Şimdilik Çocuk fln yapma arkadaşımÇok haklısınız. Ben de bunu düşünüyorum. Sadece acele etmek istemiyorum. Maddi olarak biraz güçlenmem lazım. Yoksa bu şekilde devam etmeyeceğinin farkındayım. Çocuğum yok tedavi gördüm ama olmadı bunda da bir hayır vardır
Kolay değil biliyorum ama buradan bakınca, sizin hizmetçi gibi göründüğünüz durumu çok net.Çok haklısınız. Ben de bunu düşünüyorum. Sadece acele etmek istemiyorum. Maddi olarak biraz güçlenmem lazım. Yoksa bu şekilde devam etmeyeceğinin farkındayım. Çocuğum yok tedavi gördüm ama olmadı bunda da bir hayır vardır
Haklı olabilirsiniz. Ben şuan tamamen kendime odaklandım. İşime gidip geliyorum. Hobilerime vakit ayırıyorum. Kız sanki evde yokmuş gibi davranıyorum. Eşim iki haftada bir geliyor onu da şimdilik idare ediyorum. Kredi kartımı filan kapattım artık evin tüm ihtiyaçlarını eşime havale ettim. Altı ay daha böyle idare edersem maddi anlamda sıkıntı çekmeden yeni bir hayat kurabilirim inşallahCidden eşiniz böyle davranıyorsa baba kız baş başa bırakılmayı hak etmişler. Bırakın ne hallere varsa görsünler. Kız sizi boşamaya çalışmakla size iyilik yapıyor gibi.
Hakkınızda hayırlısı olsun. En iyisini yaparsınız.Haklı olabilirsiniz. Ben şuan tamamen kendime odaklandım. İşime gidip geliyorum. Hobilerime vakit ayırıyorum. Kız sanki evde yokmuş gibi davranıyorum. Eşim iki haftada bir geliyor onu da şimdilik idare ediyorum. Kredi kartımı filan kapattım artık evin tüm ihtiyaçlarını eşime havale ettim. Altı ay daha böyle idare edersem maddi anlamda sıkıntı çekmeden yeni bir hayat kurabilirim inşallah
Aynen bu psikolojiye girmiştim. Evi çekip toplayıp düzelteyim diye çabalıyordum. kızıyla en son kavgamızdan sonra her şeyden elimi eteğimi çektim. Eve temizliğe yardımcı alıyorum. Tabir yerindeyse canım isterse yapıyorum. Eşimin kredi kartına da el koydum cebimden kuruş harcamıyorum artık. Kendi kazancımı biriktiriyorum. Ne olur ne olmaz. Yemek sadece kendi sevdiğim şeyleri yapmaya başladım. Yani aslında kötü bir ev arkadaşım var gibi düşünüyorum. Eşimin şehir dışında olması da işimi kolaylaştırıyor. Böyle olmasını istemezdim ama beni mecbur ettilerKolay değil biliyorum ama buradan bakınca, sizin hizmetçi gibi göründüğünüz durumu çok net.
Kimsenin çocuğuna annelik yapmak zorunda değilsiniz ve zaten isteseniz bile o çocuk sizi istemiyor. Babası olan kişi de babalık vasfına pek sahip olmadığı için, kendi yetersizliğini sizin üzerinizden gösteriyor.
Kimsenin günah defteri değilsiniz.
Sevgi, almak isteyene verilir. Çocuğu sigara içiyorsaz bu sizin suçunuz değil. Çocuğu alkol alıyorsa, onu siz yönlendirmesi iz. Oyuncak etmişler sizi, çok ayıp ya. Çok üzüldüm.
