Ne yapmalı..

What goes around

Kalpler Allah'ın elindedir..
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2017
123
-9
48
Herkese iyi günler dilerim öncelikle..
Bir konuda gerçekten kararsız kaldım ve değerli fikirlerinize ihtiyacım var. Yoksa kafayı yiyeceğim..

Birisiyle (eşimin ailesinden birisi) tartışma yaşadım ve karşı taraf hatalı olduğunu bildiği için özür diledi aslında basit bi olay da değildi. Her neyse. Ben de eşimin de hatırı için affettim.. İlişkimiz özründeki samimiyetine dayanarak eskisi gibi oldu diyebilirim.

Ancak sorum şu ki: bu insanın o tartışma dönemimizde arkamdan benden için eşime sinirle küfürlü konuşmuş olabileceğini düşünüyorum. Eşim unuttum diyor her lafı hatırlayamam diyor. Konu kapandı daha açma diyor. Ama içim rahat etmiyor maalesef.

Ben bunu nasıl tahmin ediyorum diye sorarsanız: eşimin o sıkıntılı dönemdeki aileden başkasıyla bir telefon görüşmesine yarım yamalak kulak misafiri oldum ve bi küfürlü sözcük geçti. O dönemde eşim de tartıştığım kişiye tavır aldı. O söz bana mı söylendi diye şimdi takıyorum.

Siz bu durumda Ne yapardınız?

Mesafeyi koruyun. Affetmissiniz ama o kadar samimi olmanıza da gerek yok, selam verir geçersiniz. Kötü söz sahibine geçer ayrıca, ettiyse bile seviyesini gösterir o kişinin.
Boşverin eşinizle huzurunuzu kaçırmayın geçmişi tekrar ortaya getirerek. Evinizde kendi mutluluğunuza bakın..

Bir konuda gerçekten kararsız kaldım ve değerli fikirlerinize ihtiyacım var. Yoksa kafayı yiyeceğim..

Birisiyle (eşimin ailesinden birisi) tartışma yaşadım ve karşı taraf hatalı olduğunu bildiği için özür diledi aslında basit bi olay da değildi. Her neyse. Ben de eşimin de hatırı için affettim.. İlişkimiz özründeki samimiyetine dayanarak eskisi gibi oldu diyebilirim.

Ancak sorum şu ki: bu insanın o tartışma dönemimizde arkamdan benden için eşime sinirle küfürlü konuşmuş olabileceğini düşünüyorum. Eşim unuttum diyor her lafı hatırlayamam diyor. Konu kapandı daha açma diyor. Ama içim rahat etmiyor maalesef.

Ben bunu nasıl tahmin ediyorum diye sorarsanız: eşimin o sıkıntılı dönemdeki aileden başkasıyla bir telefon görüşmesine yarım yamalak kulak misafiri oldum ve bi küfürlü sözcük geçti. O dönemde eşim de tartıştığım kişiye tavır aldı. O söz bana mı söylendi diye şimdi takıyorum.

Barışmışım ve buzları eritişim.
Laf ta uzar söylenmyende eklenir.
Gerek yok bence hiç arkasını aramayın.
Ama ben olsam tabi eskisi gibi olamazdım sanırım.
Mesafemi korur ancak konuşmamazlık etmezdim.

Unut

küfürlü söz dediğiniz ne tam olarak?

size göre kötü olan bir söz belki kötü olarak değerlendirilmeyebilir, siz olayların sıcağıyla öyle düşünüyor olabilirsiniz.

Mesafeyi koruyun. Affetmissiniz ama o kadar samimi olmanıza da gerek yok, selam verir geçersiniz. Kötü söz sahibine geçer ayrıca, ettiyse bile seviyesini gösterir o kişinin.
Boşverin eşinizle huzurunuzu kaçırmayın geçmişi tekrar ortaya getirerek. Evinizde kendi mutluluğunuza bakın..
Çok doğru söylüyorsunuz..

Kavgalı olduğunuz dönemde siz gereğini yapmışsınız ki karşı taraf hatalı olduğunu kabullenerek özür dilemiş. Bundan sonrası için o kişiye güvenmiyorsanız hane içine almazsınız. Her kırgınlık insana bir yük getirir. Eşinizle bu konu hakkında bozuşmayın bence derim.

küfürlü söz dediğiniz ne tam olarak?

size göre kötü olan bir söz belki kötü olarak değerlendirilmeyebilir, siz olayların sıcağıyla öyle düşünüyor olabilirsiniz.[/QUOTE

"Ş....siz karın" bunu eşime diyor.
Her durumda genelgeçer olan terbiyesizce edilmiş bir laf değil mii:(

Eşimin ailesine ben tüm şeffaflığımla ve samimiyetle yaklaştım hep. Ancak karşılığını tam anlamıyla bulamadım.. Tüm fertler için demiyorum tabi ki ama genelde öyle.
Şunu tecrübe ederek anladım ki en baştan mesafe iyidir. Elini verince kolunu kaptırıyorsun insanlara. Verdiğin emekler, yaptığın iyilikler puuffff diye uçuyor, unutuluyor. Nankörlük diz boyu oluyor. Acaba fazla iyi olmamaktan mı geçiyor işin sırrı yoksa bunun bir dengesi olabilir mi hem iyi olup hem kıymetini bildirecek?

Ama zaten affetmişsiniz..
Doğru olan özür dilendiğinde küfür konusunu açıp konuşmanızdı.. İş işten geçmiş sanki

Ama zaten affetmişsiniz..
Doğru olan özür dilendiğinde küfür konusunu açıp konuşmanızdı.. İş işten geçmiş sanki

O an aklıma gelmedi. Böyle bir telefon konuşmasındaki işittiğim şeyi önce ona konduramadım. Hâlâ da yüzde yüz demiyorum ama sonradan gelir ya aklımıza bazı şeyler benimkisi de aynen öyle oldu

affetmişsiniz niye uzatıyorsunuz
duymadıysanız üzerine zorla laf almaya çalışmayın
mesafe koyun çok rahatsızsanız ama eşiniz hakareti unutmaz bence eşinizi dinleyin unutun

O an aklıma gelmedi. Böyle bir telefon konuşmasındaki işittiğim şeyi önce ona konduramadım. Hâlâ da yüzde yüz demiyorum ama sonradan gelir ya aklımıza bazı şeyler benimkisi de aynen öyle oldu
Maalesef oluyor bazen böyle ama şuan bu konuyu eşelemek eşinizi daraltır sadece bu da evde huzursuzluğa yol açar bence. Uygun bir anda küfür ettiğini düşündüğünüz kişiye laf arasında bir gönderme yaparsın için rahatlayacaksa..

Back
X