Ne yapilir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
nikah günlerini ispatladıktan sonra sadece nikahtan sonrası için ceza almaları lazım. siz de 2-3 ay sonra sgkdan yazı geldi demişsiniz. ellerine ne zaman ulaştı tam olarak? 210 bin tl çok büyük bir rakam. emekli maaşları ne kadar ki zaten. üstelik anneniz kendi babasından aldığından zaten kesintili alıyordur. bu rakamın birikmesi için - faiziyle de birikmesi için - bence uzun süre geçmiş olmalı.

nikahtan sonra uzun bir süre almaya devam etmişler gibi geldi bana.

İşsizlik maaşım kesilmesin diye sigortasız çalışanlar, babadan aylık kesilmesin diye nikahsız yaşayanlar bunlar hep dolandırıcılık. Kimse kendini kandırmasın.
Keşke devlet bu hale düşürmese halkını ama yanlış yanlışla örtülmez.
Hele hele ihtiyacı yokken yapanlar varsa bunu hesabını vermeliler.

Aileniz keşke bu işlere girmeseydi hiç,üzücü şeyler.
Bir avukat bulmalısınız.

Çok kızdım şahsen ağır şeyler yazmıştım ilk baş sonra sildim duzelltim yatalak falanlar diye üzüldüm ama Gerçekten çok haksızlık.haram para olduğu için birşey sahibi de olamamışlar hâlâ gecekondudalar.Allah affetsin ne diyim
ne sahibi olmalarını bekliyordunuz ki asgari ücret bile belliyken babadan maaşını alan bir kadın villa sahibi mi olacaktı ? miktarını bilmiyorum ama belki 1000 lira vardır yoktur. yaptıkları doğru demiyorum ama bu kadar ağır eleştiri de gereksiz

Anlamadim sanırım, ilk once aileniz boşandı , anneye babadan maas bağlandı sonra birlestirler ayni evde nikahsiz kaç sene yaşadılar, evlenince otomatikman düşmüştür maas alimi? Kac senelik para alinmis , bunu bilen biri sikayet etmistir. Esim bir ara sgk da denetmendi hep sikayet geliyordu ve mahelleye gidip soruşturuyorlardı, hatta atiyorum ayriyz diyolar ama kadin doğumda cocuk tedavisi görüyor filan bunlara kadar bakıyorlardi

Babaya geçmiş olsun,Allahım hepinizin yardımcısı olsun inşallah.
Ama yapılan hak yemek değil midir?
Nitekim haram paranın bereketi de hayrı da olmamış işte.
Anlıyorum zor durumdasınız ama devlet de "aaaaa madem hasta baba var,bu borcu affedeyim" demez,her geçen an faiz işler.

Babam kronik akciğer hastası bir adam , 3 cocuğu kimseye muhtaç olmasın diye kan tüküre tüküre inşaat ustası olarak çalıştı yıllarca. Gece öksürmekten kustuğu olurdu sabah kalkıp işe giderdi. Cocukluğum hep babam ölecek mi korkusuyla geçmişti.

Kimse buna sebep olanlar falan deyip yapılan yanlışı yumuşatmasın bir zahmet. Her sıkışan usulsüz iş yapsın o zaman.

Evet ailenizin şuan ki durumu üzücü gerçekten ona birsey diyemiyorum, bir avukatla görüşün ne yapılabilir. Allah yardımıları olsun.

Birşey sahibi olamamalarını gecekonduda yaşamalarını nasıl bu olaya bağladınız?Bu ülkede çok görüyoruz haram para yiyenlerin nelere sahip olduğunu.İnsanlar çaresiz ne yapsın geçen günkü 4 kardeş gibi kendi mi öldürsün?Evet haksız bir kazanç elde etmişler ama bilmiyoruz ne şartlar altında yaptılar.
Ben bağladım siz bağlamayın.haram para yiyenlerin hepsi böyle demedim çoğu da zengin gayet rahat onu biliyorum zaten.
Çaresizliği ben öyle çok bilirim ki,çocukluğum hep yoklukla geçti.yeri gelirdi yiyecek ekmek bulamazdık vs vs.
Dayım da anneme dedi o zamanlar boşan dini nikahla yaşa babanın maaşını al diye ama annem dini bütün olduğundan asla yapmadı.
Bizlerin cebinden yedikleri haram paralara bahane aramasınlar.

ne sahibi olmalarını bekliyordunuz ki asgari ücret bile belliyken babadan maaşını alan bir kadın villa sahibi mi olacaktı ? miktarını bilmiyorum ama belki 1000 lira vardır yoktur. yaptıkları doğru demiyorum ama bu kadar ağır eleştiri de gereksiz
Birşey sahibi olmak demek illa ki villa sahibi olmak demek mi?kenara 3 beş kuruş atabilirlerdi

netten biraz araştırdım. maalesef böyle bir durum var.
5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun 56. maddesinde yazıyormuş. daha önce buna itiraz edilen davalar olmuş ama sonuç alınamamış. ödenmesi gerekiyor gibi görünüyor.
babanızın emekli maaşı vs var mı? gelir durumu nedir?

