• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapmalıyım fikir istiyorum arkadaşlar.

Benanneyiim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2013
226
19
118
Manisa
Meraba arkadaşlar..
Ben çalışan bir bayanım.8. ayına girmiş bir oğlum var.İşimi ve çalışmayı çok seviyorum.
Bizimle kalan bir bakıcımız var.Bebeğim doğduğu günden beri bakıcımız bizim yanımızda.Ben bebeğim 5. ayına girince çalışmaya başladım.Bu süre zaafında birbirimizi tanıdık.O benim kurallarımı öğrendi,bende onu tanıdım güvendim.
Bakıcımız eski bir kreş öğretmeni,genç bir bayan.Onunla ilgili hiç bir tereddütüm yok,çok memnunuz.
Bazı günler işimden dolayı eve geç geliyorum,şehir dışına gitmem gerekiyor bazen.Bu durumlarda bakıcımız o kadar yardımcı oldu ki bize.
Konferansa gittiğimde iki günlüğüne bebeğimi ona bırakabildim mesela.
Yada tatile gittiğimizde o da bizimle geldi,rahat rahat denize girebildim.
Bebeğime 4 yaşına kadar onun bakmasını istiyordum.Ama şu anda özel bir nedenden dolayı işi bırakma durumu var.
2 gündür kara kara düşünüyorum.Bakıcımız işi bırakırsa ne yaparım ben diye..
Bebeğimizin,ailemizin her şeyini bilirdi.Adeta ailemizden birisi olmuştu.
Lütfen fikir verin,ne yapmalıyım sizce?Kendimi çok çaresiz hissediyorum.

Hiç yok mu fikir verebilecek,yardımcı olabilecek

çocuk gelişimi mezunu bir sürü kişi var.
aynı kuralları ve düzeni yeniden oluşturursunuz.
bence bakıcınız gitmeden önce yerine gelen bakıcıya her şeyi öğretmesi için hemen birini bulun.
hem böylelikle eski bakıcı yeni bakıcıya her şeyi öğretir siz de aynı şekilde devam edersiniz.

her ne kadar bir yabancıya güvenmek ve bakıcılık yaptırmaya karşı olsam da çaresiz durumda olduğunuz belli...
nasıl bir fikir versem bilemedim ama, size tek tavsiyem yeni bulacağınız bakıcıya hemen denize düşen yılana sarılır hesabı güvenmeyin..
sürekli görüyoruz tv de internette falan cani bakıcıları...minici bebekleri nasıl dövüyorlar, nasıl işkence ediyorlar...
elbette kendi evladınız, itina gösterirsiniz ama hatırlatmak istedim....
keşke ailenizden birine emanet etseniz..kv vey anneniz görümceniz yada kardeşiniz..
gerekirse bakıcıya verdiğiniz parayı ona verirsiniz, ama inanın kan bağı olan kişiler en iyi bakıcılardan daha güzel bakar..daha merhamet ederler yavrunuza...

çocuk gelişimi mezunu bir sürü kişi var.
aynı kuralları ve düzeni yeniden oluşturursunuz.
bence bakıcınız gitmeden önce yerine gelen bakıcıya her şeyi öğretmesi için hemen birini bulun.
hem böylelikle eski bakıcı yeni bakıcıya her şeyi öğretir siz de aynı şekilde devam edersiniz.

Evet ama bu bakıcımız çok tecrübeli olduğu için bebeğime bir sürü şey öğretecekti faaliyet saatleri olacaktı vs. bir sürü hayalim vardı..
Ayrıca ben yatılı bakıcı istiyorum.Yatılı bakıcı bulmakta zor tabii.
En iyi ihtimal sizin dediğiniz gibi yapmak olacak sanırım.
Teşekkürler

her ne kadar bir yabancıya güvenmek ve bakıcılık yaptırmaya karşı olsam da çaresiz durumda olduğunuz belli...
nasıl bir fikir versem bilemedim ama, size tek tavsiyem yeni bulacağınız bakıcıya hemen denize düşen yılana sarılır hesabı güvenmeyin..
sürekli görüyoruz tv de internette falan cani bakıcıları...minici bebekleri nasıl dövüyorlar, nasıl işkence ediyorlar...
elbette kendi evladınız, itina gösterirsiniz ama hatırlatmak istedim....
keşke ailenizden birine emanet etseniz..kv vey anneniz görümceniz yada kardeşiniz..
gerekirse bakıcıya verdiğiniz parayı ona verirsiniz, ama inanın kan bağı olan kişiler en iyi bakıcılardan daha güzel bakar..daha merhamet ederler yavrunuza...

