- 23 Temmuz 2019
- 14.633
- 46.634
- 548
- 40
- Konu Sahibi Tatsizkokusuzsakizz
-
ne sahibi olmalarını bekliyordunuz ki asgari ücret bile belliyken babadan maaşını alan bir kadın villa sahibi mi olacaktı ? miktarını bilmiyorum ama belki 1000 lira vardır yoktur. yaptıkları doğru demiyorum ama bu kadar ağır eleştiri de gereksizÇok kızdım şahsen ağır şeyler yazmıştım ilk baş sonra sildim duzelltim yatalak falanlar diye üzüldüm ama Gerçekten çok haksızlık.haram para olduğu için birşey sahibi de olamamışlar hâlâ gecekondudalar.Allah affetsin ne diyim
Ben bağladım siz bağlamayın.haram para yiyenlerin hepsi böyle demedim çoğu da zengin gayet rahat onu biliyorum zaten.Birşey sahibi olamamalarını gecekonduda yaşamalarını nasıl bu olaya bağladınız?Bu ülkede çok görüyoruz haram para yiyenlerin nelere sahip olduğunu.İnsanlar çaresiz ne yapsın geçen günkü 4 kardeş gibi kendi mi öldürsün?Evet haksız bir kazanç elde etmişler ama bilmiyoruz ne şartlar altında yaptılar.
Birşey sahibi olmak demek illa ki villa sahibi olmak demek mi?kenara 3 beş kuruş atabilirlerdine sahibi olmalarını bekliyordunuz ki asgari ücret bile belliyken babadan maaşını alan bir kadın villa sahibi mi olacaktı ? miktarını bilmiyorum ama belki 1000 lira vardır yoktur. yaptıkları doğru demiyorum ama bu kadar ağır eleştiri de gereksiz
geçindiler de kenara para atması dert kaldı, aldıkları ortadadır zaten, birikim yapılacak bir mevzu olmadığı belli daha fazla cevap vermeye gerek görmüyorum iyi günler sizeBirşey sahibi olmak demek illa ki villa sahibi olmak demek mi?kenara 3 beş kuruş atabilirlerdi
Oturdugunuz yerden atip tutmak ne kolay nerede bu insanlarin vicdani ya
Gecekonduda 3 cocuk yatalak hasta insanlar
Yiyecek ekmekleri yok belki
Sicak evinizden konusmasi ne kolay
Burda annesi babasi icin uzulen biri var ilahi adalet, hala gecekondudalar işte haram para falan diyorsunuz yazik gunah ya gercek hayatta biri derdini anlattiginda da oh olsun falan diyebiliyor musunuz
Bu site bu insanlar beni sinir hastasi etti birakti senelerdir gece gece uykum kacti vicdanlara bak bi ya
Valla siz memnunsaniz sizin verdiğiniz paralarla devleti dolandirmalarindan,bence de artık SIZE cevap vermeye gerek yok.geçindiler de kenara para atması dert kaldı, aldıkları ortadadır zaten, birikim yapılacak bir mevzu olmadığı belli daha fazla cevap vermeye gerek görmüyorum iyi günler size
Hangi baskasinin parasi ya? Adamin emekli maasini aliyor, adamin yasasaydi kendi almaya devam edecegi maasinin bir kismini aliyor.Başkasının parasını almak iyi birşey mi? İhtiyacı olyp hırsızlık yapana helal olsun iyi yapmış der misiniz? Ne dersiniz keşke çalmak yerine isteseydi dersiniz değil mi? Keşke hakkı olmayan bir parayı almak yerine madem bu kadar mağdurdu kaymakamlığa ve sivil toplm kuruluşlarına yardım talebinde bulunsaydı.
Annem babasinin emekli parasini aldi ben burda devleti dolandiracak birsey görmuyorum devletten gidipde durumum yok bosanmisim diye ozellikle para almada babasindan gelen maasi aldi. Ha ayriyken aldi ha beraberken iki türlüde dolandirmak olarak adlandirirlirdi bu durum ozman ne farki var?Yazmayayım dedim ama dayanamadım.
Kanunsuzluğun hiç bir gerekçesi olmaz.
