Eşim herhangi bir işe sıcak bakmıyor, bu konuda tutucu demişsiniz ya, bir kadının bu laflara maruz kalıyor oluşu beni dehşet üzüyor ve geriyor. Eşinin çalışmasına sıcak bakmayan erkek kafasını tahmin edebiliyorum çünkü. Şu kafadaki biri için geleceğinizi tehlikeye atmış, okulu bırakmışsınız. Kötü yapmışsınız. Değmezmiş. Size destek olması gereken yerde, köstek olma çabaları çok üzücü. Kimse kariyerinize engel olamaz, engel olma hakkını siz onlara verebilirsiniz ama şuan yaptığınız gibi. Hemen boşanın da kendi yolunuza gidin demek istemiyorum. Sadece kararlı olun, bahane bulmayın, bir birey olduğunuzu, kararlarınıza saygı duyması gerektiğini, şuana kadar zaten yeterince taviz verdiğinizi, bundan sonra kendi kariyeriniz için çabalamanın fazlasıyla hakkınız olduğunu eşinize kabullendirin. Size biraz sevgisi, saygısı varsa zaten kabul eder. Kendi egosunu ön plana koyup, üstünüzden iktidarcılık oynayacak bir adamsa, şuana kadar ona verdiğiniz zamana yazık olmuş, daha fazlasını vermeyin.
Alman Dili ve Edebiyatı kötü bir bölüm değil ayrıca. Bu bölümden mezun birkaç arkadaşım var, biri bir ajansa bağlı çalışıyor, ikisi yayınevlerinde; biri editör, biri çevirmen. Okulunuzu bitirin, kendinizi geliştirmeye bakın. Millet 30'undan, hatta 50'sinden sonra üniversiteye gidiyor. O yüzden hiç yaşınızı da bahane etmeyin.