Keşke ama bu durumda biraz zor. Allahım bu sorunumu en hayırlı şekilde çözülsün diye dua ediyorum sürekli. Çünkü ben doluya koyuyorum almıyor boşa koyuyorum dolmuyor. Ama inanıyorum allahım en güzel şekilde bu sorunumu çözüme kavuşturacak.Keske yurda ciksa da rahat etsen
Özel okul konusunda kocanız parasını sizden almakla çok saçmalamış. Kızı kirsaymis kıçını bı yıl daha çalışıp devleti kazansaymis. Ne desek boş umarım kocanız akillanirOdasını görseniz zaten anlatmaya kelimeler yetmez. Oraya karışmayı bırakalı çok oldu. Ankara’da okuduğu için bizimle yaşamaya devam edecek. Kızı söz konusu olunca eşim yurt ortamında herşeyi yapabilir diye güvenmiyor pek.
Aile olmak için evlenmeli sizi hemşire olarak görmüş bu noktada :) Kızı tam ergenlik çağında ilerleyen zamanlarda bazı şeylerin farkına varabilir ama dediğim gibi bu sadece sizin yapabileceğiniz bir şey değil. Ben üvey babamla asla anlaşamazdım kimse de alıştırmak, anlaşmak ne bileyim iyi gelmek içinde uğraşmadı zatenKızını biliyor ama çaresiz. Söz geçiremiyor çocuğuna. Benim kızı üzerinde olumlu etkim olacağını düşünerek evlenmiş ama kızı o kadar sorunlu ki. Kimsenin o dikbaşlı kıza faydası olamaz
Annesi vefat etmis, ergenlik caginda ve babasi yeniden evlenmis....oyle buyuk bir travma yasiyor ki. Yaptiklari dogru demiyorum ama psikolojik durumu inanilmaz fena. Babasinin ve sizin katilimiyla yurutulecek olan Profesyonel danismanliktan Baska Su an cozum yok sanki. Ama dedigim gibi o tek basina degil, 3 kisi beraber gitmelisinizKeşke ama bu durumda biraz zor. Allahım bu sorunumu en hayırlı şekilde çözülsün diye dua ediyorum sürekli. Çünkü ben doluya koyuyorum almıyor boşa koyuyorum dolmuyor. Ama inanıyorum allahım en güzel şekilde bu sorunumu çözüme kavuşturacak.
Psikoloğa gidiyor ama benimle görüşmesini istemedi psikoloğunun. Zaten bu durumda onunla aramdaki uçurumu açan bir sebeb oldu. Ben artık kızın iyi niyetli olduğunu yada travmatik sebeplerden böyle davrandığını düşünmüyorum. Kötü karekterli bir kız ve nasıl düzelir bilmem. Önceden eşim üzülür diye endişeleniyordum ama o endişemde artık kalmadı. Alkol konusunda da biraz daha bekleyip söylemeye karar verdim en azından sorumluluğu atayım üzerimdenAnnesi vefat etmis, ergenlik caginda ve babasi yeniden evlenmis....oyle buyuk bir travma yasiyor ki. Yaptiklari dogru demiyorum ama psikolojik durumu inanilmaz fena. Babasinin ve sizin katilimiyla yurutulecek olan Profesyonel danismanliktan Baska Su an cozum yok sanki. Ama dedigim gibi o tek basina degil, 3 kisi beraber gitmelisiniz
İnşallah bütün niyetim buSigara konusunda bile size sanki sizin yüzünüzdenmiş gibi imada bulunuyorsa, yarın kızın başına bir şey gelse tamamen sizi suçlayacak bir adam var karşınızda. Ortamı oluşturup kendi hayatınızı kurmanızı tavsiye ederim.
Ancak evlenip aynı kendi karekterinde bir kayınvalide ile yaşarsa ancak bir şeylerin farkına varır. Yoksa çok bencil bir kız. İnanın birlikte birşeyler yapalım diye çok uğraştım ama sonuçsuz kaldı. Siz yine kendi sorunlarınızla başa çıkıp hayatınızı kurmuşsunuz bu kızcağız hem sorunlarını çözemiyor hem de sorunu olmayan iki insanın arasına sorunlar yumağı bırakıyorAile olmak için evlenmeli sizi hemşire olarak görmüş bu noktada :) Kızı tam ergenlik çağında ilerleyen zamanlarda bazı şeylerin farkına varabilir ama dediğim gibi bu sadece sizin yapabileceğiniz bir şey değil. Ben üvey babamla asla anlaşamazdım kimse de alıştırmak, anlaşmak ne bileyim iyi gelmek içinde uğraşmadı zatenNeyse ki kendi sorunlarımla başa çıkabilen biriydim zaten aile akrabada normal kimse yok o yüzden beklentiyide azaltıyorsun Kızı da mutlaka psikoloğa gitsin bence hepsini geçtim annesinin ölümü kabullenmesi zor olacaktır.
