Ayni benimkiBaşka kimsenin fikri yokmu?
Bugün birkaç günlüğüne babamlara gitmeyi düşündüm ama sonra buraya yazıp fikir almayı istedim.
Bu zamana kadar evi terketmedim hiç, en kötü tartışmalarımızda bile.
Şimdi gidersem hem köprüleri yakmış olacağım hem de ailem işin içine girmiş olacak.Iyi düşünüp karar vermek istiyorum.
Aklım git diyor, kalbim kal. İçimde biraz olsun umut kırıntısı var hala. Aşkım, o cıvıl cıvıl sevgim söndü ama hüzün kaplı da olsa hala sevgi var içimde biliyorum.
Kararsızlığım çocuğumu babasız büyütmek ya da boşanmış bir kadın olmak korkusuyla değil. Ayrılmak isteyip istemediğimi de bilmiyorum. Herşeyin düzeleceğini bilsem sabrederim yine. Ama değişen birşey olmadı bunca zaman.
Kafam çok karışık...
Eşiniz meslekci sanırım. 50 saat ders bir tek meslek ogretmenlerinde var. Bölümü ne bilmiyorum ama öğrencilerde yoruyor olabilir. Birde onların koordinatorlukleri falan var ama yine de ilgisizligi kabul edilemez bence. Evlilik konusunda şunu demek istedim; belki hala alisma surecindedir. Yoğunluk sizi daha fazla koparmaz bence. Hatta esiniz sizi daha fazla ozler gibime geliyor. Ailenizde kalmayin o zaman ama daha fazla gidip gelin bence
Eşiniz çok ilgisizmiş ama bunun için boşanılmaz. Çocuğunuzla ilgilenin. Eşinizden fazla bir şey beklemeyin.
Ayni benimki
Boşanalım diyorum yok diyor
E duzel diyorum bir sorun yok ki diyor
Ben de sasirdim napicami
Genelde degismiyor ilgisiz erkekler
Tamam derler ama tik cikmaz
Allah yardimcin olsun
Bence esinize ve evlliginize sans vermelisiniz asilamicak sorunlar degil diye dusunuyorum. Henuz cok Yeni evliliginizHerkese merhabalar,
Forumu aktif olarak kullanıyorum ama nickimi eşim bildiği için ikinci üyelik aldım, yönetime de bildirdim... Yeni üyeyim diye senaryo yazıyorum sanılmasın... Zaten o kadar alengirli bir konum da yok.
Sorunum eşim... 8 yıldır birlikteyiz, 3,5 yıldır evliyiz ve 2 yaşında bir çocuğumuz var. Eşimle sorunlarımız nişanlandığımız zaman başladı. Değişti... Sebebini sorduğumda askerlik stresi dedi. Askerliği bitti düğün stresi dedi. Düğüne 1 hafta kala bile kafamda soru işaretleri vardı, ayrılmak istedim ama yapamadım. Çok seviyordum... Eşim için mesleğimi bırakıp onun yaşadığı şehre yerleştim, iş açısından çok verimsiz bir yerdi. Öyle ki evliliğimizin ilk ayları eşim de işsizdi. Aylarca sıkıntı çektik... Aynı evin içinde 7/24 ama birbirimizden uzaktık. Canım cicim dönemimiz olmadı hiç. Bu sefer de işsizlik stresiydi bahanesi...
İş bulduk. O zaman da işte yoruluyorum oldu sebep... Doğruydu belki. Sabah 6da gidiyor, akşam 8de geliyordu. Eve gelince yemek, en fazla 1 saat tv, sonra uyku... Bir de kpss için kursa yazılmıştı, haftasonu da öyle gidiyordu. Ben de plansız bir zamanda hamile kalmış ve işten ayrılmıştım. Yabancı bir şehir, tüm gün, tüm hafta yalnızdım. Bu sitede zaman geçirmeye başladım, çekilişlere vs katıldım. Eşim bu sıralarda da kpssyi bahane ediyordu.Doğum yaptım, bebeğimle başbaşa kaldım. Eşim ev işlerinde ve bebek bakımında elinden geldiği kadar yardımcıdır ama yorgun oluyor diye kıyamadım hiç.
