Ne yapmalı???

Öneren oldu mu bilmiyorum. Bakmak zorunda veya değil o konulara girmeyeceğim ama Kayınvalidenin iki çocuğa aynı anda bakması mümkün değil. Şöyle yapabilirsiniz belki, görümcenizle konuşup ben de işe dönmeyi planlıyorum ama annemin iki çocuğa birden bakması zor yanına bir bakıcı bulsak da ben de çocuğumu bıraksam ikisine birden bakabilirler bu sayede gibi bir öneride bulunsanız. Haliyle bakıcıyı ortak tutacaksınız durumu da fena değilmiş zaten yok ya ben istemiyorum deme lüksü yok bence ki öyle bir şey derse siz de ona göre davranırsınız artık.

Merhaba hanımlar,
Görümcemle bebeklerimiz 1ay arayla doğdu. Biz hamileyken kayınvalidem bebekler ek gıdaya geçince isterseniz çalışın ben ikisinede bakarım dedi birkaç sefer.
Biz de ev almak istiyorduk o sebeple bende çalışmak istiyordum.
Görümcem öğretmen özelde. O yüzden işi hazırdı.
Biz başka şehirde oturuyorduk geçen sene kayınvalidem lerin oturduğu şehre yerleştik.
Geçen sene iş bulamadım. Çkta araştırmadım buraları bilmiyorum diye ki hamile kalınca hiç araştırmadım.
Bebeğim şuan ek gıda almaya başlayacak. Benim bebeğim bir ay daha büyük görümcemin kinden. İş aramaya başladım yaklaşık 1ay önce. Görüşmelere başladım. O sırada da kayınvalideme tekrar sordum bakıp bakamayacğını bakamam zor olur bakıcı tutun yanıma dedi.
Ben şok oldum. Ben sormasam söylemeyecek ti allah tan herhangi bir yerle anlaşma yapmadım.
Öyle deyince ben iş aramaktan vazgeçtim.
Bu arada görümcem ve eşinin maaşı çok iyi. Hatta eşi ek iş falanda yapıyor. İyi kazanıyorlar Allah daha çok versin gözümüz yok. Kv görümcemin çocuğuna bakıyor.
Kv dul. Ev kirasını, faturaları vs. Eşim ödüyor. Görümcem bütün ödemelerin sadece çevreğini veriyor.
Sorum şu: bana Kv yamuk yaptı hadi bunun derdinde değilim. Ama maaşları eşimin maaşının 2katı.ben bu durumdan rahatsız oluyorum. Onlar rahatça her istediğini alıyor rahat bir yaşam sürüyor. Biz hep ay sonunu getirebilecekmiyiz derdine düşüyoruz. Babamda her ay bize para yolluyor bu arada.
Eşime dedimki ben çalışsaydım çocuğa baktığı için para verecektim annene. Kardeşine söyle büyük bir kısmını o ödesin. Eşimde asla söyleyemez. Sen söylemezsen ben söylicem dedim söyleyemezsin diyor.
Sizce söylemelimiyim nasıl söylemeliyim yada bu konuda yanlış mı düşünüyorum. Eğer yanlış düşünüyorsam hemen bu düşünceyi kafamdan silicem.
Görüşlerinize ihtiyacım var teşekkürler
Kv bencillik yapıp kızını düşünüyor ne de olsa sen onun kızı değilsin ben senin yerinde olsam söylerim fakat eşinin de gönlü razı ise sonrasında eşinle aranı bozma susarsan da sanma ki kv sana daha çok değer verecek üstelik geçim sıkıntısını sen düşünüp bebegini bırakmayı göze alıp çalışmayı düşünmüşsen eşin de hala bu duruma El atmayıp ben söyleyemem diyorsa bırak geçin sıkıntısını tek başına düşünsün otur evde çocugunu kendin büyüt bence

