• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapmalıyım fikrinize ihtiyacım var

Bunun sanalı normal kumarhanesi yok hatta sanal daha tehlikeli ben size bunu bir kumarbaz olarak söylüyorum
Buna bilimsel bir kanıtım göstereceğim bir makale yok ama ben genetik yatkınlık olduğuna inanıyorum bu tür bağımlılıklarda
Mesela benim babam da iyi kumarbazmış (mış diyorum hiçbirimiz görmedik buna dikkat) ablam da kumar oynardı bende oynardım ama benim bi küçük bizim kadar düşmez her şeye düşer kumara düşmez binde birdir böyle ailede kumar işi olup diğer kardeşlerde olmaması
Artık kumar her yerde kimi bakıyor hiç istemiyor bile oynamak bakmak ama kimi kırk yıllık kumarbaz gibi bağımlılık geliştiriyor ve bu kişilerin ailesinde hep ya geçmişte kumar oynamış biri var ya da farklı bağımlılıklar var
Siz çocukluğunuz bu adamla geçtiği için bilirim sanıyosunuz ama bilmezsiniz yeri geliyor öz anası babası bilmiyor bunu siz kaç yaşından beri tanırsanız tanıyın aynı eve girene kadar hep sınırlı vakit geçirdiniz
Ve kumarı gizli oynamak da ayrı bir hazdır o yüzden borç batağına girene kadar fark edilmez zevki herkesten gizli olması zaten
20 yıl oynayan biri mesela, sıfırı tüketip üstüne deli gibi borçlanip itiraf etti. Tövbe etti namaza başladı. Sonra 5 vakit 3 vakit düştü, sonrasında cuma namazına bile gitmez oldu. İtiraf edip tövbe ettikten sonra tekrar oynadı yakalandı. Sonrasında sözler verdi bur daha olmayacak diye. Borçlarını hızla kapatmaya başladı ve rahata erdi tekrar etme ihtimali nedir sence?

20 yıl oynayan biri mesela, sıfırı tüketip üstüne deli gibi borçlanip itiraf etti. Tövbe etti namaza başladı. Sonra 5 vakit 3 vakit düştü, sonrasında cuma namazına bile gitmez oldu. İtiraf edip tövbe ettikten sonra tekrar oynadı yakalandı. Sonrasında sözler verdi bur daha olmayacak diye. Borçlarını hızla kapatmaya başladı ve rahata erdi tekrar etme ihtimali nedir sence?
Kimsenin günahına girmeyeyim ama %99
Bir daha olmayacak kelimesi yakalandıktan sonra anlamsızdır bir yerde hata yaptığını anlayıp kendi gelse gerçek pişmanlık derdim ama adam pişman olmamış yakalandığı için pişman borçlar da hızla ödeniyor misss yani bir daha batsa yine ödeyebilir kumarbazın tövbesi para bulana kadardır

Herkese merhaba. Biz eşimle 12 yıldır beraberiz. 6 yılı sevgililik, 6 yılı evlilik. 17-18 yaşından beri birlikteyiz anlayacağınız. Bu zamana kadar her şeyi birlikte yaptık. Hesap kitap asla ayırmazdık. Ben hep çalıştım (pandemide 6 ay kadar çalışmadım sadece) kazandığım parayıda hep eve ortak ettim. Yani bizde hiç senin paran benim param muhabbeti olmadı bence olmamalı da. Eşimin yıllarca mahkemesi yüzünden bankada hesabı olmadı. Üzerine icrası vardı. Evlendiğimizde çok sorun yaşadık. Eve icra mı gelmedi borçlar mı ödenmedi neler neler. Düğün takılarımızı ailesi aldı vermedi, icradan eşime ödeme çıktı sıfır aldığımız aracı satıp ödedik vs derken düzlüğe çıkamadık bir türlü. Bu süreçte üst üste krediler çektik birlikte ödedik. Eşimin dava dosyası kapandı ve banka hesapları açıldı. Bu süreçte düşük limitli bir kredi kartı da çıkardı bunu da ben önermiştim kredi puanı yavaş yavaş yükselsin diye. limiti 2000 tl idi. Sonralarda eşimi kumar oynarken yakaladım ilk yakaladığımda bidaha oynamıcam dedi tekrar yakaladım bu kez ciddi konuştum ayrılmaya getirdim konuyu çok ağladı çok yeminler etti oynamayacağım diye tamam dedim o günden beri de yakalamadım açıkçası. Şimdi bugüne kadar hep benim kredi kartlarımı kullandığımız için limitlerim yüksek. Eşiminde uzun süredir banka hesapları vs açık. Ben eşime sormadan başka bankadan kart bile almam. Bütün limitlerimi ödemelerimizi söylerim ama ona dün banka hesabına bi girer misin dedim girmem dedi. Neden dedim istemiyorum göstermek dedi. Şok oldum. Ama üstelemedim çünkü sebebini bulacağımdan çok eminim.Tamam kendin bilirsin dedim hiç bişey demeden gittim yattım. Bana banka hesabını göstermemesi altında bir sebep var ama o sebebi söylemedi. Kavga çıkarsa söylemek zorunda olacağını bildiğinden de uzak duruyor benden kaçıyor yani dün salonda yatmış o derece. Sizce ne yapmalıyım üzerine gidip öğrenmeli miyim, kendi haline bırakıp söylemesini mi sağlamalıyım? Bu zamana kadar asla para mevzusu geçmezken banka hesabı açtıktan sonra bu hareketleri yapması beni çok üzüyor kendimi keriz gibi hissediyorum açıkçası ne yapayım kızlar çok çaresiz kaldım
yani kumar oynamış iite bunu siz de biliyorsunuz , siz ne yapacağınıza karar verin sonra yüzleşin.

