Ne yapmalıyım bilmiyorum

bella-donna

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2012
2.785
3.607
208
İyi günler kızlar,

uzun süredir yoktum yeni dertlerle aranızdayım çünkü işin içinden çıkamıyorum. Uzun olursa affola. Ben yaklaşık 5 ay önce 1,5 senelik tanışma sonunda nişanlandım. Yurtdışında yaşıyorum nişanlımla burda tanıştık o staj icin gelmişti, fakat ailem onun burda kalmak icin benimle evlenmek istediğini düşündükleri için Trye geri dönüp alanı dışında bulduğu bir işe girdi ve ben oraya gidecektim, zaten geri dönmeyi istiyordum buda benim bahanem olacaktı. Ailemi ikna etmek 1 yıl sürdü, gerek ailesi gerek kendisi ve ben ailemin suyuna gitmeye çalışıp ikna ettik sonunda nişan yaptık. Aslında aile yapılarımız aynı ama yöreler farklı olunca bazı adetler ve görgüler farklı oluyor. Bizim ailede misafire son kuruş harcanıp en iyisi yapılır, en iyisi alınır özel yemekler özel sofralar hazırlanır. Biz nişanlımın ailesinin yanına gittiğimizde ailemde özel bi ilgi bekledi. Onlarda herzaman gelen bir misafir gibi ağırladılar bizi, yani yeme içme konusunda çok özenli davranılmadı her ne kadar misafirperver olsalarda. Evlerini açtılar sagolsunlar ama ailem böyle ufak tefek görgü kurallarına çok dikkat eder. Birde titizlik konusunda çok farklı aile yapıları. Kv adayımın beni ezeceğini kullanacağını nişanlımında annesinin sözünden çıkmayamayacağını düşünüyorlar. Benim babam çok incedir, herşeyi düşünür, nişanlımdanda aynı performansı bekliyor ama erkeklerin çoğunluğu gibi bazen ona hatırlatmadan kendisi düşünmüyor ufak şeyleri. Ailemde buna takmış durumda ve benim bu yüzden çok sıkıntı çekeceğimi, nişanlımın cimri ve görgüsüz olduğunu düşünüyorlar. Halbuki elinden gelen hizmeti yaptı, ufak tefek elinden geldiğince hediye falanda aldı bizlere. Ben Eminim imkanı ve zamanı olsaydı daha fazla şey yapacaktı ama çok kalamadık. Ailemin ondan daha çok ilgi beklediğini ilettiğimde bundan sonra dikkat edeceğini elinden geleni yapacağını söyledi. Şimdi ise ailem asla olmaz bu iş diyorlar. Onların görgüleri ile bizimki aynı değil diyorlar. Nişanlımın maddi anlamda aileme Yada kendi ailesine güvendiğini düşünüyorlar. Ben çalışmıyorum, nişanlımın da benden böyle bi talebi olmadı. Elimden geldiğince ben yetmeye çalışırım diyor sürekli. Şimdi ise iki arada bi derede kaldım. Ailemi karşıma alıp pişman olmakta var işin ucunda, ailemi dinleyip 2 senedir ne zorluklarla kavuştuğum adamı bırakmakta. Ailem elbette benim iyiliğimi istiyor, bundan zerre şüphem yok. Ama nişanlımı da seviyorum... önce o zaman bizim memleketimize gelmeyi kabul ederse belki o zaman seni sevdiğine ikna oluruz diyorlardı, şimdi ise onu kabul etse dahi biz istemiyoruz hemen atacaksın nişanı diye baskı yapıyorlar. Ben ne yapacağım kızlar, kendimi öyle kötü hissediyorumki. Ailem aralarında konuştukça daha da karşı olmaya başladılar, biraz birbirlerini gaza getiriyorlar sanki. Bazı konularda haklılar elbette ama ben onun nişan atacak kadar büyük olduğunu düşünmüyorum, ailem onun beni benim onu sevdiğim kadar sevmediğini düşünüyor, ben ise sevgisinden eminim, yinede pişman olmaktan korkuyorum

Kaç yaşındasınız?

Anlattıklarınızda ben nişanlınız ve ailesi için kötü bir durum görmedim. Herkes aynı olmak zorunda değil. Size de ilgi göstermişler yazdıklarınıza bakılırsa. Ciddi bir sorun olsa gözünüze batardı. Aileniz istemediği için armudun sapı, üzümün çöpü diyor sanki.. Hoş bir tavır içinde değiller. Seviyorsanız ve karşı tarafın da sevgisine inanıyorsanız devam edin. İleride pişman olmayın. Aileler iyiliğimizi istiyorlar doğru fakat burada ben kötü bir aile görmedim. Kırmayın kimseyi boş yere..

