Ne yapmalı, nasıl davranmalı?

lilakelebek

Üye
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2015
130
67
18
37
İyi akşamlar arkadaşlar. Kız kardeşimin sorunu için yazıyorum. Kardeşim 26 yaşında, 2 senelik evli, ve 4 aylık bir oğlu var. Eşi de 26 yaşında. Bunun adına psikolojik şiddet mi denir ne denir bilmiyorum ama eşinin hareketlerini yazıyorum. Kardeşime kendini değersiz hissettirecek hareketler. Mesela "sen kimsin ki" dermiş. Evde yok gibi davranırmış. Söylediklerini kaale almaz, muhabbet etmezmiş. Asla ama asla iltifat Etmezmiş. Kardeşim evde ha varlığım ha yokluğum diyor. En ufak bi şeye küsermiş. Kırıcı laflar söylermiş. Ve kardeşim bu huylarını söylediğinde ben buyum, değişemem dermiş. Kardeşim artık yasam enerjim kalmadı diyor. Yani ne bileyim, sabah uyanıyorum evden çıkmak istemiyorum. Kendimi değersiz hissediyorum diyor. Eski neşesi, mutluluğu kalmamış kardeşimin. Mutsuz,bezgin bi insan haline dönüşmüş. Sizce bunlar boşanma sebebi mi? Düzelir mi bu adam. Ne yapmalı,ne etmeli tavsiyelerinizi bekliyoruz. Çok çıkmazda. Son durum şu. Kardeşim şu an annemin evinde. Eşi mesaj atmış geliyor musun diye o da gelmiyorum demiş. İyi o zaman çocuğu hazırla yoldayım çocuğu almaya geliyorum yazmış. Kardeşim de korkmuş kavga çıkar zorla çocuğu alır diye.. Hazırlanmış o da gidecekmiş. Annem çocuğu vermeyiz niye verelim gitme dediyse de dinlememiş. Çocukla tehdit ediyor gidecem demiş. Gelip almasını bekliyorlar şu an

Son düzenleme:
Oturup konustularmi hic bu konuyu basbasa? Ne diyor esi " ben buyum degisemem" zirvaligindan haric?

Yok gibi davranıyorsa kardeşin evden yok olsun bakalım ne oluyor bence boşanma sebebi daha ne olsun ki zaten

Kiz kardesinin esi evlenmeden once de boyleymis muhakkak ama kiz kardesin bunu bile bile onunla evlenmis.. genelde boyle oluyor cunku.. ben ortada net bir bosanma sebebi goremedim acikcasi.. evlilik terapistine gitmeyi dusunmedilermi hic ?

Önceden huyunun böyle olduğunu bilmiyordu. Evlenince öğrendi malesef. Oturup konuşmuyormuş, kaale almayıp dalga geçiyormuş.

Önceden huyunun böyle olduğunu bilmiyordu. Evlenince öğrendi malesef. Oturup konuşmuyormuş, kaale almayıp dalga geçiyormuş.

O zmn kardesin olayin ciddiyetini gostericek. Bi eliyle bosanma kagidi ve imzalamak icin kalem gostericek, diger eliyle koltuga oturup konusma teklifini sunucak. Sec begen al. Eger adam bosanmaya raziysa daha ne diye konusulsunki? Kendinide esinide yormamak adina secip sunsun " hadi gel konusucaz" demek yerine. Sen sag ben selamet yapin egerki gonlu bosanmaya raziysa. Tabi konusma ortamini ayarlamak onemli, yigeninize bi kac saatligine siz bakin.