Kesinlikle haklısınız. Kimseye düşman değil ama kendinizden yanasınız. Bu en doğru davranış biçimi. Biraz bencil olmadan mutlu olunmuyor galiba.Aynen bu psikolojiye girmiştim. Evi çekip toplayıp düzelteyim diye çabalıyordum. kızıyla en son kavgamızdan sonra her şeyden elimi eteğimi çektim. Eve temizliğe yardımcı alıyorum. Tabir yerindeyse canım isterse yapıyorum. Eşimin kredi kartına da el koydum cebimden kuruş harcamıyorum artık. Kendi kazancımı biriktiriyorum. Ne olur ne olmaz. Yemek sadece kendi sevdiğim şeyleri yapmaya başladım. Yani aslında kötü bir ev arkadaşım var gibi düşünüyorum. Eşimin şehir dışında olması da işimi kolaylaştırıyor. Böyle olmasını istemezdim ama beni mecbur ettiler
Belki inanmayacaksınız ama Ben de başta bu şekilde düşündüm böyle yaklaştım. Ama kesinlikle bu kızın tavırları travmadan filan değil. Tamamen hastalıklı bir şımarıklık. Keşke dediğiniz gibi olsa.Evlenirken bir kızı olduğunu bilerek evlenmissinizdir.Annesini kaybetmiş bir çocuğun travmalarini öngörmeniz gerekirdi.Kimbilir içinde ne fırtınalar kopuyordur.Arkadasca yaklaşıp ilişkinizi düzeltmeyi deneyebilirsiniz belki.Onunla beraber dışarı çıkmak, alisveris, kahve vs gibi.
Eşinizle başla sorunlar varsa o farkli tabii
Eşimin şehir dışında iş bulmasıyla durum böyle oldu. Açıkçası bende hemen İstanbul’a gidip yerleşmek istemedim. Ama kızın bu geç gelmeleri alkol almaları kafamı karıştıyor. Yani açıkçası çok umrumda değil kendimi sorumlu da hissetmiyorum ama eşime söylesem mi bilemedimEşiniz yanınızda yoksa, kızı da problemliyse sizin yanınızda işi ne? Kızın basına birşey gelse sizi suclayacak. Hatta belki daha kötüsü. Bence çok büyük bir sorumluluk altındasınız. Babalı kızlı hayatınızdan gönderin gitsin.
Bu kiz universite vs okuyor mu?Arkadaşlar iyi geceler herkese. Eski konularımı bilenler olacaktır. Eşiminde benimde ikinci evliliğimiz. Eşimin 18 yaşındaki kızıyla beraber yaşıyorum. Annesi öldüğü için ayrı yaşama durumu yok. Son bir yılını sürekli eşime bu kadından boşan baskısı yaparak geçirdi. İkimizin beraber en ufak bir şey yapması sinir krizleri geçirmesine sebeb oluyor. En son eşim psikolojik yardım alması için ikna etti. Son bir kaç aydır kriz geçirmiyor. Eşim Ağustos ayında İstanbul’da işe girdi. Biz Ankara’dayız. Özel sektör olduğu için hemen düzen bozup taşınmak istemiyorum. Ama şimdi kızıyla baş başayız ve çok sorun çıkarıyor. Yaptığım yemeği yemiyor kendisi ayrı birşeyler yapmaya çalışıyor. Mutfak darmadağınık ben toplamayınca öyle kalıyor. Eve çok geç geliyor nerde olduğunu bilmiyorum. Alkol ve sigara kullanıyor. Odasını havalandırmadığı için ev de çok kötü kokuyor. Babasının geleceği haftalar temizliyor filan ama genelde pis. Özellikle alkol konusu rahatsız ediyor beni. Eşimin haberi yok söylesem mi yoksa bana ne mi desem bilemedim. Çünkü eşim yine beni suçlar. Senin yüzünden içiyor der diye de korkuyorum. Çünkü eşimle aram yeni yeni düzeldi. Zaten ne zaman arayı düzeltsek kızı tekrar bozuyor. Ne yapmalıyım arkadaşlar ben
Özel üniversitede okuyor. Aslında birazda evden maddi anlamda elimi eteğimi bu yüzden çektim. Bizim bir yıllık birikimimiz okul parasına gitti. Eşim iş değişikliğini bu sebebten yaptı. Şimdi verdiğim okul parasını borç olarak verdim eşime o yüzden de kızdı bana ama kimse kusura bakmasın. Ben sekiz beş Kadir kıymet bilmez biri paramı yesin diye çalışmıyorum.Bu kiz universite vs okuyor mu?
