Ne yapmaliyim?

linguistic

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2015
73
82
38
Merhaba hanimlar oncelikle biraz uzun yazacagim kusura bakmayin ama akila ihtiyacim var sabirla okursaniz mutlu olurum.

28 yasindayim 3 yillik evliyim 1 oglum var Üni okurken tanistim evlendim evlenincede devam ederim dusuncesiyle..1 sene sonrasinda hamilelikti dogumdu derken okulu dondurmak durumunda kaldim.Acikcasi onceleri cok severek gidiyordum istedigim alandi ama okudugum bolumun zorlugu ve sonrasinda is bulma imkaninin da az oldugunu gordukce sevkim kirildi.Bu arada alman dili ve edebiyati 3.siniftim.

Artik calisip kendi ayaklari ustunde durmak kendi parami kazanmak istiyorum ama yasadigim sehirde is secenegi cok az hele ki kadinlar icin yok gibi.Burasi kucuk bir yer calisirsam bile esim herhangi bir ise karsi da sicak bakmiyor bu konuda tutucu.Okudugum bolumu bitirsem bile o alanda bu sehirde is bulma imkanim da cok zor.Eşime peki diyorum guzel imkanlari olan bir is bulsam benimle baska sehrede gelirmisin diye soruyorum bazen cok sicak bakiyor bazende devlet isi olursa ancak o zaman gelirim diyor.Malum sitelerden kamu isci alimlarini takip ediyorum ki uni mezunlari bile is bulmaya yerlesmeye zorlanirken benim gibi lise mezunu almalari da aslinda hayal bir umut iste...Ama ben baska sehirde de olsa bu tur ilanlari degerlendirmek sansimi denemek istiyorum hem oglum hem kendim icin saglam bir gelecek kurmak istiyorum.

Ne yapmaliyim?O is ilanlarina basvurup sonuna kadar gitmelimiyim?Baska sehirde de olsa bana uygun bir pozisyonsa basvurmam cokmu sacma olur?Eger kabul edilirde cagirilirsam esimi ikna edebilirmiyim?Daha dogrusu gelecegi iyi olan bir iste calisabilmek icin esimi de ikna etmeye calismalimiyim?Yoksa mecbur kalirsam kimseyi dinlemeyip kendi kariyerimi gelecegimi kendim yonlendirip kararli mi olmaliyim?

Eşiniz ne iş yapıyor? Sizinle her yere gelebilir mi? Bence bu piyasada lise mezunu olarak iş bulmanız çok zor. Bir yere gidip şehir değiştirseniz, eşiniz de işinden olsa, ne kadar devam edeceği belli değil. Garanti bir iş olması lazım. Bu durumda okulunuzu bitirin bence öncelikle.

3 sene okumuş bırakmışsınız yazık değil mi lise mezunu gözüküyorsunuz.
Keşke okulu bitirip evlenseymişsiniz.
Sizin yerinizde olsam sadece devlet işine odaklanmazdım, okulumu bitirip bir iş bulurdum.
En kötü evden freelance çevirmenlik yaparsınız.
Eve para getirince eşiniz de kabul eder.
Bu devirde paraya hayır diyen zor bulunur.

Eşiniz ne iş yapıyor? Sizinle her yere gelebilir mi? Bence bu piyasada lise mezunu olarak iş bulmanız çok zor. Bir yere gidip şehir değiştirseniz, eşiniz de işinden olsa, ne kadar devam edeceği belli değil. Garanti bir iş olması lazım. Bu durumda okulunuzu bitirin bence öncelikle.

Esim sanayi de calisiyor esnaf ayni isini her sehirde rahatlikla bulup surdurebilir cesaretimde biraz o yuzden bizi burada baglayan garanti bir durumumuz yok bende zaten garanti bir is olmadan koru korune baska sehre gitmeye cesaret edemem elbette sorumda bu yondeydi garanti bir is bulursam bu konuda esime diretmelimiyim?

Üniversite mezunu olmadan özelde düzgün bir iş bulmanıza imkan yok. Kaldı ki bırakın düzgünü bir iş bulabileceğinizi bile ben sanmıyorum zira ortalık üniversite mezunu işsiz kaynıyor. Ben üni okuyamam diyorsanız, çalışın lise kpss’sine girin. Evlilik iki kişinin ortak bir hayatı sürdürmesi demektir, eşi (kadın da erkek de) umursamadan ‘benim hayatım’ tarzında karar almayı doğru bulmuyorum hele ki çocuk varsa.

Esim sanayi de calisiyor esnaf ayni isini her sehirde rahatlikla bulup surdurebilir cesaretimde biraz o yuzden bizi burada baglayan garanti bir durumumuz yok bende zaten garanti bir is olmadan koru korune baska sehre gitmeye cesaret edemem elbette sorumda bu yondeydi garanti bir is bulursam bu konuda esime diretmelimiyim?
Siz aramaya başlayın, eğer garanti, yükselebileceğiniz, maaşı iyi, şartları iyi bir iş olursa diretebilirsiniz tabi mantıklı

"Yoksa mecbur kalirsam kimseyi dinlemeyip kendi kariyerimi gelecegimi kendim yonlendirip kararli mi olmaliyim?"