Yurt dışında özellikle Avrupa'da yaşayan ve orada vatandaşlığı olanlara özellikle oturum için böyle yanaşan var. Ailenin tedbirli olmasını ben pek yadırgamadım. Şu an belki senin göremediğin onların farkettiği şeyler vardır. Bence biraz daha zaman tanı bakalım. Sen de huyunu suyunu görüp daha kararlı şekilde ailene söylemiş olursun.

Kaç yaşındasınız?

Anlattıklarınızda ben nişanlınız ve ailesi için kötü bir durum görmedim. Herkes aynı olmak zorunda değil. Size de ilgi göstermişler yazdıklarınıza bakılırsa. Ciddi bir sorun olsa gözünüze batardı. Aileniz istemediği için armudun sapı, üzümün çöpü diyor sanki.. Hoş bir tavır içinde değiller. Seviyorsanız ve karşı tarafın da sevgisine inanıyorsanız devam edin. İleride pişman olmayın. Aileler iyiliğimizi istiyorlar doğru fakat burada ben kötü bir aile görmedim. Kırmayın kimseyi boş yere..
Çok ince eleyip sık dokuyorlar herşeyi. Zaten nişanlımı başından beri istemediler zor ikna ettim, şimdide evlenirsen bizi unut diyorlar ama o kadar kötü bi olay olmadı. Sadece bazı görgü kurallarına dikkat etmediler ama bu büyük bi sorunmu bilemedim. Hatta defalarca sordular bi kusurumuz olursa affedin belki bizim düşünemedigimiz şeyler olmuştur falan diye. 30 yaşındayım bu arada

Bunları yaşadık bizde ama kötü niyetle yapmadıklarını farkediyorsan hepsi aşılacak şeyler. Onlar öyle görmüş öyle yapıyor bunlar karşılıklı saygıyla konuşulacak ve göz ardı edilecek şeyler.
Ama annesinin sözünden çıkamama gibi birşey görüyorsanız ona daha çok eğilmelisiniz şimdiden.

Yurt dışında özellikle Avrupa'da yaşayan ve orada vatandaşlığı olanlara özellikle oturum için böyle yanaşan var. Ailenin tedbirli olmasını ben pek yadırgamadım. Şu an belki senin göremediğin onların farkettiği şeyler vardır. Bence biraz daha zaman tanı bakalım. Sen de huyunu suyunu görüp daha kararlı şekilde ailene söylemiş olursun.
Ben nişanlıma yurtdışına geri gelmesi konusunda ısrar ettim Hatta yalvardım. Ama o artık işinden memnun olduğunu ve trde yaşamak istediğini söylüyor. Bana kızıyor şuan, baştan trye döneceğiz diye anlaşmıştık diyor. Ben ailemin bu konuda yanıldıklarını göstermek içinde biraz üzerine gittim ama asla yurtdışı olmaz ben trde kalacağım diyor

Bunları yaşadık bizde ama kötü niyetle yapmadıklarını farkediyorsan hepsi aşılacak şeyler. Onlar öyle görmüş öyle yapıyor bunlar karşılıklı saygıyla konuşulacak ve göz ardı edilecek şeyler.
Ama annesinin sözünden çıkamama gibi birşey görüyorsanız ona daha çok eğilmelisiniz şimdiden.
Yani ben öyle bişey göremedim ama acaba ailem benim göremediğimimi gördü diyorum. Ailesinin yanında büyükler konuşurken pek konuşmuyor, ailemde o yüzden kendi kararı ve sözü olmadığını ailesinin dediğini yapacak onların sözünden çıkmayacağını düşünüyorlar

Yani ben öyle bişey göremedim ama acaba ailem benim göremediğimimi gördü diyorum. Ailesinin yanında büyükler konuşurken pek konuşmuyor, ailemde o yüzden kendi kararı ve sözü olmadığını ailesinin dediğini yapacak onların sözünden çıkmayacağını düşünüyorlar
:) konuşsa büyüklere saygısız diyeceklerdi.
Sizin yüzyüze tartışma veya anlaşma halindeyken hissettiğiniz birşey yoksa çok kafanızı karıştırmayın.
Ha bide şöyle birşey var gerçekten elle tutulur mantıklı açıklamalar yapıyorlarsa “bana zaman verin inceleyeyim” diyin.
Ama benim kararlarıma saygı duyun diye ikna edin net olun.
30 yaşında insanın gözlem yeteneği vardır. Kör olacak kadar aşık olmak daha küçük yaşlarda oluyor.

