Ne yapmalıyım, yardım edin

blleg

Sevmekle başlar her şey
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2015
2.599
1.547
83
Bu sefer uzun uzun dökeceğim içimi. ve sizden bir yol göstermenizi isteyeceğim, şayet ben yolumu kaybettim
ailemle birlikte yaşıyorum, 1 sene sonra diplomamı alıyorum üni mezunu olacağım inşallah.
4 ay önce yakın arkadaşımın bir arkadaşına aşık oldum. öyle birden bire. pata küte başlayan bir ilişki oldu. bir kaç buluşmadan sonra birbirimize olan hislerimizi söyledik, ama gerçekten ilk defa yüreğimin en derininde hissettim birini. gece uyuyamıyor 2-3 saat uykuyla sanki günlerce uyumuşum gibi dinç geziyordum, hep aklımdaydı, hep onunla konuşacağım zamanları görüşmeyi bekliyordum dilimden hiç düşmüyordu.. O da bana karşı hep beni sevdiğini söylüyordu.Hala inanmıyorum, ama hala sevgilim.
Şimdi şöyle, sevgilimin ailesi fazlaca muhafazakar bir aile anlattığına göre ( benim ailemden kat kat daha fazla), beni amcası babası vs. aynı ortamdayken saatlerce aramaz ve onların yanında eline telefon dahi alamayacağını söyler. etnik köken olarak kendisi benden farklı bir kökende, ve o kültür ile yetişmiş biri. bense tamamen bireysel yetiştim.Babasının maddi ve sağlık problemleri yüzünden üniye hiç başlayamamış, babasının dükkanında sabah 8 akşam 10 tek başına tüm işleri idare ediyor ve 3 kardeşine de kendisi bakıyor annesi babası dahil. babası sadece nadiren uğrayıp teftişe geliyor diyebiliriz. beyimiz halinden gayet memnun, karnı doyuyor,sırtı pek,ailesine yetiyor.
ANCAK BANA HİÇ YETMİYOR. Ben 21 yaşındayım , gece 10 a kadar bana yazsın diye beklediğim bir sevgilim var, haftada 1 güne bile razıyım ancak o kadar bile çalışmadığı zaman yok, hep çalışıyor. 4 ayda kaç kere gördün desen 2 elimin parmağını geçmez.Sevgi desen eksik kalıyor, adamın bir seni seviyorumuna talim oluyorsun. bunu onla konuştum ancak hayat şartlarından dolayı bana bu kadarını verebileceğini ve böyle bir durumda ailesinden asla vazgeçemeyeceğini, böyle yaşamak zorunda olduğunu, ancak evlenirsek ( bu yaşta daha tanıyamadığım adamla evlenecek kadar körleşmedi gözüm) daha rahat zaman geçirip birbirimize doyabileceğimizi söylüyor.
Bedenen hiç yanımda olmuyor, ancak ruhen de beni tatmin etmiyor, bunları biri burda yazsa okuyup altına yorum olarak ayrıl gitsin yazardım, ancak korkuyorum galiba.. yani, ya düzelirse, ya güzel günler ilerideyse, ya pişman olursamlar hiç yakamı bırakmıyor
sizce ne yapmalıyım arkadaşlar bir akıl verin nolur.

Ya düzelirse ya güzel günler gelirse diye diye hep kendi isteklerimden fedakarlık ettiğim bi ilişkide 2. seneye girmek üzereyim. Düzelmiyor o beklenen güzel günler hiç gelmiyor insanın bi tarafı hep eksik kalıyor emin olabilirsiniz.

Size ayrılın dicem zamanında bana ayrıl dediklerinde ayrılmadım muhtemelen siz de ayrılmayacaksınız ama emin olun o beklenen güzel günler gelmiyor.

Allah askina sen meyvegillerden o sebzegillerden siz ikiniz bir tencerede yemek olmazsiniz ...sende diorsun ki acaba olur muyuz ... daha dur 21 yasindasin karsina kimler cikacak ...

