• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne Yapmalı Bilemedim...

Çok haklısınız. Fakat Bu kadar senedir yaptıklarına ses çıkarmadı zaten. Bu son noktayı koydu.Hakaret etmesi.Hepimiz nefis taşıyoruz zaten. Bu durumda peygamber olmak gerekir herhalde.

Hakaretin içeriği ne bu arada? Nasıl olur da bana az para gönderirsiniz bilmem neler gibi saçma sapan bir çıkış yapmış olması lazım.

Siz balık tutmayı öğretmelisiniz, sürekli balık vermekle olmuyor görüldüğü gibi.

Ver ver nereye kadar? Siz olmasanız ne olacak? Dul olabilir ama yetişkin bir kadın sonuçta. Nice dullar görüyoruz, dişini tırnağına takıyor, sorumluluk sahibi biri gibi davranıyor, çocuk okutuyor kimseye muhtaç olmadan.

Sizinkinin bahanesi dul olmak bence. dul olmasa başka bahanesi olurdu.

Ben olsam kuruş göndermem bundan sonra.

Maalesef akraba olduğu için direk kestirip atamıyorlar. Balık tutmayı da öğrenmek istemiyor.Hep bir bahanesi var.Bir de ex eşi çok zengindi.Fazlası ile rahata alışmış biri.

Hakaretin içeriği ne bu arada? Nasıl olur da bana az para gönderirsiniz bilmem neler gibi saçma sapan bir çıkış yapmış olması lazım.
Yani buna benzer ifadeler. Bundan sonra hiç göndermeyin.İstemiyorum.Ve daha çok şey.ALLAH korusun dediklerini tam yazamayıp yalan söylemiş olurum...Şimdi eşinin kardeşi ile de arası bozulacak.

tabiki birdaha göndermemesi lazım..eşiylede arasını sakın bu yüzden bozmasın..büyük ihtimalle onlar hazıra alışmışlar nekadar terbiyesizler...

Çok alıştırmamak gerek. Hep aynı kişiye değilde farklı insanlara yardım yapılsa, bu kişiye de ara ara sıra gelse daha kıymetli olurdu. Bu iş yardımı geçmiş artık görev haline gelmiş karşıdaki böyle görmeye başlamış. Her zaman olmasa da ara sıra gönderirdim ama annesine değil çocuğa ( dığru anladıysam) yani annenin suçunu çocuğu çekmesin.

Dul diye daha çok merhamet ettiler.Annesi babası yardım etmiyor diyerek.

Aslında ihtiyaç sahibi. Boşandı eşi yardım etmiyor. Tek başına yaşıyor. Fakat para gönderildiğinde nasıl harcayağını bilmiyor. Arkadaşım hep düşmüş. Düşmüşe bir de biz vurmayalım dedi. Böyle oldu...

kimseye yaranılmıyor.. Calışsın, Eşten de nafaka alabilir..

tabiki birdaha göndermemesi lazım..eşiylede arasını sakın bu yüzden bozmasın..büyük ihtimalle onlar hazıra alışmışlar nekadar terbiyesizler...

Maalesef...Şuanda hala küsler mi bilmiyorum. Ne insanlar var. Sanki çok mutlu olacaklar...

Çok alıştırmamak gerek. Hep aynı kişiye değilde farklı insanlara yardım yapılsa, bu kişiye de ara ara sıra gelse daha kıymetli olurdu. Bu iş yardımı geçmiş artık görev haline gelmiş karşıdaki böyle görmeye başlamış. Her zaman olmasa da ara sıra gönderirdim ama annesine değil çocuğa ( dığru anladıysam) yani annenin suçunu çocuğu çekmesin.

Kesinlikle...Çok doğru söylemişsiniz.Çocuğu yok.Tek yaşıyor.Çok genç daha 30 yaşında. Biliyor musunuz insanın içi çok acıyor.ALLAH kimseye böyle durum yaşatmasın diyoruz ama karşılığında sonuç bu...
Acıma acınacak hale düşersin dedikleri bu mu acaba?

kimseye yaranılmıyor.. Calışsın, Eşten de nafaka alabilir..

Eş nafaka vermiyor.Kendisini işsiz göstermiş.Nasıl yaptıysa?
Onun için doğal gaz parası toplayacaktım.Şimdi dondum kaldım.(Ki arkadaşım aşırı iyidir. Çok iyi niyetlidir.Biri mi evleniyor. Durumu iyi değilse hemen bizi organize eder buzdolabı veya ne ihtiyaç varsa onu alır.)Ona bu hareketin yapılması elimi kolumu kırdı.

Dul diye daha çok merhamet ettiler.Annesi babası yardım etmiyor diyerek.

Aslında ihtiyaç sahibi. Boşandı eşi yardım etmiyor. Tek başına yaşıyor. Fakat para gönderildiğinde nasıl harcayağını bilmiyor. Arkadaşım hep düşmüş. Düşmüşe bir de biz vurmayalım dedi. Böyle oldu...
Simdi belki cok kisiden tepki gorucem ama, belki bosanmada bu bayanin cok hatasi vardi. Baksana kendine yardim edene ne laflar soyleyebiliyor. Is bulup soylemiyor, ve soylediginize gore cok rahat para harciyor.
Sonucta sana yardim edenler kendi evlatlarinin nafakasindan kisip yolluyorlar. Bana yardim icin verilen parayi ben olsam daha dikkatli harcardim.

