• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapmalıyım?

surak

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2016
1.181
1.845
133
31
Kızlar uzun süredir bir düşünce zihnimi meşgul ediyor. Huzursuz hissediyorum. Yaklaşık dokuz senedir tesettürlüyüm. Lise okuduğum yıllarda kapandım. Ama birkaç zamandır artık başımı kapatmak istemediğimi farkediyorum. Gel gitli düşünceler içindeyim. Eğer artık başımı örtmemeye kesin karar verirsem alacağım toplumsal tepkileri,aile içi tepkileri bunları kestiremiyorum. Çok ciddi bir psikolojik şiddete maruz kalabilirim. Ne yapmalıyım? Gerçekten huzursuzum.

Bir sure kapalilar gibi giyinmeye devam et sadece sacin acik olsun, ilk dalgayi atlattiktan sonra kafana gore takil. Hayat senin hayatin bir sene mirildanirlar sonra cenelerini kaparlar

Bir sure kapalilar gibi giyinmeye devam et sadece sacin acik olsun, ilk dalgayi atlattiktan sonra kafana gore takil. Hayat senin hayatin bir sene mirildanirlar sonra cenelerini kaparlar
Henüz net bir karara varamadım. Ama uzun süredir hissizim. Cesaretim pek yok.

Eğer kapalı olduğunuz için mutsuzluk yaşıyorsanız milleti önemseme , kendi içinde halletmelisin bunu ama pişman olacağın bir şey yapma iyi düşün tart sonra karar ver. Millet size laf yapacağına kendine baksın.

Çevremdekiler ne der? Yerine, Allah ne der ? Diye düsünmüş olsaydınız, böyle bir görüşe sahip olmazdınız.

Neyse fazla derine girmiyorum Hakkinizda hayirlisi olsun.
Allah beni cinsel obje olarak görmüyordur. Ama etrafımdakiler görüyorlar. Bu kadar yıllık hayatımda olan birşeyi aniden kestirip atmam çok kolay değil.

Allah beni cinsel obje olarak görmüyordur. Ama etrafımdakiler görüyorlar. Bu kadar yıllık hayatımda olan birşeyi aniden kestirip atmam çok kolay değil.
Demekki sen, insanlar tarafndan cinsel obje olarak görünmemek icin tesettürlüsün? Allah emrettiği icin degil yani. Hmm anladim.

Çevremdekiler ne der? Yerine, Allah ne der ? Diye düsünmüş olsaydınız, böyle bir görüşe sahip olmazdınız.

Neyse fazla derine girmiyorum Hakkinizda hayirlisi olsun.
Haklı. Başkaları için kapanmışsınız sanırım. Yargılamak bize düşmez ama derin bi düşünün derim. Ne için başınızı kapattığınızı neye bağlı kaldığınızı ve nelerden vazgeçtiğinizi düşünün. Ben açık biriyim ama sadece saçım açıktır. Kapanmayı istiyorum aslında ama bu biraz zor bir süreç. Şu açıdan zorlanıyorum. Kapalı kalabilecek miyim yaşam tarzımı değiştirmek bende nasıl etkiler oluşturacak. Hiçbir zaman kim ne der diye düşünmüyorım.

Edit: nelerden vazgeçmek derken açılırsanız vazgeçtiklerinizden bahsediyorum

Demekki sen, insanlar tarafndan cinsel obje olarak görünmemek icin tesettürlüsün? Allah emrettiği icin degil yani. Hmm anladim.
Siz benim hayatım ve içinde bulunduğum şartlar hakkında ne biliyorsunuz ki? Bu ülkede bir tek ben bunu yaşamıyorum. Neyse bulunduğunuz yerden taşlamaya devam edin.

Ablam da lisede kendi kendine tesettüre girmişti. Yıllar geçti çalışma hayatında ki zorluklardan yıldı açıldı.
Annem babam ve biz saygı duyduk kararı ona bıraktık. Onun işi seninkinden daha kolaydı.

