Ne yapıcam ben??

Diyetisyenler insanlarin kilo almaya diyete basladigi gun basladigini soyluyor hic mi duymadin annem:)

Kilo vermenin en temel puf noktasi su: kararli olacaksin!

Ve diyet yapmaya degil hayatin boyunca saglikli beslenmeye gayret edeceksin.

Diyet yaparak verdigin kiloyu birakip eski duzenine dondugun anda tabiki geri alirsin. 64 kilodan bu yontemle 53 kiloya dusmus biri olarak konusuyorum:)

Miğdeyi küçülterek başlamak lazım işe sık sık ama azar azar yiyerek akşam saat 19dan sonra acıkırsa sadece meyva yiyerek başlayabilirsiniz. Annem böyle böyle 30 kilo verdi 4 ayda. Akşam dişlerini fırçalar, diş fırçaladıktan sonra yemek yememeye programlandığı için yemezdi:) öyle kandırıyordu kendini sürekli tartıya çıkıyordu

merhaba,

2 yıl önce iş hayatı ve yüksek lisansı aynı anda götürmeye çalışırken zaten fazla olan kilolarıma bir 6 kilo daha ekleyerek hayatımın en kilolu halini gördüm. amaaan nolacak dedim ve bir gün ofisin asansörü bozuldu ben de 7 kat merdiven yürürken bayılacak hale geldim. 24 yaşında yıllarca spor yapmış biri nasıl böyle olabilir dedim ve açıkçası korktum kendimden.

ardından sağlıklı beslenmeye başladım, uykuma dikkat ettim. spora düzenli gittim. canımın istediği her şeyden de yedim, sadece irademi köreltecek kadar. ah kaç kere çikolata çiğneyip tükürdüğümü ben bilirim bir süre sonra canın bile istemiyor. eğer bahsettiğin kiloya kadar çıktıysan büyük ihtimalle şeker problemi de başlamıştır. ya da insülin direnci. belli testler yapmaları gerekir ki sağlıklı kilo veresin. insülin direncini yenmeden kilo veremezsin. bunu hayat tarzı haline getirmen lazım, tekrar eder yoksa. kararlı olmalısın, zaten kilo vermeye başladıkça hoşuna gidecek.

bir süre sonra kilo vermen durabilir, normal. ben 6 ayda toplam 18 kilo verdim; ama 9. kiloda durdu.(benimkinin bu kadar hızlı oluşunun sebebi özellikle son 2 ayda aldığım 6 kilo ve önceki 2 yılda kilo almış olmamdı.) kilo vermem durunca bölgesel zayıflamaya gittim, zaten üstüm hep çok ince alt bedenim daha kilolu olmuştur. o orantısızlık da gitti, özellikle sporla birlikte yapınca daha da şekilli oldu. yani kağıt üzerinde verdiğim 18 kiloydu ama görünüş olarak 25 kilo vermiş gibiydim. yeniden 2 yıl önceki fit görüntüme döndüm, ne zamandır giyemediğim kıyafetlerimi giymek inanılmaz keyif verdi. zaten öyle olunca insan daha da azimle devam ediyor.

arada kaçamaklar olabilir, normal. sonra saldırmamak için kaçamakların da yapılması lazım. yeter ki kararlı ol :)

başarılar dilerim!

Her başarısız girişim 5 kilo zarar ile bitiyor..
İyice hazır hissedin.. Spor ve beslenme planinizi gerçekçi şekilde planlayin.. ne sizi motive eder daha sağlıklı olmak daha fit görünmek daha güzel giyinmek vs bunlara odaklanin.. ilk haftalar en zoru çünkü etraf farketmediginde motivasyon düşüyor.. 100 kilodan 97 ye düşünce fark olmayacak buna takilmayin.. ama 90 olunca moraliniz yükselecek.. sabır en önemlisi..

Doğru beslenmek
Doğru saatlerde ve surede uyumak
Yeteri kadar hareket etmek - günde 30 dk spor gibi..-
Moral - stres kilo vermeye engel-
Sabır

Yapabilirsiniz.. oturun iyice düşünün.. iyice akliniza yatana kadar kalkmayin oturduğunuz yerden.. tamam dediğiniz an hızla kalkın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…