Kimsenin günahına girmeyeyim ama %99
Bir daha olmayacak kelimesi yakalandıktan sonra anlamsızdır bir yerde hata yaptığını anlayıp kendi gelse gerçek pişmanlık derdim ama adam pişman olmamış yakalandığı için pişman borçlar da hızla ödeniyor misss yani bir daha batsa yine ödeyebilir kumarbazın tövbesi para bulana kadardır
Sigara tiryakiliği gibi

Sigara tiryakiliği gibi
Keşke sigara tiryakisi olsa keşke maddeci falan olsa onların iyi kötü kurtuluşu var bu maddeler yerine bir şey koyup tedavi edebiliyorlar ama kumar gibi bir şeye bulaşmış kayıp yaşarken bile zevk alacak seviyede dopamin bağımlılığının çözümü yok kim var derse desin 10 kişide 1 kişidir o da çok iradeli biridir gerçekten pişman olmuştur beyni henüz o kadar erimemiştir

Keşke sigara tiryakisi olsa keşke maddeci falan olsa onların iyi kötü kurtuluşu var bu maddeler yerine bir şey koyup tedavi edebiliyorlar ama kumar gibi bir şeye bulaşmış kayıp yaşarken bile zevk alacak seviyede dopamin bağımlılığının çözümü yok kim var derse desin 10 kişide 1 kişidir o da çok iradeli biridir gerçekten pişman olmuştur beyni henüz o kadar erimemiştir
Çevremde duyduğum o kadar çok insan var ki, şaşıp kalıyorum. Burada da neredeyse her gün kumar konusu açılıyor. Şaka gibi.

Okuyun lütfen :KK200:
Ben bir kere oynadım o da o zamanlar yeni keşfetmiştik 50 lira yatırdım kaybettim amaaan dedim hoşuma gitmedi bir daha yüzüne bakmadım ama yanımda ki arkadaşın hoşuna gitmiş hep devam etti ilk kez oynamasına rağmen, üstte ki arkadaşın da dediği gibi kaybetmek bile zevk veriyor. Bıraktı bir ara sonra o şeker oyununda sanrım tırr diye zil sesi vardı kafelerde vs hep duyarız bilen bilir başlangıç sesi onu duyunca ya da ona benzer ses duyunca bile etkileniyorlarmış onunda hemen gözleri açılırdı biri oynuyor diye et kokusu almış kedi gibi. Allah kurtarsın kolaylık versin. Bunun sonu yok hazır yaşınız genç bazı şeyler sevginin önüne geçer unutmayın kendinize dikkat edin sağlıcakla kalın :KK200:

Merhaba ben eşimle 6.5 yıldır evliydim son 1.5 yıl önce şu telefondaki kumar oyunlarına başladı birşeylerin ters gittiğini fark ettim ve araştırıp gözlemledim ve kumar oynadığını öğrendim eşimle bir birimizi çok seviyorduk ve anlaşıyorduk pek bi sorunumuz yoktu. Karşıma aldım ve çok güzel konuştuk yanlışı sonuçlarını ilişkimizi nasıl kötü etkileyeceğini vs vs sonunda evet yapmayacağım saçmalıktı dedi yeni başlamıştı ozaman biter diye düşündüm ama gözüm hep üstündeydi sonra tekrar sonra tekrar sonra tekrar yakalım sinir krizi geçirdim yine sözler yeminler sonra tekrar bu defa ailesine söyledim. Annesi ağladı yalvardı kadın mutluluğunu huzurunu bozma diye adam tamam dedi 1banka kredi kartı ve hesabı vardı bana yükledi yapmayacağım diye ama başka hesabıyla yine oynadı onuda yakaladım sonra boşanacağım bunu böyle sürdüremem diken üstündeyim dedim huzursuzum dedim yine tamam dedi sonra şehir değişikliği yapalım dedik oda esnaf bende fethiyeye gitti birikimimizden alıp ben kaldım işleri toparlayıp yoluna soktuktan sonra bende gidecektim ama adam orda iyice sapıttı duymam görmem zanneti ama Allah gösterdi ve sonra ala utanmadan 3 5 kez oynadım dedi arkadaşından oynamış güya ne ne değil bilmiyorum tabi ama bende olan son şansınıda bitirdi bu arada olaylar beni ondan soğuttu 2 gün önce boşandım beni suçlama kalktı ben sana bunu yapmazdımlar falan neler neler ama şu bi gerçek asla pişman değildi özür dilemedi ve çirkinleşti hem suçlu hem güçlü :))
neyseki boşandım ve boşa gidecek yazık olacak onlarca yılımı kurtardım.. çok zor evet bu kararı vermek duygusal boşluk ne yapacağım ne olacak endişesi.. ama emin olunki su akacak ve yolunu bulacak zaman lazım bi kaç ay sonra herşey geçecek..
siz siz olun huzurla yaşanacak yıllarınızı ziyan etmeyin..

Back
X