Ne yapmali ve nasıl davranmaliyim?

Nişanlım bir sorun yok diyor seni seviyor anne.diyo ama bunu gostermiyor
Evlen içimize gir daha çok vakit geçir annnemle onzaman kaynasirsin diyor

Siz fazla yapış yapış olmuşsunuz ,doğuda öyle nişanlı kız devamlı erkeğin kendisiyle görüşmez ailesiyle gezer tozar ,belki oğlundan ayrı oturmak istemiyordur ,belki sizi aşırı buluyordur ,dur bismillah daha nişanlısınız serin olun biraz

Vallahi ben de Doğuluyum, iş yaptırma bakımından diyorsanız evet el üstünde tutarlar, ama anında yerin yedi kat dibine sokmayı çok iyi başarırlar. İğneyi de çuvaldızı da kendimize batıralım şöyle bir bakalım.

Mesafeli olmak istiyor, kendince çekinceleri olabilir, nişanlınız farklı olacak diyor ama olumlu anlamda olacağını düşünmüyorum bunun...

Kendinizi davet ettirmeyin, kıyaslamaya da girmeyin herkesin durumu farklıdır.

Çok haklısınız ama biz gelinimize öyle değiliz herkes bir olmuyor demek ki
Kıskandın demeyeyim de beklerdim ben de ama olmuyor malesef

valla gelinler bizde de çok kıymetli, benim annem bize ne yaptıysa gelinimize de yapmıştır belki de daha fazlasını, keza benim akrabalarımda da durum aynı. ben evlendim hiç bir şey yok. evet evet bildiğin yok. çok hayal kırıklığı yaşadım, istenmediğimi düşündüm belki de istenmedim. sonra anladım ki bu kıyaslama işini bırakmadan huzur da bulamayacağım. o yüzden öyle yazdım. elin annesinden anne olmuyor. ilk bebeğimi kaybettiğimde güya bana yardıma geldi hastane çıkışı. bir bardak su vermedi. tüm gün oturdu, hizmetini yaptım akşamda ben yük olurum gideyim dedi gitti. yani ben elin kızıyım o da elin annesi.... ve bunun gibi inciten bi ton olay

Aynen öyle nerde öyle gezme tozması. Kısa zamanda nişan ve düğün yapılır zaten.
Sevmişssen sevmişsindir denir ve verilirdi önceden, şimdi şartlar biraz daha yumuşatıldı.

Kıyaslama her konuda tam baş belası...
Boşverin gitsin sız mantıklı çözümü bulmuşssunuz

Ayy boşver o zaman canım umrunda bile olmasın sen eşinle anlaş yeter onun sana yaptığı gıbı sen de sadece eşinle birlikteyken iyi davranırsın geçersin

Ay iyi işte kız. Zırt pırt arasa her gün konuşmak istese sürekli peşine takılsa daha mı iyi? O bir mesafeliyse sen on mesafeli ol valla. Yakın olmaktansa uzak olmayı tercih ederim. Benim kaynana da ilk başta aşşşırı cıvıktı, aşkım maşkım derdi bana ki hiç tarzım değil nefret ederim kadınlar arasında aşkım vs denmesinden. Sonra her gün arardı falan, böyle bana dedikodu bile yapardı. Hatta ağzı pis bi kadındı yanımda öyle küfürlü sözler söylediği de olurdu. Fakat ben mesafe koydum dedikodu yaptıysa hoşlanmadığımı söyledim, sürekli arıyodu hiç aramadım, aramıyosun deyince siz 2 günde 1 arıyosunuz zaten fırsat gelmiyo maşallah dedim, böyle böyle artık o da fazla aramıyor konuşmalarımız 2-3 dakkayı geçmiyor. Önceden salakmışım yarım saat kırk dakka konuştuğum olurdu baktım saçma sapan yerlere gidiyo hemen çektim çizgiyi. Mesafeli olmak hatta uzak olmak emin ol çok daha iyi. Hayatınıza müdahale etmediği burnunu sokmadığı sürece seslenme. Karışırsa tavrını koy kendini sakın ezdirme. Nişanlını da şimdiden ona göre hazırla sonra bi durum olursa anacı kesilmesin. Zaten kadın en ufak şeyde size dadancak tipte, kocası yokmuş çünkü. O oğulcu olur, seninki anacı olur üzülürsün. Böyle devam et hatta evlerne bile gitme olabildiğince uzak dur kadından.

niye kendinizi zorla eve davet ettiriyorsunuz ki alın nişanlınızı çıkın gidin gezin.ne kadar mesafe o kadar huzur , ille içli dışlı olucam diye tutturmanın alemi yok.yani evet kısmen de olsa seni zorla seviyor, çünkü oğlu seviyor seni evlenmek istiyor.yani kaynananın da mı sana aşık olmasını bekliyorsun? hem yapı meselesi yani herkes sımsıcak mıç mıç insanlar değildir ki.

Anlamıyorum nişanlısınız çıkın gezin dışarıda kahvaltı yapın ne bu eve davet ettirme merakı?

Sorunuza cevap veriyorum.
1.Kvyi annenizle kyaslamaktan vazgeçin. İnsanların mizaçları,iletişim tarzları ve davranışları farklı farklı bu da gayet doğal.
2.Kvnizden ilgi ve yakınlık görme konusunda beklentinizi azaltın.
3.Kendinizi zorla davet ettirmeyin.
4.Saygılı ve mesafeli bir ilişki yürütün.
5.Siz onun kızı değilsiniz,olamazsınız o da sizin anneniz değil.Sizi birbirinize bağlayan tek şey eş adayınız.Bunu ne kadar çabuk kabul ederseniz o kadar az yıpranırsınız.
6.Nişanlınıza 'annen beni sevmiyor,bana yakın davranmıyor' vb. serzenişlerde bulunmayın.
Aksi takdirde dengeli ve tutarlı bir kv-gelin ilişkisi kuramazsınız.

Anlaşılan şimdiden sizin için bir çok sorun var ,nişanlınızı seviyorsunuz fakat anneyi bir türlü benimseyememişsiniz oda sizi eşi vefat etmiş oğlu nişanlı yalnızlık korkusu sardı, belkide içini bilemezsiniz .kültür farkı aileler arası ilişkiler de bir takım sorunlara neden oluyor doğrudur ,ancak annenizle kayınvalideyi bir tutamazsınız bazı insanlar herkese mesafeli bazıları daha sıcak kanlıdır ,her insanı ayni kefeye koyamazsın ,pek değişeceğini sanmıyorum kv sizin ilişkinize zararı ancak karşılıklı çatışma olursa nişanlın nasıl tepkiyle karşılar ,orasını yaşamadan bilemezsin peki nişanlınla, konuştunmu beklentilerini, söyledinmi annesinden yana kaygılarını

Evlenince sizinle mi yaşıcak acaba?

Kv ile samimi olmanın mantığı ne bende onu anlayamadım.
Ben 8 ay nişanlı kaldım kv nin evine annemsiz 2 kere gitmişimdir.
Kahvaltıya ister çağırsın, ister çağırmasın.
Şimdiden samimi olunca evlendikten sonra önünü alamazsınız.
Zaten kp yokmuş.
Mesafeli olun, herkes yerini bilir.
Kafan rahat olur.

Bu arada konu sahibi;
Benim bir arkadaşım da sizin gibi düşünüyordu, kv siyle evlenmeden önce kanka moduna girdiler.
Sürekli gitti geldi kız, kahveler, sohbetler, şakalar vs.
Evlendikten 2 ay sonra birbirlerine girdiler :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…