Zorla güzellik olmaz bence adam isteklerine karşılık vermezmiş gibi aileler de uyuşmuyor.Yol yakınken bitirmek daha mantıklı daha az üzülürsün ;)

Bu yaşta bu kadar zorlamaya gerek yok.
Daha fazla birşey paylaşmadan ayrıl.
Acı çekmek üzülmek, hasret çekmek,trip tavır çekmek ve dolayısıyla psikolojik olarak eziyet çekmek neden?
Sen değerlisin.. Bir de zaman değerli..
Zamanını değecek insanlara harca derim, boş işlere bel bağlamadan

Ortak hiç bir nokta göremedim ben.
Birbirinizin dengi değilsiniz sanki.
Bu adam 40 yaşına da gelse ,o tip aile yapısı değişmiyor, değişmez yani.
İyi düşünün derim, daha çok gençsiniz.

Bu sefer uzun uzun dökeceğim içimi. ve sizden bir yol göstermenizi isteyeceğim, şayet ben yolumu kaybettim
ailemle birlikte yaşıyorum, 1 sene sonra diplomamı alıyorum üni mezunu olacağım inşallah.
4 ay önce yakın arkadaşımın bir arkadaşına aşık oldum. öyle birden bire. pata küte başlayan bir ilişki oldu. bir kaç buluşmadan sonra birbirimize olan hislerimizi söyledik, ama gerçekten ilk defa yüreğimin en derininde hissettim birini. gece uyuyamıyor 2-3 saat uykuyla sanki günlerce uyumuşum gibi dinç geziyordum, hep aklımdaydı, hep onunla konuşacağım zamanları görüşmeyi bekliyordum dilimden hiç düşmüyordu.. O da bana karşı hep beni sevdiğini söylüyordu.Hala inanmıyorum, ama hala sevgilim.
Şimdi şöyle, sevgilimin ailesi fazlaca muhafazakar bir aile anlattığına göre ( benim ailemden kat kat daha fazla), beni amcası babası vs. aynı ortamdayken saatlerce aramaz ve onların yanında eline telefon dahi alamayacağını söyler. etnik köken olarak kendisi benden farklı bir kökende, ve o kültür ile yetişmiş biri. bense tamamen bireysel yetiştim.Babasının maddi ve sağlık problemleri yüzünden üniye hiç başlayamamış, babasının dükkanında sabah 8 akşam 10 tek başına tüm işleri idare ediyor ve 3 kardeşine de kendisi bakıyor annesi babası dahil. babası sadece nadiren uğrayıp teftişe geliyor diyebiliriz. beyimiz halinden gayet memnun, karnı doyuyor,sırtı pek,ailesine yetiyor.
ANCAK BANA HİÇ YETMİYOR. Ben 21 yaşındayım , gece 10 a kadar bana yazsın diye beklediğim bir sevgilim var, haftada 1 güne bile razıyım ancak o kadar bile çalışmadığı zaman yok, hep çalışıyor. 4 ayda kaç kere gördün desen 2 elimin parmağını geçmez.Sevgi desen eksik kalıyor, adamın bir seni seviyorumuna talim oluyorsun. bunu onla konuştum ancak hayat şartlarından dolayı bana bu kadarını verebileceğini ve böyle bir durumda ailesinden asla vazgeçemeyeceğini, böyle yaşamak zorunda olduğunu, ancak evlenirsek ( bu yaşta daha tanıyamadığım adamla evlenecek kadar körleşmedi gözüm) daha rahat zaman geçirip birbirimize doyabileceğimizi söylüyor.
Bedenen hiç yanımda olmuyor, ancak ruhen de beni tatmin etmiyor, bunları biri burda yazsa okuyup altına yorum olarak ayrıl gitsin yazardım, ancak korkuyorum galiba.. yani, ya düzelirse, ya güzel günler ilerideyse, ya pişman olursamlar hiç yakamı bırakmıyor
Kendini kandırmayı bırak son cümlelerin ZÜĞÜRT tesellisi sadece.
Ama sevgilini takdir ettim sana dürüstçe herşeyi anlatmış şartlarını sana vereceklerini güzelce açıklamış.
Kendin düşüp ağlamak istiyorsan düş ama dersen ki yok istemiyorum dön arkanı ve git.
Bedenen yanında olmayan ruhen seni tatmin etmeyen günün 14 saati çalışan kendini ailesine adamış birinden daha ne bekliyorsun?
Yol yakınken dön bence.Daha yaşın çok genç ilerde bunlar aklına geldiğinde kendi kendine güleceksin ;)

Düzelicek bir durum değil ki. Evlenseniz bir yemeğe sinemaya yada aile arkadaş ortamına birlikte gidemessiniz. Eve gelir bir iki saat cilveleşir yatarsınız. Yeter mi bu bir insana bence yetmez. Eğitim aile kültürel farklılıklara girmiyorum bile. Düzelicek bir durum yok yaşantısı böyle ve böyle devam eder.

