Ne yapmalıyım

Ben de annesini babasını kaybetmiş bir insanım. Hani hassasiyetinizi anlamıyorum, öyle höt zöt konuşuyorum sanmayın diye belirteyim dedim.
Ama ölmüş bir insandan bahsediyoruz. Sanki mezarında oturmuş, gelen gidenin kart basmasını bekliyor, yoklama alıyor. Bence sizin önemsemeniz gereken işin manevi boyutu, o da dua demek. Ve babam sahipsiz mi ne demek ki? Ölmüş bir insanın sizin sahip çıkmanıza mı ihtiyacı var ve o sahip çıkma da mezarına gitmekten mi ibaret? Aklınıza yatıyor mu bunlar? Annenizin ve kardeşinizin her dediğini bu kadar kafaya takmayın bence.

Babanızın mekanı cennet olsun, size de sabırlar diliyorum.
Bu konuda resmen ailecek psikolojimiz bozuldu

Öncelikle başınız sağolsun. Babacıgınızın mekanı cennet olsun..
Ziyaret yapmanız çok güzel ama bunu zorunluluga bağlayıp vicdan azabı çekmek, suçluluk duymak saglıklı ruh halinden uzaklaşıldığını gösterir..
Sizin vicdan azabı çekmenizi ailenizin tavrına baglıyorum ben. Suçlayıcı konuşmaları, baskı kurmaları çok yanlış.. Saglıklı bulamadım üzgünüm.. Üstelik 3 sene olmuş tabii acı acıdır ama sanki biraz daha adapte olmak gerekiyordu hayata.. Annenizi bir uzmana gösterin bence.. Zamanla artabilir bu düşünceler maalesef..

Merhaba kızlar
Benim babam 3 yıl önce vefat etti ben ve ailem her Perşembe onun mezarına gideriz ve dua okuruz bu gidemedim isim nedeniyle ama içim hiç rahat degil evde yine dua mi okudum annem bizim gelmemizi bekliyor falan diyor vicdanım rahat etmiyor ben yine yasinimi okuyorum ama içim hiç rahat degil
Anneciğimin mezarına senede bir defa gidebiliyorum
fazla abartmıyor musunuz? :kahve:

Back
X