Ne yapmalıyım ?

Çok haklı bir yorum.

Eşimin ailesi gelir kalır yılın 15-20 günü bizde.
Her akşam her akşam onlarla oturmak sıkıyor bir yerden sonra gerçekten. Ben zaman uzun değil diye idare etmeye çalışıyorum ama sürekli olacak bir durumda bizimle otur, vakit geçir diye zorlanmamali karşı taraf.
Bir arkadaşım kayinvalidesiyle yaşıyor epeydir, yemekten yemeğe birarada oturuyoruz, diğer vakitler gerekli durumlar hariç birlikte vakit geçirmiyoruz diye anlatır. Araları da kötü değil, kayinvalide ile yaşayıp sikayetlenmeyen nadir kişilerdendir.
Evliliklerde de beraber yaşanıyorsa büyüklerin bir saatten sonra kendi odalarına geçmesi gerek diye düşünüyorum ben. Onu yapan nişanlıniz olmuş.
Karşılıklı anlayış, alan oluşturma gerekli size.
Herkesin yapabileceği bir şey değil.

Yalnız oğlan gene iyi dayanmış nişanlı ne alaka kaynana ile.yasiyo ya hele evlenince daha da kötü bence evlenmeyin annenize bakın madem hiçbir erkek kabul etmez böyle birşeyi

Bir arkadaşın yorumu vardı çok haklı buldum. Anneye özel bi oda yapın bazı akşamlarda o gitsin mesela odasında dizi izlesin, örgü örsün, uzansın artık ne seviyorsa.. Kibarca söylersin anne burda rahatça zaman geçir diye. Ben nişanlınıza hak verdim. Ona özel alan için müsade edin. Anne sizin anneniz onun annesi değil malesef aynı şekilde hassasiyet beklemeyin.

Benim annem de doğum icin yanıma geldiğinde esim aynısı yaptı resmen mutfak+yatak odası takılıyordu ve bunu cok fazla yansıttı bana ama sizin durumunuz cok farklı tabi… ileriye dönük düsününce bi noktada her ne kadar bunu bile isteye kabul etmis olsada patlak verebilir…

Bana başkasıyla yasamak zor geliyor. Sortumu ceker, sere serpe yatarim, bazen canim konuşmak istemez muzik dinlerim vs. Evde bir baskasi olunca o kisi beklenti icine giriyor. Oturup dizi izleyip, cay içmek gibi. Ayni seyin hergun tekrarlanmasi cok bunaltici. Hadi eşin olsa sarilip opusup film izlersin. Kv ile survivor izlemek keyifli bir aktivite degil. Bence nisanlinizin ozel alanina mudahale etmeyin.

Insan yeri geldiginde kendi anne babasiyla oturmak istemiyor, kaldi ki kayinvalide ile yasamak. Adam kendi acisindan hakli, ayagini uzatip sessiz sakin takilmak istiyor.

Illa annemle otur diye darlamayin adami. Saygisizlik yapmadigi surece birakin istedigi gibi takilsin. Siz de aksam evinize gelip butun gecenizi kaynananizla gecirmek istemezdiniz.

Nişanlısınız annenize aynı evde birliktesiniz ,adam akşam işten gelince yemeğini , çayını içip odasına çekiliyor, " iç güvey geldim " diyor haklı ama davranışları kaba ve çirkin evlenince farklı olmayacak . Ömür boyu annenize bakmak zorundasınız ama o bunu ilerde başınıza kakacak adam rengini belli etmiş bundan sonrası size kalmış......

Nişanlısınız, nişanlınız annenizle yaşadığınız eve taşınmış, ve siz nişanlınızla birlikte uyuyorsunuz.
ve annenizle oturmuyor siz durumdan rahatsızsınız ve diyorsunuz ki sanırım hep arada kalacağım… garip garip şeyler. bağnaz biri değilim ama bana normal gelmedi.

nişanlınız için zor bir durum. annenize bakabilcek başka kardeşleriniz ya da annenizin kardeşleri varsa arada onlara gidebilir.

Maddi durum el veriyorsa aynı apartmanda küçük bir eve geçirmeniz mümkün olmaz mı?
Demans hastaları aynı binada bile olsa yalnız yaşayamazlar. Düşerler, evden çıkıp giderler, gördükleri halisünasyonlardan ötürü gidip balkondan bile atlayabilirler. Zamanla zaten tuvalet vs ihtiyaçlarını bile karışılayamayacak duruma geliyorlar önce çocuklaşıp sonra bebek oluyorlar. Dedem demanstı.

Anlıyorum. Tabi yaşayan bilemez.

Belki evin içindeki özel alanları iyi dengelemek gerekiyordur böyle durumlarda da.

Kilit cümle su. Adam sizinle beraber olmak icin ayri yasam alanindan vazgecmis. Ama kendisi de bu durumdan hoşnut degil.kendince böyle bir cözüm bulmus. Sizin trip atmaya hakkiniz yok. Aile olalim istiyorum demissiniz, ama evlilik iki kisiden olusur. Birseye tamam demek ve yasamak iki farkli pabuc oluyor. Bencede fazla zorlamayin veya yol yakinken evlilikten vazgecin, cünkü er gec patlak verir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…