Naparsan yap ama hayatının en güzel yıllarından harcadığını bilerek yap.

Ya duzelmezse, ya boyle devam ederse ya giden vaktine uzulursen ilerki zamanlarda. Adam gibi gorusemiyosan sevgili olmaninalemi ne.​

Şimdi bu adam degisti sana iyi davrandı diyelim kiii..
Sizde 3 4 yil sonra evlendinizz farzedelim..
Adam degissede annesi babasi amcasi dayisi ayni kalacak...
Sizin ailenizle belkide anlasamayacaklar. Sana onu giyme bunu yapma annem ne der babam ne der diye surekli baski yapacak esiniz. Yani ben böyle gördüm. Sizi hic rahat birakmayacaklar gibi. Evlenincede bu cocuk babam hasta kardesim virt annem zirt diye sürekli gidecek onlara calisacak. Okumamis baska iside yok. Istende cikamayacak maddi sıkıntılar el vermeyecek. Babasinın isine mecbur kalacak. Hatta ve hatta beraber bile yasayalim deme ihtimalide var. Ve burda yazmaya suan üsendigim baska baska sorunlariniz cikacak mesela..

Sana gelelim universite mezunu aklı basinda hür bir kız olarak. Bu ailenin baskılarına tutumlarına katlanabilecek misin? (Ben olsam katlanamam ve illaki bir tartisma olur. Arada oluyorda.)

Ayricaa evlenince doyarizlar hikayee..
Evlenince hicte oyle olmuyor. Adam isten geliyor sıcak yemek istiyor ve gözü direk yataga düsüyor. Öyle filmlerdeki gibi laylaylom olmuyor yani hicbirsey...

Bu sıkıntılar pesini hiç bırakmayacak. Adam surekli calisacak ve siz dogru düzgýn vakit hile geciremeyeceksiniz. Bir tatiliniz bile olmayacak. Tatil günlerinde kv kp gezersiniz artik.

Simdi ben olsam bu adamdan köse bucak kaçardım...:KK55:

Simdi iliskin seni tatmin etmiyor evlensen zaten ailevi dertler yasayacaksin belli.bence hic devam etme.vazgecmek zor ama pismanlik yasayacagin simdiden belli.kendini kurtar derim.cok sert oldu ama inan bu aileyle cok zor olur evliligin

4 ayda 2 kere buluşmuşsunuz ve iletişiminiz de çok azmış. böyle sevgililik olur mu?

dinleyeceğini sanmıyorum ama tabi ki ayrıl...
neden korkuyosun anlamadım ki.
sanki 20 yıllık kocan da üç çocuğunla ortada kalacaksın.
arabeske bağlamayın bu kadar.
çocukca düşünceler bunlar.

Ailesinin yaninda telefonu dahi eline alamayan bir insanin ileride ailesi icin senden beklentileri neler olacak sence? Hic korkmuyor musun olayin bu boyutundan? Ayol ben 32 yasindayim ben korktum burda

gittigi yere kadar gitsin zaten ınceldıgı yerden kopacak belli oluyor..buda senın yanına tecrübe olarak kalacak..
hem evlılık düşünmek için çok gençsin,hemde zaten böyle bi tiple evlı olsan telefon basında degil,evde beklemeye baslayacaksın onu.durum degişmeyecek şartlar değişecek yani..
sadece çok kapılma daha az olmuş zaten,duygun yogun degılse ayrıl,birlikte güzel zaman geçireceginiz,eglenıp geebılecegınız bırıyle takıl..hayatını yaşa,çok güzel yaşlardasın

Back
X