Ne yapmaliyim?

Hangi vizyonsuz Almanca öğrenmenin "geleceği yok" dedi acaba ?
Şu an Almanca konuşabilir durumda bir çağrı merkezine girseniz 3bin TL ile çalışırsınız.
Kolejlerde Almanca öğrt olabilirsiniz ,
Yeminli tercüman olabilirsiniz vs vs.
Turist rehberliği yapabilirsiniz.
Cidden anlamak zor ...
Şu an için konuşuyorum: Bir kolejde öğretmen statüsünde çalışmak için ‘pedagojik formasyon’un olması gerekli. Yeminli tercüman olabilmesi için LİSANS mezunu olma şartı var ki onda da sınava girmek zorunda (noter onaylı belge için), Turist rehberliği belki kaldı ki onu da bırakmazlar, ya çevreniz olacak ya da çok sosyal sevilen biri olursanız olur. Belki internet üzerinden çeviri yapabilir onu da üniversite okuyan/ana dili gibi Almanca bilen insanlar kaptırırlar mı, sanmıyorum. Kaldı ki dil unutulan bir şey, yıllardır hanımefendi bölümünden uzak kalmış. Okuyup bitirmesi gerekli, anladığım kadarıyla ona da yanaşmıyor. Bir şeyi yaptıktan sonra bahane bulmak çok kolay. Hangi meslek olursa da olsun mezun olmak yeterli değil o alanda kendini geliştirmiş olmak gerekli.

Esim sanayi de calisiyor esnaf ayni isini her sehirde rahatlikla bulup surdurebilir cesaretimde biraz o yuzden bizi burada baglayan garanti bir durumumuz yok bende zaten garanti bir is olmadan koru korune baska sehre gitmeye cesaret edemem elbette sorumda bu yondeydi garanti bir is bulursam bu konuda esime diretmelimiyim?

okulu muhakkak bitirmelisiniz.. alman dili ve edebiyatı da olsa bir çok iş dalı bulunur. en basitinden almancı müşterilerin almanya ile işlemleri oluyor bankalarda, internetten çeviriler alabilirsiniz mesela. veya almanca dersi verebilirsiniz. iş kolu çok siz isteyin yeter.

bolumunuz cok guzel, muhakkak bitirin, sonrasinda secenekleriniz su an oldugundan cok daha fazla olacak.

bu tarz bolumler dogru sizi direk bir meslek sahibi yapmaz, ama cok fazla seceneginiz olur,
bakin ornekleri yazmislar zaten.

Benim esim fen edebiyat fakultesi mezunu, su an IT alaninda calisiyor mesela.
Sizin de alan geregi bir cok yan sektore kayabilme potansiyeliniz var. Sakin okulunuzu birakmayin.

Eşim herhangi bir işe sıcak bakmıyor, bu konuda tutucu demişsiniz ya, bir kadının bu laflara maruz kalıyor oluşu beni dehşet üzüyor ve geriyor. Eşinin çalışmasına sıcak bakmayan erkek kafasını tahmin edebiliyorum çünkü. Şu kafadaki biri için geleceğinizi tehlikeye atmış, okulu bırakmışsınız. Kötü yapmışsınız. Değmezmiş. Size destek olması gereken yerde, köstek olma çabaları çok üzücü. Kimse kariyerinize engel olamaz, engel olma hakkını siz onlara verebilirsiniz ama şuan yaptığınız gibi. Hemen boşanın da kendi yolunuza gidin demek istemiyorum. Sadece kararlı olun, bahane bulmayın, bir birey olduğunuzu, kararlarınıza saygı duyması gerektiğini, şuana kadar zaten yeterince taviz verdiğinizi, bundan sonra kendi kariyeriniz için çabalamanın fazlasıyla hakkınız olduğunu eşinize kabullendirin. Size biraz sevgisi, saygısı varsa zaten kabul eder. Kendi egosunu ön plana koyup, üstünüzden iktidarcılık oynayacak bir adamsa, şuana kadar ona verdiğiniz zamana yazık olmuş, daha fazlasını vermeyin.