Hayırlı günler hanımlar...
Bugün arkadaşım aradı.Canı çok sıkkındı.Ben de nasıl bir çözüm yolu göstereceğimi bilemedim.
Arkadaşımın eşinin yeğeninin maddi durumu iyi değil. Arkadaşımında maddi durumu orta halli...Arkadaşım eşine "B.... Bey,Yeğeninin durumu iyi değil.Ayda belli bir mikdar gönderelim."diyor.Tabi bunlar senelerce gönderdiler. Hatta arkadaş kendisine ,ihtiyacı olana verin denilip emanet edilen zekat paralarını bile gönderdi.Yeğenin kendi ailesinin kadın umrunda değil tabi...Bu ara arkadaşım ve ailesi de sıkışıklar,
.Arkadaş da eşinin yeğenini arayarak
"İ... bu aralar sana x lira değilde daha az gönderebileceğiz." demiş.
Bu laf üzerine gerçekten kadın çok ağır ifadeler kullanmış hanımlar.Gerçekten duyunca sinirden çıldırdım.Sanki bir işte çalışıyor da maaşını kesmişler gibi tavırlar.Sonra yeğen eşini aramış.Tabi araları bozuk şimdi.
Bana kalsa bir daha gönderme derim.Ama bu nefsani mi olur bilmem.Siz olsanız nasıl tavır alırsınız?

Yok daha neler. Alışmış tabi ekmek elden su gölden. Inanamıyorum cidden

Böyle eşimin bir tanıdığına yardım ediyorduk maaş günümüzde arayıp para istedi. Daha ev sahibi kaç gün geçerse geçsin kira günü kapımıza gelmedi ne bu terbiyesizlik gitsin iş bulup çalışsın dedim.

Onun için doğal gaz parası toplayacaktım.Şimdi dondum kaldım.(Ki arkadaşım aşırı iyidir. Çok iyi niyetlidir.Biri mi evleniyor. Durumu iyi değilse hemen bizi organize eder buzdolabı veya ne ihtiyaç varsa onu alır.)Ona bu hareketin yapılması elimi kolumu kırdı.

Eş çalışmasa da nafaka bağlıyor mahkemeler. Çalışmaması kadının suçu değil ki.
Bence bir daha araştırsın bu konuyu

kadının kendisi çalışmıyor mu. madem yardım edene laf yapıyor, çalışsın kendi kazansın...

Böyle eşimin bir tanıdığına yardım ediyorduk maaş günümüzde arayıp para istedi. Daha ev sahibi kaç gün geçerse geçsin kira günü kapımıza gelmedi ne bu terbiyesizlik gitsin iş bulup çalışsın dedim.
var böyle tipler... çok garip... ne cesaretse.

var böyle tipler... çok garip... ne cesaretse.
Ya sorma . Zatı muhterem birde işe girmiş neymiş ii saatinde telefonla konuşmak yasakmış şefine posta koyup işten ayrılmış haftası dolmadan. Herhalde eşim ayağını uzatıp telefonla konuşarak iş yapıyor sandı kendisi. Birde Bu bayan çokmu or durumda idi öğrendim ki o bizi aradığı zaman kirasını versin diye parayı gönderdiğimizde gitmiş kuaföre bir güzel bakım yaptırmış ben aman sevaptır yardım olsun diye kuaför den giyimimden kısıcam o parasını alıp kuaföre koşacak. Yani bizde maddi olarak öyle çok kazanan bir aile değiliz. Ben saçımı evde kendim boyarım. Gerekirse kendim keserim Kaş bıyık evde alırım eşim sabahın köründe kalkıyor gecenin bir saati geliyor öyle parasını Çar çur etmeyim diye bakımın ucuz yolunu ararım. Ben ki eşimin parasını bile böyle vicdanlı harcarken sen kim oluyorsun. Sonra bunu söyleyince kötü olursun bide. Valla 1 ay 2 ay baktım eşşek yerine koyuluyorum koyarım tepkimi. Çokta elimde para varsa bağışlarım bir hayır kurumuna.

Ya sorma . Zatı muhterem birde işe girmiş neymiş ii saatinde telefonla konuşmak yasakmış şefine posta koyup işten ayrılmış haftası dolmadan. Herhalde eşim ayağını uzatıp telefonla konuşarak iş yapıyor sandı kendisi. Birde Bu bayan çokmu or durumda idi öğrendim ki o bizi aradığı zaman kirasını versin diye parayı gönderdiğimizde gitmiş kuaföre bir güzel bakım yaptırmış ben aman sevaptır yardım olsun diye kuaför den giyimimden kısıcam o parasını alıp kuaföre koşacak. Yani bizde maddi olarak öyle çok kazanan bir aile değiliz. Ben saçımı evde kendim boyarım. Gerekirse kendim keserim Kaş bıyık evde alırım eşim sabahın köründe kalkıyor gecenin bir saati geliyor öyle parasını Çar çur etmeyim diye bakımın ucuz yolunu ararım. Ben ki eşimin parasını bile böyle vicdanlı harcarken sen kim oluyorsun. Sonra bunu söyleyince kötü olursun bide. Valla 1 ay 2 ay baktım eşşek yerine koyuluyorum koyarım tepkimi. Çokta elimde para varsa bağışlarım bir hayır kurumuna.
yaa ayy nasıl sinirlendim... asla ve asla vermeyin en ufak çöpünüzü bile böyle tiplere... bu ne ya...

Back
X