• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapmalıyım?

nedense bazı insanlar açık bir kişi kapanınca saygı gösterirken kapalı bir kişi açılınca taşlamaya başlıyorlar ve evet islam'da erkekler için kapanmak isteniyor,yoksa kadınların yanında da kapanmak başörtüyle dolaşmak gerektiği söylenirdi değil mi?

Son düzenleme:
nedense bazı insanlar açık bir kişi kapanınca saygı gösterirken kapalı bir kişi açılınca taşlamaya başlıyorlar
Bunu ben de anlamiyorum, sonucta biri tercihse digeri de tercih ayni sekilde. Her ikisine de saygi gosterilmesi gerektigini dusunuyorum.

önce sen net kararını ver. ondan sonra alıştıra alıştıra. açık olup sonradan kapansan da aynı tepkilerle karşılaşırdın. bizim millet böyle.

nedense bazı insanlar açık bir kişi kapanınca saygı gösterirken kapalı bir kişi açılınca taşlamaya başlıyorlar ve evet islam'da erkeler için kapanmak isteniyor,yoksa kadınların yanında da kapanmak başörtüyle dolaşmak gerektiği söylenirdi değil mi?
"Anlamak" yargılamak gibi zahmetsiz değil çünkü...

Başkaları için kapandın madem, ondan zaten hayır gelmez. Kendin için açılman daha hayırlı olur. İçinden gelmiyorsa ne anlamı var ki?

Öncelikle teşekkür ederim. Ben ergenliğime girdiğimde ani bir şekilde uzadım ve yapılı bir görüntüm oldu. Ve kapanmak benim tercihime bırakılmadı. Daha sonra sevdim. Benimsedim. Ama son zamanlarda gel gitlerim var. Ve etrafımdaki insanlar ilkeller.

Eğer size zarar verecek kadar ilkel değilseler zamanla alıştırırsınız
Ama ben bunun için, döven, öldüren aileler gördüm eğer öyle bir ortamda iseniz size kendi hayatınızdır nasihatini veremem

Eğer size zarar verecek kadar ilkel değilseler zamanla alıştırırsınız
Ama ben bunun için, döven, öldüren aileler gördüm eğer öyle bir ortamda iseniz size kendi hayatınızdır nasihatini veremem
Henüz kestiremiyorum. Bu dönemsel birşey mi acaba diye de düşünüyorum. Kesin bir karara varayım sonra icabına bakıcam.

Öncelikle teşekkür ederim. Ben ergenliğime girdiğimde ani bir şekilde uzadım ve yapılı bir görüntüm oldu. Ve kapanmak benim tercihime bırakılmadı. Daha sonra sevdim. Benimsedim. Ama son zamanlarda gel gitlerim var. Ve etrafımdaki insanlar ilkeller.
Bende bu yüzden ailelere kızıyorum... Kendi tercihine bırakılmalı sonra kötü sonuçlar doğuruyor bu durumlar. Smdi açıkçası üstünüzde baskı var mı bilemem bu arada kaç yaşındasınız. Eğer ailen anlayışlı değilse daha çok karisacaklar sana, dışarı çıkmana izin verilmeyecek vs gibi durumlar olabilir. Zor bir karar annen hayatta mı onunla bu konuyu konuşup tepkisini olcsen

Bende bu yüzden ailelere kızıyorum... Kendi tercihine bırakılmalı sonra kötü sonuçlar doğuruyor bu durumlar. Smdi açıkçası üstünüzde baskı var mı bilemem bu arada kaç yaşındasınız. Eğer ailen anlayışlı değilse daha çok karisacaklar sana, dışarı çıkmana izin verilmeyecek vs gibi durumlar olabilir. Zor bir karar annen hayatta mı onunla bu konuyu konuşup tepkisini olcsen
23 yaşındayım. Bu konuda özellikle iki amcamın tutumu çok sıkıntılı. Yıllar önce amcam kuzenimin pantolonlarını yırtıp atmıştı. İlkeller. Eskisi kadar katı değiller. Fakat yine de bilemiyorum. Anneme gelince o beni anlayabilecek bir insan değil.

tanıdığım en tutucu, en baskıcı ailenin kızı 30unda açıldı.
ailede problemler, olaylar çıktı. aile dediğim öyle sadece ana baba değil bu arada, amcalar yengeler dedeler, haddine olmayan herkes karıştı bu duruma. “kızı rahat bırakın, istediğini yapsın” diyen aklı başında 1-2 insan hariç (ailenin gençlerinden daha açık görüşlü olan dedeye burdan sevgiler) herkes karşı çıktı.

ama kız artık hayatını yaşıyor. yavaş yavaş herkes alıştı. eleştiriler bitti. bir daha onla konuşmama kararı alan insanlar barıştı. herkes hayatına devam ediyor.

zor bir süreç mi? evet zor.
isterseniz yapabilir misiniz? evet.

kendinizi ölçün biçin sadece. isterseniz yavaş yavaş başlayın. ne bileyim kış aylarında bereyle dışarı çıkmak, sonra o bereyi çıkarmak. gibi gibi. böyle yaptığınızda ne hissettiğinizi tartın.

