Ne yapmalıyım??

Kafasikarisikbirisi

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
12 Mart 2020
4.385
6.632
108
Selam kızlar sizden yardım almaya ihtiyacım var şimdiden yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim
Durum şu ki eşimin halasının bir gelini var 9 yıldır bebek sahibi olmak istiyorlar 1 yıldır da tüp bebek için ugraşıyorlar kendisini çok severim gerçekten dünya iyisi biri, misafir olmuşlugumuz oturup sohbet etmişligimiz çok var gayet iyi anlaşıyoruz. aslında benimki tam bir problem değil sadece bu durum kendimi kötü hissetmeme sebep oluyor belki yardımı olur diye yazmak istedim. ben şuan 13 haftalık hamileyim hamileligimin başından beri bu duruma elimden geldigi kadar dikkat edip bu ablama kötü hissettirecek şeyler yapmamaya çalışıyorum, hiç sevmediğim şeydir zaten elinde olanı sürekli göze sokan insanlar. bende bu haberi aldıgımdan bu yana hiçbir şekilde kendisinin görüp üzülecegi bebek vs anlamlar taşıyan şeyler ne konuştum ne sosyal ortamda paylaştım çünkü onu çok iyi anlayabiliyorum benim ailemde de var çocuk sahibi olamayan üzülsün istemiyorum ama kendisi bana söylemesi gereken bişey olsa bile bunu bana degil kv vs söyleyip beni bu şekilde haberdar ediyor sanırım bana msj atarsa ararsa konunun oraya gelmesinden çekiniyor haklıda ben açmasam bile hayırlı olsun vs demek için kendini bu konuyu açmaya mecbur hissedecek. Sorum şu ben bu ablamla onu incitmeden bu aradaki gerginliği nasıl atarım ilk adımı ben atsam ve hiç bu konulara girmeden normal sohbet etsem olur mu yoksa o kendini iyi hissedene ve benimle iletişime geçene kadar sesizligime devam mı etsem

Selam kızlar sizden yardım almaya ihtiyacım var şimdiden yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim
Durum şu ki eşimin halasının bir gelini var 9 yıldır bebek sahibi olmak istiyorlar 1 yıldır da tüp bebek için ugraşıyorlar kendisini çok severim gerçekten dünya iyisi biri, misafir olmuşlugumuz oturup sohbet etmişligimiz çok var gayet iyi anlaşıyoruz. aslında benimki tam bir problem değil sadece bu durum kendimi kötü hissetmeme sebep oluyor belki yardımı olur diye yazmak istedim. ben şuan 13 haftalık hamileyim hamileligimin başından beri bu duruma elimden geldigi kadar dikkat edip bu ablama kötü hissettirecek şeyler yapmamaya çalışıyorum, hiç sevmediğim şeydir zaten elinde olanı sürekli göze sokan insanlar. bende bu haberi aldıgımdan bu yana hiçbir şekilde kendisinin görüp üzülecegi bebek vs anlamlar taşıyan şeyler ne konuştum ne sosyal ortamda paylaştım çünkü onu çok iyi anlayabiliyorum benim ailemde de var çocuk sahibi olamayan üzülsün istemiyorum ama kendisi bana söylemesi gereken bişey olsa bile bunu bana degil kv vs söyleyip beni bu şekilde haberdar ediyor sanırım bana msj atarsa ararsa konunun oraya gelmesinden çekiniyor haklıda ben açmasam bile hayırlı olsun vs demek için kendini bu konuyu açmaya mecbur hissedecek. Sorum şu ben bu ablamla onu incitmeden bu aradaki gerginliği nasıl atarım ilk adımı ben atsam ve hiç bu konulara girmeden normal sohbet etsem olur mu yoksa o kendini iyi hissedene ve benimle iletişime geçene kadar sesizligime devam mı etsem
Bence saklaman onu kotu hissettirir.Baskasindan duymasin.Normal sohbet edip gayet normal bir konu gibi komusabilirsiniz.

