Ne yapmalı ne etmeli...

hbence bu sebepten ayrilmayi dusunmemelisin hemen. msjlarini okudum ve aslinda kotu niyetle, svgisiz ve seni uzmek icin hareket eden bi adam yok bence ortada. ama evlilikte gercekten ilgi gostermenin ne oldugunu bilmeyen bi adam var. yani eve, cocuga yardim ettigini, ii bi insan oldugunu, sorunu anlattiginda sana hak verip degisecegini soyledigini yazmissin. o ilgi, sevgi gostermenin bunlar oldugunu dusunuo besbelli. boyle adamlar var evet ve muhtemelen evliligin boyle birsey oldugunu sandigi icin boyle davranio. onun ailesine bak muhtemelen babasi da oledir. bence burda sana biraz daha fazla is dusuo ona evlilikte ilgi, sevgi gosteren es nasil oluru sen onu yonlendirerek ogretebilirsin tabi eger gercekten sevior ve istiorsan

Peki o zamana kadar ne yapacağım. Daha aylar var çocuğumu kreşe verip işe başlamama.
Ben olsam ne yapardım? Herhalde kendime ve cocuguma odaklanirdim. O sorduğu zaman da derdimi tatli dille anlatirdim sanırım.

Evet ailesi konusunda haklısınız belki. Eşimin anne babası severek evlenmiş ama çok sevgi göremiyorum ben aralarında. Babası da eşim gibi evdeki işlere vs yardım eder elinden geldiğince. Tek ortak noktaları bu diyebilirim. Eşimin ailesi ataerkil ve gelenekçi bir aile. Eşim öyle biri olsa evlenmezdim. Eşim inançlı ama daha modern görüşlü biri.

Başından beri böyle bir adam olsaydı şimdi şikayet etmezdim. Ama sevgiliyken romantiklikten kırılan adam, şimdi kereste Fabrikası'ndan taze çıkmış gibi davranıyor. Bunu anlayamıyorum, ne değişti.

Size göre onlar sevgililikte kaldı diye mi düşünüyor bu durumda?

Ben olsam ne yapardım? Herhalde kendime ve cocuguma odaklanirdim. O sorduğu zaman da derdimi tatli dille anlatirdim sanırım.
Takıntılı bir insanım maalesef. Belirsizlikten hiç hoşlanmıyorum. Tartışacaksak da barışacaksak da olsun bitsin kafam rahatlasın istiyorum.

Keşke kafaya takmamaya öğrenebilsem. Belki psikoloğa gitmeliyim bu konuda. Çünkü eşim böyle oldukça sorunu kendimde aramaktan, özgüven eksikliği de oluştu.

yani soyle ki gorgulu kus gordugunu isler die bi soz vardir bilir misiniz? ailesinde gordugu iliski yapisi dogru olarak bilincaltina islemis, muhtemelen aralarinda cok fazla sorun da cikmamissa anne babasinin iice bunu benimsemistir. aslinda sizin sevdiginiz adam yine ayni adam sorun size karsi ilgisiz sevgisiz olmasi diil ama evlilik ayarlari boyle yuklenmis sizin bu ayarlari yeniden yapilandirmaniz gerek. bilmem anlatabildim mi

Senin konunda ben şunu hissettim sanki evlilikten beklentileriniz farklı. Aslinda evlilik terapisti iyi olur ama eşin buna ne der bilmiyorum ama psikologa gitmen gerektiğini düşünüyorsan git bence. Rahatlarsin hem

tek basina gitmekten ziyade birlikte cozemiorsaniz aile terapisine gidebilirsiniz. bence sorununuz cok kolay asilabilicek cinsten bu kadar uzmeyin kendinizi

Bilmiyorum bunu nasıl yapabilirim. Dediğiniz gibi, eşimin evlilik anlayışı, erkek para kazansın, evden işe işten eve gidip gelsin, kadın ev işlerini yapsın, çocuklar olsun, oynasınlar, okula gidip gelsinler, yenilsin, içilsin, akşam tv izlensin, erkenyatılıp erken kalkılsın...

Onun ailesi hiç gezmez, babası hep çalışır, çalışmadığı zamanlar evde dinlenir. Benim babam haftasonları izinli olurdu, hep gezerdik, hava kötüyse arabayla sahil boyu gezip gelirdik... Gezmeyi seviyorum ben de. 2 gün bi yere gitmesem deli oluyorum. Eşimse 1 ay gezmese aramaz... Ama bunu evlenmeden önce anlama şansım olmadı. Çünkü o zaman görüşmek için mecbur buluşup geziyorduk.

Ben eşime bu durumları anlatsam da tamam değişeceğim deyip bırakıyor.
Sizce ne yapmalıyım sevgili gibi olmak için?