Aylar geçti, eşim kpssyi kazandı, öğretmenliğe atandı. Istanbula taşındık. Sonra okuldaki işler sardı tüm vaktimizi. İdealist öğretmen çünkü... 1 yılın sonunda adaylığın kaldırılması için sınav çıktı başımıza. Bu sefer de ona hazırlanması gerekiyor.
Bense yoruldum, yıprandım artık sürekli birşeyleri beklemekten. Defalarca konuştum, gerekirse yine işsiz kal ama beni eskisi gibi sev, zaman ayır diye. Böyle giderse ideallerini gerçekleştireceksin ama aileni kaybedeceksin dedim. Beni sevdiğini, değişeceğini söylüyor ama sonuç yine aynı adam... Yıllardır sürekli maddiyatı bahane edip tüm özel günlerimizi boş geçirdi. Ki 5 liralık birşeyle de mutlu olacağımı çok iyi bilir. Aylardır kaç kere ayrılmak istediğimi söyledim, kabul etmiyor. Benîm artık eşime karşı sabrım ve saygım bitti. Sevgi derseniz, öyle çok çoktu ki, çoğu gitti azı kaldı sanırım...
Evi terkedip ailemin yanına gitmek istemiyorum. Onlara göre eşim çok iyi bir damat, iyi bir eş ve iyi bir baba. Duyguların önemi yok. Boşanırsam arkamda dururlar ama bunalırım da artık baba evinde, zaten anlaşamıyoruz genel olarak. Çocuksuz olsam yine çekip gider idare ederim arkadaşlarımdafalan iş bulana kadar. Ama çocuğumu perişan edemem işsiz, parasız, evsiz...
Sizce ne yapmalıyım?
Bence esinize ve evlliginize sans vermelisiniz asilamicak sorunlar degil diye dusunuyorum. Henuz cok Yeni evliliginizCok mutlu olursunuz ins
Sen haklı olarak ilgilenilmek istiyorsun ama adam o modda degil maalesef su anda:-( O yüzden bence kendini mutsuz etme. Kendine odaklanirsan daha mutlu olursun bence. Ayrıl ayrilma o senin kararın tabii ki ama iyi düşün derim.Bence esinize ve evlliginize sans vermelisiniz asilamicak sorunlar degil diye dusunuyorum. Henuz cok Yeni evliliginizCok mutlu olursunuz ins
Yanlis alinti yaptimm. Ozur dilerimmmm :-Bence esinize ve evlliginize sans vermelisiniz asilamicak sorunlar degil diye dusunuyorum. Henuz cok Yeni evliliginizCok mutlu olursunuz ins
Bilmiyorum kiBaşka bir arkadaşa da yazdım, mesele günde 3-5 saat geçirmek değil, 5 dk ayırsın bana ama o 5 dkda beni sevdiğini hissedeyim eskisi gibi. Ama ben anlatsam da o anlamıyor, sevmeyi ilgi göstermeyi seni seviyorum deyip öpmek zannediyor. Öyle yapıyor. Ama benim yüreğime dokunamıyor. Sevgiliyken elimi tutmak isterdi ama elim üşümesin diye, cebime misafir olmak ister misin derdi kışları. Cebinden ufak bir hediye çıkardı hep. Bazen bi anahtarlık, bazen gofret, bazen bonibon, bazen ufak bir oyuncak... Bunlarla çok mutlu olurdum. Mesele zaman ya da para değil yani... Şimdi sadece elimi tutuyor ve buna şükretmemi bekliyor...
Ömrümü böyle geçiremem...
Ne yapacağız peki... Gerçekten psikolojim bozuldu, ben de kendimi sevmiyorum, önemsemiyorum eskisi gibi. Mutlu değilim hiç.
Sağolun...