Bence saklaman onu kotu hissettirir.Baskasindan duymasin.Normal sohbet edip gayet normal bir konu gibi komusabilirsiniz.
Şöyle ki saklama yok genel olarak böyle şeyleri hemen heryerde paylaşan biri degilim kendi aileme bile söylemem haftalarımı aldı ama eşim ailesine söylediğinden oradan yayıldı haber ben bişey yapmadan duymuş oldu bende bu konularda ayrıca dikkat ediyorum yani göze sokmak istemiyorum bir arkadaşım bana aynısını yaptı ki bebek düşünmediğim halde benim bile zoruma gitti bu durumu ben yaşatmak istemiyorum kimseye ben aynı hiç yokmuş gibi devam ederken kendisi bu şekilde yaklaştı şimdi msj atsam yanlış anlarsa ya kırılırsa

eşinin halasının gelinine kadar daha 13 haftalık bebeği niye duyurma ihtiyacı hissediyorsunuz ki?daha doğrusu neden bir şeyler paylaşılır o test sonucundan itibaren bunu anlamıyorum.siz birbirinize göre suyunun suyunun suyu konumundasınız zaten direkt sizi ilgilendiren bi mevzu değilse ona daha yakın olan biriyle konuşması normal.bi de biriyle konuşurken niye konu oraya gelsin ki, her konuştuğunuz insana laf arasında hamileliğinizi mi anlatıyosunuz?özellikle çocuk düşünüyor musunuz / ee çocuk var mı sizde tarzı direkt soru cümleleriyle birisi sizinle konuşmuyorsa bu konu neden açılsın ki?

13 haftalık hamileliği halanin gelinine kadar duyuracak ne vardi ki? Kaldı ki sizin nasıl bir yakinliginiz var? Anlam veremedim yani.
Canım şimdi öncelikle derdim duyurmak degil kendisi zaten haberdar olmuş durumdan derdim şu normalde gayet yakınız yani oturup saatlerce sohbet ettiğimiz çok oldu abla kardeş gibiyiz diyim şimdi ben istiyorum ki eski ilişkimiz devam etsin yine sohbet msj vs olsun aramızda ama kendisi bana söyleyeceği şeyi bile bu durumu duyduktan sonra kv ye söylüyor o arayıp bana anlatıyor kısaca istegim normal bir iletişim kurabilmek okuduğun yazıdan ona duyurmak istedigimi derdimin bu oldugunu nasıl çıkardın anlamadım ama yanlış anlamışsın beni

eşinin halasının gelinine kadar daha 13 haftalık bebeği niye duyurma ihtiyacı hissediyorsunuz ki?daha doğrusu neden bir şeyler paylaşılır o test sonucundan itibaren bunu anlamıyorum.siz birbirinize göre suyunun suyunun suyu konumundasınız zaten direkt sizi ilgilendiren bi mevzu değilse ona daha yakın olan biriyle konuşması normal.bi de biriyle konuşurken niye konu oraya gelsin ki, her konuştuğunuz insana laf arasında hamileliğinizi mi anlatıyosunuz?özellikle çocuk düşünüyor musunuz / ee çocuk var mı sizde tarzı direkt soru cümleleriyle birisi sizinle konuşmuyorsa bu konu neden açılsın ki?
Duyurma ihtiyacı degil benimki kendisi zaten biliyor derdim gözüne sokmak degil diyorum hala oraya çekiliyor laf sorun şu kendisi hamile oldugumu ögrendikten sonra diyelim bana bişey diyecek demiyor kv mi arıyor Hatice ye söylermisin benim için şunu yaparım tarzı konuşuyor kv beni arıyor senden böyle bişey istiyor diye yani normalde gayet yakın iken şuan ben hamileyim diye iletişim bile kuramıyoruz ben ondan hayırlı olsun vs de beklemiyorum hatta konuyu açmadan sohbet etse daha iyi bence fakat o kendini bunu yapmaya mecbur hissedecek çünkü eşimin ailesinde böyle şeylere gereksiz önem veriliyor nasıl oluyor da beni bu kadar yanlış anlayabiliuorsunuz derdim aradaki bu kopuklugu düzeltmek yoksa hamileyim diye yedi düvele haber vermek degil kendi ailemle bile bu konuyu konuşmuyorum soranlara geçiştiriyorum elimde olanı göze sokma huyum yok şükür

Ben ne demek istediğinizi anladım. Hiç istemeden bir gerginliğin içinde bulmuşsunuz kendinizi. Bu kadar zaman çocuk yolu bekleyen bir insan için bu haberi duymak da zordur. Belki ona kendi sıkıntısını hatırlattıgi için sizinle iletişimi şimdilik bu şekilde sürdürmek daha kolayına geliyordur. Siz gayet normal davranın iletişime geçmeye çalışmayın. O kendini iyi hissettiğinde sizinle de iletişime geçer bence.
Hamilesiniz ona da dua edin. Siz de sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah. Allah isteyen herkese versin.