Kızı benimle evlenmeden önce de sigara kullanıyormuş. 13 yaşında başlamış kullanmaya beş yıldır da ara ara içiyormuş. O yüzden eşimin beni sorumlu tutması saçmalık olur ama kirpi yavrusunu pamuğum diye severmiş hesabı toz kondurmayacak ya beni ortaya atabilir.Siz sorumlu hissetmeseniz de babası öyle hissediyor, sigara içtiği için imalı imalı neden içiyor acaba diye size sormasının başka bir anlamı yok çünkü
Ben de bu şekilde düşünmeye başladım son bir iki aydır. İş hayatına pek atılamaz gibi duruyor çünkü çalışma azmi bir şeyleri başarayım isteği yok. Ben ikinci kez boşanmış olmamak için direniyorum aslında ama bir taraftan da planlar yapıyorum yeni hayatım içinBu kız sürekli hayatınızda olacak. Okulu bitirip iş hayatına atılacak. Evlenecek belli de. Ama böyle sorunlu olunca hep sizin evliliğinize yansıyacak. Huzur bırakmayacak. Kocanız sizin başınıza atıp gitmiş. Herşeyden sizi sorumlu tutuyor.
İkisini başbaşa bırakıp hayatlarından çıkın.
Kendi hayatınıza bakın.
3 yıl olacak. Kıskançlık var aşırı şekilde. Hastalık boyutunda artık bu kıskançlık. Sürekli beni küçümsemeye yönelik davranışları var. Giyimimi küçümsüyor ,konuşmamı , izlediğim dizileri , okuduğum kitapları sürekli eleştirme halinde. Eşim niye böyle yaptığını sorunca da rahatsız oluyorum ondan diyor.Kaç yıldır evlisiniz?
Neden size zıt bu kadar?
Şu an size emanet olduğu için ve sizi dinlemediğini söylediğiniz için diyorum tabii ki eşinize söyleyin en azından eve çok geç geldiğini.
Eşimle son yıla kadar iyiydik aslında. Kızı sürekli sorun çıkarıyordu. Ben alttan alıyordum. Artık alttan almayıp ben de kızına hakettiğini söyleyince ortalık karıştı. Artık kendimden ödün vermeyeceğim hiçbir şekilde. Bu yeni işle maddi durumu düzeliyor. O yüzden bekliyorum birazda zaten. Ben de bu arada birikim yapıyorum. Eşimin kredi kartından da ne istersem alıyorum. Birazda böyle devam edeceğim. Bencillikse bencillik.Yani nerden baksam elimde kalıyor bu eş. Adam çocuğunun sorunlu olduğunu görüyor, ama göre göre basıp yeni işe gidip sizi tek başınıza bırakıyor. Adam gibi sorumluluk sahibi bir insna olsaydı çocuğunun zaten başında dururdu. Kızına zaten toz kondurmuyor da bu çocuğun başına bir iş gelirse bu adam gelip sizden sorar emin olun.
Eşinizin maddi durumu ne? Ev parası isteyip bşanın bence, kendi kızına kendi baksın dünya kaç bucak görsün. O nankör velet de ne halt yerse yesin.
Sizle alakası olduğunu sanmıyorum olayın. Kim olsa böyle yapacaktı muhtemelen.3 yıl olacak. Kıskançlık var aşırı şekilde. Hastalık boyutunda artık bu kıskançlık. Sürekli beni küçümsemeye yönelik davranışları var. Giyimimi küçümsüyor ,konuşmamı , izlediğim dizileri , okuduğum kitapları sürekli eleştirme halinde. Eşim niye böyle yaptığını sorunca da rahatsız oluyorum ondan diyor.
Babası da bu kadar olacağını tahmin etmemiştir büyük ihtimalle. Ayrıca ben lanet bir çocukmuş gibi bahsetmiyorum. Bana yaşattığı şeyleri yazdım. Çocuk dediğiniz kişi 18 yaşında. babasına bana şiddet uygulamasını bile söylemiş bir çocuk. Neyseki eşimin basireti henüz o kadar bağlanmadı da böyle bir durum gerçekleşmedi. Mutsuz dediğiniz çocuk eşimle beni birbirimize düşürdüğünde mutlu oluyor sadece. Ama ben artık her şeyi o kadar boşverdim ki ne yaparsa yapsın eşime yansıtmıyorum ve kendi hayatıma odaklanıyorum. Bu sebeple amacına ulaşamadığı için mutsuz. Alkol ve eve geç gelme konusunda da ne kadar ileri gidebileceğini bildiğim için kendimi sorumlu hissedip eşime söylesem mi diye düşünmüştüm ama burada yazılanlardan sonra bunu da boşvermeye karar verdim. En son noktada söyleyeceğim artık. Çünkü bazı insanların yada sizin tabirinizle çocukların ne yaptığına çok karışmamak gerekiyormuş.Sizle alakası olduğunu sanmıyorum olayın. Kim olsa böyle yapacaktı muhtemelen.
