldırıyordum. Hatta haberi aldığımdan1 gün önce hoca karnıma çıkmıştı hamur gibi ezdi beni

Ben hep buna bağlıyorum oğlum baya güçlü bir çocuk:KK200:
Maşallah :)

ileride bu bebek yüzünden hayatınızın rezil olduğu gibi bir hisse kapılacaksanız, suçlayacaksanız ya da hazır değilseniz bence iyi düşünün. ikinizi de zor zamanlar bekler o zaman. evet güzel bir sürpriz ama ileride acısı çıkacaksa bence enine boyuna düşünmeden bu işi sonlandırma ya da devam ettirme adına kesin adım atmayın.

ileride bu bebek yüzünden hayatınızın rezil olduğu gibi bir hisse kapılacaksanız, suçlayacaksanız ya da hazır değilseniz bence iyi düşünün. ikinizi de zor zamanlar bekler o zaman. evet güzel bir sürpriz ama ileride acısı çıkacaksa bence enine boyuna düşünmeden bu işi sonlandırma ya da devam ettirme adına kesin adım atmayın.
Bir iki ay idare edersin ya.. Ben de okurken hamile kaldım bebeğim oldu hala okuyorum
Gerçekten mi
Nasıl başardın peki
Bebeği kime bırakıp derse gidiyorsun
Bide kpss calisamadin dimi hiç
Bide doğum olduğunda kaç gün okula gidemedin. Malum devamsızlık var.
Kafamda o kadar soru var ki

Dip boyayı unutun ilk üç ay hiçbir doktor izin vermez.
Hatta hamilelik boyunca izin verilmez genelde. Doktorum emzirdiğim için Bebek doğunca da sıcak bakmadı ben de boyamadım
Kızımın bir yaşına gelmesini bekledim yeni boyayacağım saçımı.
Banyo falan tabiki yaparsınız istediğiniz gibi
fön ben de yaptırıyordum zararı olabileceğini düşünmedim bilemiyorum
Bu konuda herhangi bir arastirma yapmadim, bilgi birikimim yok ama kendi kendime karar aldim ve bebegi etkileyebilecegini dusunerek hamilelik suresince telefon, bilgisayar, sac boyama ve hatta sac kurutma makinesinden mumkun oldugunca uzak durdum. Makyaj yapmadim sadece goz kalemi kullandim, camasirlari az deterjanla yikayip, ekstradan bir kere daha yikadim ama buna daha iyi alternatifler bulunabilir. Sampuan yerine guvendigim dogal zeytinyagli sabun kullandim.

Egitim ve calisma konusunda arkadasim iyi bir ornektir. Kendisi master ogrencisi iken birinci bebegini dunyaya getirdi. Doktorasini yaparken ikinci cocugu dogdu su an 2 yasinda. Hatta bir ara esi issiz kaldi ve evi de arkadasim gecindirdi asistan maasi ile.

Demek ki o kadar da tedbirli değilmişsin. Açıkcası hamile kalmanın bu kadar mucize olduğunu düşündüğüm bir durumda bu kadar ruhsuzca tanımlayamazdım.
5-6 ay sonra istediğin anda hamile kalabileceğinin garantisi de yok ona bakarsan.
İstenmeyen bebek sonradan nasıl istenir bilmem. Baya nötr duygular besliyorsun.

İnşallah hallolur ya. Allah verir bi kolaylik herhalde. . Eşim çok sevindi o çok istiyordu.. o değilde ben bu ay bi sürü oruç tuttum.. bi sürü inşallah o agri kesici sen filan bebeğe bişey olmamıştır.
Gebeligi ogrenebilecegin o 4~5 haftalik surece kadar aldigin ilaclarin bebise bir zararı yok agri kesici yada antibiyotikse tabi bunlarinda dereceleri var ama anladigim kadariyla gundelik kullanilabilen erisimi kolay seyler almissin. Sen istedigin kadar onlem al olacagi varsa olur kimi olsun diye yirtinir olmaz o yuzden demekki vardir Rabbimin bir hikmeti. Okulunuda halledersin hic telas etme. Rabbim saglikla kucagina almayi nasip etsin kalp atisini bi duy elinin ayaginin oynadigini ultrasonda bir gor emin ol su actigin konuya sasiracaksin pisman olacaksin keyfini yasa tadini cikar :)

