Ne yapmalıyım bilmiyorum

Bnde çeyiz alicam.iste
Bizim adetlere göre kız tarafı yatak odası alıyor.Ben yatak odası,bulaşık makinesi,süpürge ve küçük elektronik aletleri almıştım.Televizyon da olur,aranızda anlaşın işte.Bu devirde evlenmek hiç kolay değil.O onu alsın,bu bunu alsın boş muhabbet bunlar.

Ceyiz az para tutmuyor sen eksigin coksa once kendi eksiklerini tamamla sonra firsat oldukca baska seylerde alirsin

Ne çeyizmiş arkadaş… ben insanlardaki bu çeyiz dizme merakını anlamıyorum gerçekten. Çeyiz adı altında lüzumsuz havlu çarşaf pijama vb alınacağına, mutfak eşyalarınızı, ufak tefek elektronik cihazları, yatak odası takımını alabilirsiniz. Anneniz mantıklı kadınmış, onu dinleyin.

2 kişi evleniyorsa eve 2 kişi eşya alır. Neden sadece erkek tarafı alsın? Çeyize önem verecek kadar gelenekçisiniz ama kız tarafının alması gereken şeylerin olduğunu bilmiyorsunuz
Benim bir arkadaşım üniversitedeyken harçlıklarıyla çeyiz almaya başlamıştı. Üstelik yakın zamanda evlilik yoktu, aday da yoktu. Sonra iş hayatına başladı çeyiz için tabak, çanak, nevresim vs almaya devam etti. Yine ortada aday ve ufukta evlilik yoktu. Günün birinde evlenirim illa ki çeyiz hazır olsun kafasındaydı. Dedim ki parayı bunlara vereceğine her ay çeyize ne kadar ayıracaksan gram altın veya döviz al, evleneceğin zaman o günün şartları ve zevkine göre alırsın eksiklerini dedim. Bunu kendisine söyleyen ilk insan olduğumu öğrenince daha çok şaşırdım. Çok saçma yani modası geçen, teknolojisi değişen şeyleri şimdiden almaya ne gerek var?

Bütün masrafları nişanlımla eşit paylaştık paylaşıyoruz. Beyaz eşyaları o aldı tvyi ben aldım, l koltuk o aldı ben tv ünitesi aldım, yatak odasını ortak aldık, perdeler ve yatağı o aldı, avizeleri ben aldım, çeyizimi kendim yaptım. Alışverişimizi kimde para varsa o yapıyor. Maşallah diyelim. 🧿🧿🧿

Ha evimizde 1+1. Allah razı olsun kaynanamdan başımızı sokacak bir ev aldı bize.

Valla promosyonla Vakko çanta alcam, nişanlım da xbox alacakmış, kalanını yurt dışı balayı için biriktircez

Bebeğim seninki altından galiba. Söyle de bizde yaptıralım altın kaplama 🍑

Arkadaşlar çalıştığım yerde banka degiscekmis o yüzden promosyon vericekler bize bnde o paranın bir kısmıyla ceyizimin eksiklerini alıyım bir kisminida biriktireyim dedim.bir hafta sonra nisanim yaza doğru düğünüm olacak çünkü annemde o parayla evinin bir eksiğini televizyon al çocuğa katkın olsun diyo.zaten.alinan çeyizler dunyanin parası oluyor bedavaya mi alındı hiç anlamıyorum kötu günümde birikmiş olsa kötü mu olucak bide eşyaları erkek tarafı almıyor mu
Mümkünse her şeyinizi tamamlayın derim.Sonradan tamamlamak zor oluyor. Tabi erkek tarafının alacağını düşündüğünüz eşyalara da mutlaka katkınız olsun.. Düğün sizin ev sizin..

Yakınlarımdan biliyorum kayınpeder emekli öğretmen o 7.500 aldı. Görümcem ile eşi 25.000 kişi başı alıcak. Geçende polisler 27.000 bin alıcak diye okudum. İstanbul ile Ankara Büyükşehir Belediyeside çalışanlarına 27 mi 25 mi ne vericekti. Baya farklı meslek gruplarıda alıcak.

Yakınlarımdan biliyorum kayınpeder emekli öğretmen o 7.500 aldı. Görümcem ile eşi 25.000 kişi başı alıcak. Geçende polisler 27.000 bin alıcak diye okudum. İstanbul ile Ankara Büyükşehir Belediyeside çalışanlarına 27 mi 25 mi ne vericekti. Baya farklı meslek gruplarıda alıcak.
Bu promosyon olayı neymiş ya biz de alalım. Neden millete para dağıtıyor ve kim dağıtıyor banka mı veriyor birisi aydınlatsın 🤔😊

Bu promosyon olayı neymiş ya biz de alalım. Neden millete para dağıtıyor ve kim dağıtıyor banka mı veriyor birisi aydınlatsın 🤔😊
Vakıfbank dan yapikrediye geçtiğimiz için promosyon alicaz

Banka veriyor. Basitçe anlatmak gerekiyorsa banka para kazandıran iş veren ile antlaşma gibi bir şey yapıyor karşılığında promosyon veriyor. Az işçili olmayacak galiba parası çok gelen iş verenin çalışanlarına veriyor. İş veren gidip banka ile görüşüyor bu promosyon için ama şartları var tabi

Banka veriyor, herkese veriyor. Bağzı şirketler üzerine yatıyor. Aslında benim bildiğim 20 yıldır falan var bu, eşim üç senede bir alır. Bu sene ne olduysa bi yaygınlaştı, çoğu şirket, belediyeler falan dağıtmaya başladı. Önceden üzerine yatıyorlardı hep.

Bütün masrafları nişanlımla eşit paylaştık paylaşıyoruz. Beyaz eşyaları o aldı tvyi ben aldım, l koltuk o aldı ben tv ünitesi aldım, yatak odasını ortak aldık, perdeler ve yatağı o aldı, avizeleri ben aldım, çeyizimi kendim yaptım. Alışverişimizi kimde para varsa o yapıyor. Maşallah diyelim. 🧿🧿🧿

Ha evimizde 1+1. Allah razı olsun kaynanamdan başımızı sokacak bir ev aldı bize.

Valla promosyonla Vakko çanta alcam, nişanlım da xbox alacakmış, kalanını yurt dışı balayı için biriktircez

Bebeğim seninki altından galiba. Söyle de bizde yaptıralım altın kaplama 🍑
Altından canim he he🤣

Banka veriyor. Basitçe anlatmak gerekiyorsa banka para kazandıran iş veren ile antlaşma gibi bir şey yapıyor karşılığında promosyon veriyor. Az işçili olmayacak galiba parası çok gelen iş verenin çalışanlarına veriyor. İş veren gidip banka ile görüşüyor bu promosyon için ama şartları var tabi
Anladım ben sadece emekliye sanıyordum. Bizim patronlar böyle bişey yapsa o promosyonu kendi ceplerine atar, çalışana vermezler herhalde.

Back
X