Baban size para gönderiyor olmasaydı düşünürdüm ama baban size gönderiyor siz de kv veriyorsunuz resmen. Eşin bu durumdan nasıl rahatsız olmuyor hayret.. dede neden düşünüyor torunları başlarında babaları varken, eşin neci bu evde... Eşin oturup anasına baksaymış neden evlenmiş... sinirlendim valla gece gece

Masrafın çoğunu siz ödüyorsunuz, kv sizin çocuğa bakamam diyor, görümce ucundan ödüyor ama çocuğuna bakılıyor. Haklısınız ne diyeyim, ah bu kocalar :olamaz:
Yorumlar o kadar absürt olmuş ki biran sadece ben miyim kayinvalideyi haksız bulan diye düşünmüştüm. Neyse ki tek değilmişim.
Tabiki bakmak zorunda değil, çocuk da kimseye güvenilerek yapılmaz ama kayınvalidenin evinin giderleri olmasa zaten kadının çalışmasına bile gerek kalmayacak ya da çalıştığını bakıcıya falan verebilecek ama kayınvalidenin yükü belli ki standartlarını düşürüyor bu durumda kayınvalide sadece tek çocuğa bakabilecek güce sahip ise o da gorumcenin ki olmamalı ya da kayınvalidenin giderlerini görümce karşılamalı. Görümcenizi biraz kurnaz buldum.

Masrafın çoğunu siz ödüyorsunuz, kv sizin çocuğa bakamam diyor, görümce ucundan ödüyor ama çocuğuna bakılıyor. Haklısınız ne diyeyim, ah bu kocalar :olamaz:
Yorumlar o kadar absürt olmuş ki biran sadece ben miyim kayinvalideyi haksız bulan diye düşünmüştüm. Neyse ki tek değilmişim.
Tabiki bakmak zorunda değil, çocuk da kimseye güvenilerek yapılmaz ama kayınvalidenin evinin giderleri olmasa zaten kadının çalışmasına bile gerek kalmayacak ya da çalıştığını bakıcıya falan verebilecek ama kayınvalidenin yükü belli ki standartlarını düşürüyor bu durumda kayınvalide sadece tek çocuğa bakabilecek güce sahip ise o da gorumcenin ki olmamalı ya da kayınvalidenin giderlerini görümce karşılamalı. Görümceyi biraz kurnaz buldum.

Kadin tek basina iki kücük cocuga cidden nasil baksin ki? Ne görümceniz nede siz bunu hesaba katmamissiniz. Kadin hakli iki cocuga tek basina yetisemez belki. Isin dogrusu görümce ile beraber bakici tutup baktirmakti. Kayinvalideninin gözü korkmus belli ki. Bebeginiz krese gidecek kadar olana kadar disinizi sıkacaksiniz. Esiniz neden annesinin masralarini bu miktarda ödüyor anlamadim. Madem kardesi iyi kazaniyor oda elini tasin altina koyacak. Bebek baksin bakmasin fark etmez

Kv bakmak zorunda değil elbet ama. Masraflarını üstlenen oğlunun çocuguna bakmak zorunda ki oğlu zor duruma düşmesin. Eşi de çalışsın rahat mutlu mesut yaşasın. Kv kızını kolluyor oğluna bakacak nasılsa mecbur gözüyle bakıyor. Kv haksız. Eşini ikna et kardeşiyle konuşsun durumu tersine çevirsin. Adama da yazık 2 ev geçindiyor.