Nasıl bir mecburiyet? Madem bu kadar kariyer düşkünüydünüz okul bittikten sonra evlenseydiniz. Şimdi çocuk varken kariyer için tek başına karar alamazsınız elle tutulur bir sebep yoksa.

Merhaba hanimlar oncelikle biraz uzun yazacagim kusura bakmayin ama akila ihtiyacim var sabirla okursaniz mutlu olurum.

28 yasindayim 3 yillik evliyim 1 oglum var Üni okurken tanistim evlendim evlenincede devam ederim dusuncesiyle..1 sene sonrasinda hamilelikti dogumdu derken okulu dondurmak durumunda kaldim.Acikcasi onceleri cok severek gidiyordum istedigim alandi ama okudugum bolumun zorlugu ve sonrasinda is bulma imkaninin da az oldugunu gordukce sevkim kirildi.Bu arada alman dili ve edebiyati 3.siniftim.

Artik calisip kendi ayaklari ustunde durmak kendi parami kazanmak istiyorum ama yasadigim sehirde is secenegi cok az hele ki kadinlar icin yok gibi.Burasi kucuk bir yer calisirsam bile esim herhangi bir ise karsi da sicak bakmiyor bu konuda tutucu.Okudugum bolumu bitirsem bile o alanda bu sehirde is bulma imkanim da cok zor.Eşime peki diyorum guzel imkanlari olan bir is bulsam benimle baska sehrede gelirmisin diye soruyorum bazen cok sicak bakiyor bazende devlet isi olursa ancak o zaman gelirim diyor.Malum sitelerden kamu isci alimlarini takip ediyorum ki uni mezunlari bile is bulmaya yerlesmeye zorlanirken benim gibi lise mezunu almalari da aslinda hayal bir umut iste...Ama ben baska sehirde de olsa bu tur ilanlari degerlendirmek sansimi denemek istiyorum hem oglum hem kendim icin saglam bir gelecek kurmak istiyorum.

Ne yapmaliyim?O is ilanlarina basvurup sonuna kadar gitmelimiyim?Baska sehirde de olsa bana uygun bir pozisyonsa basvurmam cokmu sacma olur?Eger kabul edilirde cagirilirsam esimi ikna edebilirmiyim?Daha dogrusu gelecegi iyi olan bir iste calisabilmek icin esimi de ikna etmeye calismalimiyim?Yoksa mecbur kalirsam kimseyi dinlemeyip kendi kariyerimi gelecegimi kendim yonlendirip kararli mi olmaliyim?
mezun ve atama durumunuz nedir

3 sene okumuş bırakmışsınız yazık değil mi lise mezunu gözüküyorsunuz.
Keşke okulu bitirip evlenseymişsiniz.
Sizin yerinizde olsam sadece devlet işine odaklanmazdım, okulumu bitirip bir iş bulurdum.
En kötü evden freelance çevirmenlik yaparsınız.
Eve para getirince eşiniz de kabul eder.
Bu devirde paraya hayır diyen zor bulunur.

Babam cok karsi cikmisti zaten okulu bitirmeden evlenmeme keske dinleseymisim..Simdi birazda yasim ilerledi cocugum var o yuzden uniye gitmeye cekiniyorum arkamdan sanki bu yasa gelmis hala unide okuyor derler diye benden cok kucuk yastakilerle devam edecegim.Diplomami alsam bile baska bir sehirde isimi daha kolay bulacagimi daha cok secenegim oldugunu dusunuyorum ama ya o zamanda esim kabul etmezse ve kariyerime engel olursa diye dusunmeden edemiyorum.

Babam cok karsi cikmisti zaten okulu bitirmeden evlenmeme keske dinleseymisim..Simdi birazda yasim ilerledi cocugum var o yuzden uniye gitmeye cekiniyorum arkamdan sanki bu yasa gelmis hala unide okuyor derler diye benden cok kucuk yastakilerle devam edecegim.Diplomami alsam bile baska bir sehirde isimi daha kolay bulacagimi daha cok sevenegim oldugunu dusunuyorum ama ya o zamanda esim kabul etmezse ve kariyerime engel olursa diye dusunmeden edemiyorum.
41 yaşındayım. 3. Üniversitemi okuyorum. Üstelik örgün. Sınıftakiler 19-20 yaşında.

Hangi vizyonsuz Almanca öğrenmenin "geleceği yok" dedi acaba ?
Şu an Almanca konuşabilir durumda bir çağrı merkezine girseniz 3bin TL ile çalışırsınız.
Kolejlerde Almanca öğrt olabilirsiniz ,
Yeminli tercüman olabilirsiniz vs vs.
Turist rehberliği yapabilirsiniz.
Cidden anlamak zor ...

