Ne Yapmalıydım...

Zaten bunu siz öğretmen olduğunuz için yapmışlar. Çocuğuyla ilgili hoşuna gitmeyecek birşey söylediğinizde önce kendi çocuğuna sahip çık böyle böyle yapmıştı diyecek ya da diğer velilere anlatacak. Idareyi bilgilendirin, bu veli çok tehlikeli görünüyor.

Beni haksız bulan arkadaşım.oğlumun yaptığı büyük bi hata çocuğa dönülmez bşy olsa ne yapardık tabiiki özür dileyecek.20 gün konusunda haklısınız uzun bi zaman ama izne çıkıcaz zaten o kadar eve kapanmayacak zaten.gözü korksun istedim biraz.

Ben oğlunun öğretmeniyle beraber çalıştığımız halde yanlış anlar mı işine karışma olmasın diye ders konusu bile açmazken nasıl insanlar çekinmiyor.okul açılınca nasıl olucak bilmiyorum.bir yanım hiç konuşma diyor diğer yanım profesyonel davran diyor.

Sizi su yuzden haksiz buldum , tas atma oyunu baska cocugun fikri , sizin oglunuza da tas atilmis , o tas sizinkinin de kafasina gelebilirdi , yapilmasi gereken her iki cocuga da oynadiklari oyunun yanlisligini anlatip her iki tarafin da ozur dilemesini saglamakti
Ve her iki taraf da hatali oldugu icin boyle bir ceza verilmemeli
Benim 9 yasindaki veledin basina boyle birsey gelse ve ben sadece ona ozur siletmeye calissam orda bi saat hak hukuk adalet diye bana nutuk cekerdi , cocuklarda adalet duygusu cok vardir ve siz tek tarafi ozure zorladiginizda o an sizin korkunuzdan ozur dilese bile adalet duygusu zedelenir ve pek cok baska seye sebep olur
Bu yuzden sizi haksiz buldum yoksa tabiki dogru bir hareket degil tas atmak ancak karsilikli oynanan bir oyun soz konusuysa ve sizin cocufunuz da zarar goruyorsa dogrusu iki tarafin da ozur dilemesidir

Bence profesyonel davranın ama ben olsam idareyi de bilgilendirirdim, ilerde birşey çıkarırlarsa aradaki kişisel problemi bilsinler diye.

Hocam nacizane tavsiyem profesyonel davranmanız yönünde. Önemli olan çocukların gelişimi. Daha okullar açılana, velilerle karşılaşana kadar içiniz soğur biraz daha. Daha olay çok yeni.
Size yakışanı yapın.

Böyle tiplere alttan alınmaz sizin de çemkirmeniz gerekiyordu biraz. Çünkü ne güzel ezdik deyip devam ettirirler. Okul başlayınca sert durun muhatap olmanız gerektiğinde.

Haklısınız hepsi aklımdan geçti ama çocuğun yaralanması böyle büyük olmasaydı daha dik dururdum.Bir de yaptığına bahane bulmasını ( o da bana attı vb)istemedim aslında.Konuda zarar gören olmasaydı da daha dik durabilseydim keşke

Hocam dua edin 147 yi falan aramadilar. Ben bu devirde bu velilerden her seyi beklerim. Insanlar bir acayip olmus. Kimsenin hicbir seye tahammulu yok. Basit seylerden kan dokuluyor. Bozmayin moralinizi seviyesiz insanlar icin degmez herkes kendine yakisani yapar.

Geçmiş olsun beterin beteri var diyelim malesef cehaletten kaynaklanıyor.Geçen de benim kızı biri dövmüş hem de sebepsiz yere ara dayagı gibi bir şey olmuş gittim sakince söyledim.Bir daha tekrarı olması halinde darp raporu alacagımı belittim.Yıllar önce de kardeşimin gözüne taş attı bir çocuk, 3 yaşındaydı kız kardeşim gözü kanlar içinde ,gittik kadın camdan baktı ee ne varmış çocuk dedi ne ilgilenme ne geçmiş olsun o canı yanan kardeşim insallah senin çocugunun da gözü böyle olur dedi,çünkü kadın ilgilenmedi bile, daha 3 yaşındaki kız ya çok sükür kardeşimin gözü düzeldi ama o kız sonradan gözüne demir batmış ve şaşı oldu.Siz elinizden geleni yapmıssınız özür de dilemişsiniz ama hiç umursamayan cok insan var.Bir de dikkat edin babamın başına geldi ufak bir tokat attıgı halde velisi çocugu sopayla bir güzel dövmüş darp raporu almıştı.Allahtan sahitler felan vardı da bir sorun olmadı.Yazık ya acıyorum bu tarz insanlara çirkefleşenler.Geçmiş olsun.

İlkokul yaşlarındayken sokakta oyun oynardık. Bi arkadaşım başka bir çocuğa taş atarken taş bana geldi. Kaşım yarıldı. Kan revan eve gittim.

Hemen banyoya gittim yüzümü yıkadıkça daha da kan akıyordu.

Bi an kapı çalındı taş atan çocuğun kızkardeşi yani arkadaşım elinde pamuk oksijen suyu yarabandı getirmişti

Annem ne oldu dedi arkadaşım anlattı. Banyoya koştu annem kan içindeyim. Birde korkumdan saklanmaya çalışmıştım.

Neyse annem hiçbirşey demedi onlara. Benide temizleyip bantlamıştı yaramı.

Annem gitmedi. Hiçbir şey yapmadı. Çocuksunuz herşey olur dedi. Yıllar geçtikçe eskileri konuşup yad ediyoruz arkadaşımla. Sonra bizi gülme tutuyor.

Annemin böyle biri olması gurur vericiydi. Eski nesil böyleydi.

Şimdi okulda senin çocuğun oğlumu itelemiş diye ortalığı ayağa kaldıran lanet tipli kadınlar var. Çocuk bunlar yahu. Düşe kalka büyüyolar işte.

Veliler cok sacma davranmis.
" ben o cocugun yaptigini hic soylemezken" demissiniz. Umuyorumki simdi bu olaydan sonra " ogluma bunu bunu yaptilar, onlarin oglanin her yaramazliginda bende susmuycam velileri okula cagiricam" demezsiniz. Cunku ogretmenlik sinifta kalir. Eger sokakta en ufak hatasi olursa evet o zmn kapisina dayanin bi komsu olarak. Niyetiniz oyle degil biliyorum hocam. Ama aklima geldi yzmak istedim.
Ama evet yaptiklari cok ayip, ben olsam dogruya dogru en ufak citirda giderim kapilarina. Kimsede bana buyukluk sende kalsindan bahsetmesin. Cunku buyukluk bende kala kala benim cocugumun adida pisiriga cikiyor boyle ortamlarda. Sonra vuran vurana.

Sabah soğumuş
Seni ve öğretmenliğini takmıyoruz havasında gelmiş zaten hanfendiiii diyerek.aklına gelmemiştir o yüzden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…