Ne yapıyorsun bütün gün evde?

Bu zihniyettekilerin hepsi elalem denen şeyin birer üyesi ve bu kısır döngünün içinde hayatlarını kendilerine zehir ediyolar, farkında değiller.
Kesinlikle, o elalem yani akrabaları birşeyi beğenmesin kendisi beğense bile almaz veya yapmaz, sürekli onlara danışır, bana nasıl davranacağını bile omlara soruyor eminim

Bunun daha kotusu beteri var haline sukret
Eski esimin ailesi tipki boyleler kabile hayatina alismıslar bayılıyolar oyle hayata
Ama en kotusu ne biliyomusun eşimde onların kafadan cıktı
Beni ve 3 cocugunu bırakıp onları seçti
Oyle yasamaya alısmıs benim seyrek gorusmek istemem eşimde dahil hepsine battı
Sonunda bizi ayırdılar
Esim olacak adi de onlarla yaşıyo artık ve bu durumdan mutlu
Ana baba kardesler kendi ailesinden daha kıymetliymiş ona
O kadar acı ki
Sen en azından eşin istemiyor onlarla sık gorusmeyi
hatta cok uzaklara gitmek istiyomuş
inan bana en önemlisi eş
Sen şanslısın buna inan bak

Bu sözü söyleyenler tahmin edersiniz eşimin ailesi ve hatta kvnin komşusuna kadar düştü artık, istiyorlar ki her gün gideyim 2 günde bir birlikte yemek yiyelim sabah kahvaltıdan ta geceye kadar oturayım eşim gelsin oda yemek yesin çay içilsin gece 12 olsun evimize gidelim, bunu haftada bir yapıyorum zaten bazen haftada iki, elalem gelinin gelmiyor diyormuş, oğlu yorgun mu değil mi umrunda değil, zaten çoğu zaman eşim Yorgunum sürekli gelemem diyor ona rağmen umrunda değil, temizlik yapıyorum evcil hayvanım var çiçeklerim var onlarla uğraşıyorum hayır yani sürekli gezsem bu sefer evi pis ve çok geziyor derler eminim, geçen günde yok eşimin kuzenleri çağırıyormuş bizi de biz gitmiyormuşuk çok ayıpmış kimse beni aramadı bile, ki onları tanıyorum kendi hayatlarına bakan çalışan insanlar, istiyor ki her gün birinde olalım, hiç işleri yok mu sürekli ben geldim mi gittim mi takip ediyorlar, kv nin tek derdi etrafı ne der elalem ne yapmış, hiç biz ne istiyoruz diye düşünmüyor, ben elaleme göre mi yaşayacağım? Elalemi ben düşünmezken onlar neden hep bizi düşünüp konuşuyorlar?
Siz otobüs minibüs mesafesi bi yere taşınırsanız bence bu üstelemeler azalacaktır. İmkanınız varsa tabi...
Bütün gün napıyorsun diyenlere de geleni yapıyorum kaçan kurtuluyor diyesi geliyor insanın...

Kesinlikle, o elalem yani akrabaları birşeyi beğenmesin kendisi beğense bile almaz veya yapmaz, sürekli onlara danışır, bana nasıl davranacağını bile omlara soruyor eminim
Şaka gibi gerçekten, malesef böyle insanlar var, Allah kolaylık versin

Beklenti hiç bitmiyor. Hele çocuk olunca daha çok oluyor bu durum. Neymiş çocuk evde yalnızmış kimi görüyormuş. Çocuk sabahtan akşama kadar oyun oynuyor kitap okuyor parka çıkıyor yaşıtı olan çocukları görüyor oynutor etkinlik yapıyor. Onlara gidince tuvalete gidecek olsam çocuğu verecek birini bulamıyorum biri mutfakta sürekli biri dışarılarda filan. Çocukla oturup ilgileniyorlarmış gibi. Gelip gidip uzaktan agucuk mugucuk o kadar. Benim evde olmam batıyor ama. Çocuğun nasıl bir gelişimi olduğunun farkında değiller. Başka torunları evlerinde büyüdü çocuk hep konuşma olarak, hem sosyal gelişim açısından çok geride. Hem de huyu gerçekten kötü. Ama benim çocuğum güya evde yalnız büyüyor acıyor zavallılar