Oturdugunuz yerden atip tutmak ne kolay nerede bu insanlarin vicdani ya
Gecekonduda 3 cocuk yatalak hasta insanlar
Yiyecek ekmekleri yok belki
Sicak evinizden konusmasi ne kolay
Burda annesi babasi icin uzulen biri var ilahi adalet, hala gecekondudalar işte haram para falan diyorsunuz yazik gunah ya gercek hayatta biri derdini anlattiginda da oh olsun falan diyebiliyor musunuz
Bu site bu insanlar beni sinir hastasi etti birakti senelerdir gece gece uykum kacti vicdanlara bak bi ya

Vicdansız olmakla ne alakası var. Konu sahibinin babasının şu anda hasta olması, geçmişte yapılan hatayı değiştirir mi? Değiştirmez. Birisi hile kelimeyi kullandığıma takılmış. Yasal dışı da diyebilirdim. Ama buda birşey degistirmez. Önemli olan bu saatdan sonra konu sahibinin ve ailesinin ne yapabileceği ve bence kendilerine bir avukat bulmaları lazım.

Birde şunu eklemek isterim: Türkiyenin en büyük sorunlarından bir tanesi insanların var olan kurallara ve yasalara uymamalari. Kirasını ödemeyenden tut, vergi kacirandan devam et, sonra sigortalardan yasal dışı bir şekilde para alanlar.. Buna şirketlerde dahil elbet. Ama öyle veya böyle hükumeti ve kendi ekonomilerinin zarara uğratan çok. Herkes vicdansız değil. Ben zaten böyle bir yola başvurduklarına şaşırmadım. Sosyal sistem yoktu o zamanlarda ve bu onlara bir gelir kaynağı olmus. Lakin bir şekilde anlaşılmış. Almanyadada anlaşılırsa o parayı senden almasını biliyorlar. Bir tanıdığımdan su anda o kadar cok para geri istiyorlar ki 4 eve temizliğe gidiyor biriktirebilmek icin. Türkiyede ki yasaları bilmiyorum, ama ödemeye halleri yoksa, ne yapılması gerektiğini en iyi bir avukat bilir. Allah yardim etsin

geçindiler de kenara para atması dert kaldı, aldıkları ortadadır zaten, birikim yapılacak bir mevzu olmadığı belli daha fazla cevap vermeye gerek görmüyorum iyi günler size
Valla siz memnunsaniz sizin verdiğiniz paralarla devleti dolandirmalarindan,bence de artık SIZE cevap vermeye gerek yok.

Başkasının parasını almak iyi birşey mi? İhtiyacı olyp hırsızlık yapana helal olsun iyi yapmış der misiniz? Ne dersiniz keşke çalmak yerine isteseydi dersiniz değil mi? Keşke hakkı olmayan bir parayı almak yerine madem bu kadar mağdurdu kaymakamlığa ve sivil toplm kuruluşlarına yardım talebinde bulunsaydı.
Hangi baskasinin parasi ya? Adamin emekli maasini aliyor, adamin yasasaydi kendi almaya devam edecegi maasinin bir kismini aliyor.
Gunumuzde maaslar belliyken kadinin aldigi hadi olsun olsun 1000 lira olsun, ne yapcakfi bu bin lira, zengin mi etcektu
ne derseniz diyin bu durumda boyle sert yorum yapabilmeniz bana garip kaba ve vicdansizca gelecek lutfen beni bir daha alintilamayin

Son düzenleme:
Yazmayayım dedim ama dayanamadım.
Kanunsuzluğun hiç bir gerekçesi olmaz.
Kötü durumdaydık demek çözüm değil. O zaman hırsızlık yapsaydılar. Aynı şey. Kaldı ki, o parada yetim hakkı var.
Evini geçindirmenin yolu haramdan geçmez.
Bu durumda ben asla üzülmüyorum.
Devleti kazıklamışsınız. İşin açıkcası bu. Merdiven silip ev geçindiren insanlar var.
Kimse burada duyar kasmasın. Yok işte millet neler yapıyor, borçlar siliniyor falan filan demesin.
Kötü örnek olmaz.
Toplumun en küçük birimi bile yasalara aykırı davranırsa vay halimize.
O borç öyle dayanaksız gelmez. Muhtemelen aynı evde yaşadıkları ispatlanmıştır belgelerle.

