Ne yapmaliyim

Bir gün konusu olmuştu yıllar önce.Görümceme adak yenmez ki dedim.Öylede yerim ki dedi.Keserimde yerimde,istersem dağıtmam derin dondurucuya atarım dedi.Bende o öyle deyince üstelemedim.Bizde adak kestik eve bıcagi bile getirmedik.Direk kestigimiz yerden tanıdiklarimiza dagittik
Sizinle alay etmek için değil o zaman basbayağı aç gözlüklülerinden yapıyorlar. Kurbanda da böyleymiş zaten. Üstünüze alınmayın siz. Onların ayıbı. Hayvanlara verin dediğiniz gibi.

Evet yenmez ama onlar hep yiyor.insanlarada kemik ve yağ dağıtıyor.kurban bayramînda da durum aynı.

bu kadar pis nefisli insanların gönderdiği löp et dahi olsa yemeyiniz.. adağın amacı hayra vesile olmaktır adamlar kendi boğazlarını düşünüyorlar..
haşlayıp hayvan dostlarımıza verin emin olun siz daha iyilik yapmış olursunuz..

Sizinle alay etmek için değil o zaman basbayağı aç gözlüklülerinden yapıyorlar. Kurbanda da böyleymiş zaten. Üstünüze alınmayın siz. Onların ayıbı. Hayvanlara verin dediğiniz gibi.
Evet gözleri aç.. Ete fazla düşkünler.Ve sevdikleri şeyi paylaşmayı sevmiyorlar.

Bir gün konusu olmuştu yıllar önce.Görümceme adak yenmez ki dedim.Öylede yerim ki dedi.Keserimde yerimde,istersem dağıtmam derin dondurucuya atarım dedi.Bende o öyle deyince üstelemedim.Bizde adak kestik eve bıcagi bile getirmedik.Direk kestigimiz yerden tanıdiklarimiza dagittik
Yaptıkları doğru bir şey değil

Burda dini şeyler yazmak yasak elinize adakla ilgili bir yazı makale geçince verin okusunlar hatta netten bulun okusunlar

ben öyle yaparım canim ister boyle yaparım diye bir şey yok bu din islamiyet öyle bir din değil Her şeyin hükmü var

Ha canları ister keserler o ayrı

Merhaba arkadaşlar eşimin kardeşi adak kesmiş.Ailecek kebap yapıp yemişler.Kv,görümce,kayınîm,damatları....Bizede sıyrılmış kemik ve yağ yollamışlar.yanındada avucumdan küçük bir et parçası.Hiç yollamasaydı ,niye adak kestide bize yollamadı diye kırılmazdım.Çok canım çekerse gider kasaptan alırım çoluk çocuk yeriz.Bizimle alay geçer gibi çok sinirlendim.Haşlayıp sokaktaki aç olan köpek ve kedilere vermeyi düşünüyorum eğer eşim kabul ederse.sizce onlara yolladıkları adağı geri mi yollasam,hayvanlara mi versem.yoksa hiç dallandırıp budaklandırmadan sessiz mi kalsam.
Onların canı kebab istemiş adını da adak koymuslar. Sokak hayvanlarına verme düşünceniz çok ince bence güzel niyetinizden vazgeçmeyin yapın. sözde adak sahiplerine de hayrınız çoğalsın diye böyle birşey yaptım zaten hepsi kemikti diye de lafı sokuşturunuz.

Cahil insana laf anlatılmaz ki.
Kesip patlayana kadar yiyebilir ama adı adak olmaz. Kendilerini kandırıp dursunlar.

Size karşı değil bence bu tutum,cimriliklerinden, adap bilmemelerinden kaynaklanıyor, muhattap olmaya değmez.

Sokak hayvanlarına verin bence. Büyük ayıp etmişler. Siz de size yapılan ayıbı iyiliğe dönüştürmüş olursunuz.

Pisirip sokak hayvanlarina verin onlardan daha cok sevaba girersiniz.

Konusu gecerse esim bunda hic et yok kemik bu niye pisirdin dedi bende sokak hayvanlarina verdim dersin olur biter🤷🏻😅

Hahah o nasil bi zihniyet yaa.. boyle ornekler oldukca insanlara islama laf atmak icin malzeme cikiyor, berbatlar gercekten.

