• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ne yapmalayım? Eşim ne yapmak istiyor.

Trabzonlu60

Guru
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2010
660
330
303
Trabzon
meraba arkadaşlar kısaca konuya gireyım. eşimle memleketlerimiz ayrı ben geçen sene eşim askere gidince kendi memleketıme onun da istek ve rızası ile tayin istedim. şuanda eşimin askerliği bitti hatta başka şehirdeydi 5 aydır okullar tatıl olunca yanıma geldı yeni eve taşındık felan derken eşim yıne görev yaptığı ile gitmek zorunda kaldı.neyse ertesi gün ben eşimi gelecek dıye beklıyorum saat 14:00 te yola çıkıyor yol 10 saatlık bır yol sonra saat 19:30 da öğrenıyorum ki eşim bana hiç söylemeden babası da başka şehirde çalışıyor neyse babasını da almış kendi memleketlerıne gidiyorlar ve ben telefonda öğrenıyorum o gece evde yalnız kalıyorum gece tartışıyoruz felan neyse ertesi gün öğlen çıkıp saat 15:00 gibi evde oluyor.babam dedi bişey diyemedım felan dıyor bı daha senı hiç yalnız bırakmayacağım dıyor neyse böyle gönlümü alıyor artık kavga etmekten bıktığım için bişey demiyorum.o gece sabaha kadar uyumadım bu arada çünkü yalnız kalmaktan korkuyorum.
dün de evdeki kalan eşyalarımı almak için anneme gidiyorum çünkü eşim yokken ev tutmamıştım çünkü yalnız kalmaya korkuyorum ailemde kalmıştım.kalan eşyalarımı almak için gidiyorum annem de bana ben istediğim için kızartma tenceresi almış neyse biz bunları alıp çıkıyoruz.sonra perdecıye tül diktiriyordum onu almak için uğradı ben havlu kenarlarına baktım dikkatımı çekti eşim hemen başladı annen gibi aynı aaa felan demeyene var onlarda nıye bakıyosun dedi.sonra bişey demedim.sonra dedi ki bize gitmiş tencere almış sanki biz almayı bilmiyoruz dedi.annem için diyor bu lafı ben de çok kırıldım.aşama kadar konuştuk ama ben soğuk konuştum o da farkında neyse artık yatınca konuşmaya başladık. tabi ki o üste çıktı yok ben önden yürüyormuşum alışveriş yaparken gülmüşüm suçlarım bu. diyorum ki ayı şeyi ben de senin annen için desem kızmaz mısın diyorum. bilmiyorum diyor aslında tabi ki kızar biliyorum hatta kıyame kopar ama sonra dedim ki burda kalmak bu kadar zoruna gidiyorsa hiç tayın ısteme dedim o da bak şimdi giderim dedi dedi ben de gimke ıstıyosan gıt dedim bu da valizini topladı gece 00:30 çıktı gitti 15 dk sonra geri geldi neyse sarıldık felan ama ben yıne de kızgınım sabah da mektup yazdım işe geldım ya kendıne çekizdüzen ver ya da kalmak ıstemıyosan git yazdım.sizce eşim ne yapmak istiyor sizin annenize eşiniz böyle dese ne yapardınız.kendi ailesine gelince ben böyle yapsam kıyametı koparacak bi kişi siz ne yapardınız çok mu abartmışım çok mu tepkiziz kaldım bi aklım abartma diyor bi aklım da nasıl buna müsaade edip sinsirip oturursun dıyor

bence eşin şu an kendini iç güveyi olarak görüyor. o yüzden bir süre ailenin yaptığı şeyler gözüne batacak ama zamanla alışacaktır.

baştan tavrını belli etmen iyi olmuş...
nasıl başlarsa öyle gider..
bazı şeyleri bu kadar büyütmeden güzelce kapatabilirsin...