:) konuşsa büyüklere saygısız diyeceklerdi.
Sizin yüzyüze tartışma veya anlaşma halindeyken hissettiğiniz birşey yoksa çok kafanızı karıştırmayın.
Ha bide şöyle birşey var gerçekten elle tutulur mantıklı açıklamalar yapıyorlarsa “bana zaman verin inceleyeyim” diyin.
Ama benim kararlarıma saygı duyun diye ikna edin net olun.
30 yaşında insanın gözlem yeteneği vardır. Kör olacak kadar aşık olmak daha küçük yaşlarda oluyor.
Ben onun birçok konuda üzerine gittim ailemin güvenmediği konularda özellikle ama hiç kötü bi dönüş almadım hep ben nasıl mutlu olacaksam öyle yaptı. Ama ailem sevgisine inanmıyor yinede. Bende aşık değilim açıkcası ama seviyorum ve vazgeçecek bi neden bulamıyorum. Haklısınız belkide kararlı bi duruş sergilemem lazım

Ben onun birçok konuda üzerine gittim ailemin güvenmediği konularda özellikle ama hiç kötü bi dönüş almadım hep ben nasıl mutlu olacaksam öyle yaptı. Ama ailem sevgisine inanmıyor yinede. Bende aşık değilim açıkcası ama seviyorum ve vazgeçecek bi neden bulamıyorum. Haklısınız belkide kararlı bi duruş sergilemem lazım
Hangi ülkedesiniz?
Sizin oraya gelemiyor mu?

Hangi ülkedesiniz?
Sizin oraya gelemiyor mu?
Başta buradaydı zaten, Almanya’da. Ama ailem onun burada kalmak icin benimle evlenmek istediğini düşündüklerini sezdiği icin ve benimde trye dönmek istediğimi bildiği icin direk oraya yerleşelim dedi ve stajını bile tamamlamadan gidip iş buldu trde. Şimdide gelmem diyor işim gücüm burda diyor

ne gibi görgü kuralları uymadı örnek verirmisiniz ?valla merak ettim neyi sorun ettiklerini... yeme içme konusunda özen göstermediler demişsiniz makarna haşlayıp onünüze mi koydular yani

Ailenizin tedbirli olmasi iyi. Cünkü Avrupada yasayanlari vize olarak görenler var. Bunu hepimiz biliyoruz. Diger konuya gelince: esimin ve benim ailemizin arasinda da öyle fark var. Benim ailem misafire cok özen gösterir anlattiginiz gibi,onun ailesinde öyle ekstra fazla birsey yapilmaz. Ama elleri acik misafirperver insanlar. Yani oraya gitseniz sizi aileden görüyorlar,misafir olarak degil. Bence nisanlinizin ailesi burda samimi olmalarindan kaybettiler. Göz boyamaya da calisabilirlerdi. Bizim oralardada büyükler konusurken kücükler her lafa atlamaz. Önemli olan kendi ayaklarinin üzerinde durabilmesi. Büyüklere laf sayan birisinden asil cekinmek lazim. Hakkinizda hayirlisi.

Aileniz haksız.

Benim Kv ve kp’lerde aileniz gibi misafir geldiğinde borç alıp ağırlıyorlar. Evet herkes güzel ağırlamak ister misafirini ama elde yoksa??? Ben hala alışamadım ve alışmam da. Evime gelen bana gelsin yaptığım et yemeğine ya da çeşit çeşit yemeklerime değil. Varsa konulur önüne yoksa evde ne varsa o çıkar.
Ayrıca nişanlınız ilgilenmiş ailenizle ne demek daha fazla ilgi adam belki soğuk ya da canı sıkkın.

Ailen istemedikleri için bahane buluyorlar. Bence çok çirkin bahaneleri de.