Belki demediniz diye o size bozulmuştur. 9 yıl az zaman değil evet ama hiç söylememek de garip. Tebrik eder geçer üstüne konuşmazsınız. Etrafındaki ilk hamile siz değilsinizdir. Yani şunu demek istiyorum ben de içimden bana demedi, kıskançlık edeceğimi düşündü filan derdim. Nazar değer mantığı oluyor bir de ister istemez.

Sanki kimsein kv kp annesi babasi yok biri bilince tum sulale duyuyor iste...neyse

Bende boylesine denk gelmistim kadinin bebegi vefat ediyor cocuklu arkadasiyla.ilk baslarda gorusuyordu sonra kaldiramayacagini anlayip arkadasligini kesmisti...acikcasi bana tuhaf geldi ama haber gondermesi sizi onemsedigini hissettirdi bana sadece kendi uzuntusuyle yuzlesmek istemiyor sanki ,lonuyu acmadan baska konjlardan konusabilirsiniz ona acidiginizi falan dusunmeyecek sekilde rahat konusun bence cunku yardim wdeyim derken batiran saftirikler var insan irrite oluyor yani sahte sahte ,gerek yok bunlara siz coccugu doguracaksiniz ins.onun durumu malum ee bir yerden baslamak lazim yoksa kopar gidersiniz

Sizin için söylemiyorum, genel konuşuyorum, bu kadar dramatize etmeye gerek yok.
Sizin hamile olmanızın sokakta gördüğü bir yabancının hamile olmasından farkı yok.
Siz bu kadar özen göstermeye çalışıyorsunuz (ki gereksiz) sokağa da mı çıkmıyor? Dizi izlemiyor mu? Başka akraba, konu komşu yok mu?
Gereksiz yani. Kasmayın boşa.

Samimi iseniz hamile olduğunuzu söylersiniz, o da tebrik eder. Biter. Yani bu göze sokmak değilki, asıl söylememeniz saçma olur madem yakınsınız.
Bu zamana kadar gördüğü bildiği tek hamile siz değilsinizdir öyle değil mi, boş yere gerilmeyin.

Eşinizin halasının gelini olması bana garip gelmedi. Yakınlık kurup arkadaşlık ilişkisi geliştirmiş olabilirsiniz, bunda bu kadar şaşacak ne varsa,ne çok yadırganmış:işsiz:

Tebrikler bu arada, hayırlı olsun:anneadayı:

Ben ne demek istediğinizi anladım. Hiç istemeden bir gerginliğin içinde bulmuşsunuz kendinizi. Bu kadar zaman çocuk yolu bekleyen bir insan için bu haberi duymak da zordur. Belki ona kendi sıkıntısını hatırlattıgi için sizinle iletişimi şimdilik bu şekilde sürdürmek daha kolayına geliyordur. Siz gayet normal davranın iletişime geçmeye çalışmayın. O kendini iyi hissettiğinde sizinle de iletişime geçer bence.
Hamilesiniz ona da dua edin. Siz de sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah. Allah isteyen herkese versin.
Amin amin canım dua ediyorum hep hatta ilk ögrendigimde keşke benden önce onun güzel haberi gelseydi demiştim insanlar beni ne kadar yanlış anladı burada bende sesiz kalıyım diyorum onu gerçekten çok iyi anlıyorum hazır oldugunda msj atar ararsa konuşurum üstüne gidip kalbinin kırılmasına sebep olmayı hiç istemiyorum Allahım tüm anne olmak isteyenlere nasip etsin

Belki demediniz diye o size bozulmuştur. 9 yıl az zaman değil evet ama hiç söylememek de garip. Tebrik eder geçer üstüne konuşmazsınız. Etrafındaki ilk hamile siz değilsinizdir. Yani şunu demek istiyorum ben de içimden bana demedi, kıskançlık edeceğimi düşündü filan derdim. Nazar değer mantığı oluyor bir de ister istemez.
Canım şöyle ki aileden kimseye söylemedim ben bizde cinsiyet belli olur herkes öyle haber verir genelde eşim ailesine söyledi oradan yayıldı yani benim öyle konuşup haber verdigim kimse olmadı