Kiz kardesinin esi evlenmeden once de boyleymis muhakkak ama kiz kardesin bunu bile bile onunla evlenmis.. genelde boyle oluyor cunku.. ben ortada net bir bosanma sebebi goremedim acikcasi.. evlilik terapistine gitmeyi dusunmedilermi hic ?
Yani açıkcası bu kadar ileri derecede olduğunu bilmiyordu. Şöyle ki,doğuma giderken öpmedi bile. Kardeşim baş başa kaldıklarında yanına sokulurmuş, güzel şeyler sölermiş o da hemen şımardın yine şımarma dermiş. Kıskançlıktan falan konu açılınca senin neyini kıskanacam allah aşkına falan dermiş. Sen kimsin ki,Nesibe güveniyorsun dermiş. Doğum yapınca kardeşime bakar bakar sana bi özgüven geldi bakıyom da hayırdır dermiş. Öle işte. Hep bi aşağılama. Terapiste gitmez diyor

Yani açıkcası bu kadar ileri derecede olduğunu bilmiyordu. Şöyle ki,doğuma giderken öpmedi bile. Kardeşim baş başa kaldıklarında yanına sokulurmuş, güzel şeyler sölermiş o da hemen şımardın yine şımarma dermiş. Kıskançlıktan falan konu açılınca senin neyini kıskanacam allah aşkına falan dermiş. Sen kimsin ki,Nesibe güveniyorsun dermiş. Doğum yapınca kardeşime bakar bakar sana bi özgüven geldi bakıyom da hayırdır dermiş. Öle işte. Hep bi aşağılama. Terapiste gitmez diyor

sanırım eniştemin olacak .. kardeşinin kendine olan saygısı güveninin gitmesi aşağılık kompleks içinde yaşatıp sadece koca bağımlısı bir kadın yapmak istiyor her dediğini doğrudur emir vs kölesi olsun istiyor Rabbim yardımcınız olsun , bu durum gerçekte dahada vahim olabilir eniştesiniz çoktan haddini aşmış kardeşinize söyleyin daha fazla psikopat bir adama yüz vermesin çünkü adam hasta ruhlu kardeşinizinde
aklını böylede giderse yitirtecek kestirim en kolay yol boşansın derim artı eniştesiniz adam olacaksa bakarsınız artık

bu benım bosanma sebebımdı:( ınan o kadar zor kı kendını degersız hıssetmek çok ıyı bılırım kardesını de cok ıyı anladım. Esının neden boyle yaptıgını bılmek gerek yanı onu da dınlemek gerek amaaaaaaa ne olursa olsun kucuk cocuga bıle boyle yapılmamalı kaldı kı yetıskın. ben ayrıldım tekrar yasama sevıncı geldı cok sukur aılemın destegıyle bııznıllah. suyun tadı bıle oncekı hayatımda acıydı ne yedıgımden ne ıctıgımden ne gezdıgımden tat alırdım. hepsı gectı hamd olsunnnn ayrılarak... hayırlı kararlar almayı nasıp etsın Rabbımmmm yar ve yardımcınız olsun.

Vallahi ben buyum diyen bi erkek terapiste gitmez . Ben buyum diyen bi erkek asla düzelmez . Çünkü böyle erkekler yaptıklarında , söylediklerinde onlara normal geliyor ki kardeşinizin eşi kesinlikle vurdum duymaz, kaygısız kendinden başka kimseyi sevmeyen biri bence öyle hissettim. Hiç sanmıyorum değilcegini adam acıkca ben buyum yani işine gelirse diyor . Kardeşiniz bi süre baba evine dönsün . Ama habersiz sessiz sedasız gerek bile yok konuşmaya ya beyfendi bi zahmet hatalarını düşünsün . Kardeşinizin psikolojisini eminim bozmuştur . Sakın bunalıma girmesin destek olun süslenin püslenin gezin . İkinci cocuguda asla yapmasın bu adama

Vallahi ben buyum diyen bi erkek terapiste gitmez . Ben buyum diyen bi erkek asla düzelmez . Çünkü böyle erkekler yaptıklarında , söylediklerinde onlara normal geliyor ki kardeşinizin eşi kesinlikle vurdum duymaz, kaygısız kendinden başka kimseyi sevmeyen biri bence öyle hissettim. Hiç sanmıyorum değilcegini adam acıkca ben buyum yani işine gelirse diyor . Kardeşiniz bi süre baba evine dönsün . Ama habersiz sessiz sedasız gerek bile yok konuşmaya ya beyfendi bi zahmet hatalarını düşünsün . Kardeşinizin psikolojisini eminim bozmuştur . Sakın bunalıma girmesin destek olun süslenin püslenin gezin . İkinci cocuguda asla yapmasın bu adama
O kadar haklısınız ki. Mesajınıza hayran kaldık. Çok güzel özetlemişsiniz. Kardeşim aynen eşimi yazmış diyor.

