• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ne yapmalı

Merhaba.uzun sürelik bir ilişkim var 5 inci yılımıza girdik. Annem le ilgili konularım olmuştu anlatmıştım annem evlenip gidicek beni de abimde kalmaya zorluyo demiştim.Abim evli bu arada.Ben abimle kalmam dedim tek yaşarım dedim oturduğumuz ev bizim,annemin yani...Annem kabul etmedi etmiyo tek yaşayamazsın diyor.Erkek arkadaşımda ozaman evlenelim dedi bana.Bana önce bu fikir saçma gelmişti ama düşününce olabilir dedim.Zaten biz 5 senedir birlikteyiz evlenmeyi düşünüyoruz ama onun askerliğini bekliyoduk.Şimdi annem birden evlenip gitmeye karar verince işi aceleye getirip uzatmadan evlensek mi acaba diye düşündüm olabilir aslında dedim.Erkek arkadaşımda bana sormadan kendi annesine durumumu anlatmış.Sevgilimin annesi evlenicekmiş başka şehire gidicek ona da abinle kal diyo ama o yengesiyle abisiyle kalmak istemiyo tek kalırım diyo ama ben de, anneside buna müsade etmiyoruz evlenelim diyoruz ne dersin anne demiş.Askerliğim var diye bekliyoduk ama bu durumda askere gitmem bedelli çıkana kadar bekler parasını öderim demiş.Ben de sevgilime demiştim ki evlenirsek bizim evde kalırız burda eşya da var zaten bunlarla idare ederiz.sonra zamanla çalışırken yavaş yavaş yenisini alırız demiştim.Annesine bu planların hepsini anlatmış.Annesi de demiş ki bu ne acele kızın annesi bekleyemezmi sizin evlenmenizi demiş.O da bekleyemiyomuş anne işte demiş.Hem bu keyfi bi durum da değil mecbur aceleye getircez evliliğimizi demiş.Annesi hiç sıcak bakmamış sen askere gitmeden bişey yapmazsınız diye hiç hazırlık yapmadık yumurta tavuğun bilmem neresine dayanınca mı karar verip haber veriyosunuz demiş. Bunu duyunca üzüldüm.Yeni sevgili değiliz biz 5 sene oldu ve hepsi beni tanıyo biliyo.ucunda evlilik olduğunu biliyolardı er yada geç

annenle ilgili konuyu hatırlıyorum..
sevgilinin annesini çözdüm ben.. siz evlenin kadın sürekli senin ailevi mevzularını sana koz olarak kullancak.. sürekli konuşcak.. çok net.. baştan söyleyim de aklının bir kenarında dursun..
bu arada evlenin gitsin.. bi nikaha bakar.. düğün müğün boş işler.. az mali olarak durumu toparlayınca yaparsınız olmadı..

Annenize direnin, Yaşadığınız evdeki düzeninizi bozmayın.Hayatınızı annenize göre şekillendirmeyin.Kimseye gebe değilsiniz.Siz kendinize çizdiğiniz rotada yaşamanıza müsade etsin yada evlenmesin bu kadar basit.

annenle ilgili konuyu hatırlıyorum..
sevgilinin annesini çözdüm ben.. siz evlenin kadın sürekli senin ailevi mevzularını sana koz olarak kullancak.. sürekli konuşcak.. çok net.. baştan söyleyim de aklının bir kenarında dursun..
bu arada evlenin gitsin.. bi nikaha bakar.. düğün müğün boş işler.. az mali olarak durumu toparlayınca yaparsınız olmadı..

bende başıma kakılıcağını hissediyorum.kız yüzünden aceleye getirildi dicekler öle düşünücekler.haklısınız.Baştan evlilik fikri iyi gelmişti ama şimdi hiç öyle gelmiyo. En çok ta herşeyimi öğrendiler ya ona yanıyorum.Neden söledin bukadar ayrıntıyı diye kızdım annesini art niyetli düşünmekle suçlar oldum.kayga çıktı annesini savundu.Bende ortada bana karşı anneni sanvuncağın ne var dedim.Ne dedim senin annene dedim sadece kız kardeşinin sınavını bile öne sürmesini anlayamıyorum dedim kötü oldum.

