Ne yapmalıyım?

Kedidi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2019
30
9
8
Herkese merhaba,

Sorularıma ve sorgularıma cevap arıyorum ancak asla işin içinden çıkamıyorum. Detaylandırıp kısaca bitirmeyi deneyeceğim. Erkek arkadaşımla liseden tanışıyoruz. O, en başından beri aramızdaki arkadaşlık boyutunun sevgililiğe dönüşmesini istedi ben ise hep biz başta arkadaştık ben seni öyle görmüyorum diyerek yok saydım ve lise son sınıftayken aramızdaki tüm bağ koptu. Bu yaz ortak bir arkadaşımızın düğününde karşılaştık hiçbir şey yokmuş gibi konuştuk görüşelim dedik ve tüm yaz görüşmeye başladık. Başlarda normaldı her şey ancak sonra ben de bir şeyler hissetmeye başladığımı ve onun içinde de aynı duyguların devam ettiğini hissetmeye başladım. En son dayanamayıp bana açıldı. Bu noktaya kadar her şey sorunsuz. İkimiz de üniversite okuyoruz ve farklı şehirlerdeyiz. Tatillerde ailelerimizin yanına gidiyoruz ya da birbirimizin okuduğu şehirlere gidişi geliş yapıyoruz. Beni çok temiz ve saf duygularla sevdiğini derinden hissediyorum ve ben de seviyorum ancak asıl problem ailesi. Kalabalık aileleri çok severim fakat onlar fazla karışıklar babasının ve ailedeki erkeklerin parayla ilgili büyük sorunları var. Babası, Çocuğu üniversite okuduğu şehirdeyken çocuğu arayıp para istiyor ki bu miktar bir öğrencinin bir aylık parası. Erkek arkadaşım tatilde eve gidecekken annesinin haberi olduğu halde kadın hazırlık yapmayı, özenmeyi bırak evde bile durmuyor. Erkek arkadaşım artık öyle bir psikolojide ki inşaatlarda çalışıp para kazanıyor ki babasından istemesin. Babası sürekli paranın lafını yapıyor. Bir gün konu benden açılmış benim babam emniyette çalışıyordu babasının dediği şey kendi babanı seçemezsin ama kayınpederini seçersin? Bu ne demek ya gerçekten anlamıyorum. Sevgilimin kendisi dışında 3 kardeşi daha var, ailesi öyle anlamsız davranıyor ki çocuklarını kayırıyorlar resmen erkek arkadaşımdan para isteyen adam, ortanca kardeşine gidip telefon alıyor üniversite kazandığı için... erkek arkadaşım da bir yıl öncesine kadar ailesine yük olmamak için kendi kendine telefon alıp taksit ödüyor. Ev kirasını veremiyor parası olmadığı için, ailesinin yanına tatile gitmişti, birinden isteseydin acilse dediğimde, söylediği tek şey evdeki durumları biliyorsun oldu. Ailesi çok özensiz, aile kavramı çok zayıf, fedakarlık hiç yok. Ben tek çocuğum bir de bunları görünce tuhaf karşılıyorum. Onu gerçekten seviyorum ve ilişkimizin yolunda gitmesi için çok çabaladığı görüyorum bunları gördükçe bırakamıyorum ancak bu beni çok düşündürüyor. Yıllardır zaten tanışıyoruz ve yıllar sonra hayallerini yaşadığımızı söylüyor sürekli, ciddi ilerleyen bir ilişkimiz var. Okullar bitsin evlenelim düşüncesindeyiz ama ben ister istemez biz evlenirsek ailesi nasıl davranır diye düşünmeden edemiyorum. Tek çocuk olduğum için ailem bana her şeyin en iyisini yapmak ister ancak aynısını karşı taraftan görememek ailemi de beni de üzecek ve yine tek çocuk olduğum için ailemi üzecek bir evlilik yapmak istemem. Ben onu yıllardır tanıyorum ancak ailesinin içine hiç bu kadar girmemiştim böyle değişik bir yapısı olduğunu gerçekten bilmiyordum. Erkek arkadaşımın dediği şey, “evdeki durumları biliyorsun sen de hayatımda olmasan, umudum kalmayacak.” Bunları söyledikçe de üzülüyorum. Ne yapmalıyım ‍

Uzak durmalısın.

Farklı kültürleriniz ve aile anlayışınız var.
İlk etapta bunlar seni çok rahatsız etmez, sevgiliyken çok etikilenmezsin.
Evet duydukların seni sarsar, şaşırırsın insanların nasıl yaşadıklarına.
Ancak, seni etkileyen bir durumu olmaz. Çünkü evlilik bağı yok aranızda.

Babasının lafından belli zaten ne demek istediği, "babanı seçemezsin ama kayınpederini seçersin" demesi, ona göre seçimler yap ki, biz de faydasını görelim.
Babanın kafa belli oğlunu hayatı boyunca sömürmeye yer arıyor.

Evlilikte ne kadar uzak durulsa da bir aileden (kız tarafı veya erkek tarafı) ne kadar mesafe konulsa da, illa çatlaklar çıkar, illa sorunlar yaşanır.
Ki bu çocuğun ailesi de sorun çıkartacak, huzursuzluk yaratacak, çocuğa destek değil köstek olacak tipler.
Uzak durun derim.
Ne kendinizi, ne de sizi ellerinden gelen en iyi imkanlar ile yetiştirmiş ailenizi üzmeyin.
Geleceğinizi karartmanın bir anlamı yok.

Siz kendinize göre, ailenize göre birini bulursunuz inşallah.
Ve umarım ilerde mutlu olursunuz.

Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. Bu çıkmazın cevabı söyledikleriniz ancak nasıl vazgeçeceğim ondan bilmiyorum, bilemiyorum.

Sen erkek arkadaşından eminsen bunları dert etme bence ama emin değilsen ilerde arkamda duramaz diyosan bu aileyle tek başına başa çıkmam zor olur Allah yardımcın olsun

Genellikle erkekler sevgili döneminde ailesi hakkındaki eleştirilerine hak verirler. Hatta birlikte kendi ailelerini eleştirirler. Ama iş evliliğe geldi mi her şey değişir. On tanesinden iki tanesi belki eşinin arkasında durur. Daha şimdiden ailesi oğlundan para istiyor. İleride de isteyecek bu belli. Belki takılarını isteyecek kayınpeder. Sana ne ev alacak ne de değer verecek. Çocuğuna da böyle davranıyor çünkü. Bence güzellikle bitir. Kurtul. Ne kafa yoruyorsun? Sevgili sonuçta. Ciddi düşünme bu çocukla diyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…