Anne babalar evlatlarına destek olmak adına torunlarına bakabilirler. ben zorunda değil kelimesini kabul etmiyorum ,kendi kızının çocuğuna seve seve bakıyor burda bir adaletsizlik var. önce babanız destek vermeyi kessin sonra eşinizle konuşun durumumuz ortada bende çalışamıyorum bizde çocuğumuzun geleceğini düşünmek zorundayız evladımız için annene desteğini biraz kısmalısın kardeşin de annene destek olmalı demeniz gerekiyor
Zaten o teklif etti kafanda çalışmak varsa çalış ben bakarım. Ben sizin gibi 50tanesini cebimden çıkarırım siz beni ne sandınız demişti biz ikisi zor olmazmı deyince

Kadin tek basina iki kücük cocuga cidden nasil baksin ki? Ne görümceniz nede siz bunu hesaba katmamissiniz. Kadin hakli iki cocuga tek basina yetisemez belki. Isin dogrusu görümce ile beraber bakici tutup baktirmakti. Kayinvalideninin gözü korkmus belli ki. Bebeginiz krese gidecek kadar olana kadar disinizi sıkacaksiniz. Esiniz neden annesinin masralarini bu miktarda ödüyor anlamadim. Madem kardesi iyi kazaniyor oda elini tasin altina koyacak. Bebek baksin bakmasin fark etmez
Ben zaten anne Zor olur bakamazsın nasıl bakacaksın dedim ki o zaman bebeklerimiz daha doğmamıştı. Oda siz beni ne sandınız ben mi bakamıcam gibisinden laflar söylemişti. Yoksa bende bakamayacağının farkındaydım.ama bir kaç defa iş konusunda laf geçince bende iş aramaya başlamıştım.
Eşim kardeşine diyemiyor bakıcı tutmadın annm bakıyor zaten bizdede tek ben çalışıyorum sen biraz fazla katkıda bulunabilirmisin diyemiyor.
Onlarda bu durumu kullanıyor

Zaten o teklif etti kafanda çalışmak varsa çalış ben bakarım. Ben sizin gibi 50tanesini cebimden çıkarırım siz beni ne sandınız demişti biz ikisi zor olmazmı deyince
Şunu da Öğrenmiş olduk kimseye güvenerek çocuk dünyaya getirmemek gerekiyor maddi manevi o gücü hissetmiyorsanız ikinci çocuk için dikkatli davranın

Şunu da Öğrenmiş olduk kimseye güvenerek çocuk dünyaya getirmemek gerekiyor maddi manevi o gücü hissetmiyorsanız ikinci çocuk için dikkatli davranın
Ben anlatamıyorum galiba. Ona güvenerek tabiki çocuk yapmadım. O çalış deyince iş aramaya başladım. Yoksa ben zaten bikaç sene evde oturacaktım

Şunu da çok gördüm mesela oğlunun çocuğuna bakıyor kızının bebeğine de onun kayınvalidesi bakıyor önceliği oğlunun çocuğu oluyor böyle yapanlar da var

Kv bakmak zorunda değil elbet ama. Masraflarını üstlenen oğlunun çocuguna bakmak zorunda ki oğlu zor duruma düşmesin. Eşi de çalışsın rahat mutlu mesut yaşasın. Kv kızını kolluyor oğluna bakacak nasılsa mecbur gözüyle bakıyor. Kv haksız. Eşini ikna et kardeşiyle konuşsun durumu tersine çevirsin. Adama da yazık 2 ev geçindiyor.
İkna olmuyor ben söyleyemem diyor

Ben zaten anne Zor olur bakamazsın nasıl bakacaksın dedim ki o zaman bebeklerimiz daha doğmamıştı. Oda siz beni ne sandınız ben mi bakamıcam gibisinden laflar söylemişti. Yoksa bende bakamayacağının farkındaydım.ama bir kaç defa iş konusunda laf geçince bende iş aramaya başlamıştım.
Eşim kardeşine diyemiyor bakıcı tutmadın annm bakıyor zaten bizdede tek ben çalışıyorum sen biraz fazla katkıda bulunabilirmisin diyemiyor.
Onlarda bu durumu kullanıyor

Bu konuda is esinize dusuyor. Siz maddi zorluk cekiyorsaniz onlarin bencillik yapma haklari yok. Simdi bakici tutsaniz bile maasinizin cogu ona giderdi sanirim. Anneye sahip cikmak dogrudur, ama bu tek bir kisiye yüklenmemeli