Önce kararını söyle. Çok istediğini falan. Bir anda köklü değişiklik yapma. Yavaş yavaş..

Bu konu burası için kurallara aykırı ama. İlla bi şekilde dine kayar yani :/

Siz benim hayatım ve içinde bulunduğum şartlar hakkında ne biliyorsunuz ki? Bu ülkede bir tek ben bunu yaşamıyorum. Neyse bulunduğunuz yerden taşlamaya devam edin.
Benim kimseyi taşladığım yok hanımefendi. Bu ülkede bunu tek sen yaşamıyo olabilirsin, ama herkes kendinden meshuldur. Neyse uzatmicam, yolunuz acık olsun

Polemik yaratacak yorumlardan uzak durmazsan konun kapanacak gibi görünüyor. Şimdiden geçmiş olsun..

Allah yardımcınız olsun hakkınızda hangisi hayırlısı ise rabbim o tarafa yonlendirsin inşallah...

Bu şekilde dusunmenize sebep ne acaba aslında uzun zamandır kapaliymissiniz bence şuan ki psikolojik süreci atlatabilirsiniz. Etrafınızda size karşı ilgi azlığı mı var yada arkadaşlarınızın çoğu açık o yüzden mi sebep bu şekilde belki daha yardımcı olabiliriz.

İnanın çoğu kişi açık olduğu halde kapanmak istiyor siz zoru basarmissiniz vazgecmeyin

Konu dini diye kapatılabilir ama siz Kur'an da yazan "başörtülerini" kelimesinin anlamına bir daha bakın. Bunun hakkında tartışmalar var.

Önemli olan sizin ne istediğiniz ve sizin kararınız. Dini her konu Allah ile sizin aranızda. Başkaların kulak asmayın.

Allah yardımcınız olsun hakkınızda hangisi hayırlısı ise rabbim o tarafa yonlendirsin inşallah...

Bu şekilde dusunmenize sebep ne acaba aslında uzun zamandır kapaliymissiniz bence şuan ki psikolojik süreci atlatabilirsiniz. Etrafınızda size karşı ilgi azlığı mı var yada arkadaşlarınızın çoğu açık o yüzden mi sebep bu şekilde belki daha yardımcı olabiliriz.

İnanın çoğu kişi açık olduğu halde kapanmak istiyor siz zoru basarmissiniz vazgecmeyin
Öncelikle teşekkür ederim. Ben ergenliğime girdiğimde ani bir şekilde uzadım ve yapılı bir görüntüm oldu. Ve kapanmak benim tercihime bırakılmadı. Daha sonra sevdim. Benimsedim. Ama son zamanlarda gel gitlerim var. Ve etrafımdaki insanlar ilkeller.

Dini yorum falan yapamam ama bu hayat sizin hayatınız. Yaşayacak olan da sizsiniz başkaları değil. İnsanlar kapansanız da konuşur açılsanız da konuşur. Herkesi aynı anda memnun etmek mümkün değil o yüzden sizin memnuniyetiniz, mutlu olmanız daha önemli. Nasıl rahat edecekseniz öyle bir hayat sürün.

Etrafimdaki herkes tesetturlu, pek cogu da carsaf giyiyor. Ben de 9-10 yaslarindan 13 yasima kadar psikolojik, bazen de fiziksel siddete ugradim basimi orteyim diye. 13 yasindan 15 yasina kadar basortusu taktim, ama cok mutsuzdum. Surekli agladim, en sonunda kavgalar ettim cunku cok mutsuzdum, bu gerginligimi cevreye de yansitiyordum. Yani sizi cok iyi anliyorum, ben basortusu takarken kendimi cok rahatsiz ve cirkin hissediyordum, simdi mutluyum ve insanin kendi mutlulugunun her seyden onemli oldugunu dusunuyorum. Bu sizin hayatiniz, siz nasil istiyorsaniz oyle yasayin. Insanlar 3-5 konusur sonra susarlar, ben basortusunu ilk cikardigimda neler neler duydum. Simdi alistilar, yaklasik 5 yil oldu.

Back
X