ne yapmalıyım

bence de diger arkadslarinda dedigi gibi bir piskolaga gidin bana daha cok bir hastalik gibi geldi. tuhaf olabilir ama böyle hastaliklar var malesef...

Eşimin yalanlarına baknca kızmayacagım hatta sevineceğim şeylerde bile gizleme saklama gereği duyuyor ve yalanın yakaladığımda ise sanki doğru bir şeymiş gibi gülüyor soruyorum neden yalan söyledin diye ''ne bileyim işte söyledim'' diyo ve gçiştiriyo konuyu..ama içimde o çok sevdiğim adam yavaş yavaş ölüyor şimdilik mücadele ediyorum ama beynimde hep şu soru var ''ben bu kadar dürüstken neden o değil''.Korktuğum boşanmak değil ya bir gün bende yalan kötü değil deyip eşime yalan söylersem

Sizn için zor bir durum. Bazılarında yalan söyleme hastalığı olabilir. Söz verir ama yine de söylemeden duramaz. Bir psikiyatriste görünmesinde yarar var. madem kendi de kabulleniyor, çözüm için çaba harcayacaktır.
Zamanla dediğiniz gibi size de normal gelecektir. Bir an önce çaresine bakmalısınız.

Eşiniz yalan söylemeyi alışkanlık haline getirmiş olmalı ki sizi mutlu edebilecek konularda bile yalana sığınıyormuş.

Bir yere takıldım ben eşiniz iş yerinden bir bayanla mesajlaşıyor konuşuyor ve arama kaydını da mesajı da siliyor yok ediyor neden acaba CADIARZU

tanisip 3 ay icinde evlendiniz öylemi benneyaptımki
beni ilgilendirmez tabi ama sadece kendi fikrimi söylemek istiyorum
bi insani tanimak icin 3 ay cok kisa bi süre
neden bu kadar aceleye getirdiniz??
kendinize tanima firsati verseydiniz simdi belkide esinin huylari biliyo olabilirdin
bence hatayi 3 ay icinde evlenmekle yapmissin cnm
belki ilerde bosanma karari alirsan ki ins öyle bisey olmaz ama eger bikac ay daha evlenmeseydin simdi vercegin karar bosanmak degil sadece bi iliskiyi bitirmek olcakti

banada eşin rahatsızmış gibi geldibilmiyorumkismile
bir psikiyatra gidin bir görünsün eşin canım
umarım bu kötü huyu bırakır eşin çünkü evlilikte güven çok önemli a.s

3 ay 3 yil yada 30 sene ne fark eder annem bile 45yillik babani eri geliyor tanimamisim diyor yani demek istedigim zamanin bir sucu yok suc insanlarda banada rahatsizmis gibi geldi benim yengemde cok ama cok yalan söler hemde gereksiz yerlerde gereksiz seyler icin cocuklrinada söletir yalanini kötü olan bu eltimde cok yalanci ya insan cok zor bir durumda olur byaz bir yalna basvurur ama bu yalan hayatini paylasdigin esine karsi olmamali benim esim bana 1 kere yalan söledi korkmus kizcam di
ye ben ona kesin kez söledm ha beni aldatmissin ha yalan sölemissin fark etmez ikside yuvamisi yikar sükür ondan beri bir yalanini görmedim bence ilgilen esilen dürüst oldukca onu daha cok sevcegini söyle hatasini bile dürüst sölerse kizmicagini anlat ona bir doktora götür cünki yuva yikmak en basiti ama biz kadinlar savasmayi severiz esin icin yuvan icin savas ama cnm benim hatdime düsmez afina siginarak sölüyorum sakin cocuk yapma olurda esinde düzelme olmazsa ne sana ne esine o yavrucaga yazik olur

sordum nedenini bu kadar çok neden mesajlastın dersin kızarsın diye korktum ve sildim dedi. ama ben asla bilmeyecegim ne yazdıgını veya ne yazıldıgını..ama tek inandığım hiç bir şey asla gizli kalmaz ortaya çıkar aldatıldıgımı sanmıyorum eşimin sevgisine inanıyorum..çünkü bu yalanlar dışında sorunlarımız olmadı..tek yapmam gereken sorgulamamak sanırım. çünkü sürekli kızarsın diye korktum cevabını alıyorum ve geçmişte her şeye kızıyordum onun beyninde ki kızar ve gider insan figürünü yok edip ne olursa olsun benim yanıda bana kızmaz bir eşin figürünü oturtmalıyım sorgulamıyorum ve sorgulamayacağım inş değişir eğer ki benim mücadelemden sonra değişmezse onunla devam edemiyeceğime inanabilirim.