Evet en büyük korkum da bu..Bu tür konularda çok titizimdir.Diyorum ya 5 ay ben evdeyken bakıcımız da bizimleydi.Böylelikle tanıdım ben onu böylelikle güvendim.
Kesinlikle parayla kabul ediceklerini sanmıyorum.Kayınvalidem,annem vs. hepsi çok dolu,çok meşgul,günlük hayatlarında aktif insanlar.
Alın size bebek evde oturun bakın diyemem.Elbette rica etsem kıramaz kabul ederler,bakarlar da ama.Dediğim gibi içime sinmez :(

bi süreliğine annenizin gelme ihtimali varsa onu çağırın o arada başka bi bakıcı bakarsınız yada yaşını doldurunca kreş tarzı bişey düşünürsünüz

Evet ama bu bakıcımız çok tecrübeli olduğu için bebeğime bir sürü şey öğretecekti faaliyet saatleri olacaktı vs. bir sürü hayalim vardı..
Ayrıca ben yatılı bakıcı istiyorum.Yatılı bakıcı bulmakta zor tabii.
En iyi ihtimal sizin dediğiniz gibi yapmak olacak sanırım.
Teşekkürler

çocuk gelişimi mezunları da aynı eğitimi alıyor daha sonra kreşlerde anaokullarında uyguluyorlar.
yatılı gelenler de var.
güvensizseniz de kamera koyabilirsiniz ya da yakın biri ilk zamanlar onunla oturabilir.
dediğim gibi eski bakıcının uygulayacklarını o da uygular. eski bakıcınız anlatır.

bi süreliğine annenizin gelme ihtimali varsa onu çağırın o arada başka bi bakıcı bakarsınız yada yaşını doldurunca kreş tarzı bişey düşünürsünüz

Yaşını doldurunca kreş de bilmiyorum.Hiç içime sinmeyecek.Zaten uzun bi eğitim hayatı olucak önünde.Bebeğimin emzikle kreş gitmesine içim el vermez.4 yaşında düşünüyodum en erken.
Annem çok meşgul aktif bi insan.Bakabiliceğini düşünmüyorum gerçekten :(

çok bakıcı buluunur ama güven çok önemli
görüyoruz duyuyoruz bazı bakıcıların yavrucuklarımıza nasıl kötü şekilde baktıklarını bütün bakıcılar böyle değil
doğru kişiyi bulmak önemli

çocuk gelişimi mezunları da aynı eğitimi alıyor daha sonra kreşlerde anaokullarında uyguluyorlar.
yatılı gelenler de var.
güvensizseniz de kamera koyabilirsiniz ya da yakın biri ilk zamanlar onunla oturabilir.
dediğim gibi eski bakıcının uygulayacklarını o da uygular. eski bakıcınız anlatır.

Teşekkür ederim.Eğer bakıcımız giderse dediğiniz gibi ilk seçenek o olacak sanırım.Tabii bir de bebeğin alışması sorunu var.8 aydır aynı kişi sonra hoop bi başkası

Yaşını doldurunca kreş de bilmiyorum.Hiç içime sinmeyecek.Zaten uzun bi eğitim hayatı olucak önünde.Bebeğimin emzikle kreş gitmesine içim el vermez.4 yaşında düşünüyodum en erken.
Annem çok meşgul aktif bi insan.Bakabiliceğini düşünmüyorum gerçekten :(

anneniz arada yeni bakıcının yanına uğrar belki.
yani çat kapı geçiyordum torunumu göreyim dedim diye.

Tabii ki uğrar.Ama annem evde oturup bebek bakıcak bi yapıda değil maalesef.Ayrıca dediğim gibi bebeğimin gelişimini olumlu yönde etkiliyicek bilen biri istiyorum.

