• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapmalıyım sizce? Ben artık düşünemiyorum

Mutluluk_dukkani

Mutlu et mutlu ol :)
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2011
715
292
358
Arkadaşlar benim çok ama çok mutlu bi evliliim vardı 2 yıl boyunca çok az moralim bozulmuştur.
Ama çocuk olduktan sonra sanki hayatım değişti.Eşim çok anlayışlı yardımsever biriydi. Ama şimdi çok az yardım ediyor. Evde yemek bulamadıysa gülerek bazen laf sokuyor. Kilo verdim zayıfladım vs diye konuşuyor. Halbuki eskiden ne isterse yapardı bana yardım etmek için . Asıl şimdi yardım etmesi gerekmez mi? Çünkü çocuğum çok az uyuyor ve ben onun başından ayrılmıyorum. Haftanın 4, günü yemek yaptıysam geriye kalan 3 günü önemsiyor ne zaman yemek yaptın ki bu hafta diyor. Çok ağrıma gidiyor.
Evi haftada 2 kere temizleyebiliyorum bazen de 1 kere.ama yapmadığım bi gün gelip şu evi bi süpür ya diyor.

Ne zamandır susuyorum yapmıcam sana bişey diyorum ama yine yapıyorum.dayanamıyorum sevgimden...
Benim hiç küsme tavır yapma gibi davranışlarım olmaz. olursa da yanıma yaklaşsa hemen sarılan bi tipim. Ki bunun da evlilikler içi iyi bir özellik olduğunu düşünüyodum ama şimdi karar veremiyorum.
Doğumdan sonra , 6,7 kilom kaldı. Ve benimle kilomu bahane ederek espriler yapıyor. Yine de hiç darılmadım hatta beraber güldük ama şimdi beni beğenmiyor gibi geliyor bana. bilemiyorum. eskiden gelip gidip öperdi şimdi öpen sadece benmişim gibi peşinde dolanan benmişim gibi oldum.
Bebekle oynamayı fln çok sever hatta beraber banyo yaptırırız ara sırada olsa ben zorla mama içir veya altını değiş de ben mutfağı toplayım diyorum yapıyor ama en zor anlarımda yardımcı olmuyor.
Bebeğim çok ağladığı zaman susturamadım diye kızıyor uyutamadığım zaman sen uyutmayı bilmiyosun diye kızıyor arabada ağlasa o çocuk sıcaktan ağlıyor bilmiyosan öğretiyim her doğuran anne değildir diyor bunlar bana çok batmaya başladı kızlar.

Ben elimden gelen herşeyi fazlasıyla yapıyorum hatta sadece bebeğim için de değil o mutlu olsun gülsün diye de elimden geleni yapıyorum.

Son zamanlarda böyle oldu işte. sorduğum sorulara bazen cevap vermiyor. bişey söylesem hep kızarak cevap veriyor. yutmaktan gına geldi artık...hep kadın alttan alacak diye bişey mi var....
bir keresinde diklenme bana diye elime vurdu sonra da çok üzülerek özür diledi ben niye böyle biri oldum dedi. Bilmiyorum belki ailesinin baskıcı tutumundan sıkıldı bana patladı ya da değişti bilemiyorum iç yüzünü...eskisi gibi oturup güzelce sohbet edemiyoruz sanki.

En son dünde bebeğin mamasını yaptım akşam. al içir de namazımı kılıyım dedim (Kİ daha oturmamıştım yerime ve de kendime bu yüzden bakamıyorum) daha namaza var sen içir dedi uzandı televizyon izlemek için. Benim de o kadar içime dokundu ki artık dayanamadım yazıklar olsun sana dedim ağlayarak arka odaya gittim bebeğimle..
eskiden olsa gelirdi yanıma şimdi umrunda değil. tvyi izlerken gülme sesleri bile geliyodu.

Gece de bebeğimle biz yatakta yattık. baktım gelmemiş salonda uyumuş. sabah çıkarken de yanımıza gelmedi. yüzüğünü de takmamış.
bilemiyorum artık ne yapmalıyım o gelmeden bi mektup yazıp arkadaşıma mı gitsem akşama kadar orda kalsam? ne olur ki?
Canım çok sıkkın sizce hüsnü kuruntu mu yapıyorum lütfen cevap verin o gelmeden bişeyler yapmalıyım ki kırıldığımı anlayabilsin :43:

belki haddime değil ama. bebeğinize ve evinize yoğunlaştığınız için kendinize zaman ayıracak daha doğrusu bakım yapacak vakit bulabiliyor musunuz?

