• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapıcam

Ablacım senin aklın başındamı bune tutarsızlık. Ailem akraba evliliğini kafama kazıdı evlendim diyorsun boşanmak zormu diyorsun. Şimdide severek evlendim onsuz yapamam diyorsun. Valla. Kusura bakmada bu kadar ne dediğini bilmeyerek konuşursan daha çok iplenmezsin sen.
Değil doğru diyosun bilmiyorum abla kafam çok karışık iyi değilim ne istiyorum bilmiyorum. Kendime saygım yok sanırı. Ya da neyim ya bilmiyorum. 2 yılda ne düşünebiliyorm aptal gibiyim ya. Her şey güzel olucak diyorum bir hafta sonra pat bi olay oluyo ve ben yine mutsuz. Hayatım boyunca kararlı biri olamadım hep ve ailem de öyle hep ezilen oldu babam. Kafam gerçekten karışık iyi değilim hep sorguluyorum hayatım boyıncayı flaan filan uzar da uzar

Seviyo ama ailesi ve benim aramda kaldı ailesi çok baskıcı hastalıklarıyla korkutuyolar çocuğun gözünü. Ona da yazık ama ben de katlanamıyorum artık
Siz de onu sevmeye devam edin ama ailenizi tercih edin.
Size de yazık.

Değil doğru diyosun bilmiyorum abla kafam çok karışık iyi değilim ne istiyorum bilmiyorum. Kendime saygım yok sanırı. Ya da neyim ya bilmiyorum. 2 yılda ne düşünebiliyorm aptal gibiyim ya. Her şey güzel olucak diyorum bir hafta sonra pat bi olay oluyo ve ben yine mutsuz. Hayatım boyunca kararlı biri olamadım hep ve ailem de öyle hep ezilen oldu babam. Kafam gerçekten karışık iyi değilim hep sorguluyorum hayatım boyıncayı flaan filan uzar da uzar
Sorununda bu zaten. Sen kendine olan saygını yitirmişsin. İşe yasamaz biri olduğunu düşünüyorsun. Bir işe girip çalışmak çok iyi gelir sana. Eminim eşin izin vermiycektir ama işte tamda bu noktada kararlı olup diretmelisin. Kendi ayakların üzerinde durursan etrafındaki insanlarında saygısını kazanır daha sosyal ve güçlü bir kadın olursun.

q benim ailem yönünden yakarışım beni büyütme şekilleri. Hep kısotladılar evlenirken de seçimim onların istediği ve en önemlisi benim iatediğim gibi oldu. Ama bazen düşinüyorum ailem böyle olmasaydı beni böyle yetiştirmselerdi belki bambaşka bir hayatım olucaktı. Eşimi evet seviyorum ama sevgi de gerçekten bir yere kadar bir yerden sonra bunaldım. Ayrışırsam üzülürüm ama unutamaz mıyım unuturum da
Hem ailem eşimle evlenmemi istemedi diyorsunuz hem eş secimim ailemin istedigi özellikle benim istedigim gibi oldu diyorsunuz. Kafanız baya karisik. Aileniz ne istedi ne istemedi?

O profilde yazan yaş doğruysa daha çok küçüksün... eşin de senden 3-4 yaş büyük olsa... ailesi de sizi çocuk görüp parmağının ucunda oynatıyordur... ne demeye koştur koştur evlendin ki?
Ailenin seni yetiştirmesi, akraba evliliğini aklına sokması ile ne alakası var? Aksine karşı da çıkmışlar.. sen sağa sola suç atacak yer arıyorsun.
Biraz aklını başına topla. Eğitimin ne bilmiyorum ama önce eşini de ikna et, eğitimini tamamla. Kendine o ev harici bir hayat kurarsan daha mutlu olursun. 20 yaşında kv ye hizmetçilik yapmaya başlarsan ömrün çürür gider aynı evde...
Ya iş ya okul. Kendi iyiliğin için yap bunu...

Söyleyin bana çok mu zor boşanmak çok mu kötü çok mu günah.
Evet çok zor ( psikolojik olarak)
Evet çok kötü (hayallerin yıkılıyor ve sevdiğin insan boşanma sürecinde çirkefkeşip canavara dönüşüyor )
Hayır boşanmak günah değil :işsiz:

q benim ailem yönünden yakarışım beni büyütme şekilleri. Hep kısotladılar evlenirken de seçimim onların istediği ve en önemlisi benim iatediğim gibi oldu. Ama bazen düşinüyorum ailem böyle olmasaydı beni böyle yetiştirmselerdi belki bambaşka bir hayatım olucaktı. Eşimi evet seviyorum ama sevgi de gerçekten bir yere kadar bir yerden sonra bunaldım. Ayrışırsam üzülürüm ama unutamaz mıyım unuturum da
Kafan çok karışmış. Hala çelişki yumağısın. :) kararlı ol ya biter bu evlilik ya da evleri ayırırız de. Eşin de seçimini yapsın. Böyle mutsuz mu yaşamak istiyorsun hayatı? Tekrar mı geleceksin dünyaya? Kimse istemediği bi hayatı yaşamayı haketmiyor. Sevgi zamanla biter, başkasını bile seversin.

