- 27 Nisan 2015
- 6.978
- 34.076
- 498
- Konu Sahibi Tatsizkokusuzsakizz
-
Babam onceden degil 3 sene once yatalak oldu onceden 3umüzde calisdik babamda calisdi ama gelen gitti dedemden gelen parayla ekstra hicbirsey yapilmadi bi birikim olmadi
Bizimle dalga geçtiğini düşünmeye başladım. Sen yillarca al parayı haksiz yere, eve birkaç maaş girdiği dönemlerde bile o aylığı almaktan utanma birde gel burada kendini savun.Böyle düşünüyorsanız ve hâlâ pişman olmayıp yaptığınızın doğru olduğuna inanıyorsanız herseyi hakediyorsunuz kusura bakmayın. ve yukari da yazmışsiniz eve 4 maaş + baba emeklisi girmiş. Ne diyim ki pes doğrusu.
4 maaş artı emekli maaşı yetmedi öyle mi gerçekten şoktayım gerçekten yani her biri asgari ücret alsa üstüne o maaş şu an mesela 10 bin ile geçinemiyoruz diyen 5 kişilik bir aile var öyle miBabam onceden degil 3 sene once yatalak oldu onceden 3umüzde calisdik babamda calisdi ama gelen gitti dedemden gelen parayla ekstra hicbirsey yapilmadi bi birikim olmadi
Bu parayi asla öduyemeyiz.. babam emekli suan ordan 1.800 aliyor yanliz borclari oldugundan yarisi kesiliyor . Kimse burda dolandirici dmesin anneniz calissaydi vs diyor yaşamayan bilemeznetten biraz araştırdım. maalesef böyle bir durum var.
5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun 56. maddesinde yazıyormuş. daha önce buna itiraz edilen davalar olmuş ama sonuç alınamamış. ödenmesi gerekiyor gibi görünüyor.Nikahsız yaşamak dul ve yetim maaşı almaya engel midir?
Nikahsız yaşamak dul ve yetim maaşı almaya engel midir?www.sgkrehberi.com
babanızın emekli maaşı vs var mı? gelir durumu nedir?
Hanımefendi nasıl devleti dolandıracak bir şey görmüyorsunuz kanun belliAnnem babasinin emekli parasini aldi ben burda devleti dolandiracak birsey görmuyorum devletten gidipde durumum yok bosanmisim diye ozellikle para almada babasindan gelen maasi aldi. Ha ayriyken aldi ha beraberken iki türlüde dolandirmak olarak adlandirirlirdi bu durum ozman ne farki var?
Tek fark ayri degil beraber yasamalari
Oncedem alinan maas cocuklarda aylik 200 300 tlydi o dönemde hepimiz 13 yasinda 2 sene kdar calisip soradan ciktik oyle hepimiz milyarlar almadikk ozman 300 lira aliyordum ben4 maaş artı emekli maaşı yetmedi öyle mi gerçekten şoktayım gerçekten yani her biri asgari ücret alsa üstüne o maaş şu an mesela 10 bin ile geçinemiyoruz diyen 5 kişilik bir aile var öyle mi
Ben babasının hastalığından da şüphe etmeye başladım.iyice tepki toplamamak için öyle söylemiş olabilir.Bizimle dalga geçtiğini düşünmeye başladım. Sen yillarca al parayı haksiz yere, eve birkaç maaş girdiği dönemlerde bile o aylığı almaktan utanma birde gel burada kendini savun.
Yahu burada çoğumuz babalarımızın tek maaşıyla büyüdük zaten. Benim babam inşaat çalışıp büyüttü bizi. Sizin durumunuz bu ülke için gayet normal. Diğer yorumunda yazdım benim babam hasta hasta çalıştı yıllarca.Bu parayi asla öduyemeyiz.. babam emekli suan ordan 1.800 aliyor yanliz borclari oldugundan yarisi kesiliyor . Kimse burda dolandirici dmesin anneniz calissaydi vs diyor yaşamayan bilemez
Nie tepki toplamiyayim.ben burda bilgisi olan varmi diye sordum sizin ne düsündügünuz umrumda degil sizede babamin hastaligini kanitlamak icin belge getirecek halim yok kim ne derse desin ben çektim ben biliyorum evede ayriyeten milyarlar girmedi kimse burda boş laf yapmasin kendimide acindırmiyorum bizim derdimiz bize yeterBen babasının hastalığından da şüphe etmeye başladım.iyice tepki toplamamak için öyle söylemiş olabilir.