Alman Dili ve Edebiyatı kötü bir bölüm değil ayrıca. Bu bölümden mezun birkaç arkadaşım var, biri bir ajansa bağlı çalışıyor, ikisi yayınevlerinde; biri editör, biri çevirmen. Okulunuzu bitirin, kendinizi geliştirmeye bakın. Millet 30'undan, hatta 50'sinden sonra üniversiteye gidiyor. O yüzden hiç yaşınızı da bahane etmeyin.
Eşim herhangi bir işe sıcak bakmıyor, bu konuda tutucu demişsiniz ya, bir kadının bu laflara maruz kalıyor oluşu beni dehşet üzüyor ve geriyor. Eşinin çalışmasına sıcak bakmayan erkek kafasını tahmin edebiliyorum çünkü. Şu kafadaki biri için geleceğinizi tehlikeye atmış, okulu bırakmışsınız. Kötü yapmışsınız. Değmezmiş. Size destek olması gereken yerde, köstek olma çabaları çok üzücü. Kimse kariyerinize engel olamaz, engel olma hakkını siz onlara verebilirsiniz ama şuan yaptığınız gibi. Hemen boşanın da kendi yolunuza gidin demek istemiyorum. Sadece kararlı olun, bahane bulmayın, bir birey olduğunuzu, kararlarınıza saygı duyması gerektiğini, şuana kadar zaten yeterince taviz verdiğinizi, bundan sonra kendi kariyeriniz için çabalamanın fazlasıyla hakkınız olduğunu eşinize kabullendirin. Size biraz sevgisi, saygısı varsa zaten kabul eder. Kendi egosunu ön plana koyup, üstünüzden iktidarcılık oynayacak bir adamsa, şuana kadar ona verdiğiniz zamana yazık olmuş, daha fazlasını vermeyin.

Alman Dili ve Edebiyatı kötü bir bölüm değil ayrıca. Bu bölümden mezun birkaç arkadaşım var, biri bir ajansa bağlı çalışıyor, ikisi yayınevlerinde; biri editör, biri çevirmen. Okulunuzu bitirin, kendinizi geliştirmeye bakın. Millet 30'undan, hatta 50'sinden sonra üniversiteye gidiyor. O yüzden hiç yaşınızı da bahane etmeyin.
"Kendi egosunu ön plana koyup, üstünüzden iktidarcılık oynayacak bir adamsa" iste tam olarak boyle bir insan esim ama bazen evlenip ayni cati altina girmeden tam olarak taniyamiyor insan esimi seviyorum iyi bir insan ayrilmayi dusunmek bile istemem ama lafi geldigi zaman kizginlikla bana vasifsiz dedigi sirf para kazanmiyorum diye kucumser seyler soykedigi cok olmustur aslinda bu arayisimin en buyuk sebebide o laflari kendime yedirememem uzuyor bu durum

Böyle düşünen ve baskı nedeniyle güvenini kaybeden kadınları/kızları gördükçe oturduğum yerde tepiniyorum. Elinden tutup hadi kalk diye çekiştiresim, sırtından ittiresim, seneler sonra evliliklerinde hayal kırıklığına uğrayan kadınları saatlerce anlatasım geliyor.

Tabi ki inşallah konu sahibinin sonsuza dek mutlu bir evliliği olsun, ama eşeğini sağlam kazığa da bağlasın. Hiç bir şey olmasa ölümlü dünya! Karısının bu kadar masumca bir isteğine bile köstek olan adam da ne bileyim...

Neydi acelen okulun bitmesine 1 sene kala evlenecek kadar? Hadi evlendin okulu bitireceğine bebek yapmak neden hemen?

Şimdi de eşim izin vermiyor durumları...Ona o derece söz hakkını neden veriyorsun ki? Adam devleti nasılsa kazanamaz diye devlet olursa demiş...Hayatınızın iplerini bir adama teslim ederseniz hiçbişey yapamazsınız malesef...
Alman edebiyatına devam et af falan oluyor onlardan yararlan ve tercümanlık işi yaparsın en azından

Esim sanayi de calisiyor esnaf ayni isini her sehirde rahatlikla bulup surdurebilir cesaretimde biraz o yuzden bizi burada baglayan garanti bir durumumuz yok bende zaten garanti bir is olmadan koru korune baska sehre gitmeye cesaret edemem elbette sorumda bu yondeydi garanti bir is bulursam bu konuda esime diretmelimiyim?

Vah ki vah sana....Garanti iş bulursam eşimi ikna etmeli miyim sorusunu soruyorsun...Daha ortada iş yok ama sen bulursan eşini ikna edip etmemekte kararsızsın...bu ne cesaretsizlik...vah vah

Böyle düşünen ve baskı nedeniyle güvenini kaybeden kadınları/kızları gördükçe oturduğum yerde tepiniyorum. Elinden tutup hadi kalk diye çekiştiresim, sırtından ittiresim, seneler sonra evliliklerinde hayal kırıklığına uğrayan kadınları saatlerce anlatasım geliyor.

Tabi ki inşallah konu sahibinin sonsuza dek mutlu bir evliliği olsun, ama eşeğini sağlam kazığa da bağlasın. Hiç bir şey olmasa ölümlü dünya! Karısının bu kadar masumca bir isteğine bile köstek olan adam da ne bileyim...
Tam olarak yasadigim durumu ve hislerimi ozetlemissiniz beni cok iyi anladiniz..Tesekkur ederim

Back
X