İlk mesajınızda, maddi imkansızlıklar nedeniyle nikah yapmamışlar diyorsunuz da kusura bakmayın nikah yapmak için milyonlara ihtiyaç yok. Giderlerdi belediyeye evraklarını verir nikahlarını olurlardı. Yani ne geçim sıkıntısı ne de parasızlık nedeniyle nikah yapamama gibi bir gerekçe olamaz. Bal gibi devletin verdiği parayı kanunsuz yemişler.
Annem babasinin emekli parasini aldi ben burda devleti dolandiracak birsey görmuyorum devletten gidipde durumum yok bosanmisim diye ozellikle para almada babasindan gelen maasi aldi. Ha ayriyken aldi ha beraberken iki türlüde dolandirmak olarak adlandirirlirdi bu durum ozman ne farki var?
Tek fark ayri degil beraber yasamalari

çok haklısın arkadaşım, maddi imkansızlık var, eş yatalak ama 3 çocuk, madem 3 çocuk biri çalışmıyorsa diğeri çalışacak mecburen. eskiden çalışma yok diyosunuz da annem-kv hep emekli. anneniz benimkilerden büyük olamaz dimi?
Babam onceden degil 3 sene once yatalak oldu onceden 3umüzde calisdik babamda calisdi ama gelen gitti dedemden gelen parayla ekstra hicbirsey yapilmadi bi birikim olmadi

Çünkü hak edilmeyen paranın bereketi olmaz arkadaşım olmaz. Yapılan yanlış onda netim ama ne yapılacağı konusunu söyleyim. Eğer üstüne kayıtlı malı mülkü yoksa babanızın zaten icra takibi başlatılsa da hacze kabil birşey olmadığı için birşey çıkmaz. Ama ne olur babanız vefat edince devlet yasal mirasçılarının yakasına yapışır. Kimden ne buldu onu alır.
Valla goruyoruz hakedilmeyen paranin ne bicim de bereketi oluyor, gemiler, saraylar, milyonluk cantalar bilmem neler. Soyle seylerle kendini kandirmasin kimse
Bu devirde 1000 liranin ne degeri olacak
Ama hata etmisler biriktirip yat alabilirlerdi

Son düzenleme:
Babam onceden degil 3 sene once yatalak oldu onceden 3umüzde calisdik babamda calisdi ama gelen gitti dedemden gelen parayla ekstra hicbirsey yapilmadi bi birikim olmadi
Sizi savunanlar yine savunacak mi acaba?

Düpedüz hakkınız olmayan parayı almışsınız. Birikim olup olmaması değil mesele. Evde birkaç kişi çalışırken dâhi o parayı almanız sorun. Hala kendinizi savunmanız da çok enteresan.

Öyle bir yazmıssınız ki konuyu sanki sizin çocuklugunuz da babanız hastaymış da çalışamamış gibi anlaşılıyor. Halbuki öyle değil. Gayet çalışmış hatta büyüyüp sizde çalışmışsınız ama yine de nikah kıyılmayıp o maaş alınmış. Pes.

Son düzenleme:
nikah günlerini ispatladıktan sonra sadece nikahtan sonrası için ceza almaları lazım. siz de 2-3 ay sonra sgkdan yazı geldi demişsiniz. ellerine ne zaman ulaştı tam olarak? 210 bin tl çok büyük bir rakam. emekli maaşları ne kadar ki zaten. üstelik anneniz kendi babasından aldığından zaten kesintili alıyordur. bu rakamın birikmesi için - faiziyle de birikmesi için - bence uzun süre geçmiş olmalı.

nikahtan sonra uzun bir süre almaya devam etmişler gibi geldi bana.
Gecen sene nikah yapildi sonrasinda hicbir sekilde alinmadi. 3 ayda bir ucret aliyordu iste bizede bu miktar cok cok fazla geldi

Annem babasinin emekli parasini aldi ben burda devleti dolandiracak birsey görmuyorum devletten gidipde durumum yok bosanmisim diye ozellikle para almada babasindan gelen maasi aldi. Ha ayriyken aldi ha beraberken iki türlüde dolandirmak olarak adlandirirlirdi bu durum ozman ne farki var?
Tek fark ayri degil beraber yasamalari
Böyle düşünüyorsanız ve hâlâ pişman olmayıp yaptığınızın doğru olduğuna inanıyorsanız herseyi hakediyorsunuz kusura bakmayın. ve yukari da yazmışsiniz eve 4 maaş + baba emeklisi girmiş. Ne diyim ki pes doğrusu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X