Annenizin bakmasını demek istememiş sanırım arkadaş. Yeni bakıcıya güveniniz oturana kadar, anneniz arada çat kapı gelip kontrol edebilir demek istemiş.

Annenizin bakmasını demek istememiş sanırım arkadaş. Yeni bakıcıya güveniniz oturana kadar, anneniz arada çat kapı gelip kontrol edebilir demek istemiş.

Evet anladım zaten.
Keşke annem baksaydı diye düşünerek yazdım bende onu.Annem zaten bu bakıcımız içinde aynı şeyi yapıyor.

Oof of..
Bebeğimi minicikken kreşe bıraktığımı düşünüyorum da.Ya da ona hayatına yeni girmiş bir yabancının baktığını..
İkisi de gerçekten çok kötü bi durum..Napıcam ben

Son düzenleme:
Oof of..
Bebeğimi minicikken kreşe bıraktığımı düşünüyorum da.Ya da ona hayatına yeni girmiş bir yabancının baktığını..
İkisi de gerçekten çok kötü bi durum..Napıcam ben

bu bakıcınızla eğer devam edecekseniz sözleşme imzalayın bence yıllık. ne olursa olsun canı istediğinde el kadar çocuğu ortada bırakıp çekip gitmek hiç etik değil. madem bu bir iş, bundan para kazanıyor iş ahlakına uygun davranmalı. bir yılın sonunda eğer işi bırakacaksa bunu 3 ay öncesinden bildirmesini de isteyin ki ona göre başka birini ayarlayın, maddi imkanınız varsa son bir kaç hafta ikisini birden alın yanınıza, yeni bakıcı yarım gün olabilir mesela hem işleri öğrenir hem bebeği tanır.

ben de bebek düşünüyorum fakat çalışıyorum ve ücretsiz izin falan da düşünmüyorum evde sürekli durabilecek bir yapım yok zira en çok bu bakıcı meselesini düşünüyorum.

allah yardımcınız olsun umarım bakıcınız işi bırakmaz, eğer bırakırsa da hiç değilse geçici bir süre annenizden rica edin güvenilir birini bulana kadar hiç değilse.

bu bakıcınızla eğer devam edecekseniz sözleşme imzalayın bence yıllık. ne olursa olsun canı istediğinde el kadar çocuğu ortada bırakıp çekip gitmek hiç etik değil. madem bu bir iş, bundan para kazanıyor iş ahlakına uygun davranmalı. bir yılın sonunda eğer işi bırakacaksa bunu 3 ay öncesinden bildirmesini de isteyin ki ona göre başka birini ayarlayın, maddi imkanınız varsa son bir kaç hafta ikisini birden alın yanınıza, yeni bakıcı yarım gün olabilir mesela hem işleri öğrenir hem bebeği tanır.

ben de bebek düşünüyorum fakat çalışıyorum ve ücretsiz izin falan da düşünmüyorum evde sürekli durabilecek bir yapım yok zira en çok bu bakıcı meselesini düşünüyorum.

allah yardımcınız olsun umarım bakıcınız işi bırakmaz, eğer bırakırsa da hiç değilse geçici bir süre annenizden rica edin güvenilir birini bulana kadar hiç değilse.

Evet,çok doğru.Aslında bakıcımızın da çok geçerli bi sebebi var.Mecburen sizin dediğiniz gibi yapıcam.
Eski bakıcımızla yeni bakıcımız bir arada olucak yani.Ama 5 ay benim yanımdaydı.Gözümle gördüm de güvendim yani,bu konularda detaycıyımdır.Aslında bir de evde yardımcımız var yatılı kalıyor o da aynı şekilde.Onun da yardımcı olucağını düşünüyorum.Çünkü o da en az bakıcımız kadar ilgiliydi bebekle.
Annem de tabii yardımcı olabilir kısa süreliğine.Aslında keşke o baksaydı bebeğime diye düşünüyorum hep.Hiç gözüm arkada kalmazdı öbür türlü.
Teşekkürler

Back
X