bu benım bosanma sebebımdı:KK43: ınan o kadar zor kı kendını degersız hıssetmek çok ıyı bılırım kardesını de cok ıyı anladım. Esının neden boyle yaptıgını bılmek gerek yanı onu da dınlemek gerek amaaaaaaa ne olursa olsun kucuk cocuga bıle boyle yapılmamalı kaldı kı yetıskın. ben ayrıldım tekrar yasama sevıncı geldı cok sukur aılemın destegıyle bııznıllah. suyun tadı bıle oncekı hayatımda acıydı ne yedıgımden ne ıctıgımden ne gezdıgımden tat alırdım. hepsı gectı hamd olsunnnn ayrılarak... hayırlı kararlar almayı nasıp etsın Rabbımmmm yar ve yardımcınız olsun.
Saolun güzel dilekleriniz için. Belli bi sebebi yok. Huyum bu diyormuş. Ben senin kocanım diyormuş. Hep onun dediği olsun istiyormuş, kardeşimin düşüncelerini hiç takmıyormuş

O kadar haklısınız ki. Mesajınıza hayran kaldık. Çok güzel özetlemişsiniz. Kardeşim aynen eşimi yazmış
O kadar haklısınız ki. Mesajınıza hayran kaldık. Çok güzel özetlemişsiniz. Kardeşim aynen eşimi yazmış diyor.
Kardeşiniz eşinden bi süre ayrı kalsın . Biraz dinlenmesi ona iyi gelecek ve daha sağlıklı düşünecek bu adam haddini bilmesi lazım . Böyle insanlar karakterlerinin farkındadırlar ama başkalarına hava basmayı bağımlılık haline getirirler . Ve böyle mutlu hissederler . İnşallah değişir inşallah çünkü karsıdaki insanı erim erim eritirler ve asla bunu görmez, kabullenmezler .

Şansını zorlama diyormuş kardeşime...
Bak sen hadsize sinir geldi tepeme :( kardeşinizde bence sen sansını zorladın ve bağımlılık yaptığın yaptığın havanla haddini aştın bi kağıda böyle yazsın ve dediğim gibi bi süre baba evine dönsün habersiz . Kardeşinizin eşi herseyi bilmesine gerek yok , haddini bilsin yeter . O yüzden kağıda yazsın ve habersiz evi terk etsin ben bu durumda böyle yapardım

Son durum şu. Kardeşim annemin evinde. Eşi mesaj atmış geliyor musun gelmiyor musun diye. Kardeşimde gelmiyorum demiş. O da çocuğu hazırla onu almaya geliyorum yoldayım demiş. Kardeşim de korkmuş, kavga çıkacak çocuğu zorla alacak diye. Kendisi de hazırlanmış, gidecekmiş o da. Annem vermeyiz çocuğu nasıl alacak gitme dediyse de kardeşin Çocukla tehdit edilince gidecem demiş.

Ucuzca tehdit ediyor . Kapıyı acmayın . Kardeşiniz gitmesin sakın eve gittiği zaman kardeşinize yüklenir . Gerekirse polis cagırırsınız . Babanız yok mu ?

bence kardeşiniz süslensin püslensin gezsin dolaşsın eşini hiç takmasın bir süre. sürekli mutluymuş gibi davransın. mesela telefonda sizinle konuşurken gülsün neşeli olsun. yani hiç eşinin hareketlerini takmıyormuş gibi gayet mutluymuş gibi yapsın.
kardeşiniz kendine değer vermeye ve kendini sevmeye başlasın. ''sen bana değer vermiyorsun'' falan demesin. gayet gününü gün ediyormuş gibi davransın, mutlu olsun.adamda merak uyandırabilir bu neşeli davranışları. ne bileyim aklıma bu çözüm geldi benim.

Back
X