Haftada üç gün eşimle bebek uyuyunca yarım saat spor yapıyorum. Bazen eşim gelmeden süsleniyorum güzel gözüküyüm diye.Kendime bakmaya çalışıyorum ama bilmiyorum ki:26:

Arkadaşım günaydın... Anlaşılan senin eşinde doğum sonrası kadınların girmesi gereken lohusa depresyonuna girmiş :) sen üstüne düşme bebeğinle vakit geçir. Bebeğin bugünleri geri gelmez. Bırak kendi haline...

Bilmiyorum cnm benim üzüldüğümü görmüyo mu çok içime atıyorum bugün eve geldiğinde evde olmak istemiyorum çünkü ilk defa olacak

Son düzenleme:
Arkadaşın dediğine katılıyorum. Sanırım eşin lohusa depresyonuna girmiş.
Bence çok fazla üzerine düşme, çünkü ne kadar alttan alırsan o kadar üste çıkmaya çalışacak. Çirkef ol sende kız ona demiyorum tabi ki ama çokta üzerine düşme.
Ayrıca yazından anladığım kadarıyla birazcık özgüven kaybı var gibi tabi kesin bilmiyorum, biraz daha güven kendine, daha fazla kendine zaman ayır, süslen :)

evet galiba eşim yüzünden biraz özgüven kaybı yaşıyorum...

Kızlar ne yapıyım ben şimdi :43:

gidiyim mi akşama kadar arkadaşımın evine?

Bebek,ev ve sen...
Eşinse ayrı bir özne gibi.

Biraz bütünleşmeye çalışın.Birlikte zaman geçirin,dışarıya çıkın.
Bebeğin 4 ayı geçmiş sanırım.Pusetle dışarı çıkıp yürüyüş yapabilirsin.
Haftasonları ailece çıkmaya çalışın.
Bebeğin oldu diye kendini hayattan ve evlilikten soyutlama.

Bebekle ilgili konularda yardım istemeye,eşini katmaya çalışabilirsin.
Eşinden yardım isterken "babası" diye vurgulamanı tavsiye ederim.
Gazını da sen çıkar babası,babası bir tutuver kızını/oğlunu...

beni en çok etkileyen cümle eşinizin "her doğuran anne olamaz" sözü oldu.bence bu laf çok ağır olmuş ve iyi susmuşsunuz.eşiniz bişeylerden sıkılmış ya da bi boşluğa düşmüş gibi..ben de tam olarak anlayamadım..

Bebek,ev ve sen...
Eşinse ayrı bir özne gibi.

Biraz bütünleşmeye çalışın.Birlikte zaman geçirin,dışarıya çıkın.
Bebeğin 4 ayı geçmiş sanırım.Pusetle dışarı çıkıp yürüyüş yapabilirsin.
Haftasonları ailece çıkmaya çalışın.
Bebeğin oldu diye kendini hayattan ve evlilikten soyutlama.

Bebekle ilgili konularda yardım istemeye,eşini katmaya çalışabilirsin.
Eşinden yardım isterken "babası" diye vurgulamanı tavsiye ederim.
Gazını da sen çıkar babası,babası bir tutuver kızını/oğlunu...

Aynen dediğin gibi bebekle doğru dürüst ilgilenmediği için herşey benim üstüme kaldı. Hayatı yaşamayı unuttum neredeyse....:50:

eşiniz bebekli aile sendromuna girmiş bence de.
üzerine düşmeyin fazla ve bana kalırsa evden de ayrılmayın daha da uçuruma yol açar.

arkadaşın dediği gibi "her doğuran anne olmaz" sözü çok kötü:ssz: ağır:ssz:

O psikolojiyi bilemem, doğum yapmış lohusalığı yaşamış kadınlar daha iyi akıl verirler ama ben bu kadar alttan alır mıydım diye düşündüm bir an.
Hamilelik, doğum, lohusalık, bebeğe adapte gibi hem güzel hem sancılı bir dönem yaşıyorsunuz eşiniz bu kadar nazlanmasa güzel olurdu.
Eş ve baba olma sorumluluğunu benimsememiş bence sorun bu.
O eve, evliliğe emek etmesi gerektiğini anlamalı.
Niye direk mesela "evi temizlesen iyi olur" dediğinde bir dakika otursana konuşalım demeyi denemediniz.
O an söyleyin içinizdekileri, duygularınızı. Ama asla onun tavırlarını değil !
Size yansıttıklarını anlatın.
O konuşabiliyor gayet rahat, Siz de ifade edin kendinizi.
" Ben namaz kılıp, kuran okuyacağım. Kızını/ oğlunu Sen tutuver." deyin gidin.
Cevabı Sizi etkilemesin.

Kusura bakma ama esın haddını asmıs her doguran anne olamaz ne demek terbıyesız sey

bu anlattkların çoğu bütün kadınlar yaşıyor erkek hep .
çocuk kalır , amerikada dahil kadınlar en çok bundan şikayetçimiş çok azınklığı kadına yardım eder bence sen 2 çocuğu doğurmaya değer mi ona karar ver. ayrıca bizi toplumun erkeği ataerkil ve çoğu anne erkeği padişah modelinde yetiştiriyor kızlarıda bol,bol eziyor sonuç eşin
gibi erkekler türüyor ,konuşmaylada değişeceğini sanmıyorum , cicim ayları bitmiş

eşiniz bebekli aile sendromuna girmiş bence de.
üzerine düşmeyin fazla ve bana kalırsa evden de ayrılmayın daha da uçuruma yol açar.

arkadaşın dediği gibi "her doğuran anne olmaz" sözü çok kötü:ssz: ağır:ssz:
Yok evden ayrılmak gibi değil eve gelince beni bulamıcak arayacak mı aramayacak mı merak ediyorum . 5 gibi fln eve dönsem arkadaşıma gittm desem olmaz mı?

O psikolojiyi bilemem, doğum yapmış lohusalığı yaşamış kadınlar daha iyi akıl verirler ama ben bu kadar alttan alır mıydım diye düşündüm bir an.
Hamilelik, doğum, lohusalık, bebeğe adapte gibi hem güzel hem sancılı bir dönem yaşıyorsunuz eşiniz bu kadar nazlanmasa güzel olurdu.
Eş ve baba olma sorumluluğunu benimsememiş bence sorun bu.
O eve, evliliğe emek etmesi gerektiğini anlamalı.
Niye direk mesela "evi temizlesen iyi olur" dediğinde bir dakika otursana konuşalım demeyi denemediniz.
O an söyleyin içinizdekileri, duygularınızı. Ama asla onun tavırlarını değil !
Size yansıttıklarını anlatın.
O konuşabiliyor gayet rahat, Siz de ifade edin kendinizi.
" Ben namaz kılıp, kuran okuyacağım. Kızını/ oğlunu Sen tutuver." deyin gidin.
Cevabı Sizi etkilemesin.

ben güzelce konuşmayı çok denedim dinlemiyo beni sürekli geçiştiriyo konu kapansın diye...

Kusura bakma ama esın haddını asmıs her doguran anne olamaz ne demek terbıyesız sey
biraz kötü konuştu evet...

Canım eşini karşına al ve güzelce konuş,bebeğinin seni çok yorduğunu bütün gün her şeyi yetiştirmeye çalıştığını,ev,yemek,çamaşır,bulaşık bütün gün uğraştığını sadece onun desteği ve yardımını beklediğini...Bence eşin bunalıma girmiş.Oğlum ufakken benim eşim de bunalıma girmişti adapte olması,alışması zaman almıştı ama hep konuşa konuşa anlata anlata şükür bu süreci de atlattık şimdi her şeye yardım ediyor sağolsun...Sende eşinden ufak tefek işlerde yardımını iste ,yardım etmezse de yemek yapma mesela sorarsa yetiştiremiyorum de....Anneliğine laf etmesi çok ayıp herkes bu süreçten geçiyor sonuçta her şeyi bayanlardan bekliyorlar....Akşam yanınıza gelmemiş sabahta öylece çıkıp gitmiş gidiyorsun bunun için mutlaka tavrını koymalısın.Bebekten önce her şey iyiydi dediğin için söylüyorum, düzelecektir mutlaka eşin adapte olmaya çalışıyordur belki bebeği kıskanıyordur...Sen de eşine bebeğinle dede mutlu bir hayatın olduğunu göster üstüne düşme o zaman belki daha iyi anlar bazı şeyleri allah yardımcın olsun canım...