Siz sorumlu hissetmeseniz de babası öyle hissediyor, sigara içtiği için imalı imalı neden içiyor acaba diye size sormasının başka bir anlamı yok çünküEşimin şehir dışında iş bulmasıyla durum böyle oldu. Açıkçası bende hemen İstanbul’a gidip yerleşmek istemedim. Ama kızın bu geç gelmeleri alkol almaları kafamı karıştıyor. Yani açıkçası çok umrumda değil kendimi sorumlu da hissetmiyorum ama eşime söylesem mi bilemedim
Kızını biliyor ama çaresiz. Söz geçiremiyor çocuğuna. Benim kızı üzerinde olumlu etkim olacağını düşünerek evlenmiş ama kızı o kadar sorunlu ki. Kimsenin o dikbaşlı kıza faydası olamazBen bu anne babaları anlamıyorum. Genel olarka söylüyorum insan çocuğunu bilmez mi ya? Sizi niye suçlayıp, kızıyor onu anlamadım. Bir insan az çok çocuğunun hareket ve davranışlarından ne yaptığını, saygısız olduğunu bilir. Alkol kullanmasıyla sizin ne ilginiz olabilir ki kızıyor? Aksine kendisini suçlamalı. Başı sağolsun anneyi kaybetmiş kolay değil Allah kimseye ne evlat ne de annesinin acısını göstersin. Psikolojik bir travmadan geçiyor olabilir ama bu durumda size baskı uygulamak yerine kızıyla ekstra ilgilenip bi çaresini bulmalı. Topu size atıyorsa işiniz zor. Kızdan ziyade eşiniz problem var aklınca suç bastıracak. Alkol kullandığını söyleyin bence evet kız size karşı kin besleyebilir biraz ama Allah korusun sarhoş olsa başına bi şey gelse daha kötü olur.
Keske yurda ciksa da rahat etsenÖzel üniversitede okuyor. Aslında birazda evden maddi anlamda elimi eteğimi bu yüzden çektim. Bizim bir yıllık birikimimiz okul parasına gitti. Eşim iş değişikliğini bu sebebten yaptı. Şimdi verdiğim okul parasını borç olarak verdim eşime o yüzden de kızdı bana ama kimse kusura bakmasın. Ben sekiz beş Kadir kıymet bilmez biri paramı yesin diye çalışmıyorum.
Ah ah bu konular öyle karışık ki. Eşim İstanbul’da daha iyi maaşlı bir iş bulduğu iş değişikliği yaptı. Maddi olarak cidden rahatladık. Kız ankarada özel üniversitede okuyor. Benim şuan bu evliliğin devamı ile ilgili kafamda soru işaretleri olduğu için yerimden kıpırdamak istemiyorum. Olumsuz bir durumda İstanbul’da tek başıma geçinmem daha zor olur. Ayrıca özel sektör olduğu içinde biraz acele etmiyoruz. Ne olur ne olmaz diyeEşiniz Ankara’da ne iş yapıyordu neden istanbulda işe girdi Ankara’da iş yokmuydu. Ankaradan istanbula taşınmanız zor olmayacak mı birde kızı ünide okumuyor mu zaten o kazandığı yere gider yoksa okulu Ankara’da mı öyleyse istanbulda mı okuyacak
Odasını görseniz zaten anlatmaya kelimeler yetmez. Oraya karışmayı bırakalı çok oldu. Ankara’da okuduğu için bizimle yaşamaya devam edecek. Kızı söz konusu olunca eşim yurt ortamında herşeyi yapabilir diye güvenmiyor pek.Odası onun özel alanı istediği gibi kullansın karışmayın. Ama eve geliş saatleri ve alkolle ilgili meseleleri baba da bilmeli. Bunlarla ilgili eşiniz size sacmaliycaksa da daha fazla durmayın bu adamla. Bu arada kız üniversite çağında. Yok mu öğrenci evi durumları falan? Siz de esinizle dururdunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?