ne yapmalı?

gitmekgerekbudiyardan

Çay soğumasın, Ahmet Kaya susmasın
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2016
235
120
18
34
Söze nasıl başlayacağımi bilemiyorum ama evet bir derdim var benim de .. 2 yıllık evliyim dünyalar tatlısı bir kızım var,iyiki var.O olmasaydi bende yoktum şimdi. Liseyi bitirip üniversiteye gittiğimde dünyalar benim olmuştu,çünkü bu küçük şehirden kurtulacak geleceğime kimsenin yardımı olmadan yön verecektim. Öyle olmadı, 1 yıl okuyup bıraktım çünkü o ortam bana göre değildi yapamadım,memleketime geldiğimde tekrar sınava hazırlanma planları kuruyordum,ama hayat ışte yine bi yerden vuracakmis demek ki..Kardeşimi,canımı,küçüğümu trafik kazasında kaybettik. O dönem hayat durmuş gibiydi benim için. Bütün hayallerim bi anda yok olmuş gibiydi. Ben eski ben değildim. Hayatta kalmak için çok mücadele verdim. Annem üzülmesin diye gizli gizli ağladığımi bilirim ben. Herşeyden vazgeçtim okumaktan hayallerimden. O dönem 5 yıl dostum dediğim insanın çok desteğini gördüm. Her an benimle bir tlf kadar yakındı. Sonradan beni 5 yıl sevdiğini öğrendim. Evet benim ona dostça yaklaştığım zamanlar o hep beni sevmis. Evlenelim dedi , o süreç benim için dönüm noktasiymis meğer bilemedim. Oysaki o bana ailesini hiç anlatmamisti. Kabul ettim . Hani ben Herşeyden vazgecmistim hani hayat durmuş gibiydi. Sonradan anladım ki zaten kendimde olsaydım evlenme gibi bi yanlışa düşmezdim o durumda o ruh halinde. Evlendik. Daha ilk günden ben nerdeyim dedim. 3 ay gibi bi nişanlılık surecimiz oldu bu arada. Eşimle sitenin bahçesine inmek yasak, kapı önüne çıkmak yasak, beraber bi yerlere gitmek yasak, kapıyı çalan yabancı bi erkekse o kapıyı açmak yasak, akrabalarla görüşmek yasak,annemlere bile onlar izin verdiği zaman gidebilirdim. Onlar dediğim eşimin babası ve annesi. Bu arada bi evde 13 kişi kalıyorduk. Eşimin anne babasi, iki ablası,iki erkek kardeşi,abisi yengesi ve iki yeğeni. Giyimim desen tamamen değişti,hayatım bir günde ne hale geldi. Haketmiş miydim bilmiyorum. 6 aylık hamileyken bu saçmalığa dayanamayıp baba evinin yolunu tuttum. Intihara kalkistim o halimle. Lütfen yadirgamayin sağlıklı düşünsem yapabilir miydim? Eşim cok iyi bi insan,belki de ben en çok buna kandim, onlar ailecek hatta sulalecek kadınları hor görürken o beni hep el üstünde tuttu. Bi gün olsun kimsenin yanında kırıcı konuşmadı,ama kaynim öyle mi, o eşini her ortamda yerin dibine koyan hatta döven biri. Bu yüzden hep eşime yüklendiler adam değil gözüyle. Halbuki o hepinizden adam o kadına deger veren kimseyi kirmayan adam gibi adam. Şimdi ev yaptık tasinacaz yakında.Yine herkes aynı yerde olacaz ama daireler ayrı. Eşime çok yüklendim evet kimsenin yanında tartismadik ama hep birbirimizi yedik durduk defalarca kızımı alıp gitmeyi düşündüm, yapabilirdim gözü karayim ama eşimi nasıl bırakırım,o beni bizi seviyor, burda olduğumuz sürece idare et kendi evimize geçtiğimizde herşey düzelecek diyor. Ama benim inancım yok biliyorum yine ensemizde olacaklar yine gittiğimiz her yere karisacaklar. Ben yuvami yıkmak istemiyorum ama gücüm kalmadı,bu hayata alisamiyorum,kendimi bıraktım suan 1 yaşındaki kızımın gelecegini düşünmeye başladım,hickimsenin kızımın hayatını yönlendirmesine izin vermicem, umarım okursunuz bu yazdıklarımı, yorumlariniza cok ihtiyacım var. Ne yapmalıyım bu saatten sonra. Bu hayatı kabullenmeliyim?

Öncelikle yazıyı paragraflara ayırmalı biraz da kısaltmalısınız, üzgünüm okuyamadım , denedim ama göz krizi geçirip bıraktım

Neden aynı binada oturmak zorundasınız?sizi buna mecbur mu bırakıyorlar?onlardan uzakta olsanız sorun çözülecek. Eşinizle konuşun. Bu evliliğin yürümesi için uzaklasmaniz gerektiğini açıkça söyleyin.

On üç kişi mi?! Vaov. Allah sabır versin.

Eşiniz minik tatlı yavrunuz ve siz, üçünüz birbirinizi seviyorsunuz,mutlusunuz böyle anlaşılan. Birbirinize daha da kenetlenin, kimsenin sözüne aldırış etmeden.. Bir başkası için yuvanızı böyle kolay terketmeyin, ve de kendinizi elbet..yaşayan anlar, zordur. Lafım yok buna
Ama yıpranmışlık sizi inançsızlığa itiyor. Bakın, kendiniz söylüyorsunuz. Eşiniz iyi bir eş ve insan. Her şey düzelebilir. Sabır sizle olsun.