Valla tanımadan evlenmeseydin keşke.Yalan çok ciddi bir problem bir psikologla görüşmenizde yarar var. Yalanın olduğu yerde güven olmaz.

haklısın cnm aynı dediğin gibi yapıyorum ve yapacağım.oturup konuştum.tepki koymak yerine onu ne kadar çok sevdiğimi güvendiğimi söyledim yaptigi sey kötüyse saklanmasi gerektigine inandığımı anlattm.anladıgım kadarıyla tepkilerimden korkup saklıyo çünki geçirdiğmiz zaman içersinde bir çok gereksiz şeye aşırı tepki vermiştim bielemzdim bunu yaşıyacağımı inş.değişir bu durum..

eşinizin yaptığı ufak hatalara çok fazla tepki veriyorsanız yalan söyleme ihtiyacı duyuyordur belki , benim ailem en ufak bir şeye dahi panik olup ölüp dirildiklerinden sürekli yalan söylemek zorunda kalıyorum ,,mesela 2 dersi alttan aldım yükseltmek için 1 ders aldım dedim ,,çünkü annem çok panik oluyor , kalıcan hepsinden diye ölüp dirilmeye başlıyor oysa ben o dersleri zaten geçtim diyorum anlamıyor ,, sizde de öyle birşey olabilir mi?

canım mümkünse bir doktora gidin yani eşinizin bilinç altıyla ilgili bir sorunu varmış gibi geldi banada yani yalan sürekli hale gelmişse hastalığa dönüşmüş demektir sanırım tek başına bu sorunla başa çıkamazsınız benim babamdada böyle bir problem vardı bide kumar annemle ayrıldılar hala devam ediyor o yalancı hayatına ,tedavi olmadı çünkü ,tedavi olmaya ikna edin biran önce yoksa en çok sizin canınız yanar yazık olmasın evliliğinize yalanla evlilik değil hiçbirşey yürümez ALLAH yardımcınız olsun mücadele edin lütfen inşallah doğruluk kazanır

valla normal bi insan gerekli gereksiz yalan söylemez, belki psikolojik bi rahatsızlığı vardır.

ama sürekli senden korktum söylemedim, kızarsın diye gizledim diyosa, bence bi kendine de bak, çok mu baskıcısın, çok mu eleştirelsin, çok mu mükemmelliyetçisin, en ufak detayları bile sorar mısın

bi laf vardır ya, yalan söyleyene değil söyletene bak, senin için söylemiyorum yanlış anlama, bu lafta doğrudur demiyorum aklıma geldi sadece
:hulya:

Butun yorumları okumadım, okudugum kadarı ıle yorum yapayım.

Yalan soylemekten vazgecer ınsan. Eger, bu hastalık boyutunda degıl ıse.

Nısanlıyken yurt dısındaydım, ev arkadasımdan oturu bır cok yalan soyledım esıme (o zamanlardakı nısanlıma)

Uzerımde oylesıne baskı olusturmustu kı, yalan soylemek zorunda kalıyordum. Ornegın, hem calısıp, hem okudugum ıcın kımı zaman okula gıdemıyordum. Bunun ıcın yalan soyluyordum. Cunku gıtmedıgım zaman fırtınalar koparıyordu. Yorgunlugumu anlamıyordu.

Guvenının kalmadıgını soyledıgı demlerde, bana baskı yaptıgı ıcın yalan soylemek zorunda kaldıgımı soyledım ona. O baskı yapmaktan vazgectı, bende yalan soylemekten.

Sımdı onun bana guvenı tam, benımde ona.

Demek ıstedıgım belkı farkında olmadan uzerınde olusturdugunuz baskı, onu yalan soylemeye ıtmıstır.

söyleten belki benimdir bunu kabul edebilirm ama kimse en sevdiği insanın ailesinin yalna başvuracağını bierek sorgulamaz..diye düşünüyoru.eğer bilseydm bugünbunları yaşıyacağız bu kada baskı yapmazdım eşimin üzerinde..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…