Merhaba hanımlar,
Görümcemle bebeklerimiz 1ay arayla doğdu. Biz hamileyken kayınvalidem bebekler ek gıdaya geçince isterseniz çalışın ben ikisinede bakarım dedi birkaç sefer.
Biz de ev almak istiyorduk o sebeple bende çalışmak istiyordum.
Görümcem öğretmen özelde. O yüzden işi hazırdı.
Biz başka şehirde oturuyorduk geçen sene kayınvalidem lerin oturduğu şehre yerleştik.
Geçen sene iş bulamadım. Çkta araştırmadım buraları bilmiyorum diye ki hamile kalınca hiç araştırmadım.
Bebeğim şuan ek gıda almaya başlayacak. Benim bebeğim bir ay daha büyük görümcemin kinden. İş aramaya başladım yaklaşık 1ay önce. Görüşmelere başladım. O sırada da kayınvalideme tekrar sordum bakıp bakamayacğını bakamam zor olur bakıcı tutun yanıma dedi.
Ben şok oldum. Ben sormasam söylemeyecek ti allah tan herhangi bir yerle anlaşma yapmadım.
Öyle deyince ben iş aramaktan vazgeçtim.
Bu arada görümcem ve eşinin maaşı çok iyi. Hatta eşi ek iş falanda yapıyor. İyi kazanıyorlar Allah daha çok versin gözümüz yok. Kv görümcemin çocuğuna bakıyor.
Kv dul. Ev kirasını, faturaları vs. Eşim ödüyor. Görümcem bütün ödemelerin sadece çevreğini veriyor.
Sorum şu: bana Kv yamuk yaptı hadi bunun derdinde değilim. Ama maaşları eşimin maaşının 2katı.ben bu durumdan rahatsız oluyorum. Onlar rahatça her istediğini alıyor rahat bir yaşam sürüyor. Biz hep ay sonunu getirebilecekmiyiz derdine düşüyoruz. Babamda her ay bize para yolluyor bu arada.
Eşime dedimki ben çalışsaydım çocuğa baktığı için para verecektim annene. Kardeşine söyle büyük bir kısmını o ödesin. Eşimde asla söyleyemez. Sen söylemezsen ben söylicem dedim söyleyemezsin diyor.
Sizce söylemelimiyim nasıl söylemeliyim yada bu konuda yanlış mı düşünüyorum. Eğer yanlış düşünüyorsam hemen bu düşünceyi kafamdan silicem.
Görüşlerinize ihtiyacım var teşekkürler
Aceleyle yazdığım için bazı yerler yanlış anlaşılmış düzeltme yapmak istedim:
Kv genç ve dinamik biri. Ona güvenerek çocuk yapmadım. Eski yaşadığım şehirde zaten çalışan biriydim. Buraya yerleşince birkaç sene çalışmamayıdüşünmüştüm zaten.
Çalışmak istersen çalış en çocuklara bakarım diye teklif eden zaten kendisi. Ben ona çalışıcam çocuğuma bakarmısın diye hiç bir zaman demedim.
Görümcemin maaşında maddi durumlarında gözüm yok ki zaten bahsederken Allah daha çok versin dedim. Ben sadece durum daha iyi anlaşılsın diye maddi durumlarını söyleme gereği duydum. Aksi olsa bizden daha kötü durumda olsalar zaten çalışsın Kv onun çocuğuna baksın hakkı derdim
Birçok kişi kayınvalide ne mi güvendin de çocuk yaptın, sanane maaşlarından gibi linç etmiş.
O yüzden açıklama yapmak istedim.
Birde son olarak ben babamdan para istemiyorum babam maaşı olduğu için kendisi göndermek istiyor yok desemde.