Kötü durumdaydık demek çözüm değil. O zaman hırsızlık yapsaydılar. Aynı şey. Kaldı ki, o parada yetim hakkı var.
Evini geçindirmenin yolu haramdan geçmez.
Bu durumda ben asla üzülmüyorum.
Devleti kazıklamışsınız. İşin açıkcası bu. Merdiven silip ev geçindiren insanlar var.
Kimse burada duyar kasmasın. Yok işte millet neler yapıyor, borçlar siliniyor falan filan demesin.
Kötü örnek olmaz.
Toplumun en küçük birimi bile yasalara aykırı davranırsa vay halimize.
O borç öyle dayanaksız gelmez. Muhtemelen aynı evde yaşadıkları ispatlanmıştır belgelerle.
İlk mesajınızda, maddi imkansızlıklar nedeniyle nikah yapmamışlar diyorsunuz da kusura bakmayın nikah yapmak için milyonlara ihtiyaç yok. Giderlerdi belediyeye evraklarını verir nikahlarını olurlardı. Yani ne geçim sıkıntısı ne de parasızlık nedeniyle nikah yapamama gibi bir gerekçe olamaz. Bal gibi devletin verdiği parayı kanunsuz yemişler.
Babam onceden degil 3 sene once yatalak oldu onceden 3umüzde calisdik babamda calisdi ama gelen gitti dedemden gelen parayla ekstra hicbirsey yapilmadi bi birikim olmadiçok haklısın arkadaşım, maddi imkansızlık var, eş yatalak ama 3 çocuk, madem 3 çocuk biri çalışmıyorsa diğeri çalışacak mecburen. eskiden çalışma yok diyosunuz da annem-kv hep emekli. anneniz benimkilerden büyük olamaz dimi?
Valla goruyoruz hakedilmeyen paranin ne bicim de bereketi oluyor, gemiler, saraylar, milyonluk cantalar bilmem neler. Soyle seylerle kendini kandirmasin kimseÇünkü hak edilmeyen paranın bereketi olmaz arkadaşım olmaz. Yapılan yanlış onda netim ama ne yapılacağı konusunu söyleyim. Eğer üstüne kayıtlı malı mülkü yoksa babanızın zaten icra takibi başlatılsa da hacze kabil birşey olmadığı için birşey çıkmaz. Ama ne olur babanız vefat edince devlet yasal mirasçılarının yakasına yapışır. Kimden ne buldu onu alır.
Sizi savunanlar yine savunacak mi acaba?Babam onceden degil 3 sene once yatalak oldu onceden 3umüzde calisdik babamda calisdi ama gelen gitti dedemden gelen parayla ekstra hicbirsey yapilmadi bi birikim olmadi
Gecen sene nikah yapildi sonrasinda hicbir sekilde alinmadi. 3 ayda bir ucret aliyordu iste bizede bu miktar cok cok fazla geldinikah günlerini ispatladıktan sonra sadece nikahtan sonrası için ceza almaları lazım. siz de 2-3 ay sonra sgkdan yazı geldi demişsiniz. ellerine ne zaman ulaştı tam olarak? 210 bin tl çok büyük bir rakam. emekli maaşları ne kadar ki zaten. üstelik anneniz kendi babasından aldığından zaten kesintili alıyordur. bu rakamın birikmesi için - faiziyle de birikmesi için - bence uzun süre geçmiş olmalı.
nikahtan sonra uzun bir süre almaya devam etmişler gibi geldi bana.
Böyle düşünüyorsanız ve hâlâ pişman olmayıp yaptığınızın doğru olduğuna inanıyorsanız herseyi hakediyorsunuz kusura bakmayın. ve yukari da yazmışsiniz eve 4 maaş + baba emeklisi girmiş. Ne diyim ki pes doğrusu.Annem babasinin emekli parasini aldi ben burda devleti dolandiracak birsey görmuyorum devletten gidipde durumum yok bosanmisim diye ozellikle para almada babasindan gelen maasi aldi. Ha ayriyken aldi ha beraberken iki türlüde dolandirmak olarak adlandirirlirdi bu durum ozman ne farki var?
Tek fark ayri degil beraber yasamalari
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?