Gerçekten mi
Nasıl başardın peki
Bebeği kime bırakıp derse gidiyorsun
Bide kpss calisamadin dimi hiç
Bide doğum olduğunda kaç gün okula gidemedin. Malum devamsızlık var.
Kafamda o kadar soru var ki
Benim doğumun birinci dönemin son sınavının olduğu güne denk gelmişti. 8 ocakta doğum yaptım. 8 şubatta okul başladı ben ilk 17 şubatta gittim o da sınav var diye
Bizde devam zorunluluğu yok yani var ama yok hukuk fakültesinde okuyorum amfiler kalabalık ondan yoklama alınmıyor hiç. O nedenle ben bu dönem sadece sınavlara gittim
Sınavlara bir ay kala her gün dörder saat kv me bıraktım. 1 de bırakıp akşam 5 te aldım ders çalıştım sınav Zamanı da aynı şekilde ve notlarım geçen seneliklerden daha yüksek :))
Bakalım benim bir senem daha var :)

3 çocuğum var. Her bir çocuk da maddi olarak ve kariyer olarak cok yükseldim. Son güne kadar çalışıp doğuma gittim. Ne onlar yük oldu ne de karıyerim de bir gerileme oldu. Bu yoğunlukta 2. Üniversiteyi de okuyorum. 9 haftalikken ikizlerimi kaybettim. Çok üzücü bir durumdu. Allah çocuk sevgisi versin. Insan bazen böyle hissedebilir. Aslında normal. Hormonların etkisi ile kararsizlik moral bozukluğu yaşayabilir. Umarım kısa sürede alisirsin. Çünkü dünyanın en güzel şeyleri bebekler.

Benim doğumun birinci dönemin son sınavının olduğu güne denk gelmişti. 8 ocakta doğum yaptım. 8 şubatta okul başladı ben ilk 17 şubatta gittim o da sınav var diye
Bizde devam zorunluluğu yok yani var ama yok hukuk fakültesinde okuyorum amfiler kalabalık ondan yoklama alınmıyor hiç. O nedenle ben bu dönem sadece sınavlara gittim
Sınavlara bir ay kala her gün dörder saat kv me bıraktım. 1 de bırakıp akşam 5 te aldım ders çalıştım sınav Zamanı da aynı şekilde ve notlarım geçen seneliklerden daha yüksek :))
Bakalım benim bir senem daha var :)
Sizde devamsızlık olmaması çok güzel ya.
Benimde haftada 2 gün 4 er saat gitmem lazım. Annem gelir yanıma muhtemelen yada güvendiğim bi abla var ona bırakırım. Son 4 5 ay idare etmemız gerekecek bi şekilde.

3 çocuğum var. Her bir çocuk da maddi olarak ve kariyer olarak cok yükseldim. Son güne kadar çalışıp doğuma gittim. Ne onlar yük oldu ne de karıyerim de bir gerileme oldu. Bu yoğunlukta 2. Üniversiteyi de okuyorum. 9 haftalikken ikizlerimi kaybettim. Çok üzücü bir durumdu. Allah çocuk sevgisi versin. Insan bazen böyle hissedebilir. Aslında normal. Hormonların etkisi ile kararsizlik moral bozukluğu yaşayabilir. Umarım kısa sürede alisirsin. Çünkü dünyanın en güzel şeyleri bebekler.
Muhakkak öyledir. Normalde severim çocukları ben. Okulum doğumdan önce bitecek olsa yine çok sevinirdim. İnsallah bereket getirir dediginiz gibi. Geceden beri düşünüyorum. Kimisi korkuttu beni yok hamile iken yatalak gibi yaşadım bilmem ne.

Bence hiçbir şey düşünme bebeğinin sevincini yaşa. O da bir can geldiği için sevinilsin ister o senin Canından bir parça daha ötesi yok :) sen de onun annesisin ne olursa olsun önce evladın olmalı.
Hayatı boyunca yanında olacaksın. Yeri gelecek çok önemli bir işe o rahatsız diye gidemeyeceksin. Ertesi sabah sınavın olmana rağmen sabahlayacaksın. Ama tüm bunlara değer Allah uzun ömür versin

Aynen öyle inan..
Tam da ne zaman oldu biliyormusun. Annem gibi sevdiğim hayatta en çok düşkün olduğum anne annem vefat etti ve o ay bu bebek olmuş. . Yani geçen ay daha.
Allah anne annemi aldı bu bebeği verdi galiba.. sadece 1 defa ile 3 senedir olmayan bebek nasil oldu hala aklım almıyor. Bide folik asit filan da kullanmadım. Birazdan çıkıp alayım .
Basin sagolsun.insanin basina ne geliyorsa onun icin iyi olacagi icin geliyor inan..bu bebek icin de ilerde ayni seyi soyleyeceksin..sana iyi gelecek merak etme ;) hamileligin tadini cikar:KK46:

Back
X