Problem eşimin davranışları aileme karşı kötü davranıyor.ve anneme karşı kullandığı cümle biz almayı bilmiyoruz sanki demesi ve genel olarak kaba bi insan bana ve aileme karşı

eşin evliliğe alışamamış, askerlik için vs. araya zaman girmiş, babası çağırmış sana haber vermeyi akıl edememiş...

misal benim eşim yola çıkacak olursa çıkmadan önce ararım. arada ararım.. adam sinir oluyordur belki ama merak ediyorum. sonuçta yola çıkıyor.

o tencere olayıda; bence erkeklik gururundan.. kendisine söyleseydin hoşuna giderdi.. karı kocasınız ya... onu hissetmek istemiştir belki... birde tartışırken senin annen benim annem olayına girmeyin. işin içinden çıkamazsınız...

daha yeni aile oluyorsunuz.. zamanla düzelir... onada biraz zaman ver. senin şehirine alışması için yardımcı ol... inş. zamanla mutlu olursunuz...

kopleksli bir eşin var..
annenin aldığını sindiremiyor..ben alamammı demesi kopleksli olduğunu gösterir..
sanırım ailesine karşı özlem içinde..
ve gururuna yediremiyor bu durumu

Son düzenleme:
Tayinin çıkmadan önce eşinin ailesinin olduğu yerde mi yaşıyordunuz ? Birde evlendikten ne kadar zaman sonra eşin askere gitti ?

hayır eşimin ailesinin olduğu yerde hiç oturmadık başka bir ilde oturduk.ikimizin memleketine de uzak bir yerde.keşke hiç gelmeseydik. ve bana ilk evlenme teklif ettiğinde benim memleketimde yaşayacağımıza dair söz vermişti. sonradan caydı tabi nişanlandıktan sonra ben de sırf benim memleketimde yaşamaktan vazgeçti diye nişanı atamadım

ben bu adamla ne yapacağım bilmiyorum bu da benim sınavım sanırım. dün demiştim ki balkonun kapısı bozuk onu yaptır içeriye toz giriyor hemde pazartesi yıne başka şehire gıdecek yalnız kalacağım ben onu yaptır dedim ocağımız tüplü doğalgaza çevrilmesi lazım bunu yaptır dedim bi geldim ki eve sabah kahvaltı yaptığı zeytin çekirdekleri bile masada kendisi de yatıyor ben de sinirlendim bağırdım tabi üste çıkmaya çalışıyor yok anahtar yokmuş dışarı çıksa nasıl içeri girecekmiş oysaki sabah ben kapıya takmıştım anahtarı bakmamış bile kaldı ki işyerim tam evin karşısında 50 metre sadece mesafe gelip isteyebilir.bunların hepsi bahane şimdi gitti birilerine bakıyor bir de dedı kı ilk önce bunlar kaç para tutar sen biliyor musun ben bu adamdan ciddi ciddi ayrılmayı düşünüyorum artık daha kavuşalı 3 gün oldu kavgasız gün geçmedi ben akşama kadar işte hastaydım yoruldum geldim ki yatıyor

