- Konu Sahibi onlymyhusband
-
Onlar durduk yere oğlun taş atmış modunda geldikleri için 100 de 100 hakkı olarak özür falan yok tabi.olay açığa çıktıktan sonrada dönüp ben gittim.inşallah eve gittiklerinde büyük oğullarına küçük çocuklara taş savaşı yaptırmanın açıklamasını sormuşlardır yaptıklarından utanmalarını istiyorum sadeceValla o da anne haklıdır demem böyle bir tipe. İnsan olsun önce doğru düzgün anlatsın derdini bi zahmet. Ayrıca çocuğuna onlar da dilettirmediyse özür dileterek hata etmişsin bence
Veliler cok sacma davranmis.
" ben o cocugun yaptigini hic soylemezken" demissiniz. Umuyorumki simdi bu olaydan sonra " ogluma bunu bunu yaptilar, onlarin oglanin her yaramazliginda bende susmuycam velileri okula cagiricam" demezsiniz. Cunku ogretmenlik sinifta kalir. Eger sokakta en ufak hatasi olursa evet o zmn kapisina dayanin bi komsu olarak. Niyetiniz oyle degil biliyorum hocam. Ama aklima geldi yzmak istedim.
Ama evet yaptiklari cok ayip, ben olsam dogruya dogru en ufak citirda giderim kapilarina. Kimsede bana buyukluk sende kalsindan bahsetmesin. Cunku buyukluk bende kala kala benim cocugumun adida pisiriga cikiyor boyle ortamlarda. Sonra vuran vurana.[/QUOTE
Çağırmakla bitmezki öğrencinin derdi.Hergün hangi birini çağırayım.çocuk onlar.benim başımada bir şey gelse inanın kimsenin kapısına dayanıp bağıramam.genelde tepkim muhatap olmamaktır.
Bende hep anneniz gibi davranırım ama eşim sen hep bizim çocukları ezdiriyorsun.herkesin çocuğu kıymetli bizimki değilmi der.iyi bir şey yapıp yapmadığımı ileride görücez bakalım.Hayırlısı olsunİlkokul yaşlarındayken sokakta oyun oynardık. Bi arkadaşım başka bir çocuğa taş atarken taş bana geldi. Kaşım yarıldı. Kan revan eve gittim.
Hemen banyoya gittim yüzümü yıkadıkça daha da kan akıyordu.
Bi an kapı çalındı taş atan çocuğun kızkardeşi yani arkadaşım elinde pamuk oksijen suyu yarabandı getirmişti
Annem ne oldu dedi arkadaşım anlattı. Banyoya koştu annem kan içindeyim. Birde korkumdan saklanmaya çalışmıştım.
Neyse annem hiçbirşey demedi onlara. Benide temizleyip bantlamıştı yaramı.
Annem gitmedi. Hiçbir şey yapmadı. Çocuksunuz herşey olur dedi. Yıllar geçtikçe eskileri konuşup yad ediyoruz arkadaşımla. Sonra bizi gülme tutuyor.
Annemin böyle biri olması gurur vericiydi. Eski nesil böyleydi.
Şimdi okulda senin çocuğun oğlumu itelemiş diye ortalığı ayağa kaldıran lanet tipli kadınlar var. Çocuk bunlar yahu. Düşe kalka büyüyolar işte.
Aman hocam eşiniz onlarla bir olmasın. Olay büyümesin, zaten çirkef insanlar. Kışkırtmasınlar eşinizi.O kadar büyütemem ama eşim tutturdu adamın önüne çıkayım bakalım yolda bayanın kapısına dayanmak nasıl oluyormuş diye.sinirina hakim olamazsa bidaha suçlu oluruz diyede istemiyorum.
Kızlar bugün kapıma birisi dayandı.Utancımdan yerin dibindeyim maalesef.oğlum dışarda oynarken arkadaşına taş atmış.çocuğun kaş tarafında bant ve morluk vardı.kapıyı açmakla yüreğime indi zaten.geçmiş olsun dememle kadın bana bağırmaya başladı.ailecek gelmişler.özür dilerim haberim yok ne olmuş neden olmuş diyorum.yok.haklısınız evlat bu neden olursa olsun böyle bşye hakkı yok diyorum.kadın bana hep çemkiriyor.anladım bakıcam dedim kızımın üstüne kapıyı çektim indim.tüm bina duydu tabi bu olanları.yolda gelene geçene anlatıyorlar.ben oğlanı ararken babannesi geldi omzumu tuttu dokunmayın lütfen bana dedim eline vurdu terbiyesiz laftan anlamıyor falan diyor bana.ne yapayım ne istiyorsunuz şimdi duydum diyorum.yok.Oğlanı buldum arkadaşı vardı yanında ona sordum direk korkuyla belki doğru anlatmaz diye.Kadının büyük oğlu bunlara taş savaşı yapalım demiş.yaralanan oğlunun attığı taşta benim oğlanın ayağına gelmiş.götürdüm yanlarına diğer çocuk anlattı.bende oğluma özür dilettim yine.
İçimi yiyen bi kısım da.ben iki çocuğununda öğretmeniyim.ben onların yaramazlklarını bile söylemem veli ye ama ben öğretmeni olduğum halde bana hanfendiii hanfendi şeklinde kapıma dayanması.evlat bu anlıyorum ama düzgün konuşulmayıda haketmiyormuyum.hocam böyle böyle olmuş ve sahip çıkın vs dese yine razıyım ama binbir tembihle dışarı gönderdim ama olmuş işte yapılacak herşeyi yapmadımmı acaba.ne olursa olsun suçlu olduğumuz için hiç cevap vermedm ama yaptıkları da içine oturdu.okulaçılınca hergün yüzyüze bakıcam.görmek istemiyrm ama çocuk işte aradaki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?