Öncelikle yazıyı paragraflara ayırmalı biraz da kısaltmalısınız, üzgünüm okuyamadım , denedim ama göz krizi geçirip bıraktım

Burada ne anlaşılmaz yazılar gördüm daha önce, hanımefendinin türkçesi gayet anlaşılır ve noktalama işaretlerine de dikkat etmiş. Sadece paragraf kullanmamış ama bu kadar da hassas olmasak mı acaba?

Ne mutlu esiniz sizin yaninizda onun hatiri icin denemelisiniz ayri daireler suanki durumunuz icin cok iyi kapinizi kapattinizmi huzur sizle baktiniz olmuyor uzaga tasinmaya ikna edersiniz.

Oncelikle basınız sağolsun kardeşimizin mekanı cennet olsun çok zor bir süreç atlatmissiniz gercekten ama Nolur sunuz siz küçük kizinizin hatrina kendinizi herhangi bir yanlışa suruklemeyin. Keşke sjze imkan olsa onlardan uzağa gitseniz üçünuz çok güzelbir aile olursunuz.

Yaşadıklarınız hayat değil ki kabullenesiniz, resmen kölelik.
Büyük konuşmak istemem ama, kocam dünyanın en iyi adamı olsa dahi çekilecek çile değil.
Ayrıca ailesine dur diyemeyen, kendi hayatını kuramayan bir adam da, gözümde iyi olamaz.

Kölelik diyen arkadaş,haklısınız doğru söze ne denir ki. Ama ha deyince gidemiyor insan, bi tarafta eşim bi tarafta kızım,öte yandan annemin yuvani yıkma, sabret demesi. Bazen durup düşünüyorum özgürlük delisiydim,kadınlara yapılan haksızlıklara asla boyun eğmeyen biriydim, hatta kaynimi şikayet etmeyi bile düşündüm eşini dövdüğü için. Ben ne zaman bu kadar pasif oldum ?

Defalarca denedim ,gidelim bizim yuvamiz olsun senin benim sözüm geçsin o evde dedim ama yapamam dedi, en azından suam yapamam hep sabret dedi. 2 yıl sabrettim, tek gidebildigim yer annemler, eşimle tek gidebildigimiz yer hastahane,ne kadar acı değil mi

Allahım yardımcınız olsun tekrar başınız sağolsun.
Bir daha da intiharı düşünmeyin,bir bebişiniz var size ihtiyaç duyan...O doğunca her şeye değecek bütün bu yaşadıklarınızı bir nebzede olsa dindirecek.
Eşinizle farklı bir daireye çıkabilirseniz başka bir yerde de eve çıkabilirsiniz,yine yüz göz olursunuz hatta daha fazla emin olun,bizi oğlumuzdan kopardın diye.Bunları duyacaksınız elbette en azından olabildiğince uzak durun ki huzurunuz olsun,hapisteki mahkumlar gibi ne o öyle Allah ıslah etsin inşallah.

Pasif olmadınız, el birliği ile pasifleştirildiniz.
Hemcinsiniz olarak; kendi hayatınız üzerinde söz hükmünüz olmamasına ve bunu resmen sülalece yaşadığınız evde, hiçbir şeyiniz olmayan insanların yapmasına çok üzüldüm.
Diğer arkadaşların dediği gibi, uzağa gitme imkanınız varsa gidin ya da yaratın bu fırsatı.
Çünkü ne böyle ömür geçer ne de bu devran değişir.
Olan size ve sizin gibi yaşamaya mahkum bırakılacak kızınıza olur...

Şu mesaj öyle içimi acıttı ki. Umarım dilediğin gibi bir hayata kavuşursun arkadaşım. Kendini pasif hissetmediğin, sindirilmişliğinden kurtulduğun. Ama takdir ettim ben seni. Her şeyin farkındasın öyle bir topluluğun içinde olmana rağmen. Belki ayak uydurmak durumunda kalıyorsun ama fikren sindirememişler seni. Eminim ki kurtulacaksın.

Uzağa gitme fırsatımiz ne yazık ki yok. Ben eşimle açık açık konustum eğer hala burdaysam senin için dedim ama olur da kendi evimize geçtiğimizde yine bizi yönlendirmeye çalışırlarsa o zaman kork benden dedim. Keşke böyle olmasa da anlaşarak uzlasabilsek. Ama nasıl bi kafa yapısıdır bu inanın ben 2 yıldır çözemiyorrum. Eşim ve ben dışında hiçkimseyle fikirlerimiz uyusmuyor. Büyük gorumcem erkek ne derse o erkekler her zaman haklı kafasında, eltim dayak yiyor sesini çıkaramıyor. Durumumuz gayet iyi ama huzur yoksa ben napim malı mülkü.

Eşiniz iyi güzelde size bu hayatı bu mutsuz hayatı yaşamayı reva görüyorsa biraz daha düşünün derim eşinizin iyiliği hakkında. Bu zamanda tüm aile birlikte yaşamak nedir? Ayrıca siz baştan bilmiyormuydunuz beraber yaşayacağınızı? Keşke en başta hayır deseydiniz. Bundan sonra yapılacak şey eşinizin daha sert durup ailesine karşı sizi daha koruyucu kollayıcı olması ve onlardan uzak bir ev tutması. Onlarla aynı bina zaten yine aynı evdir farkeden bişey olmayacak. Eşiniz madem arkanızda o halde daha uzağa taşının. Eksisini artısınu konuşun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…