Ne yapmaliyim

Ben 10 yaşindayken komsumuz adak kesmişti. Bizde annemin tek maaşiyla geciniyorduk. Komşu adak getirdi anaanneme .çok sevindim et yiyeceğiz dimi anaanne dedim. Baktım anaannem oturmuş aglıyor.meğer komsu hayvanın beyaz cigerini vermiş . Benim çok zoruma gitti gidip kapısina atacaktim engel oldu.zamani var dedi. 5 6 yıl sonra borcumuz bitti annem adak kesti. Anaannem komşuya siyah bir poşetle et götürdü. Komşu zenginya ayse teyze bize verme dedi. anaannemde bu et benim size 5 senelik borcum dedi kapıya birakip geldi. 10 dakika sonra kadının kocasi geldi posetle . Bu beyaz ciğer kediye köpeğe verilir ayşe teyze dedi. anaannemde 5 sene önce sizde benim kapima getirmiştiniz ben borcumu ödedim dedi adam mosmor oldu gitti.
Çok güzel ders vermis oldunuz

Merhaba arkadaşlar eşimin kardeşi adak kesmiş.Ailecek kebap yapıp yemişler.Kv,görümce,kayınîm,damatları....Bizede sıyrılmış kemik ve yağ yollamışlar.yanındada avucumdan küçük bir et parçası.Hiç yollamasaydı ,niye adak kestide bize yollamadı diye kırılmazdım.Çok canım çekerse gider kasaptan alırım çoluk çocuk yeriz.Bizimle alay geçer gibi çok sinirlendim.Haşlayıp sokaktaki aç olan köpek ve kedilere vermeyi düşünüyorum eğer eşim kabul ederse.sizce onlara yolladıkları adağı geri mi yollasam,hayvanlara mi versem.yoksa hiç dallandırıp budaklandırmadan sessiz mi kalsam.
ne kadar ayıp.. bi kere adak kurbanı yemeleri hata. Yolladığı insan kendi oğlu kendi torunları sonuçta. Eşin ailesi konusunda hassas biriyse hiç ses etme boşver huzurun kaçmasın sonuçta o da görüyo annesinin ne verdiğini. Ama hayır yapmak istiyorum hayvanlar aç kalmasın da diyebilirsin

Geri gönderin. "Bu kemik parçalarını neden bize gönderdiğinizi anlayamadığım için size geri gönderiyorum. Yanlış anlaşılmasın bir ihtiyacı olana verin de kaynatıp kemik suyu yapsın diye.Ben evime et alıp yiyorum zaten kemiklere ihtiyacım yok" diye de mesaj atın ve hiç bir şey olmamış gibi yaşantınıza devam edin :KK66: i

Ben 10 yaşindayken komsumuz adak kesmişti. Bizde annemin tek maaşiyla geciniyorduk. Komşu adak getirdi anaanneme .çok sevindim et yiyeceğiz dimi anaanne dedim. Baktım anaannem oturmuş aglıyor.meğer komsu hayvanın beyaz cigerini vermiş . Benim çok zoruma gitti gidip kapısina atacaktim engel oldu.zamani var dedi. 5 6 yıl sonra borcumuz bitti annem adak kesti. Anaannem komşuya siyah bir poşetle et götürdü. Komşu zenginya ayse teyze bize verme dedi. anaannemde bu et benim size 5 senelik borcum dedi kapıya birakip geldi. 10 dakika sonra kadının kocasi geldi posetle . Bu beyaz ciğer kediye köpeğe verilir ayşe teyze dedi. anaannemde 5 sene önce sizde benim kapima getirmiştiniz ben borcumu ödedim dedi adam mosmor oldu gitti.
Bir çocuğa bunu kimse yasatmamali allah görmüştür bir şekilde o günkü hayal kırıklığını çıkarır bu tiplerden....anneanneye helâl olsun 5 sene bekleyip kısasa kısas ...çok severim.