Merhaba hanımlar,
Görümcemle bebeklerimiz 1ay arayla doğdu. Biz hamileyken kayınvalidem bebekler ek gıdaya geçince isterseniz çalışın ben ikisinede bakarım dedi birkaç sefer.
Biz de ev almak istiyorduk o sebeple bende çalışmak istiyordum.
Görümcem öğretmen özelde. O yüzden işi hazırdı.
Biz başka şehirde oturuyorduk geçen sene kayınvalidem lerin oturduğu şehre yerleştik.
Geçen sene iş bulamadım. Çkta araştırmadım buraları bilmiyorum diye ki hamile kalınca hiç araştırmadım.
Bebeğim şuan ek gıda almaya başlayacak. Benim bebeğim bir ay daha büyük görümcemin kinden. İş aramaya başladım yaklaşık 1ay önce. Görüşmelere başladım. O sırada da kayınvalideme tekrar sordum bakıp bakamayacğını bakamam zor olur bakıcı tutun yanıma dedi.
Ben şok oldum. Ben sormasam söylemeyecek ti allah tan herhangi bir yerle anlaşma yapmadım.
Öyle deyince ben iş aramaktan vazgeçtim.
Bu arada görümcem ve eşinin maaşı çok iyi. Hatta eşi ek iş falanda yapıyor. İyi kazanıyorlar Allah daha çok versin gözümüz yok. Kv görümcemin çocuğuna bakıyor.
Kv dul. Ev kirasını, faturaları vs. Eşim ödüyor. Görümcem bütün ödemelerin sadece çevreğini veriyor.
Sorum şu: bana Kv yamuk yaptı hadi bunun derdinde değilim. Ama maaşları eşimin maaşının 2katı.ben bu durumdan rahatsız oluyorum. Onlar rahatça her istediğini alıyor rahat bir yaşam sürüyor. Biz hep ay sonunu getirebilecekmiyiz derdine düşüyoruz. Babamda her ay bize para yolluyor bu arada.
Eşime dedimki ben çalışsaydım çocuğa baktığı için para verecektim annene. Kardeşine söyle büyük bir kısmını o ödesin. Eşimde asla söyleyemez. Sen söylemezsen ben söylicem dedim söyleyemezsin diyor.
Sizce söylemelimiyim nasıl söylemeliyim yada bu konuda yanlış mı düşünüyorum. Eğer yanlış düşünüyorsam hemen bu düşünceyi kafamdan silicem.
Görüşlerinize ihtiyacım var teşekkürler

Aceleyle yazdığım için bazı yerler yanlış anlaşılmış düzeltme yapmak istedim:
Kv genç ve dinamik biri. Ona güvenerek çocuk yapmadım. Eski yaşadığım şehirde zaten çalışan biriydim. Buraya yerleşince birkaç sene çalışmamayıdüşünmüştüm zaten.
Çalışmak istersen çalış en çocuklara bakarım diye teklif eden zaten kendisi. Ben ona çalışıcam çocuğuma bakarmısın diye hiç bir zaman demedim.
Görümcemin maaşında maddi durumlarında gözüm yok ki zaten bahsederken Allah daha çok versin dedim. Ben sadece durum daha iyi anlaşılsın diye maddi durumlarını söyleme gereği duydum. Aksi olsa bizden daha kötü durumda olsalar zaten çalışsın Kv onun çocuğuna baksın hakkı derdim
Birçok kişi kayınvalide ne mi güvendin de çocuk yaptın, sanane maaşlarından gibi linç etmiş.
O yüzden açıklama yapmak istedim.
Birde son olarak ben babamdan para istemiyorum babam maaşı olduğu için kendisi göndermek istiyor yok desemde.
Yooo hiç yanlış düşünmüyorsunuz. Her ailede bir evlat sömürülür ve ona rağmen de değersiz olur. İşte o eşiniz.

Back
X