Ne yapmalıyım

cennettim

nazlım
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2013
313
58
123
İstanbul
Merhaba hanımlar. 4 yaşında kızım var babaannesi bakıyor çalıştığım için ama canımı sıkan bazı şeyler var. Yapma dediğim şeyleri yedirme dediğim şeyleri hiç beni umursamuyo. Zararlı mı faydalı ı önemsemez.genelde kızım için sabah erken den kalkıp bazen krep köfte börek sebze yemediği için sebze çorbası v.s yapış götürürüm ama akşam sorduğumda yedim diye yok onu sevmedi diyo. Çocuğa soruyorum ne yedin diye makarna pilav hamur sucuk bu tür gıdası vitamini olmayan şeyler ne yapsam söylüyorum da ama ne fayda işi bile bırakmayı düşünüyorum bana Bi akıl verin. Uzun oldu kusura bakmayın.

Hafta sonu siz yedirmeye çalıştığınızda yiyor mu peki sizin istediklerinizi ?

Aklıma 2 ihtimal geliyor. Bizi kayınvalideniz sizi takmıyor, kafasına göre davranmak istiyor. Bu durumda ya sizi dinleyen bakıcı ya kreş ya işi bırakmanız.

Diğer ihtimal kızınızın gerçekten yemek seçmesi. Benim kızlarım da çoğunlukla makarna, pilav, patates kızartması tercih ediyor. Başka yemek varsa aç yatıyor ya da salatalık, havuç ile karnını doyuruyor. Ben kendim bile yediremiyorum. O yüzden başkasını suçlayamam mesela.

Ayrımı yapıp ona göre karar verin.

Hayır evde yediği şeyler sevdiği şeyler aslında. Hatta diyorum ki ozaman hiç bişey verme iyice acısın ozaman mecbur yiyecek diyorum hiç bişey demiyo

Çocuk 4 yaşındaymış aslında krese gidebilir. Onun için iyi de olur aslında sosyallesir de.

4 yaşında çocuğun kreşe gitmesi kendisi için daha iyi değil mi? Ayrıca sağlıklı iştahlı bir çocuk doğru yiyecekler yemiyor diye iş bırakmayı düşünmek bana fazla abartı geldi

4 yaşında çocuğun kreşe gitmesi kendisi için daha iyi değil mi? Ayrıca sağlıklı iştahlı bir çocuk doğru yiyecekler yemiyor diye iş bırakmayı düşünmek bana fazla abartı geldi
Evet bende bazen abartıyomuyum diye düşünmüyor değilim fakat yediklerimi sağlığımız için en başta gelen şeylerden değil mi ne biliyim abartıyorum dur belkide

Merhaba hanımlar. 4 yaşında kızım var babaannesi bakıyor çalıştığım için ama canımı sıkan bazı şeyler var. Yapma dediğim şeyleri yedirme dediğim şeyleri hiç beni umursamuyo. Zararlı mı faydalı ı önemsemez.genelde kızım için sabah erken den kalkıp bazen krep köfte börek sebze yemediği için sebze çorbası v.s yapış götürürüm ama akşam sorduğumda yedim diye yok onu sevmedi diyo. Çocuğa soruyorum ne yedin diye makarna pilav hamur sucuk bu tür gıdası vitamini olmayan şeyler ne yapsam söylüyorum da ama ne fayda işi bile bırakmayı düşünüyorum bana Bi akıl verin. Uzun oldu kusura bakmayın.
Benim yegenim böyle bir sorun yüzünden su anda diyetisyene gidiyor. Babannesi tarafindan bakiliyordu. Pastalar börekler makarnalar.. Cocuk asla saglikli bir sey yemiyordu.. 10 yasina geldi hala düzeltemediler yeme aliskanligini.. Cok önemli bu konular.. İşi birakin eger imkaniniz varsa.. Kv ye ne deseniz degismeyecektir.

Evet bende bazen abartıyomuyum diye düşünmüyor değilim fakat yediklerimi sağlığımız için en başta gelen şeylerden değil mi ne biliyim abartıyorum dur belkide
benim oglum da istahlidir abur cuburla tanismayan ev yemekleri yiyen bir cocuk pilav makarna yiyince ben kensimi bile gario hissesiyorum. ozellikle yapip goturdugunuz halde yiyen cocuga yedirmiyorlarsa bu benim de hosuma gitmezdi. kres dusunun derim ama yemek diyip makarna dayamadiklarindan emin olun ben kisa sureligine boyle bir şeye sahit oldum. edeki gibi ihtiyaci olan ve saglikli gidalarla beslenirse siz de rahat edersiniz. sosyal gelisimine de olumlu katkilari da olur.

Benim yegenim böyle bir sorun yüzünden su anda diyetisyene gidiyor. Babannesi tarafindan bakiliyordu. Pastalar börekler makarnalar.. Cocuk asla saglikli bir sey yemiyordu.. 10 yasina geldi hala düzeltemediler yeme aliskanligini.. Cok önemli bu konular.. İşi birakin eger imkaniniz varsa.. Kv ye ne deseniz degismeyecektir.
onemli olduguna ben de katiliyorum beni de huzursuz eder bu tur konular.tam da dediginiz gibi bunlar alışkanlıklar.. yagli tuzlu acili yemekler gibi.. dikkat etmek lazim hafife almaya gerek yok. cocuk beslenmesinde aman karni doysun sussun bebi oyalamasin gibi düşüncelerden gelinler acemi cahil gibi dusuncelersen vazgeçip saglikli gidalara yonelmek lazim. agac yasken egilir.

Aynen işte tabi arada olabilir ona sözüm yok ama o dengeyi kurabilmek mesele kışın zaten kendi annem bakacak yada işi bırakacağım sadece 4 yada 5 ay idare etmeye çalışıcam

Back
X