Ne yapmaliyim

__meyra__

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2014
798
445
133
Merhaba arkadaşlar eşimin kardeşi adak kesmiş.Ailecek kebap yapıp yemişler.Kv,görümce,kayınîm,damatları....Bizede sıyrılmış kemik ve yağ yollamışlar.yanındada avucumdan küçük bir et parçası.Hiç yollamasaydı ,niye adak kestide bize yollamadı diye kırılmazdım.Çok canım çekerse gider kasaptan alırım çoluk çocuk yeriz.Bizimle alay geçer gibi çok sinirlendim.Haşlayıp sokaktaki aç olan köpek ve kedilere vermeyi düşünüyorum eğer eşim kabul ederse.sizce onlara yolladıkları adağı geri mi yollasam,hayvanlara mi versem.yoksa hiç dallandırıp budaklandırmadan sessiz mi kalsam.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar eşimin kardeşi adak kesmiş.Ailecek kebap yapıp yemişler.Kv,görümce,kayınîm,damatları....Bizede sıyrılmış kemik ve yağ yollamışlar.yanındada avucumdan küçük bir et parçası.Hiç yollamasaydı ,niye adak kestide bize yollamadı kırılmazdım.Çok canım çekerse gider kasaptan alırım çoluk çocuk yeriz.Bizimle alay geçer gibi çok sinirlendim.Haşlayıp sokaktaki aç olan köpek ve kedilere vermeyi düşünüyorum eğer eşim kabul ederse.
Adak olduğuna emin misiniz?

Güzel bir şeye vesile olursunuz.

Merhaba arkadaşlar eşimin kardeşi adak kesmiş.Ailecek kebap yapıp yemişler.Kv,görümce,kayınîm,damatları....Bizede sıyrılmış kemik ve yağ yollamışlar.yanındada avucumdan küçük bir et parçası.Hiç yollamasaydı ,niye adak kestide bize yollamadı kırılmazdım.Çok canım çekerse gider kasaptan alırım çoluk çocuk yeriz.Bizimle alay geçer gibi çok sinirlendim.Haşlayıp sokaktaki aç olan köpek ve kedilere vermeyi düşünüyorum eğer eşim kabul ederse.sizce onlara yolladıkları adağı geri mi yollasam,hayvanlara mi versem.yoksa hiç dallandırıp budaklandırmadan sessiz mi kalsam.
Adak etinden neden yediler ki?
Güzel fikirmiş afiyet olsun şimdiden hayvancıklara☺️

Yani ben niye bana yollamadılar et nıye birlıkte yemişler vs takılmam keyifleri istemiştir. Ama adak kurbanını nasıl yediler ya dağıtılır. O nasıl saçmalık anlamadım
Zaten baştada belirttim yollamasaydılar hic niye yollamadilar demezdim.kuran kursunada verebilirlerdi.Ama bize niye kemik ve yag gönderdiler alay gecer gibi ona kızdım.

Evet yenmez ama onlar hep yiyor.insanlarada kemik ve yağ dağıtıyor.kurban bayramînda durum aynı.
O zaman onların ki kendin kes kendin ye oluyor

Adak bu başkasına verilen bir şey kurban paylaşılan bir şey

Mangal yapip yemek yerine açıp bir kitaba baksınlar bu yaşa kadar öğrenememişler mi

Sizde sakın yemeyin

Hatta büyükler derler ki adak eve bile girmez o denli önemli

Zaten baştada belirttim yollamasaydılar hic niye yollamadilar demezdim.kuran kursunada verebilirlerdi.Ama bize niye kemik ve yag gönderdiler alay gecer gibi ona kızdım.
O konuda haklısınız tabi ki ama ben valla en çok nasıl adağı yediler oraya çok takıldım. Yani bu insanlar bunu illaki bilir kendi kendilerine canları et çekince adak mı yapalım diyorlar tövbe tövbe

haşlayıp sokak hayvanlarına verin.
özellikle arayıp bir şey söylemeyin. lafı geçerse söylersiniz böyle yaptım diye.

O konuda haklısınız tabi ki ama ben valla en çok nasıl adağı yediler oraya çok takıldım. Yani bu insanlar bunu illaki bilir kendi kendilerine canları et çekince adak mı yapalım diyorlar tövbe tövbe
Teyzemin bir anısı vardı. Köyde bir adam dermiş ki canım et çekince yolda gördüğüm köpeği kesip yiyesim geliyor. Onlarınki de bu hesap sanırım

O zaman onların ki kendin kes kendin ye oluyor

Adak bu başkasına verilen bir şey kurban paylaşılan bir şey

Mangal yapip yemek yerine açıp bir kitaba baksınlar bu yaşa kadar öğrenememişler mi

Sizde sakın yemeyin

Hatta büyükler derler ki adak eve bile girmez o denli önemli
Bir gün konusu olmuştu yıllar önce.Görümceme adak yenmez ki dedim.Öylede yerim ki dedi.Keserimde yerimde,istersem dağıtmam derin dondurucuya atarım dedi.Bende o öyle deyince üstelemedim.Bizde adak kestik eve bıcagi bile getirmedik.Direk kestigimiz yerden tanıdiklarimiza dagittik

Adak etinden yenir mi 😑
Göndermeyin yazik hayvanlara haşlayıp verin bence

Back
X