15 yaşındaymış evlendiğinizde. Evde annesinden başka birini görmek zor gelmiştir.
Bence babası kızının durumunu tahmin edip ona göre hareket etmeli ve evlenmemeliydi belki de en azından 3 sene daha. O kadar beklemiş daha da bekleseydi.
Şimdi mutsuz bir kız çocuğu ve mutsuz eş var.
Siz ne kadar lanet bir çocukmuş gibi bahsetseniz de öyle olduğunu düşünmüyorum ben.
35 yaşın orta genç sayıldığı dönemdeyiz. 18 yaş niye çocuk olmasın?Babası da bu kadar olacağını tahmin etmemiştir büyük ihtimalle. Ayrıca ben lanet bir çocukmuş gibi bahsetmiyorum. Bana yaşattığı şeyleri yazdım. Çocuk dediğiniz kişi 18 yaşında. babasına bana şiddet uygulamasını bile söylemiş bir çocuk. Neyseki eşimin basireti henüz o kadar bağlanmadı da böyle bir durum gerçekleşmedi. Mutsuz dediğiniz çocuk eşimle beni birbirimize düşürdüğünde mutlu oluyor sadece. Ama ben artık her şeyi o kadar boşverdim ki ne yaparsa yapsın eşime yansıtmıyorum ve kendi hayatıma odaklanıyorum. Bu sebeple amacına ulaşamadığı için mutsuz. Alkol ve eve geç gelme konusunda da ne kadar ileri gidebileceğini bildiğim için kendimi sorumlu hissedip eşime söylesem mi diye düşünmüştüm ama burada yazılanlardan sonra bunu da boşvermeye karar verdim. En son noktada söyleyeceğim artık. Çünkü bazı insanların yada sizin tabirinizle çocukların ne yaptığına çok karışmamak gerekiyormuş.
Evet şu devirde maddi olarak hazır olmadan kendimi ikinci bir zorluğa atmak istemiyorum. Ve en son elimdeki birikimi , mutsuz çocuğu mutlu etmek ve onun geleceğini güzelleştirmek için sırf bir sene daha üniversiteye hazırlanmasın diye okul parası olarak eşime verdiğim için tekrar birikim yapmam gerekiyor. Ayrıca ikinci evliliğini çocuklu insanlarla yapan kadınlara neden düşünmedin mi böyle olacağını bilmiyormuydun şeklinde yaklaşılıyor. Evet bilmiyordum. Evdeki çocuğun geçirdiği travmalar sonrası bastırılmış bir ruh hastalığı taşıdığını, daha çocuk yaşta gidip alkol alacak cesarete sahip olduğunu, tek ayak üzerinde 40 yalan söyleyip gözyaşlarını kullanarak herkesi kandırabileceğini, eşiminde sırf daha fazla kazanayım diye beni bu çocukla baş başa bırakıp gideceğini bilmiyordum. Şimdi öğrendim ve kendi hayatım için planlarımı yapıp uygulamaya koydum. Ben eşimin iş sıkıntısını vaktiyle çekip ona maddi destek olduysam şimdi de ne olursa olsun verdiğim desteği yerine koymak istiyorum. Artık kendimden fedakarlık yapmayacağım kim için olursa olsun35 yaşın orta genç sayıldığı dönemdeyiz. 18 yaş niye çocuk olmasın?
Hem ben evlilik yaşına göre çocuk dedim.
Tek mutlu olduğu an sizi mutsuz ettiği ansa evet mutsuzdur o genç farklı bir şey söylemiyorum.
Siz de mutsuzmuşsunuz işte.
Eşiniz de en ufak şeyde bile sizi suçlarken alıp başını başka ile gitmiş. Ee böyle birinden çocuğum nasıl olur diye tahmin beklemek zor tabii.
Evde yaptığı şeylerden ziyade eve geç gelmelerini bilmiyorsa eşiniz-şimdi uzakta ya-onu söylemeniz lazım bence dedim.
Kötü bir dönemde yaşıyoruz çünkü.
Ben size çok bir şey demek istemiyorum ikinci evlilik için,onun getirileri için,hazır olayım boşanacağım cümleleri için.
Yani 18 yaşında aklı başında olmayan birini kınayacak durum yok bence. Açardım ama uzun mesajlara cevap vermek yoruyor artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?