Ne yapmalı???

Mali olanaksızlar varsa niye evleniyorsunuz? ve bu fatura gider ödemelerini evlenmeden önce size anlattı mı?

Ben böyle birşeyi kabul etmem. Ben yuva kurucam giderlerim olcak üstüne başka bir evin giderleri eklencek üstüne çocuk valla çok cesaretlisiniz👌🏼

Devlet para veriyordu cocuk bakan babanneelere falan araştırın derim

Çocuk bakma işine bşe diyemeyeceğim ama neden kayınvalidenizin evinin yükü eşinizde o zaman diğer tarafta elini cebine atsın. Sizin babanız boşa para gönderiyor o zaman size o da göndermek zorunda değil. Eşiniz yardım edecekse etsin babanız da para göndermesin o zaman . Ben olsam eşimi sıkıştırırdım maddi konuda onlarda sizin kadar yardım etsinler annelerine . Siz girmeyin bence ama yine arada kötü siz olursunuz eşiniz halletsin bu durumu.

Bakamam dememiş ki, yanıma yardımcı tutun bakayım demiş. Biz genç insanlar kendimiz doğurduğumuz halde bakamıyoruz, uyusun dinlenelim diye fırsat kolluyoruz. Yaşını almış kadın nasıl baksın iki bebeğe. Siz beklentinizin farkında mısınız?
Ayrıca görümcenizin kazancını neden bu kadar ince ince hesapladınız. Herkesin evi ayrı, geçimi ayrı.

Kayınvalideye pilli bebek mi emanet ediyorsunuz ?
2 bebeğe tek başına nasıl baksın ..Yanına birini sizler düşünmeliydiniz. Bu durumda şok olunacak bir şey yok.
Görumcenizle o kişinin maaşını ortak ödemelisiniz.

Diğer ödeme durumları eşinizin düzeltebileceği bir şey. Eşiniz o konuyu halletmeli.

Merhaba hanımlar,
Görümcemle bebeklerimiz 1ay arayla doğdu. Biz hamileyken kayınvalidem bebekler ek gıdaya geçince isterseniz çalışın ben ikisinede bakarım dedi birkaç sefer.
Biz de ev almak istiyorduk o sebeple bende çalışmak istiyordum.
Görümcem öğretmen özelde. O yüzden işi hazırdı.
Biz başka şehirde oturuyorduk geçen sene kayınvalidem lerin oturduğu şehre yerleştik.
Geçen sene iş bulamadım. Çkta araştırmadım buraları bilmiyorum diye ki hamile kalınca hiç araştırmadım.
Bebeğim şuan ek gıda almaya başlayacak. Benim bebeğim bir ay daha büyük görümcemin kinden. İş aramaya başladım yaklaşık 1ay önce. Görüşmelere başladım. O sırada da kayınvalideme tekrar sordum bakıp bakamayacğını bakamam zor olur bakıcı tutun yanıma dedi.
Ben şok oldum. Ben sormasam söylemeyecek ti allah tan herhangi bir yerle anlaşma yapmadım.
Öyle deyince ben iş aramaktan vazgeçtim.
Bu arada görümcem ve eşinin maaşı çok iyi. Hatta eşi ek iş falanda yapıyor. İyi kazanıyorlar Allah daha çok versin gözümüz yok. Kv görümcemin çocuğuna bakıyor.
Kv dul. Ev kirasını, faturaları vs. Eşim ödüyor. Görümcem bütün ödemelerin sadece çevreğini veriyor.
Sorum şu: bana Kv yamuk yaptı hadi bunun derdinde değilim. Ama maaşları eşimin maaşının 2katı.ben bu durumdan rahatsız oluyorum. Onlar rahatça her istediğini alıyor rahat bir yaşam sürüyor. Biz hep ay sonunu getirebilecekmiyiz derdine düşüyoruz. Babamda her ay bize para yolluyor bu arada.
Eşime dedimki ben çalışsaydım çocuğa baktığı için para verecektim annene. Kardeşine söyle büyük bir kısmını o ödesin. Eşimde asla söyleyemez. Sen söylemezsen ben söylicem dedim söyleyemezsin diyor.
Sizce söylemelimiyim nasıl söylemeliyim yada bu konuda yanlış mı düşünüyorum. Eğer yanlış düşünüyorsam hemen bu düşünceyi kafamdan silicem.
Görüşlerinize ihtiyacım var teşekkürler
Ya ufff bilemedim ki.. Annesi sonuçta bu başka biri olsa enayi gibi ödemeyin derdim.. Ama bu şekilde de bilmiyorum eşiniz ne diyebilir.. Vermiyorum derse ne yapacak?? Kız kardeşim vermiyor bende vermem diyemez ki.. Şuan sizin yapmanız gereken tek şey kesinlikle bir işe girmek.. Ne yani çocuğa kayınvalideniz bakmayacak diye kendi paranızı kazanıp daha güçlü durmaktan vaz mı geçtiniz??? Siz işe girin bence kayınvalideni mecbur bakacak.. Siz diyebilirsiniz onun çocuğu torunun benimki amcan mı :KK76: ona bakıyorsan buna da bak.. İlle de bakıcı diye tutturursa görümceni arayıp ona annem çocuklara bakamam yalnız başıma bakıcı lazım dedi sen bir tane bakıcı ayarla tanıdıkların vardır arkadaşlarından sor soruştur ücretin yarısını ben veririm de... Sana ne diyebilir?? Aksi birşey diyemez emin ol.. Eşit haklara sahipsiniz.. Asla kendi paranızı kazanmaktan vaz geçmeyin lütfen.. Çözümü var bunların.. Onların geliri bizimkinin 2 katı diyorsunuz neden siz evde duracaksınız?? Sizin neyiniz eksik.. Ayrıca anneye bakma konusunda başta belirttim size am bir de şu var bana da çok saçma geliyor ama erkek ailesine sahip çıkmalı diye bir görüş var.. Kız evleniyor elin evine gidiyor ailesine para verirken kocasından çekinir ama erkek öyle değil diyorlar.. En azından benim kayınvalidem öyle diyor.. Yani böyle bir durum olsa eşimden bekliyor kızından değil.. Benim çok zoruma gitmiyor bu durum ama katılmıyorum.. Tek eşim çalışırken yardım edecek durumumuz olmadığından tutup eşime diyemem anneme babama para gönderelim diye ama Ben para kazanıyorsam aileme istediğim yardımı yaparım orası ayrı mesele de neyse işte öyle.. Amaaann çok uzun yazdım inşallah üşenmezsin okurken kız :halay:

Eşitlik olsun diye ikinizin de bebeğine bakarım demiş . Hadi 6-7 aylıklar diyelim iki bebeğe bakmak kolay mı ? Kv biraz fazla uçmuş . Görümcenizin maaşı falan bunları niye karıştırıyorsunuz herkesin geliri gideri kendine . Bakıcıya vermek istemiyorsanız evde oturup bakacaksınız . İlla çalışmak istiyorsanız da bakıcıya verin Başka çözüm yok .
Not: sen doğur bakarım ya da şu kadar aylık olsun bakarım diyen kimseye inanmayın yola çıkmayın konuşması kolay ama bebek bakımı zor ve sorumluluk Gerektirir .

Anne babalar evlatlarına destek olmak adına torunlarına bakabilirler. ben zorunda değil kelimesini kabul etmiyorum ,kendi kızının çocuğuna seve seve bakıyor burda bir adaletsizlik var. önce babanız destek vermeyi kessin sonra eşinizle konuşun durumumuz ortada bende çalışamıyorum bizde çocuğumuzun geleceğini düşünmek zorundayız evladımız için annene desteğini biraz kısmalısın kardeşin de annene destek olmalı demeniz gerekiyor

Ben anladım sanırım konuyu. Hakkaten çok fena yan çizmiş. Madem bütün giderlerini eşin ödüyor bari vefa gösterip oda size yardımcı olsaymış. Karşı taraf hem hiçbirşeyr karışmayıp hemde çocuk baktırıyor. Şahsen benim çok zoruma gider yardım etmezdim kızı ödesin banane derim. İnsanlar bunun hesabını yapıyorsa bende yaparım. Kızınınki canda oğlununki patlıcan mı?!

Siz çalışın ailenizden para almayın. Eşiniz sizin aile yardım ediyor nasıl olsa diye evine harcayacağı parayı annesine veriyor.
Çalışın aileden para almayın bakıcı tUtun, alin iste ne guzel bahane bakiciya para vermek zorunda oldugunuz icin kv.ye gonderilecek parayi kısın. Bu çok ağır bir yük tek maaşla iki ev geçindirmek.
Görümce kendi annesine para versin durumunun iyi olmasını bir kenara bırakıyorum madem bakıcı tutmayıp annesine baktırıyor o halde anneye de bir bakıcı maaşı versin.

Bu iş en başından hatalı ilerlemiş.
Siz kvnin masraflarını karşılıyorsunuz,
babanız size yardım ediyor.
Kv 'iki bebeğe de bakarım' diye bol keseden atıp tutuyor, siz buna inanmakla kalmayıp
sıcak bakıyorsunuz, olmayınca bozuluyorsunuz.
Genç bir annenin bile tek başına ikiz bebeklere bakması çok zorken kvnizden bu performansı bekliyorsunuz.
Kvyi bakıcıyla destekleme fikri sizden gelmeliydi.

Ev alabilmek için yani bana göre ortada,
elzem bir ihtiyaç yokken henüz 6 aylık bebeğinizi bırakıp çalışmak istemeniz ne kadar anlamlı? Tartışılır.
Yarı zamanlı bir iş olur, ara verilince mesleki anlamda gerileme sözkonusu olur, terfiyi kaçırma ihtimali vardır, geçim zorluğu vardır, anlarım.
Ama sizinki; iş bulayım, çalışayım, ev alalım mantığı ve bana göre bebeğiniz, başkasına emanet etmek için çok küçük.