Eşim herhangi bir işe sıcak bakmıyor, bu konuda tutucu demişsiniz ya, bir kadının bu laflara maruz kalıyor oluşu beni dehşet üzüyor ve geriyor. Eşinin çalışmasına sıcak bakmayan erkek kafasını tahmin edebiliyorum çünkü. Şu kafadaki biri için geleceğinizi tehlikeye atmış, okulu bırakmışsınız. Kötü yapmışsınız. Değmezmiş. Size destek olması gereken yerde, köstek olma çabaları çok üzücü. Kimse kariyerinize engel olamaz, engel olma hakkını siz onlara verebilirsiniz ama şuan yaptığınız gibi. Hemen boşanın da kendi yolunuza gidin demek istemiyorum. Sadece kararlı olun, bahane bulmayın, bir birey olduğunuzu, kararlarınıza saygı duyması gerektiğini, şuana kadar zaten yeterince taviz verdiğinizi, bundan sonra kendi kariyeriniz için çabalamanın fazlasıyla hakkınız olduğunu eşinize kabullendirin. Size biraz sevgisi, saygısı varsa zaten kabul eder. Kendi egosunu ön plana koyup, üstünüzden iktidarcılık oynayacak bir adamsa, şuana kadar ona verdiğiniz zamana yazık olmuş, daha fazlasını vermeyin.

Alman Dili ve Edebiyatı kötü bir bölüm değil ayrıca. Bu bölümden mezun birkaç arkadaşım var, biri bir ajansa bağlı çalışıyor, ikisi yayınevlerinde; biri editör, biri çevirmen. Okulunuzu bitirin, kendinizi geliştirmeye bakın. Millet 30'undan, hatta 50'sinden sonra üniversiteye gidiyor. O yüzden hiç yaşınızı da bahane etmeyin.

Babam cok karsi cikmisti zaten okulu bitirmeden evlenmeme keske dinleseymisim..Simdi birazda yasim ilerledi cocugum var o yuzden uniye gitmeye cekiniyorum arkamdan sanki bu yasa gelmis hala unide okuyor derler diye benden cok kucuk yastakilerle devam edecegim.Diplomami alsam bile baska bir sehirde isimi daha kolay bulacagimi daha cok secenegim oldugunu dusunuyorum ama ya o zamanda esim kabul etmezse ve kariyerime engel olursa diye dusunmeden edemiyorum.
Üniversite okumak istiyorsanız başka şehir, iş vs düşünmeden okulunuzu bitirin. Yok çalışmak istiyorum derseniz de
ona göre bir iş bulun. Evde çocuk bakarken el işi yapıp satan çok fazla kadın var.
Eşinize çok gıcık oldum o yüzden derin tavsiye veremiyorum.

Kızıma hep söylediğim şey, sevdiğin kişinin sana değer verip vermediğini anlamak istiyorsan,kendin için mutlu olacağın bir işi yaparken ki desteğine bak diye. Ne gerek var diyorsa bilki kendi çıkarına uymuyordur, bencillik yapıyordur.

İsteyenin önünde dağ olsa duramazmış. Neden gelecek planlarınızı bir kişiye yönelik yapıyorsunuz. Şu anda mutlusunuzdur, yuvanız için fedakarlık yaparsınız anlarım ama bu fedakarlık değil tavizdir. Bu hayatta 10 sene sonra ne ile karşılaşacağınız garantisi var mı?

Okulunuzu bitirin, özel okul yada kurs tarzı bir yerlerde iş bulursunuz. Yada ne bileyim halk eğitim merkezleri, ismekler.... 3 yıl okuduğunuz okulu hiçe sayıp neden bir kaç alt basamaktan lise mezunu olarak yola çıkasınız ki, çok mantıksız bence. Belki okul sonrası KPSS kazanabilirsiniz, neden olmasın?

Siz okulu tamamlarsanız zaten eşiniz daha kararlı olduğunuzu görecek, mantıklı ve vicdanlı birisiyse kariyeriniz için oda fedakarlık yapacaktır. Otur evinde derse de bilin ki kompleksleri yüzünden karşı çıkacaktır. O zamanda gerekeni yaparsınız.

Dipnot: İlerledi dediğin yaşın hayatını yeniden düzene sokmak için çok ideal! Bunu 40'lı yaşlara merdiven dayadığında daha net anlayacaksın. Harekete geç ve pişman olmak yerine "iyi ki" de lütfen.

Hangi vizyonsuz Almanca öğrenmenin "geleceği yok" dedi acaba ?
Şu an Almanca konuşabilir durumda bir çağrı merkezine girseniz 3bin TL ile çalışırsınız.
Kolejlerde Almanca öğrt olabilirsiniz ,
Yeminli tercüman olabilirsiniz vs vs.
Turist rehberliği yapabilirsiniz.
Cidden anlamak zor ...
[/QUOTE
Soranlara bolumu mu soyledigim zaman aldigim tepkiler bile insani uzuyor valla

Back
X