kendine güveniyorsan evde yalnız yaşa ama aceleyle evlenme, bence abinlerde de kalma. annen de eğer evlenmekte kararlıysa sana da karışmasın. aslında sevgilinin annesi de haklı hemen evleniyorum demesi şaşırtmıştır kadını bi de olduğu gibi söylemiş ne gerek vardı ki herşeyi anlatmaya

kendine güveniyorsan evde yalnız yaşa ama aceleyle evlenme, bence abinlerde de kalma. annen de eğer evlenmekte kararlıysa sana da karışmasın. aslında sevgilinin annesi de haklı hemen evleniyorum demesi şaşırtmıştır kadını bi de olduğu gibi söylemiş ne gerek vardı ki herşeyi anlatmaya

yalnız yaşıcam diye diretiyorum ama yapabilirmiyim emin değilim.Tek korkarsam diye.Çünkü uykumda bazen çok korkup çığlıkla uyanıyorum sıkıntılı anlarımda genelde.

Acele işe şeytan karışır demişler..

Bence boşada dememişler.

annenizle olan durum çok özel keşke sevgiliniz annesine açık açık anlatmasaydı sadece evlenmek istiyoruz deseydi.İleride olmadık yerlerde bunu suratınıza vurabilir kayınvalide adayınız

annenizle olan durum çok özel keşke sevgiliniz annesine açık açık anlatmasaydı sadece evlenmek istiyoruz deseydi.İleride olmadık yerlerde bunu suratınıza vurabilir kayınvalide adayınız

annesini ikna edebilmek için anlatmıştır kesin.Annesi keyfi demesin diye

git artık askere dedim.5 Senedir bekliyorum sana hep git askere gel dedim bu sefer git artık gelince evleniriz kimsede zor durumda kalmaz dedim.

git artık askere dedim.5 Senedir bekliyorum sana hep git askere gel dedim bu sefer git artık gelince evleniriz kimsede zor durumda kalmaz dedim.
bence de kimsenin ağzına laf verme. yalnız da kalırsın ayrıca kalanlar nasıl kalıyor vesvese yapma kilitle kapını kapa pencereni hiç bişey olmaz yeter ki kendi çıktı geldi gibi bi laf edemesinler

ben dedimki sevgilime.Ben annemin olayı yüzünden acele evlliliğe tamam dedim ama yumurtanın bilmem neresine dayanacak ne var dedim annen niye öle konuştu dedim.Sonuçta evlenirsek bizim evde kalıcaz sen geliceksin dedim.Ve eşya masrafıda çıkarmıcaz kullanılan eşyarla yaşamayı kabul ettim senin askerliği bedelli yapman kabul ettim. sen normalde planımıza göre şubat gibi askere gidicektin ve dönünce evlenicektik dedim 1 sene sora ya evlenseydik daha mı az masraflı olucaktık dedim.Masraf yapmıcaz çok dedim ev annemin eşya da annemin dedim.bu Yüzden de tartıştık sevgilimle

Lütfen bu düşünceden vazgeçin.
Evlendiğinizde ayrı bir eviniz olsun. Kendiniz eşyalarınızı alın.
Böyle masrafsız evlendiğinizde sonradan hiç kıymetiniz olmuyor.
Biraz özenin lütfen.

Lütfen bu düşünceden vazgeçin.
Evlendiğinizde ayrı bir eviniz olsun. Kendiniz eşyalarınızı alın.
Böyle masrafsız evlendiğinizde sonradan hiç kıymetiniz olmuyor.
Biraz özenin lütfen.

bende isterimki her eşyamı eşim olucak adamla gezerek beğenerek süs aşyalarına kadar içime sinerek aliyim.annemin evinde annemin zevkindeki eşyalarla oturmayayım.Ama ben bunları kabul etmişken sevgilimin kız kardeşininin kpss sınavının bile bahane olarak söylenmesi okadar saçma geldi ki.Kız ilk defa sınava gircek bu yıl.Kazanamazsa her deneyişini mi beklicez insanları anlayamıyorum özellikle sevgilimi.hiç kıymetim olmucakmış net gördüm ben.Ama yine ben fesat oldum