Sizin için söylemiyorum, genel konuşuyorum, bu kadar dramatize etmeye gerek yok.
Sizin hamile olmanızın sokakta gördüğü bir yabancının hamile olmasından farkı yok.
Siz bu kadar özen göstermeye çalışıyorsunuz (ki gereksiz) sokağa da mı çıkmıyor? Dizi izlemiyor mu? Başka akraba, konu komşu yok mu?
Gereksiz yani. Kasmayın boşa.
Öyle olmuyor işte benim ailemde de var 30 yıldır çocuk sahibi olmayan hala konusu açılsa gözleri dolar bunu görerek büyüdüm ben olmayan evladın yerine koyuldum ve ne hissedildigini anlıyorum ne kadar duysa heryerde görse de çevresinde olması üzer insanı ki onun kvsi çok kötü kalpli kıza ister istemez senden sonra evlendi hamile diye baskı yapar. Yani ne kadar zaman geçse de alışılmıyor acısı oluyor hep bunu gördüm bu yüzden hassasım kimse incinsin istemiyorum

Samimi iseniz hamile olduğunuzu söylersiniz, o da tebrik eder. Biter. Yani bu göze sokmak değilki, asıl söylememeniz saçma olur madem yakınsınız.
Bu zamana kadar gördüğü bildiği tek hamile siz değilsinizdir öyle değil mi, boş yere gerilmeyin.

Eşinizin halasının gelini olması bana garip gelmedi. Yakınlık kurup arkadaşlık ilişkisi geliştirmiş olabilirsiniz, bunda bu kadar şaşacak ne varsa,ne çok yadırganmış:işsiz:

Tebrikler bu arada, hayırlı olsun:anneadayı:
Ben kimseye söylemeden ailenin haberi oldu zaten eşim söylemiş ama kendisi benimle iletişimden kaçıyor bu durum olduktan sonra hiç konuşamadık yani bana söyleyeceği birşey oldugunda bile bana msj atmıyor kv ye görümceme söylüyor onlar arayıp bana haber veriyor yani ben herşey normal devam ederken birden gerginlik oldu

Sürekli gorusmuyorsaniz illaki birinden duyar o hayirli olsun der.

Sanki kimsein kv kp annesi babasi yok biri bilince tum sulale duyuyor iste...neyse

Bende boylesine denk gelmistim kadinin bebegi vefat ediyor cocuklu arkadasiyla.ilk baslarda gorusuyordu sonra kaldiramayacagini anlayip arkadasligini kesmisti...acikcasi bana tuhaf geldi ama haber gondermesi sizi onemsedigini hissettirdi bana sadece kendi uzuntusuyle yuzlesmek istemiyor sanki ,lonuyu acmadan baska konjlardan konusabilirsiniz ona acidiginizi falan dusunmeyecek sekilde rahat konusun bence cunku yardim wdeyim derken batiran saftirikler var insan irrite oluyor yani sahte sahte ,gerek yok bunlara siz coccugu doguracaksiniz ins.onun durumu malum ee bir yerden baslamak lazim yoksa kopar gidersiniz
Tam olarak anlatmak istedigim bu asla yanlış düşünmedim ben dediginiz gibi kendisi henüz hazır hissetmiyor galiba yani durumunu iyi anlıyorum ister istemez rahat olamaz eskisi gibi inanın normal şekilde konuşurum ben zaten konuyu açmaya gerek duymuyorum sıradan bir olayı çok dillendirmeye gerek yok sonuçta ki bunun ne kadar insanı sogutan bir durum oldugunu kendi arkadaşımda gördüm bazı insanlar selam veriyorsun napıyorsun diyorsun hemen konuyu bebege getiriyor hamile olmak o kadar dogaüstü bir durum degil normal şekilde konuşun demişsiniz zaten kendisiyle hiç bu konulara girmedim bu zamana kadar yani niye olmuyormuş falan hiç sorgulamadım bana düşmez kimsenin hayatına karışmak ben normal şekilde hep iletişim kurdum şimdi olsa yine öyle olur fakat kendi kaçıyor ben hazır olup kendisi bana dönüş yapana kadar beklemeyi düşünüyorum

Sürekli gorusmuyorsaniz illaki birinden duyar o hayirli olsun der.
Haberi oldu hayırlı olsun demedi ama beklemedim zaten onun pskolojisini çok iyi anlıyorum o şuan benimle iletişim kurmaya hazır hissetmiyor kendini bu yüzden zaten bana söyleyeceği şeyleri kv vs aracılığı ile iletiyor

Back
X