23 yaşındayım. Bu konuda özellikle iki amcamın tutumu çok sıkıntılı. Yıllar önce amcam kuzenimin pantolonlarını yırtıp atmıştı. İlkeller. Eskisi kadar katı değiller. Fakat yine de bilemiyorum. Anneme gelince o beni anlayabilecek bir insan değil.
Zor peki bu durumla baş edecek kadar güçlü musunuz

Zor peki bu durumla baş edecek kadar güçlü musunuz
Kesin bir karara varırsam bunu açıklayacağım. Ömrümü bastırılmışlıklarla geçirmek istemiyorum. Eğer bu durumum dönemsel birşeyse zaten geçer. Teşekkür ederim.

Anlamayanlar ya da anlamak istemeyenler için bir daha açıklayayım. Bilinçsiz bir şekilde baskı neticesinde örtündüğüm doğrudur. Fakat daha sonra örtümü sevip benimsediğimde bir gerçektir. Bu yazdığım şey birkaç aylık hissiyatımla ilgili. Henüz net bir karara varmış değilim. Fakat yine de hemen hüküm verip dar ağacını kurduğunuz için teşekkür ederim.

Anlamayanlar ya da anlamak istemeyenler için bir daha açıklayayım. Bilinçsiz bir şekilde baskı neticesinde örtündüğüm doğrudur. Fakat daha sonra örtümü sevip benimsediğimde bir gerçektir. Bu yazdığım şey birkaç aylık hissiyatımla ilgili. Henüz net bir karara varmış değilim. Fakat yine de hemen hüküm verip dar ağacını kurduğunuz için teşekkür ederim.

Ben sadece bir kelimenize takıldım. Erkekler cinsel obje olarak görüyor diye. Sen kapalı da olsan açık da olsan erkekler o şekilde bakabilir. Yani mesele senin doğru olmanla alakalı. Açıksan doğruysan,onların bakışı önemsiz olmalı.

Konuna gelince, örtünmüşsün ama şimdi açılmak istiyorsan açılmalısın insanların söylediklerine bu kadar önem verme.
Asıl şuan istemeyerek örtündüğün için daha kötü bir durumdasın.
Burda da insanlar tepki veriyor diye umursamamalısın :)
Ama sen insanların söylediklerini kendinden daha çok öenmsiyorsun bu çok yanlış..
İçinden geldiği gibi yaşa!

Kızlar uzun süredir bir düşünce zihnimi meşgul ediyor. Huzursuz hissediyorum. Yaklaşık dokuz senedir tesettürlüyüm. Lise okuduğum yıllarda kapandım. Ama birkaç zamandır artık başımı kapatmak istemediğimi farkediyorum. Gel gitli düşünceler içindeyim. Eğer artık başımı örtmemeye kesin karar verirsem alacağım toplumsal tepkileri,aile içi tepkileri bunları kestiremiyorum. Çok ciddi bir psikolojik şiddete maruz kalabilirim. Ne yapmalıyım? Gerçekten huzursuzum.

Açık da olsanız kapalı da olsanız insanlar konuşmaya, psikolojik şiddette bulunmaya devam edecektir. Olay zaten sizin açık ya da kapalı olmanız değil. Burası Türkiye. Herkes kadınlara nasıl yüklenirim diye düşünüyor. Yargıları boşverin önemli olan insanın içinden geldiği gibi yaşaması. Başınızı örtmemeye başladıktan sonra geri dönemk isteseniz bile kimsenin hiçbir şey söylemeye hakkı yok. İstediğiniz gibi yaşayın.:KK49:

Ben sadece bir kelimenize takıldım. Erkekler cinsel obje olarak görüyor diye. Sen kapalı da olsan açık da olsan erkekler o şekilde bakabilir. Yani mesele senin doğru olmanla alakalı. Açıksan doğruysan,onların bakışı önemsiz olmalı.

Konuna gelince, örtünmüşsün ama şimdi açılmak istiyorsan açılmalısın insanların söylediklerine bu kadar önem verme.
Ama sen insanların söylediklerini kendinden daha çok öenmsiyorsun bu çok yanlış..
Erkekler değil etrafımdakiler kadınıyla erkeğiyle hepsinin bakış açısı bu. Bunun sakat olduğunu biliyorum. İlkel olduğuna da biliyorum. Bu da toplumumuzun gerçeği...

Erkekler değil etrafımdakiler kadınıyla erkeğiyle hepsinin bakış açısı bu. Bunun sakat olduğunu biliyorum. İlkel olduğuna da biliyorum. Bu da toplumumuzun gerçeği...

Her neyse işte. Niye önemsiyorsunuz bu kadar?

Back
X