Bu sözü söyleyenler tahmin edersiniz eşimin ailesi ve hatta kvnin komşusuna kadar düştü artık, istiyorlar ki her gün gideyim 2 günde bir birlikte yemek yiyelim sabah kahvaltıdan ta geceye kadar oturayım eşim gelsin oda yemek yesin çay içilsin gece 12 olsun evimize gidelim, bunu haftada bir yapıyorum zaten bazen haftada iki, elalem gelinin gelmiyor diyormuş, oğlu yorgun mu değil mi umrunda değil, zaten çoğu zaman eşim Yorgunum sürekli gelemem diyor ona rağmen umrunda değil, temizlik yapıyorum evcil hayvanım var çiçeklerim var onlarla uğraşıyorum hayır yani sürekli gezsem bu sefer evi pis ve çok geziyor derler eminim, geçen günde yok eşimin kuzenleri çağırıyormuş bizi de biz gitmiyormuşuk çok ayıpmış kimse beni aramadı bile, ki onları tanıyorum kendi hayatlarına bakan çalışan insanlar, istiyor ki her gün birinde olalım, hiç işleri yok mu sürekli ben geldim mi gittim mi takip ediyorlar, kv nin tek derdi etrafı ne der elalem ne yapmış, hiç biz ne istiyoruz diye düşünmüyor, ben elaleme göre mi yaşayacağım? Elalemi ben düşünmezken onlar neden hep bizi düşünüp konuşuyorlar?
Ben de anlamış değilim onlar umurumuzda değilken niye biz umurlarindayiz bu kadar. Sen tavrını koy canım tepene binmeye çalışıyorlar :KK12:

Telefon kullanmama kararı bile aldırttı bana, neden aramadın beni istemiyon mu diyor, gitmesem elalem gelinin hiç gelmiyor diyip duruyor, beni rahat bırak anne boğuluyorum dedim, kendi ailem uzakta, onları göremiyorken eşimle evimizde mutluyken haftada 2 gelirken tek derdi elalem ve beni istemiyor diyip kavga çıkarmak.
Aynı şeyleri bana da yapıyorlar ben de gurbetteyim hep bize gelin diyorlar ben istemiyorum dememe rağmen hala aynılar benim aileme oğlu bu kadar gelmedi benim onunkilere gitmem zoruma gidiyo artık gitmiyorum şükür Bi şekilde halloldu oğlu da alışacak :halay:

Boşveeer. Benim kayınvalidemde beni eşime şikayet ederdi hep. Beni aramıyor diye. Ben kimseyi aramıyorum dedim defalarca. Eşimde en son sevmiyo öyle zırt pırt aramayı tarzı konuşmuş. Başta sinir olurdum, artık hiç takmıyorum. Şimdi evde oturuyosun diye söylenir, gezsen geziyo evde oturmuyo diye söylenir. Kimse kimseye gitmek gelmek zorunda değil. Haftada 2 bile çok. Haftada 1, iki haftada 1 gitgel. Kes ayağını alışsınlar. Ben şahsen ne öyle hergün görüşmekten konuşmaktan hoşlanırım. Nede sürekli evime gelinip gidilmesinden hoşlanırım. Sık muhabbet tez ayrılık getirirmiş.

Canım benim kv delerin hepsi anı galiba. Sürekli beraber yiyip içilsin istiyordu. Zamanla gitmeye gitmeye alışırdım. Saygısızlık asla yapmam, sıkıntıları olursa koşarım. Yemek yapılması, temizlik yapılması gerekiyorsa yaparım ama sürekli evinde olamam çünkü mesafeyi her daim severim.

Çook konuştum, anlamıyor, cahil bi kadın, öz oğlunu düşünmeyen beni mi düşünür, oğlu gitmek istemiyor çünkü yorgun, biz zaten gün içinde görüşemiyoruz birbirimize vakit ayırmak istiyoruz, beni boğma dedim, rahat bırak dedim, ben kendi annemi bile günde 10 kez aramıyorum dedim, siz niye bize ayrı ev açtınız ki dedim, güzellikle denedim olmadı kızarak denedim olmadı, üstelik eşime takılan altınları alınmayacak dendiği halde aldılar, bunlara iyi davranayım diyeceği halde kafayı benimle bozmuş, sevgiliyken eşim tanıştırmıştı iyi sanıyordum cok samimiydim, bunlar olunca çok soğudum, eskiden böyleydin diyip duruyor, istiyor ki her dakika beraber olayım onu pişpişliyeyim

Klasik işte hiç değişmiyor.