Bilmiyorum ki
Baksan dunyanin en mukemmel esi ve babasi
Ama verdigi yetmiyor demek ki
Ben de dusunuyorum , bakalim
Kalliteli zaman gecirmek istiyorum
Benim onem verdiklerime onem versin istiyorum
Sanirim biktirana kadar konusacam
Valla ayniyizDışarıdan benim eşimi de öyle görüyorlar. Çocuğumuzla ilgilenir, yemesi uykusu bezi... Evdeki işlere yardım eder, bulaşık makinesi boşaltır, çamaşır asar, sofrayı kurar kaldırır, kahvaltı hazırlar. Yap desem evi siler süpürür, cam siler...
Ama ben sevildiğimi hissetmek istiyorum eskisi gibi
Sen haklı olarak ilgilenilmek istiyorsun ama adam o modda degil maalesef su anda:-( O yüzden bence kendini mutsuz etme. Kendine odaklanirsan daha mutlu olursun bence. Ayrıl ayrilma o senin kararın tabii ki ama iyi düşün derim.
Simdi daha iyi anladim canim. Bak sen eşini hayatinin merkezine koymussun ondan da beklemissin yapmamis. Kardesin? Kuzenin? Yakın arkadasin var mi? Bunaldiginda onlarla konusursan kendini daha rahat hissedersin. Esine tatli tatli eski gunleri hatirlarsan bir yarari olur mu acaba?Yapamıyorum. Görmezden gelmeye çalışsam da en ufak şeyde hayal kırıklığı yaşıyorum. Ailemde pek sevgi görmedim. Öyle çok can ciğer arkadaşlarım da olmadı. Kendi kabuğumda yaşarken, eşimle tanıştım. Beni öyle sevdi ki, ondan başka kimseye ihtiyacım olmaz dedim. Herşey değişince de yapayalnız kalakaldım.
Valla ayniyiz
Ilgi istiyorum ben de
Ya bu kadar zor mu acaba?
Simdi daha iyi anladim canim. Bak sen eşini hayatinin merkezine koymussun ondan da beklemissin yapmamis. Kardesin? Kuzenin? Yakın arkadasin var mi? Bunaldiginda onlarla konusursan kendini daha rahat hissedersin. Esine tatli tatli eski gunleri hatirlarsan bir yarari olur mu acaba?
Eşine hayat yükü ağır gelmiş sanki. İşe girersen belki daha iyi olur. Hem her şeyden önce yavrun var.Abi'm var, hiç yakın değiliz. Annem abime düşkün ve evlat ayrımı yapıyor, o yüzden yakın olamıyorum. Babam sevgisini belli edemez. Kuzenlerim hep erkek. Arkadaşlarımın da çoğu bekar, çalışıyor. Erken evlenip taşındığım, işe ara verip anne olduğum için, çok uzak kaldım eski ortamımdan.
Eşim eskiden farklıydı, ben o haline aşık oldum. Ve şimdi onu istiyorum yeniden. Ama o sanki 30 değil de 50 yaşında gibi davranıyor. Aşkı, hayat enerjisi bitmiş gibi.
Hatırlattığım zaman, öyle olmasını ben de isterim diyor. Ama bir çabası yok.
Eşine hayat yükü ağır gelmiş sanki. İşe girersen belki daha iyi olur. Hem her şeyden önce yavrun var.
Ömrünü böyle geçirmek istemiyorsan çözüm belli. Sen Ada'mı değiştirmek istiyorsun. O olmaz işte.
İşe girersen sogumazsin bence hatta kafan dağılır.Bilmiyorum, işe girersem soğurum belki daha çok...
Iyi de ben odun adam sevip de romantik olsun istemedim. Bu adam daha önceden nasılsa öyle olsun istiyorum. Bu adamı değiştirmek istemek değil!
Peki o zamana kadar ne yapacağım. Daha aylar var çocuğumu kreşe verip işe başlamama.İşe girersen sogumazsin bence hatta kafan dağılır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?