meraba arkadaşlar kısaca konuya gireyım. eşimle memleketlerimiz ayrı ben geçen sene eşim askere gidince kendi memleketıme onun da istek ve rızası ile tayin istedim. şuanda eşimin askerliği bitti hatta başka şehirdeydi 5 aydır okullar tatıl olunca yanıma geldı yeni eve taşındık felan derken eşim yıne görev yaptığı ile gitmek zorunda kaldı.neyse ertesi gün ben eşimi gelecek dıye beklıyorum saat 14:00 te yola çıkıyor yol 10 saatlık bır yol sonra saat 19:30 da öğrenıyorum ki eşim bana hiç söylemeden babası da başka şehirde çalışıyor neyse babasını da almış kendi memleketlerıne gidiyorlar ve ben telefonda öğrenıyorum o gece evde yalnız kalıyorum gece tartışıyoruz felan neyse ertesi gün öğlen çıkıp saat 15:00 gibi evde oluyor.babam dedi bişey diyemedım felan dıyor bı daha senı hiç yalnız bırakmayacağım dıyor neyse böyle gönlümü alıyor artık kavga etmekten bıktığım için bişey demiyorum.o gece sabaha kadar uyumadım bu arada çünkü yalnız kalmaktan korkuyorum.
dün de evdeki kalan eşyalarımı almak için anneme gidiyorum çünkü eşim yokken ev tutmamıştım çünkü yalnız kalmaya korkuyorum ailemde kalmıştım.kalan eşyalarımı almak için gidiyorum annem de bana ben istediğim için kızartma tenceresi almış neyse biz bunları alıp çıkıyoruz.sonra perdecıye tül diktiriyordum onu almak için uğradı ben havlu kenarlarına baktım dikkatımı çekti eşim hemen başladı annen gibi aynı aaa felan demeyene var onlarda nıye bakıyosun dedi.sonra bişey demedim.sonra dedi ki bize gitmiş tencere almış sanki biz almayı bilmiyoruz dedi.annem için diyor bu lafı ben de çok kırıldım.aşama kadar konuştuk ama ben soğuk konuştum o da farkında neyse artık yatınca konuşmaya başladık. tabi ki o üste çıktı yok ben önden yürüyormuşum alışveriş yaparken gülmüşüm suçlarım bu. diyorum ki ayı şeyi ben de senin annen için desem kızmaz mısın diyorum. bilmiyorum diyor aslında tabi ki kızar biliyorum hatta kıyame kopar ama sonra dedim ki burda kalmak bu kadar zoruna gidiyorsa hiç tayın ısteme dedim o da bak şimdi giderim dedi dedi ben de gimke ıstıyosan gıt dedim bu da valizini topladı gece 00:30 çıktı gitti 15 dk sonra geri geldi neyse sarıldık felan ama ben yıne de kızgınım sabah da mektup yazdım işe geldım ya kendıne çekizdüzen ver ya da kalmak ıstemıyosan git yazdım.sizce eşim ne yapmak istiyor sizin annenize eşiniz böyle dese ne yapardınız.kendi ailesine gelince ben böyle yapsam kıyametı koparacak bi kişi siz ne yapardınız çok mu abartmışım çok mu tepkiziz kaldım bi aklım abartma diyor bi aklım da nasıl buna müsaade edip sinsirip oturursun dıyor

Siz zaten gereken cevabı vermişsiniz. Tabiki haklısınız. Ama bu erkekler hiç büyümüyor, hiç olgunlaşmıyorlar. Hiç empati kabiliyetleri yok. Daima kadın alttan alıyor o düşünüyor herşeyi. Lafa bak kadın almış düşünmüş, teşekkür edip şükredeceğine, bunu problem yapıyor. Bu erkeklerin çoğu çocuk hala.
Ama ben sizin tavrınızı ve kararlılığınızı beğendim. Eminim burnu sürtülürse yapmaz öyle annenize kabalık.

Siz zaten gereken cevabı vermişsiniz. Tabiki haklısınız. Ama bu erkekler hiç büyümüyor, hiç olgunlaşmıyorlar. Hiç empati kabiliyetleri yok. Daima kadın alttan alıyor o düşünüyor herşeyi. Lafa bak kadın almış düşünmüş, teşekkür edip şükredeceğine, bunu problem yapıyor. Bu erkeklerin çoğu çocuk hala.
Ama ben sizin tavrınızı ve kararlılığınızı beğendim. Eminim burnu sürtülürse yapmaz öyle annenize kabalık.

teşekkür ederim

bence ailesi size ve ailenize karşı eşinizi dolduruyor gibi..misal sen erkeksin gittiğin yeri haber vermene ne gerek var.sen erkeksin kızın ailesinin aldıklarına ihtiyacın mı var gibi..o da ailesinin gazı ile size kötü davranıyor gibi geldi bana yoksa evli bir erkek babası ile gidecek eşine haber vermeyecek izin istemeyecek eşini korktuğunu bile bile yalnız bırakacak olur şey değil..bir de eşiniz kaç yaşında evliliği kavrayamamış gibi ki yine burda ailesini suçlu görüyorum

Back
X