Ne Yapmalı?

Ev işleri konusunda bidi bidi etmek bana da can sıkıcı geliyor. Yapabildiginizi yapin yapamadiginizi birakin. Ben Turkiyedeyken calismiyodum ama her işi yapmiyordum aksam esim geliyordu yemek yapmadim diyodum disardan soyluyodum ev yemekleri ya da baska seyler.
Buyuk temizligi de kendim yapmiyodum gunluk hafif isler yapiyodum. Eşim de kendi ütüsünü, daginikligini topluyordu 10 senede bi kere bile bana yardim et diye söylenmedim başinda. Yapmak istemedigimi yapmiyodum sadece.

Erkek ya Kadın biri çalışıyorsa öbürü evin işlerini yapıyorsa bence norm olan bu çünki biri zaten yol ve iş yorgunu oluyor, bir de gelip evde iş yaptırmak gerçekten insafsızca,o konuda doğru yapmışsınız.

Eşinizin yaptığı çok kötü. Kendi yemeyiğini hazırlaması insafsızlık yani. Siz dediği gibi onun işlerini yapmayın bayağı bir süre, ama çocuk konusunda öyle senin işin diyemez çünki çocuk onun da çocuğu, ne güzel kendi işlerini ayırmış ama çocuğu da toptan size atmış. Çocuğun yapışıklığına bakmayın işten geldi mi baksın çocuğuna zaten böyle böyle bebek de alışır. Yemeği de sipariş edin yapabiliyorsanız eve temizliğe birilerini çağırın,ödesin parasını. Bizde olsa ben de o yardım etmiyorsa günlerle yapmam, rahatsız da olmam sonda pes edip kendisi yardım ederdi. Evi bk götürme konusunda ben ondan da rahatım

erke^ge gorev verecksin canim.genelde kafalari basmiyor.ama iletisim dili onemli.haftasonu mesela sunu diyebilirsin hayatim eve bir supurge acarmisin ben cocukla ilgileneyim.gibi .bak esin iyi niyetli yinede bence sadece dusunemiyor gibi.sana neden bu hazir degil neden yapmiyosun diye ayagina hizmet beklemiyor.onu sen gorevlendircen.isten gelis saatini biliyosundur 30dk oncesindd eve gerekli olan malzemenin listesini at wptan ya da ara soyle ama wptan da yaz aklinda kalmaz .sen gorevlendir alisir o .onun dusunmesini bekleme

Ekmeği bile online sipariş veriyor şaka mı bu ya Bu kadar da olmaz. Artık görev paylaşımı yapılmalı. Yemek yapmayınca dışardan yiyelim diyormuş. Çamaşır, temizlik, bulaşık da umrunda değil adamın. Evi b.k götürse umrunda olmaz belli. Eş olmak, evlilik para kazanmak eve ekmek getirmekten ibaret değilki. Eşinize açık açık söyleyin " ben artık çok yoruluyorum bu ikimizin çocuğu, sen de ilgilen babalığını göster ev işlerine yetişemiyorum, zaten asansör yok ben bebekle gidemiyorum markete, manava. Sana liste yapayım alışverişi sen yap" diye

Yani hayatta herkes her konuda ne kadar ön görülüymüş, en ince ayrıntıya kadar kestirme yetisine sahipmiş maşallah hamile kalma kriterlerine bina asansörü de eklendi yani ortalık hafif, katlanır, tek elle açılır bebek arabaları videoları ile dolu. Ama uygulamaya geçince anlaşılıyor bazı konuların zorlukları. Yaşayarak öğreniliyor bazı şeyler.

anladım neden bunları dediğinizi ama
bu nasıl adam allasen

anladım neden bunları dediğinizi ama
bu nasıl adam allasen
turkiyedeki erkekleein yuzde 80i bence boyle niye bukadar sasiriliyor onu anlamiyorum.ha tabi bu iyi birseydir demiyorum daha iyi olmali herkes diyorum .benim kocam mesela daha iyidir ama onu zaman icinde bu hale gelmesine yardimci olanda benm tabi biraz insanin icinde olacak o da var .canim yani cook degisken var net cozum diye birsey yoktur

90li yillarda dogan ergenler simdi baba ve eş oluyor tum sikınti burda aslinda 2000lerde ergence bilgisayar basinda oturmaya alisinca ekmek almak zor geliyodur.

Destek için gelen Kv gönderip yardımcı talep etmeniz garip olacak.
Mesajınızdaki "yüz kere söylemek" "ifade ettim" gibi söylemlerinizle
Sızlanıp hiçbirşeyi beğenmiyormuşsunuz gibi görünüyorsunuz.

Destek olmadığına eşim de şahit olmuştu. O konu ayrı bence. Fakat dediğinizde haklısınız sanırım. Fazla sızlanmalı cümleler kuruyorum, bu da şikâyet edip duruyormuşum izlenimi yaratıyor. Bunun yerine net bir şekilde söyleyip davranmaya çalışacağım

Harikasınız. İnşallah bebişle de süreç tam istediğiniz gibi gider

Yorumunuz çok kıymetli. Duygu ve düşüncelerime tercüman oldunuz. Tavsiyelerinizi de dikkate alacağım. Çok teşekkür ederim.

Bu yorumunuzdaki gibi deneyeceğim. Çok teşekkür ederim

Söylediklerinizde çok haklısınız. Deneyeceğim. Teşekkür ederim yorumunuz için

Gayet mantıklı gerçekten Teşekkür ederim

Bekâr olduğunuzu siz belirtmeseniz de şu yorumunuzdan anlardım zaten. :)
Bence yanlış düşüyorsunuz. Çocuk yapmadan önce upuuuzun bi düşünmek lazım. Çünkü evliliği ve karı koca ilişkisini yıpratan en büyük etken çocuk. Erkekler bizim gibi detaylara takılan varlıklar değil. Senin için önemli olan onun için saçma geliyor. Yıpratma kendini ev işi yemeği çamaşırı biraz sal bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…