Adak kesip yemisler olaya bak. Allaha minnet amacli yapilir bu şükretmenin bi çeşididir. Adadığın hayvani oturup kendin yiyorsan, kendine kesip kendine tesekkur etmis oluyosun bu durumda. 😃

Kurban bayraminda da ihtiyac sahiplerine yag ve kemik dağıtmasinlar, once aç karinlarini doyursunlar. Sen boyle insanlari ciddiye alip kizma bile.

Koca bir tencere Corba yapip kapilanina git ve de ki "yolladiginiz kemiklerden corba yaptim. Size de vereyim dedim, cok lezzetliymis Allah kabul etsin." 🤣

Icine ekstra malzeme falan koyma, sadece kemikleri kaynat :KK53: Belki anlarlar.

Adak yenmez bi kere, ne ac gozlu insanlar 🤦‍♀

Koca bir tencere Corba yapip kapilanina git ve de ki "yolladiginiz kemiklerden corba yaptim. Size de vereyim dedim, cok lezzetliymis Allah kabul etsin." 🤣

Icine ekstra malzeme falan koyma, sadece kemikleri kaynat :KK53: Belki anlarlar.

Adak yenmez bi kere, ne ac gozlu insanlar 🤦‍♀
Hatta hayvnlara vercktm ama adagi bile sz yiyosanz onlardan bile zor durumdasnzdr diye dusundm diye ekleneblr 😅

Merhaba arkadaşlar eşimin kardeşi adak kesmiş.Ailecek kebap yapıp yemişler.Kv,görümce,kayınîm,damatları....Bizede sıyrılmış kemik ve yağ yollamışlar.yanındada avucumdan küçük bir et parçası.Hiç yollamasaydı ,niye adak kestide bize yollamadı diye kırılmazdım.Çok canım çekerse gider kasaptan alırım çoluk çocuk yeriz.Bizimle alay geçer gibi çok sinirlendim.Haşlayıp sokaktaki aç olan köpek ve kedilere vermeyi düşünüyorum eğer eşim kabul ederse.sizce onlara yolladıkları adağı geri mi yollasam,hayvanlara mi versem.yoksa hiç dallandırıp budaklandırmadan sessiz mi kalsam.
aman görmezden gelin takılıp canınızı sıkmayın verin bizim minnoşlarımızı onlar yesin

Adak niye kesilir .gönlünden birsey geçip kabul olursa buna şükür mahiyetinde kesilir fakir fukaraya dağıtılır kebap yapılıp yenmez. Benimde 2 tane adağım vardı komple çocuk esirgeme kurumuna verdim.

Evet yenmez ama onlar hep yiyor.insanlarada kemik ve yağ dağıtıyor.kurban bayramînda da durum aynı.
İyi de ne güzel fırsat çıkmış, bu vesileyle hem cahillere bişey öğretin hem de lafınızı yerine koyun.

"Ya niye gönderdiniz ki, adak etini kendi yer mi insan, piknik de kuzu çevirmeden ne farkı kaldı bunun diyin...bizim durumu iyi olmayan bir komşu var, ona vereyim diyorum da 100 gr et, 2 kg kemik, versem ayıp olur mu bilemedim" diye ekleyin..

Ben 10 yaşindayken komsumuz adak kesmişti. Bizde annemin tek maaşiyla geciniyorduk. Komşu adak getirdi anaanneme .çok sevindim et yiyeceğiz dimi anaanne dedim. Baktım anaannem oturmuş aglıyor.meğer komsu hayvanın beyaz cigerini vermiş . Benim çok zoruma gitti gidip kapısina atacaktim engel oldu.zamani var dedi. 5 6 yıl sonra borcumuz bitti annem adak kesti. Anaannem komşuya siyah bir poşetle et götürdü. Komşu zenginya ayse teyze bize verme dedi. anaannemde bu et benim size 5 senelik borcum dedi kapıya birakip geldi. 10 dakika sonra kadının kocasi geldi posetle . Bu beyaz ciğer kediye köpeğe verilir ayşe teyze dedi. anaannemde 5 sene önce sizde benim kapima getirmiştiniz ben borcumu ödedim dedi adam mosmor oldu gitti.

Back
X