Senin konunda ben şunu hissettim sanki evlilikten beklentileriniz farklı. Aslinda evlilik terapisti iyi olur ama eşin buna ne der bilmiyorum ama psikologa gitmen gerektiğini düşünüyorsan git bence. Rahatlarsin hem

Yukarıda da yazdım, gerçekten bazı konularda farklıyız, evlenmeden anlayamadım bunları.

Sanırım eşim romantikliği beni tavlayana kadar kullanılacak birşey olarak görüyordu. Evliliği daha rutin yaşamak istiyor. Seninle evlendim, çocuk yaptım, daha nasıl sevgimi göstereyim diyor sanırım. Bu daha da kötü galiba...

tek basina gitmekten ziyade birlikte cozemiorsaniz aile terapisine gidebilirsiniz. bence sorununuz cok kolay asilabilicek cinsten bu kadar uzmeyin kendinizi

Eşim aile terapisine gitmeyi teklif etti zaten. Yani ayrılmaktansa bunu tercih ediyor. Normalde istemez biliyorum.

Ama biz daha önce cinsel bi sorun için terapiye gittik ve eşim daha ilk aşamada bıraktı. Ki cinsel sorunum da yine ilgi ve sevgi eksikliğinden kaynaklanıyordu. Psikolog her gün birbimize güzel bir şey yapmamızı istemişti. Güzel bir söz, bir hediye, sürpriz birşeyler falan... Ama eşim bu süprizi, marketten eve birşey almak gibi algıladı. Sonra ben itiraz edince hiçbirini yapmadı, sonra ben de yapmadım. Öyle havada kaldı herşey.

Bu arada yorum yapan, fikir veren herkese çok teşekkür ederim
Dün akşam bu stresle 8 çift ayakkabı aldım Neyse ki bu akşam biraz rahatladım burada konuşunca, içimi dökünce

degismeyi kabul edio ve siz bisey istediginiz zaman yapiosa, degisicem tamam dediginde havada kalmasina izin vermeyin yonlendirmeleri siz yaparak ogretin istediklerinizi, kuserek kizarak tavir yaparak diil de tatli dille mutlu oldugunuz ve olmadiginiz seyleri anlatin, lakin bu surec sip die bir gecede olucak bisey diil bunu kabul edin once. onunla acik acik konusun bu durumdan hosnut olmadiginizi, nasil mutlu olacaginizi, ne beklediginizi sakin ve durustce anlatin, gayret etmeyi kabul ederrse siz de bu degisime katkida bulunmak icin gayret edin. dedigim gbi ben sizin durumunuzda sevgi ya da ilgi yoklugu goremedim ama sevgi ve ilgi anlayislariniz farkli, bunu ortak noktaya getirebilmek de sizin istek ve gayretinize kalmis. bunu tek basiniza yapabilmek size zor gorunuo ya da nasil yapacaginizi kestiremiosaniz mutlaka aile terapisine gidin

Çok haklısınız. Sanırım aile terapistine gitmek hem beni dengeleyecek hem de eşimle ortak nokta bulmamızı sağlayacak. Ben sabırlı değilim, kısa sürede olmayınca öfkeleniyorum. Birinden yardım almak daha iyi olacak.

en dogrusu bu olur umarim kisa surede sorununuz cozulur, mutluluklar dilerim

"Haftada 50 saat dersi var. Yeni öğretmen olduğu için de derslere önce kendi hazırlanıyor anlatabilmek için. Sınav hazırlıyor, kağıt okuyor vs. Bîr de aday öğretmenlik durumu var. 1 yıldan sora bir sınava girmesi gerekiyor asil öğretmen olmak için. Şu anda da ona çalışması gerekiyormuş . Mart ayında sınav."
O zaman niye şikayet ediyorsun eşek gibi adam çalışıyor hem savunuyor hem de boşanmanın diyorsun

Size açıklama yapmıyorum, anlayacak kapasitede olmadığınız çok belli.

Ben çok anlamadım; gerekirse işsiz kal ama beni tekrar sev demişsiniz de, sanki evlendikten sonra pek de güzel bir ilişkiniz olmamış gibi anlatmışsınız.

Sevgisini sadece nişanlanana kadar mı hissetiniz?

Ben çok anlamadım; gerekirse işsiz kal ama beni tekrar sev demişsiniz de, sanki evlendikten sonra pek de güzel bir ilişkiniz olmamış gibi anlatmışsınız.

Sevgisini sadece nişanlanana kadar mı hissetiniz?

İş yoğunluğunu bahane ettiği için öyle söyledim.

Nişanlanmadan önce 1,5 yıl flört dönemimiz oldu ve çok farklıydı davranışları. Şu anda yine beni sevdiğini biliyorum, ama o zaman çoook daha fazla hissettirirdi.

Gerçi o zaman şimdiki gibi dipdibe değildik, özlüyorduk birbirimizi. Ama ben şimdi de öyle olsun isteyerek hata mı yapıyorum acaba? Genel olarak işin içine sorumluluklar girince sevgililikteki heyecan, romantizm kalmıyor mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…