Kadınlar nisanliyken , müstakbel eşinin ailesiyle çok iiçli dışlı oluyor, her gün arıyor , gitmek istiyor , hatta temizliğine kadar gidenler var

Evlendikten sonra mesafe koyuyor.

Aslında onlar oncedende öyleydi ama gitmek ve aramak size zor gelmiyordu , eviniz olunca zor gelmeye başladı.

Her beklenti açık açık konusulmali

Offf offf diyorum kocanıza göre hareket edin onların demesine göre değil ilk evlendik çalışıyordum bi haftasonum var temizlik yapardım terim kurumadan toplan git onları Pof poflamaya 1 gece kal vaktinde bile dönemezdik evimize çay iç meyve ye biz gidelim demek için ezil büzül çocuk oldu yine aynı Cumartesi gidiyoruz Pazar gece dönüyoruz haftasonu yaklaşınca moralim bozuluyor ama sürekli iç içe değiliz diye idare ediyorum Allah sabır versin

Ayy benim kv de öyleydi. Haftada 3 giderdik yine beğenmezdi. Şimdi ne oldu 10 günde bir 🤣

Haftada iki gidiyorsunuz zaten. Her gün sabah akşam orda oturacak haliniz yok. Eşiniz de şu an ki durumdan memnun. Kapatın kulaklarınızı. Hafta da 2 yeter de artar bile.

ay hiç sevmediğim şey. 'anneciğim bizim ayrı evimiz var. Ben KENDİ EVİMDE vakit geçirmekten mutluyum' de. 'bütün günü birlikte geçirmeyelim çok muhabbet tez ayrılık getirirmiş, birbirimizi bıktırmayalım.' de.

hiç anlamıyorlarsa işim var anne ağda yapacağım. geçen hafta bacaklarımı aldım, bu hafta sıra kukumda de. anlamayana böyle cevap vereceksin.

Bana göre haftada 2 kere bile çok. Evde de yapılacak işler oluyor temizlik kişisel bakım ev düzenleme yemek vs. Başkasının laf etmesine göre hayatınızı duzenlemeyin

“Her şeyin aşırısı günah anne. Çok muhabbet eden tez ayrılır derler. Hz Ebubekir halife olduğu zamanda evlenen çiftleri ailelerinden uzak mahallelere yerleştirirmiş ki; hergün birlikte olmasınlar tatlı tatlı muhabbetleri olsun geçinebilsinler. Bak ne güzel evcimen bi gelinin var ya hergün gezip oğlunu ihmal etseydim.” Derdim. Pes etmem ne zaman konusunu açsa böyle cevap verirdim. Alışıp beklentisini düşürecektir merak etmeyin.:halay:

Ben o kadar konuştum ki, pat pat söylüyorsun lafları saygısızsın diyor, allah kahretsin diyip kendimi çekiyorum soğuksun diyor, ne zaman gitsek haftada 2 gün, yardım ederken mutfakta kafamı şişiriyor, gelmiyorsun herkes gelinin neden gelmiyor diyor beni sevmiyorsun neden neden neden, resmen kendinden bıktırdı, birde hiç akraba etkinlikleri bitmiyor, yarın gene birinin diş çıkarma şeyi mi ne varmış, kesin oraya çağıracak, bende eşimle gezcez gelemem diycem
Tipkisinin aynisi bende vardi ah ah ben cozum.bulamadim en son bi sinir krizi gecirtti bana sonrasinda kendisi ve akrabalariyla bayramdan bayrama gorustum esimle aram bozuldu birsure sonra o da alisti duruma.Annesi de beni cumle aleme soguk, insan sevmez misafir istemez diye lanse etti.Sagligimdan olacaktim.Sonra bir firsat cikti cook uzaklara tasindim simdi senede 1 kere goruyorum.Darisi sana ins

Kv arada mesaj atıyordu sana. Yalnız kaldın mutlu musun filan diyordu. Sen telefonu aktif kullanmasından rahatsız oluyordun. Doğru mu hatırlıyorum bilmiyorum. Öyle bir üye vardı.

Kv gençti. Mesaj ile taciz ediyordu gelini.

O zamanlar sana özenmiştim ben biliyo musun. Keşke benim kv de mesajlaşsa filan diye.

Ama sonra anladım ki sen haklısın rahatsız olmakta. Ikidebir msj arama ben de sıkılırım.

Bi de sen pat pat açık söylüyosun her şeyi. Kadın laftan da anlamıyor.

Bi süre görüsmemeyi dene istersen. Sonrasında gidip gelmeleri azaltırsın.

Back
X