Siz biraz kaybolmuşsunuz ve savrulmuşsunuz açıkçası. Kendinize güveniniz yok, kararlı değilsiniz, biraz sinmişsiniz ve yaşınız da küçük anladığım kadarıyla. Tüm bunlarda tabi ki yetiştirilme tarzınızın da etkisi büyük. Ama değişmek ve gelişmek herzaman mümkün. Sadece biraz bulunduğunuz kalıplardan dışarı çıkıp hayata daha geniş bir pencereden bakmayı öğrenmeniz gerekiyor. Ailenizle konuşun, kafanızı toplayın, bir işe başlayın, sosyalleşin, biraz kendinize güveniniz yerine gelsin. Sonrası kendiliğinden gelecektir.

Dayanamıyorum artık gücüm tükendi aileme de kızgımım hayatım boyunca ksııtladırlar beni hep akraba evliliğini kafama koydular küçüklükten böyle eğittiler. Evlendim akraba diye boşanma olmaz dediler niye günah mı. Eşim geldi bugün sanki ayrı ev konusunu açan benmişim gibi git içerde otursana dito ben de sinirlendim oturmicam dedim. Bana artsilik yapma dedi bağırdı. Söyleyin bana çok mu zor boşanmak çok mu kötü çok mu günah. Ben işimi yapıp evimi temizleyip odamda oturuyorum bu bile kusur gibi en başta konuşulduğu gibi kalmadı hiç bişi kalmadı. Moralim sıfır hepsi nefret ediyo benden eşim de beş yaşındaki çocuk gibi dolduruşa geliyo
Akrabaa evliligi kesinlikle olmamali gercekren bunu hep cevremdede gozlemledim tanidiklarda ya dinen sakak ya bedenen ya aklen sakat oluyor illa biri oluyor.Akraba evliligi yapanlari biliyorum tanidik diyelim 2 sey icin genelde yapiliyor ya miras bisey varsa onlar yabancilara gitmesin yada zina .Bu belki herkeste olmaz ama tanidiklar genelde cevremde olanlar bunlar.Ama evlendikten sonra evliligi bozmak yerine kurtarmak daha mantikli.Bosanmak evet gunah olmamasi gerek ama iste herkes kendini daha iyi bilir.Bana gore aldatma saygisizlik siddet olmadigi surece bosanmamak o evliligi kurtarmak icin cabalamak gerek.

Malesef anne ve babamizi biz secemiyoruz Rabbim neyi nasip ediyorsa o oluyor yani bence artik keskeler demektense adim atin kendinuz icin.Sizin kafaniz cok cok cooookkkarisk.Evet ayrilirsanz uzulursunuz ama gecer bu hayatta hicbi aci uzuntu kalici degil .Hersey gecer bu hayatta...Bence once insan kendini duzeltmeyle baslamali.Siz hatalisiniz demiyorum herkes icin gecerli ama buraya siz yazdiniz sıkıntınızı anlatmıssınız o yuzden kendınızden baslayın kafanızdan bu dusuncelerınızı atıp sakınce dusunun herseyı.Bu arada merak ettim kaç yasındasınız esınız sız ?

Dururum ailem boşanma ayıp dese de arkamda dururlar ama ben eşimi seviyorum onsuz yapabilir miyim bilmiyorhm. Ama çlışırım bi işe girerim yaparım bunu

Böyle birini nasıl sevebiliyorsun?

Zorla ddğil hatta babam karşı bile çıktı ama ben istedim sevdim çünkü. Ailem sonuna kadar da arkamda durur kesinlikle bu konuda hiç şüphem yok ama küçüklükten beri öyle eğittiler beni çok ksıtladıladırlar. Evlenirken istemediler bem çok istedim sarhoş gibiydim resmen. Ya da aptal

İlk mesajda aileni suçlamışsın ama ailem karşı çıktı diyorsun? Suçluyu arıyorsan kendine bakmalısın. Anne baba sözünün işine gelen kısmını almışsın resmen. Aileni dinleseydin bunlar başına gelmeyecekti mesela. O zaman niye suçluyorsun aileni?

20 yaşında misin?
erken mi evlendiniz_
bide eşinin ailesiyle neden kabul ettiniz_
eşiniz alt kata taşınmaya neden vazgeçti?
kafamda deli gibi sorularrr..:skandal:

Back
X