O zaman dolar kaç liraydı kaç senesinden bahsediyorsunuzOncedem alinan maas cocuklarda aylik 200 300 tlydi o dönemde hepimiz 13 yasinda 2 sene kdar calisip soradan ciktik oyle hepimiz milyarlar almadikk ozman 300 lira aliyordum ben
Annem babasinin emekli parasini aldi ben burda devleti dolandiracak birsey görmuyorum devletten gidipde durumum yok bosanmisim diye ozellikle para almada babasindan gelen maasi aldi. Ha ayriyken aldi ha beraberken iki türlüde dolandirmak olarak adlandirirlirdi bu durum ozman ne farki var?
Tek fark ayri degil beraber yasamalari
Ne derseniz deyinNie tepki toplamiyayim.ben burda bilgisi olan varmi diye sordum sizin ne düsündügünuz umrumda degil sizede babamin hastaligini kanitlamak icin belge getirecek halim yok kim ne derse desin ben çektim ben biliyorum evede ayriyeten milyarlar girmedi kimse burda boş laf yapmasin kendimide acindırmiyorum bizim derdimiz bize yeter
Durumları kötü olabilir anlarım tabi ki, o zaman babanız evde çocuklara bakacak anneniz çalışacaktı. Kusura bakmayın bunlar bahane hazır para tatlı gelmiş.Babamin hikametkahi başka bir yerdeydi anneminki başka ayni semt ama ayrı mahalledeydi. Gecen yıl evlenince babam hikametkahini aldirdı.
Simdi bazi arkadaslar devleti dolandirmak falan demisde egerki gecinemiyorlarsa gecekonduda 3 cocuga bakmak zorundalarsa mecburluktan yapilabiliniyor. Ha bazi insanlar vardir bunu yapiyorlar durumlari iy oldugu halde aliyorlar bu parayi. Yanliz bunuda goz önunde bulundurun onceden ayrilmislar sonradan cocuklar oldugu icin bir araya gelip oturduklari yerden taşınmıslar ve hikametkahlarini farkli yerlere aldirmıslar o arada durumlari olmadiklarindan nikah yapmayip devam etmisler bu duruma. Tabiki bu duruma kizabilirsiniz fakat suan gercekten durumlari cok kotü ikisi yanliz yaşıyor yaşli ve hastalar 2 bin lira bile ödüyecek durumlari yokken 200 bin asla ödüyemezler babam cok hasta bu durumu cok takar ve gercekten kafayi yer yada daha kotüsü olur. Ben derdimi yazdım size belki bu durumu bilipde nasıl bir yol izlemeliyiz diye fikir veren olur. Hepinize tesekkürler.
Baba 3 yıldır hastaymış zaten, çalışmış yıllarca parayı da bir güzel almışlar esktra olarak.Durumları kötü olabilir anlarım tabi ki, o zaman babanız evde çocuklara bakacak anneniz çalışacaktı. Kusura bakmayın bunlar bahane hazır para tatlı gelmiş.
İnsanlar ne şartlarda çalışıyor da haksız para yemiyor.
Oh ne güzel, sonra haktan hukuktan bahsedince biz vicdansız oluyoruz değil mi.Baba 3 yıldır hastaymış zaten, çalışmış yıllarca parayı da bir güzel almışlar esktra olarak.
ben o konuya yorum yapmak istemiyorum ama kanun açık. maaş kesilir, ödenen para geri alınır diyor. geçmiş olsun ama yapacak bişey yok gibi görünüyor. ben de bilemedim ne yapılır başka.Bu parayi asla öduyemeyiz.. babam emekli suan ordan 1.800 aliyor yanliz borclari oldugundan yarisi kesiliyor . Kimse burda dolandirici dmesin anneniz calissaydi vs diyor yaşamayan bilemez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?