Merhaba.uzun sürelik bir ilişkim var 5 inci yılımıza girdik. Annem le ilgili konularım olmuştu anlatmıştım annem evlenip gidicek beni de abimde kalmaya zorluyo demiştim.Abim evli bu arada.Ben abimle kalmam dedim tek yaşarım dedim oturduğumuz ev bizim,annemin yani...Annem kabul etmedi etmiyo tek yaşayamazsın diyor.Erkek arkadaşımda ozaman evlenelim dedi bana.Bana önce bu fikir saçma gelmişti ama düşününce olabilir dedim.Zaten biz 5 senedir birlikteyiz evlenmeyi düşünüyoruz ama onun askerliğini bekliyoduk.Şimdi annem birden evlenip gitmeye karar verince işi aceleye getirip uzatmadan evlensek mi acaba diye düşündüm olabilir aslında dedim.Erkek arkadaşımda bana sormadan kendi annesine durumumu anlatmış.Sevgilimin annesi evlenicekmiş başka şehire gidicek ona da abinle kal diyo ama o yengesiyle abisiyle kalmak istemiyo tek kalırım diyo ama ben de, anneside buna müsade etmiyoruz evlenelim diyoruz ne dersin anne demiş.Askerliğim var diye bekliyoduk ama bu durumda askere gitmem bedelli çıkana kadar bekler parasını öderim demiş.Ben de sevgilime demiştim ki evlenirsek bizim evde kalırız burda eşya da var zaten bunlarla idare ederiz.sonra zamanla çalışırken yavaş yavaş yenisini alırız demiştim.Annesine bu planların hepsini anlatmış.Annesi de demiş ki bu ne acele kızın annesi bekleyemezmi sizin evlenmenizi demiş.O da bekleyemiyomuş anne işte demiş.Hem bu keyfi bi durum da değil mecbur aceleye getircez evliliğimizi demiş.Annesi hiç sıcak bakmamış sen askere gitmeden bişey yapmazsınız diye hiç hazırlık yapmadık yumurta tavuğun bilmem neresine dayanınca mı karar verip haber veriyosunuz demiş. Bunu duyunca üzüldüm.Yeni sevgili değiliz biz 5 sene oldu ve hepsi beni tanıyo biliyo.ucunda evlilik olduğunu biliyolardı er yada geç

Üzülmeniz gereken erkek arkadaşınızın annesinin tavrı değil kendi annenizin tavrı. Elbette evlenmek isteyebilir ama sizi abinizde kalmanız için zorlayamaz. Yaş kaç, çalışıyor musunuz bilmiyorum ama Annenizi ikna edip tek yaşamaktan başka çareniz yok gibi görünüyor. Kv adayı son derece haklı, demekki hazırlık yapmak istiyor, bizden size 5 lira çıkmaz ne yapacaksanız kendiniz yapın tavrında olsalardı belki daha kolay kabul ederlerdi.

yalnız yaşıcam diye diretiyorum ama yapabilirmiyim emin değilim.Tek korkarsam diye.Çünkü uykumda bazen çok korkup çığlıkla uyanıyorum sıkıntılı anlarımda genelde.

o zaman sen aceleye getirme tatlım.. ben de eskiden evde yalnız yaşayamazdım, eşimin nöbeti gereği haftada bir yalnız kala kala alıştım.. nas-felak oku yat allahın izni ile hiçbir şey olmaz.. acele edip de kimsenin ağzına laf verme.. ilişkin 5 yıllık da olsa belli ki sevgilin özel konularınızı annesine anlatmaması gerektiğini bilebilecek kadar olgunlaşmamış.. askere gitsin gelsin sen de bu sırada salim kafayla daha rahat düşünürsün.. o sırada annenin işleri de hallolur evlenio mu ne yapıyorsa.. sen de hayatını yoluna koyarsın daha sağlıklı olur..

Siz bildiğiniz gibi yapın zaten ne kadar erken olsun istesen de kız isteme düğün dernek hazırlık en az 6 ayı buluyor.. annesinin yaptığı tabiki hoş değil..

kadın haklı herşeyi laykıyla yapmak istiyor demek ki onlar da kendilerini askerden sonrası için ayarladlar.bence bir süre abinde kalabilirsin bu arada sevgilin de askerliğini yapıp gelir

Back
X