Merhaba arkadaşlar eşimin kardeşi adak kesmiş.Ailecek kebap yapıp yemişler.Kv,görümce,kayınîm,damatları....Bizede sıyrılmış kemik ve yağ yollamışlar.yanındada avucumdan küçük bir et parçası.Hiç yollamasaydı ,niye adak kestide bize yollamadı diye kırılmazdım.Çok canım çekerse gider kasaptan alırım çoluk çocuk yeriz.Bizimle alay geçer gibi çok sinirlendim.Haşlayıp sokaktaki aç olan köpek ve kedilere vermeyi düşünüyorum eğer eşim kabul ederse.sizce onlara yolladıkları adağı geri mi yollasam,hayvanlara mi versem.yoksa hiç dallandırıp budaklandırmadan sessiz mi kalsam.
Adak adamanın mantığı birinin yada bişeyin adına hayır işlemek adak kesmek değil mi, ben mi yanlış biliyorum adak eti dağıtılır asla eve sokulmaz yenmezdi sanki.

Zaten baştada belirttim yollamasaydılar hic niye yollamadilar demezdim.kuran kursunada verebilirlerdi.Ama bize niye kemik ve yag gönderdiler alay gecer gibi ona kızdım.
Ben fikir vermeyeyim bu konuda az sivri kalir hareketim..

İade eder kopekler bile yemedi buyurun derdim.Ey Allah ım..

Bir çocuğa bunu kimse yasatmamali allah görmüştür bir şekilde o günkü hayal kırıklığını çıkarır bu tiplerden....anneanneye helâl olsun 5 sene bekleyip kısasa kısas ...çok severim.

Aynen cok üzülmüstüm ama ananemi bahçede oturup 2 elini kafasina koyup ağlamasini hic unutmadim. O yüzden ben eve ne kurban ne adak sokmadim. Kestim bagışladim . Anaannem çok zeki gün görmüş kitap okuyan bir kadındi.

Sokak hayvanlarina verme düşüncenizi desteklemeye geldim

Bol suda haslayin,icine ekmek dograyin guzelce verin hayvanlara. Allah kabul etsin ne denir ki?

Herkes kendine yakışanı yapar. Siz kendinize neyi yakıştırıyorsanız öyle karşılık verin.

Sahsen bir daha birsey vermemelerini söylerim..zaten et sevmem. Yagi kemigi kim ne yapsin. Veya hayvanlara dagatin. Allah razi olsun bize yaramazdi, ama hayvanlar bayram etti dersiniz

Adak kurbanı evdede çevredede yenmez yani hane halkıda yemez.
Tamamen bağış olur.
Ha evinde pişirir gelene ikram eder ama onun kadar tekrar bağış yapmalıdır.
Ben olsam açık ve net diyorum. Bunu bahane ederek geri gönderirdim. İstersek biz zaten kasaptan alır yeriz derim

güzelce kaynatıp ekmekle karıstırıp sokak hayvanlarına verirdim. resmini de çekip Allah kabul etsiin diye hepsine yollardım.

Hayvanlara verme fikri harika
Ama kesinlikle soyleme bize neden bunu verdin diye laf gecer se arada soylersin bize komik ve yag gelmis hayvanlara attik diye

Yanliz siz ve kesen kisi adagi cok yanlis anlamisinizz

Kedilere verin karınları doysun bari gariplerimin.

kiminle göndermişler ve ne diyerek

yani adak ailecek yenilmez vs o aşamaları geçmişler zaten de size ne diyerek kim aracılığı ile geldi bu kemik ve etler

kv dem düdüklü tencere kullanmaz, bana kemikli yerleri verir sen düdüklüde kaynat diye

yine çocuk var, kemik suyu yapın der

yağını ben kullanmıyorum ama sen kavurma yaparsan al der hepsini koyar

ben bunları hiç garipsemedim

hatta etinden verme ben alırım, sen çıkamıyorsun dursun buzluğunda da derim

kemik göndermedeki amaç kemik suyu yapın vs diye olabilir mi

getirene bir şey denmemiş mi

hayvanlara verebilirsiniz tabii

Back
X