Görümcenizin yaşam standartı, evine giren para sizi ilgilendirmez, bunun hesabını yapmak çok yakışıksız.
Yerinizde olsam önce babamın verdiği parayı almayı bırakırdım.
Babanız ısrar ederse ' babacım artık bize harçlık gönderme, çocuklar adına banka hesabında biriksin' derdim.
Sizin hamurunuz daha çok su kaldırır...

Merhaba hanımlar,
Görümcemle bebeklerimiz 1ay arayla doğdu. Biz hamileyken kayınvalidem bebekler ek gıdaya geçince isterseniz çalışın ben ikisinede bakarım dedi birkaç sefer.
Biz de ev almak istiyorduk o sebeple bende çalışmak istiyordum.
Görümcem öğretmen özelde. O yüzden işi hazırdı.
Biz başka şehirde oturuyorduk geçen sene kayınvalidem lerin oturduğu şehre yerleştik.
Geçen sene iş bulamadım. Çkta araştırmadım buraları bilmiyorum diye ki hamile kalınca hiç araştırmadım.
Bebeğim şuan ek gıda almaya başlayacak. Benim bebeğim bir ay daha büyük görümcemin kinden. İş aramaya başladım yaklaşık 1ay önce. Görüşmelere başladım. O sırada da kayınvalideme tekrar sordum bakıp bakamayacğını bakamam zor olur bakıcı tutun yanıma dedi.
Ben şok oldum. Ben sormasam söylemeyecek ti allah tan herhangi bir yerle anlaşma yapmadım.
Öyle deyince ben iş aramaktan vazgeçtim.
Bu arada görümcem ve eşinin maaşı çok iyi. Hatta eşi ek iş falanda yapıyor. İyi kazanıyorlar Allah daha çok versin gözümüz yok. Kv görümcemin çocuğuna bakıyor.
Kv dul. Ev kirasını, faturaları vs. Eşim ödüyor. Görümcem bütün ödemelerin sadece çevreğini veriyor.
Sorum şu: bana Kv yamuk yaptı hadi bunun derdinde değilim. Ama maaşları eşimin maaşının 2katı.ben bu durumdan rahatsız oluyorum. Onlar rahatça her istediğini alıyor rahat bir yaşam sürüyor. Biz hep ay sonunu getirebilecekmiyiz derdine düşüyoruz. Babamda her ay bize para yolluyor bu arada.
Eşime dedimki ben çalışsaydım çocuğa baktığı için para verecektim annene. Kardeşine söyle büyük bir kısmını o ödesin. Eşimde asla söyleyemez. Sen söylemezsen ben söylicem dedim söyleyemezsin diyor.
Sizce söylemelimiyim nasıl söylemeliyim yada bu konuda yanlış mı düşünüyorum. Eğer yanlış düşünüyorsam hemen bu düşünceyi kafamdan silicem.
Görüşlerinize ihtiyacım var teşekkürler
Oncelikle 2 bebege bir yaslikadinin bakmasi saçmalık zaten bakamaz.
Bebegine tam gün baktiran kızıysa faturalarini da tamamen o ödeyecek en az 1500 lira aylık kârı var çünkü.
Ben olsam ben soylerdim eşimle kavga vb takmazdim olay olsun gerekirse.
Babama da bize para destek gönderme derdim.
Bu arada çalışın eve bir bayan tutabiliyorsanız çalışmak gibisi yok söz hakkınız da artacak böylece.

Babamda her ay bize para yolluyor bu arada.
Kv dul. Ev kirasını, faturaları vs. Eşim ödüyor

Eşiniz babanızın para verdiğini bilerek kayınvalideye para gönderiyor ve ayın sonunu zor getiriyorsanız eşinizde de kişilik problemi var. . Kayınvalide çocuğa bakmak zorunda değil ama siz de tek başınıza onun masraflarını karşılamak zorunda değilsiniz. Masrafları paylaşın. Ailenizin yanına taşınmanız ve işe girmeniz daha mantıklı olabilir.
Kesinlikle babanızdan para almayın.

Kayinvalide bebeklere ek gidaya gecince bakarim deyip cok cengaverce ortaya cikmis.Iki bebege ayni anda bakması çok zor.İs gercege dönünce de bakıcı istemiş.Her zaman işi hazir olanin bebegi bakimda önceliklidir ister istemez.Siz iş bulana ,o başlamıştır.Benim naçizane tavsiyem siz bebeginize kendiniz bakın. Bu zamanlar tekrar geri gelmiyor. Bir de eşinizin söylemesi gereken şeyi siz söylemeyin.Gereksiz gerginlikten baska bisey gecmez elinize.

Back
X