Son düzenleme:
Canım eşini karşına al ve güzelce konuş,bebeğinin seni çok yorduğunu bütün gün her şeyi yetiştirmeye çalıştığını,ev,yemek,çamaşır,bulaşık bütün gün uğraştığını sadece onun desteği ve yardımını beklediğini...Bence eşin bunalıma girmiş.Oğlum ufakken benim eşim de bunalıma girmişti adapte olması,alışması zaman almıştı ama hep konuşa konuşa anlata anlata şükür bu süreci de atlattık şimdi her şeye yardım ediyor sağolsun...Sende eşinden ufak tefek ilerde yardımını iste ,yardım etmezse de yemek yapma mesela sorarsa yetiştiremiyorum de....Anneliğine laf etmesi çok ayıp herkes bu süreçten geçiyor sonuçta her şeyi bayanlardan bekliyorlar....Akşam yanınıza gelmemiş sabahta öylece çıkıp gitmiş gidiyorsun bunun için mutlaka tavrını koymalısın...Onun için bebekten önce her şey iyiydi dediğin için söylüyorum düzelecektir mutlaka eşin adapte olmaya çalışıyordur belki bebeği kıskanıyordur...Sen de bebeğinle eşin bebeğinle de mutlu bir hayatın olduğunu anlasın üstüne düşme o zman belki daha iyi anlar bazı şeyleri allah yardımcın olsun canım...

keşke karşılıklı güzelce konuşabilsek sanki beni kaale almıyo gibi öyle dediğim zaman da hııı öyle diye dalga geçiyo yani kaale alıyorum boşuna konuşuyosun der gibi.

Canım en iyisi ben birazdan çıkıyım gidiyim arkadaşıma. belki çok bozulduğumu anlar. çünkü bugüne kadar geldiğinde hep evdeydim...

Bence,tepki göstermen gereken yerlerde tepkini göster.
Mesela senin tv izlemen çocuğun mamasından önemli mi gibi...
Arada sen de silkele,kendine getir onu.
İşim var derse,işin mi önemli çocuğun mu dersin.

Beyefendi berbat klişeler kullanmış.
Madem öyle,sen de kullan :)
Mesela,senin de bebeğin,ben babamın evimden getirmedim gibi...
Bu lafı da hiç sevmem ama eşinin söylediği laftan iyidir.

Bence,tepki göstermen gereken yerlerde tepkini göster.
Mesela senin tv izlemen çocuğun mamasından önemli mi gibi...
Arada sen de silkele,kendine getir onu.
İşim var derse,işin mi önemli çocuğun mu dersin.

Beyefendi berbat klişeler kullanmış.
Madem öyle,sen de kullan :)
Mesela,senin de bebeğin,ben babamın evimden getirmedim gibi...
Bu lafı da hiç sevmem ama eşinin söylediği laftan iyidir.

Dediğin her şeyi söyledim canım yine aynı yine aynı. dua ediyorum evimiz daha huzurlu olsun diye...

keşke karşılıklı güzelce konuşabilsek sanki beni kaale almıyo gibi öyle dediğim zaman da hııı öyle diye dalga geçiyo yani kaale alıyorum boşuna konuşuyosun der gibi.

Canım en iyisi ben birazdan çıkıyım gidiyim arkadaşıma. belki çok bozulduğumu anlar. çünkü bugüne kadar geldiğinde hep evdeydim...

sen yine de konuş canım o duyuyordur mutlaka ama duymamazlığa geliyordur...Yada hiç muhattap olmuyacaksın yaptığını anlayacak sanki o evd eyokmuş sadece bebğpinin babasıymış gibi davranacaksın...Arkadaşına gitmek arayıp aramayacağını öğrenmek için iyi bir yol belki evi terkettiğini düşünüp korkar kaybetme korkusu yaşar da aklı başına gelir....Ama evine dön mutlaka evi terketme şu aşamada....hayırlısı olsun canım geçecektir inan bana eşinin silkelenmeye ihtiyacı var

Back
X