Çok ince eleyip sık dokuyorlar herşeyi. Zaten nişanlımı başından beri istemediler zor ikna ettim, şimdide evlenirsen bizi unut diyorlar ama o kadar kötü bi olay olmadı. Sadece bazı görgü kurallarına dikkat etmediler ama bu büyük bi sorunmu bilemedim. Hatta defalarca sordular bi kusurumuz olursa affedin belki bizim düşünemedigimiz şeyler olmuştur falan diye. 30 yaşındayım bu arada

Siz her şeyi görebilecek yaştasınız. Böyle bir insanı ve aileyi suçlamayın. Eminim aileniz de sizin mutlu olduğunuzu gördükçe ısınırlar. Şu anda kabullenemiyorlar belli ki. Siz inanıyorsanız yolunuzdan dönmeyin.

ne gibi görgü kuralları uymadı örnek verirmisiniz ?valla merak ettim neyi sorun ettiklerini... yeme içme konusunda özen göstermediler demişsiniz makarna haşlayıp onünüze mi koydular yani
Hayır yemek yaptılar elbette ama biraz yöresel yemekler ve biz hiç bilmiyoruz o yemekleri. Titizlik konusundada ailem aşırı titiz onlar bazı yemekler aynı tabaktan yiyor, pek dikkat etmiyorlar falan. Yada dışarda yemeğe gittik, dürümcü olmasına kızıyorlar. Oraya gideceğimize evde yeseydik diyorlar, ay birsürü şey... Sen o ailenin içinde yapamazsın diyorlar ama benim evim ayrı olacak, herkes yetiştiği tarzda ağırlar misafirini.

Ailenizin tedbirli olmasi iyi. Cünkü Avrupada yasayanlari vize olarak görenler var. Bunu hepimiz biliyoruz. Diger konuya gelince: esimin ve benim ailemizin arasinda da öyle fark var. Benim ailem misafire cok özen gösterir anlattiginiz gibi,onun ailesinde öyle ekstra fazla birsey yapilmaz. Ama elleri acik misafirperver insanlar. Yani oraya gitseniz sizi aileden görüyorlar,misafir olarak degil. Bence nisanlinizin ailesi burda samimi olmalarindan kaybettiler. Göz boyamaya da calisabilirlerdi. Bizim oralardada büyükler konusurken kücükler her lafa atlamaz. Önemli olan kendi ayaklarinin üzerinde durabilmesi. Büyüklere laf sayan birisinden asil cekinmek lazim. Hakkinizda hayirlisi.
Bende öyle söyledim bizi yabancı görmediler belki ondan öyle davrandılar diyorum. Sonuçta benim babamın ailesi daha da betermiş ama şuan babam annemden ince o konularda. Evi kadın yönetir, benim evim ayrı olacak sonuçta. Ailem nişanlımın konuşmamasını soguk olarak nitelendiriyor bize değer Verse konuşurdu diyorlar

Aileniz haksız.

Benim Kv ve kp’lerde aileniz gibi misafir geldiğinde borç alıp ağırlıyorlar. Evet herkes güzel ağırlamak ister misafirini ama elde yoksa??? Ben hala alışamadım ve alışmam da. Evime gelen bana gelsin yaptığım et yemeğine ya da çeşit çeşit yemeklerime değil. Varsa konulur önüne yoksa evde ne varsa o çıkar.
Ayrıca nişanlınız ilgilenmiş ailenizle ne demek daha fazla ilgi adam belki soğuk ya da canı sıkkın.

Ailen istemedikleri için bahane buluyorlar. Bence çok çirkin bahaneleri de.
Birsürü bahane sunuyorlar. Tek hak verdiğim konu maaş konusu. Geliri yok yüksek değil o yüzden geçim sıkıntısı yaşarsınız diyor o konuda çok çok haklılar ama diğer bahaneleri anlayamıyorum

Siz her şeyi görebilecek yaştasınız. Böyle bir insanı ve aileyi suçlamayın. Eminim aileniz de sizin mutlu olduğunuzu gördükçe ısınırlar. Şu anda kabullenemiyorlar belli ki. Siz inanıyorsanız yolunuzdan dönmeyin.
Herzaman aile haklı çıkacak diye bişey yok değilmi? Çok korkuyorum pişman olmaktan

Herzaman aile haklı çıkacak diye bişey yok değilmi? Çok korkuyorum pişman olmaktan

Ailenizin haklı bir sebebi yok ki. Ortada bir şey varsa huzursuz olmalarına sebep bilmiyorum ama yazmamışsınız. Aşktan görmüyorsunuz diyeceğim o yaşları da geçmişsiniz. Kimse mükemmel değil.. Bizler de değiliz.

Back
X